Päätepysäkki

  • late_k

Euroopan pakolaiskaaos on rantautunut Suomeen. Joka päivä tulee lisää, vaikka liikaa on jo valmiiksi. Kaikille ei voi antaa myönteistä päätöstä ja silloin heidät lähetetään pois. Sitä pitäisi voida pitää perusteena rajan sulkemiselle. Kun hotelli on täynnä, ei sisään oteta uusia asiakkaita. Ihan sama miten väsynyt matkustaja ovesta sisään astuu. Täynnä on täynnä ja silloin pitää etsiä toinen majapaikka.

Tässä tilanteessa Euroopan unioni on kuin yksi iso kaupunki täynnä hotelleja. Suomi on se, josta majapaikkaa kysytään aina viimeisenä. Kun kaikki muut vaihtoehdot on jo katsottu, tullaan tänne todetakseen, että ei mahdu, mutta jäädään odottamaan. Nukutaan yksi yö ulkona ja katsotaan tuossa huomisen puolella uudestaan. Vain todetakseen, että tilanne ei mihinkään muutu. Ei sinne sovi. Lähdetään uudelle kierrokselle ja tullaan taas takaisin.

Arabian ei tarvinnut kuin sanoa, että tänne ette tule, eivätkä mene. Mutta EU:hun tultiin väkisin. Sama juttu Venäjän kanssa. Eivät he ota, eikä kukaan taida edes yrittää sen rajan yli mistään kolkasta. Puhuminen auttoi. Suomessa kansan on turha sanoa olevansa vastaan, kun politiikka päättää, että tuetaan ja otetaan kaikki hakijat sisään odottamaan. Ei ihme että rajoja suljetaan ihmismuurein ja aletaan mellakoida. Mellakointi on väärä tapa toimia, mutta jotkut vain haluavat näyttää oman mielipiteensä jotenkin. Mutta Suomessa vain vähemmistöryhmillä on oikeus mellakoida joutumatta syytteeseen rikoksesta, niin se on. Ja hyökkäyksen tulee kohdistua nimenomaan enemmistöjä vastaan. Onko rasismi siis pelkkää enemmistöjen vihaa vähemmistöjä kohtaan? Siltä se ainakin vaikuttaa. Vähemmistöt puolustavat aina itseään, enemmistöillä ei ole siihen oikeutta. On vain oikeus vaieta. Sitä se on se tasapuolisuus Suomen maassa.

Miten sitten toimitaan niiden kanssa, jotka Suomen on mahdollista ottaa. Miten erottaa jyvät akanoista. Kuolemaa pelossa paenneet turvapaikanhakijat niistä, jotka muuten vain ovat lähteneet etsimään parempaa elämää jostain muualta. Ei mitenkään, mutta sama se on oikeuskiistoissakin. Syytönkin voi saada tuomion tekemättömästä rikoksesta. Asiaa voi verrata ihmiseen, jonka kotimaa on EU-maa. Hän haluaa uuden elämän ja lähtee etsimään sitä muualta EU:sta, koska rajan yli voi tuosta vain kävellä. Kun kävelet rajan yli uuteen maahan, jos et ala sopeutua kulttuuriin ja työllistyä, saat vihat niskaasi hyvin nopeasti. Ei tarvitse edes lähteä maasta, riittää että lähdet työsuhteesta. Kun ei työ miellyttänyt, päätät olla tekemättä mitään, kunnes jotain kiinnostavaa löytyy. EI! Joskus pakko tehdä työtä, joka ei miellytä, mutta sen vangiksi ei tarvitse jäädä. Pitää tavoitella unelmaa, mutta työttömänä ja rahattomana on vaikea päästä eteenpäin. Sinun ei tarvitse miellyttää ketään toista. Vain sillä on merkitystä mitä sinä haluat. Jos et halua mitään, alahan motivoitua tai olet pummisetä loppuelämäsi. Pakolaisille taatusti kelpaa se mitä heille tarjotaan. Jos sinä et löydä unelmaa, unelma voi löytää sinut. Kokeile edes.

1 kommentti

Anonyymi

5.12.2021 10:30

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus