Palikkatorni

  • late_k

Jo toista viikkoa putkeen lotossa on tavoiteltu kaikkien aikojen ennätyspottia. Eurojackpot jatkaa kasvamistaan. Mainoksen mukaan me suomalaiset haaveilemme viettävämme lottovoiton jälkeen aivan tavallista elämää. Sen kun näkisi. Jos tutkimukseen osallistui joku joka ihan oikeasti lottosi ja vastasi näin sydämestään niin hyvä. Mutta jos päävoitto tulisi mitä tapahtuisi. Eläisi varmaan aivan tavallista elämää, ellei joka suunnasta olisi hengittämässä niskaan kateellisia köyhiä, joita kavereiksi kutsutaan. Hekin haaveilivat viettävänsä aivan tavallista elämää, kunnes tajusivat tuntevansa voittajan henkilökohtaisesti ja hyvin. Alkoivat miettiä asiaa omalta kohdaltaan, mitä kaikkea sellaisella rahasummalla voisikaan tehdä ja kateus iski. Kaverilla on mahdollisuus siihen mihin minulla ei ole, mutta häntä ei kiinnosta käyttää sitä. Haluaa jatkaa elämäänsä entiseen malliin, paitsi velattomana. Voittaja ei vain halua tehdä mitään harkitsematonta. Moni lottovoittaja on köyhtynyt vuosien saatossa köyhemmäksi mitä oli ennen hyvän onnen numeroita. Sitäkö ne kaverit haluavat?

Mitä lottovoitolla sitten pitäisi tehdä? Siihen kysymykseen ei ole olemassa oikeaa vastausta, mutta mikään summa ei ole niin paljon rahaa että kaikki olisi mahdollista. Se on kuin palikat lapsen lelulaatikossa. Mitä enemmän niitä on, sitä pienemmät ovat mahdollisuudet saada kaikki samaan pinoon. Torni kaatuu lopulta itsestään, kun fysiikka ei kestä. 50miljoonan euron eurojackpotvoittaja paljastui eläkeläiseksi. Sai sukulaiset toivomaan, ettei rahaa käytettäisi mihinkään ylimääräiseen. Miettivät jo oikein ajan kanssa mitä tekevät rahoilla sitten, kun vanhuksesta aika jättää ja he saavat ne haltuunsa. Jos ei mitään muuta, niin ajautuvat välirikkoon perintöriidan seurauksena.

Jos sijoitat kaiken kalliiseen asuntoon ja se palaa maan tasalle seinän sisällä kyteneen sähkövian seurauksena, ei vakuutuskaan korvaa henkisiä kolhuja. Mutta jos asut vaatimattomasti keskihintaisessa asunnossa, talo tai osake, ei vahinkojen korjaaminen ole mikään iso ongelma. Jää rahaa vielä etsiä itselleen jokin mukava harrastus. Jos työssä on jotain vikaa, uusi työ.

Miljonääriksi voi tulla myös kovalla työllä jos on valmis riskeeraamaan koko omaisuutensa sille, että kaikki velat kaatuvat niskaan. Jos riski kannatti, tuotoilla saa velat maksettua, eikä verottaja vie viimeisiä voittoja, voi nostaa maljan onnistuneelle yritykselle. Kunhan muistaa, että huipulta pääsee alas nopeammin kuin sinne kapuaminen vei. Ja pudota alemmas mistä lähti.

Rikkaus on kuin alkoholi. Oikein käytettynä se on vaaraton, terveellinen. Väärinkäytettynä vaarallinen, terveysriski, voi viedä kaikki rahasi. Jos voitat, voit ostaa jotain itsellesi, esineellistää rahasi, tai säästää turvallisesti. Kun on aihetta juhlaan, voit juoda itsesi äärirajoille ja muistaa seuraavana aamuna kun laatoitat kylpyhuonetta uudelleen. ”Hetken kestää humala, olo jälkeen sen kamala”. Tai sitten otat yhden itsellesi, toisen jonkun toisen kunniaksi. Jos lottovoittaja päättää ostaa asunnon, ei hän osta niin monta kuin rahalla saa. Vaan yhden itselleen, toisen sijoituskohteeksi. Tai sitten hän ostaa vain sijoituskohteen ja hankkii omaan kotiinsa uusia huonekaluja, ehkä kylpyhuoneen. Mutta vain niin paljon kuin tarvitsee.

1 kommentti

Anonyymi

5.12.2021 10:31

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus