Nälkäpäivät

  • late_k

Lokakuu, 31 päivää syksyä kauneimmillaan. Ensimmäiset yöpakkaset, luonto alkaa vaipua ruskaan. Vaikka pitkän jakson pitkäaikaiset keskiarvot ennustavat tavallista lämpimämpää, viileää se on. Vaikka sataa, ei haittaa.

Tai sitten ei! Vuosi sitten lokakuu toi tullessaan muutakin. Lihaton lokakuu ja täällä se on taas, mikäli luottaa kuulopuheisiin. Ja vaikka ei luottaisi, pelkkä ajatus oksettaa. Mitä ihmettä ne hipit oikein koettavat saavuttaa tällä älyvapaalla sekoilulla? Hukuttaa maailman paskaan!

Melkein minkä tahansa nyt uhanalaisen eläinlajin kohdalla taustalla on sama tarina. Niitä oli, kunnes sivistynyt ihminen tuli ja metsästi melkein kaikki pois. Biisoneita vaelteli aikanaan jopa yli 50miljoonaa Yellowstonen tasangoilla Pohjois-Amerikassa. Lauman pituus saattoi olla yli 30 kilometriä. Mitä hyötyä siitä kenellekään oli, että biisoneita oli niin paljon. Vähiten heille itselleen kun ravintona toimi pelkkä ruoho. Edes susilauman rohkeus hyökätä ison eläimen kimppuun ei ollut kovin tasapainottavaa saalistusta. Tai intiaanien, paikallisen alkuperäisväestön. Heitäkään ollut niin hirvittävästi, yksi eläin riitti joksikin aikaa. Niitäkin se Kolumbus teloitti. Ilmeisesti siksi, että nämä tarjosivat piippua, jolla huomasivat olevan koukuttavia vaikutuksia. Ja maalasivat ihoon kuvia, joita ei saanutkaan pois.

Afrikassa on meneillään nälänhätä samaan aikaan, kun savannilla vaeltelee eläinlaumoja miljoonittain. Gnuita voi yhdessä laumassa olla 1,5miljoonaa. Sekin on paljon. Kun 100 000 naarasta synnyttää yhtä aikaa, lauman koko kasvaa merkittävästi, vaikka jopa puolet vasikoista kuolee ensimmäisen vuoden aikana. Pitäisi laatia jonkinlainen suunnitelma, kuinka monta yksilöä kutakin eläintä on sopivaa metsästää kauden aikana. Ensin pitäisi tietysti päättää, miten vuodenajattomalla päiväntasaajalla metsästyskausi määritellään.

Jos jäniksiä on liikaa, heihin iskee rutto. Luonto alkaa omatoimisesti verottaa kantaa. Keskiajalla rutto kiusasi myös ihmisiä. Jopa neljäsosa Eurooppalaisista sai mustan surmansa. Se sai alkunsa rotista. Myöhemmin tuli tuberkuloosi, jota vieläkin joskus todetaan. Nyt Afrikkaa piinaa Ebola. Tuhansia on jo kuollut, mutta meitä on yli 7 miljardia. Tappava tauti on aina ikävä asia, mutta joskus niin vain tapahtuu. Tauti leviää, kun yksilöitä on paljon. Ihminen on saalistaja joka leijonan tavoin pitää luonnon tasapainoa yllä metsästyksen avulla. Kuten leijonasta, myös ihmisestä voi joskus tulla saalis, mutta erittäin harvoin. Lisääntymistä ei saa rajoittaa pakkokeinoin, mutta jotkut meistä kantavat kortensa kekoon olemalla vapaaehtoisesti lapsettomia. Enkä nyt puhu samannimisestä järjestöstä. Ei ole väärin olla vapaaehtoisesti lapseton, mutta vaatii erittäin paljon itsekuria elää ajatuksen kanssa, että eräänä päivänä sitä kuolee ilman että omat geenit siirtyvät eteenpäin seuraaville polville. Mutta sehän ei välttämättä edellytä vanhemmuuteen ryhtymistä.

Hollantilaiset ovat huumetokkurassa kehitelleen idean keinolihasta. Yksi pihvi on kasvatettu ja syöty kannabisviljelmän vieressä. Alkaisivat saman tien kasvattaa keinovihanneksia laboratoriossa siltä varalta, että kuivuus tuhoaa sadon. Vihanneksista kieltäytyjiä kun on suhteessa vähemmän verrattuna lihasta kieltäytyjiin. Hedelmät, marjat ja viljat eivät ole vihanneksia. Eikä muutama nahistunut salaatinlehti hampurilaisen välissä haittaa mitään. Tomaattikin on kasvitieteellisesti marja. Jotkut syövät kalaa, vaikka kutsuvat itseään vegaaneiksi. Ei lehmiäkään pitäisi siittää nestemäiseen typpeen säilötyillä siittiöillä, vaan tilata sonni paikalle. Kaikilla muilla maatilaeläimillä se menee niin, että tiineytetään naaras tuomalla uros tai viedään naaras sinne missä on uros. Samalla tavalla vapaaehtoisesti lapsettomat ihmiset voivat auttaa luontaisin keinoin lapsia enemmän kuin mitään muuta haluavia toiveen toteutumisessa, omasta vapaasta tahdostaan ilman kenenkään painostamista.

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus