Lelusirkus

  • late_k

Lasten leluista on jo pidemmän aikaa käyty älyvapaata keskustelua. Auto ei saa olla yksin poikien lelu, tyttöjenkin on saatava leikkiä. Eikä nukke saa olla yksin tyttöjen lelu, poikienkin on saatava leikkiä. Ei niin, koska kumpikaan ei ole lelu.

Auto on kulkuneuvo. Jotkut aikuiset ansaitsevat elantonsa sitä ajamalla. Lapsuuden leikit eivät anna autokoulussa mitään etua niihin, jotka ovat leikkineet mieluummin traktoreilla. Niistä pitävät sekä pojat että tytöt ainakin maaseudulla. Ja se on niin helppo ajaa, että lapsikin osaa pellolla. Hyvää harjoitusta ajotaidoille.

Nukke taas on koriste, jonka arvo voidaan parhaimmillaan mitata tuhansissa. Ei sellaisella sovi leikkiä. Marionetit ja käsinuket ovat enemmän teatteritavaraa ja useammin miehen kädessä. Vatsasta puhujista suurin osa on miehiä ja suomen kuuluisin käsinukke, Ransu Karvakuono. Oli siinäkin näyttelijällä elämäntyö, makasi kolmekymmentä vuotta lattialla ja kääri isot rahat.

Käsinukke voi olla myös pehmolelu ja niillä leikkivät sekä tytöt että pojat. Lapsi ei osaa ajatella sitä nukkena, vaikka sana esiintyy nimessä. Ja kun poikaa alkaa kiinnostaa seksiasiat, mikä olisi parempi tapa aloittaa, kuin pölliä siskolta barbi ja tiirailla jalkoväliin. Taivuttaa suorakulmaan ja painaa pikkukaveria vasten. Miten se nyt tuolla lailla kasvoi ja kovettui? Ihan sama, tuntuu kivalta. Pöllivätkö tytöt sitten veljeltään pikkuauton? Mihin vittuun se katosi? Ihan sama!

Ei ihme että Suomessa on sattunut viime vuosina niin paljon perhesurmia, kun yhteiskunta syöttää silmitöntä propagandaa. Päiväkodeissa suorastaan kannustetaan unohtamaan oma sukupuolirooli, mikä on vastoin luonnon lakeja. Roolileikit ovat aikuisten juttu ja siinä on kysymys huumorista. Lapsia sellaiseen ei saa sekoittaa. Eikä lastensuojelu tee mitään. Kohta kukaan ei enää uskalla hankkia lapsia ja ihminen ajaa itse itsensä sukupuuton partaalle. Edes vihreä liitto ei voi asialle mitään, koska kaikki ovat lisääntymiskyvyttömiä.

1 kommentti

Franny_Berry

17.7.2014 11:15

"...kun yhteiskunta syöttää silmitöntä propagandaa." Peukku tälle.

"Yhteiskuntakelpoinen" on muuten hirvittävän hauska sana. Senhän voi suoraan kääntää: Ole orja ja tee mitä käsketään. Muutoin olet hankala tai muuten vajaa/hämärä ;)

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus