Raharovio

  • late_k

Siinä on paljon rahaa, lähde pelaamaan. Voit saada paljon enemmän. Tai hävitä vielä enemmän! Peliriippuvuutta on alettu kampanjoida jo TV-mainoksilla ja syystä. Se todella on suuri ongelma niille, jotka eivät sitä hallitse. Näkevät vain sen puolen, että voi voittaa, eikä häviäminen ole vaihtoehto. Kun häviää, siirtyy haave voitosta tulevaisuuteen ja osaa myöntää sen erän tappion. Kyse on nimenomaan laillisesta palaamisesta. Mitä enemmän pelaat, sitä enemmän voit hävitä. Mitä vähemmän pelaat, sitä vähemmän voit voittaa. Sama pätee pankkisijoittamisessa. Ilman riskiä ei tule tulosta. Riskitön sijoittelu on turhaa ilman suuria summia. Pitää suunnitella etukäteen, miten sijoittaa. Miten suuren summan on valmis menettämään, jos huonosti käy. Yksi lottorivi joka viikko on pieni sijoitus pelaamiseen, mutta vuodessa suuri. Et välttämättä voita mitään kertaakaan, mutta ei sillä talousahdinkoon voi ajautua. Pankkisijoitukset ovat suurempia summia ja perustuvat usein ylimääräiselle rahalle. Satanen on pieni summa hävitä, jos se on vara sijoittaa. Se on tavallaan harrastus. Lotto kerran viikossa, sijoitus kerran vuodessa. Bonus on, että jotain voi saada takaisin.

Meistä jokainen tarvitsee ruokaa ja sijoittaa siihen satasen kaksi joka kuukausi. Opiskelijat voivat tinkiä siitäkin. Välillä on investoitava esimerkiksi vaatteisiin, kodinkone voi mennä rikki, joskus on hyvä siivota, kaikki lääkärit eivät ole ilmaisia. Harrastukset vievät rahaa, muutkin kuin rahapelit. Mutta liian moni sijoittaa ylimääräiset varansa muualle. Ei edes pankkiin kasvamaan korkoa, eikä sitä voida pitää riskittömänä sijoittamisena. Mitään ei saa takaisin, bonuksena toimii paha mieli. Yleisin kohde on tupakkatuotteet. Se voi niellä kuukaudessa enemmän rahaa kuin ruokaostot, eivätkä keuhkot ainakaan kiitä tervasta tai puoliso pahasta hajusta riippumatta päästä. Lapset saavat elinikäiset traumat, kun pitää elää köyhyydessä, mikä olisi voitu estää savuttomuudella.

Sitäkin kalliimpaa on upottaa ihoonsa tatuointeja ja lävistyksiä. Ei niinkään aatteen takia, vaan lumeellisen rumuuden tähden halutaan pilata ihon luontaisuus peruuttamattomasti. Riskinä häärii tulehdus ja jotain voi aina mennä pieleen. Tosi TV rumista tatuoinneista on löytänyt tiensä suomeen. Pelkät mainoskuvat riittivät puhumaan puolestaan, miten huonosti voi käydä, vaikka tulehdusta ei tulisikaan. Jos kirjoittaa ihoon kiinaa, ei voi tietää, mitä siinä lukee. Kunnes kiinalainen nauraa sinulle. Eivätkä kuvat välttämättä miellytä kaikkia. Ne voivat olla avain intohimon välittömään kuolemaan, kun kaikki on riisuttu ja paljastettu alaston totuus. Vai pitäisikö sanoa alaston valhe.

Alastoman valheen piiriin kuuluvat myös kirurgiset toimenpiteet, joissa kehoon tehdään tuottamuksellisia muutoksia, jotka eivät luonnostaan pyri palautumaan takaisin ennalleen. Ne vasta rahaa syövätkin. Ei riitä kuukauden ylijäämät, voi joutua säästämään vuosia ja lopputulos kaikkea paitsi miellyttävä. Oppiiko sitä pitämään itsestään yhtään enempää jälkeen kuin ennenkään? Alkaako päätös kaduttaa ja ainoaksi tavaksi päästä elämässä eteenpäin on vakuutella itselleen, että kannatti. Se ja elimistön luontainen tapa hylkiä uusia vieraita kudoksia voivat johtaa ennenaikaiseen kuolemaan, kuten Michael Jackson. Mutta hänellä olikin liikaa rahaa. Taviksilla sen sijaan on liikaa ulkonäköpaineita ja mahdollisesti mielenterveysongelmia. Kuvitellaan, että rahalla voi saada ihan mitä vain. Ei voi. Rakkautta ei voi ostaa, vaikka kyse olisi itsensä rakastamisesta. Syntyy riippuvuus siihen, että näkee itsensä rumana ja haluaa jatkuvasti muuttaa jotain. Rahaa alkaa kulua kerta kerralta enemmän ja hallinta karkaa käsistä. Ja mitä vanhemmat silloin ajattelevat. He eivät voi estää aikuista tekemästä valintoja, mutta heidän ei tarvitse niitä hyväksyä. Osoittaa vain ovea, että tuosta pääsee vain yhteen suuntaan, ulos. Olikohan se joku viidakon tähtönen, jolle isä oli ostanut 18vuotissyntymäpäivälahjaksi silikonit. Ei tainnut järki pakottaa kummankaan päätä.

Jos 18vuotiaana aloittaa kehonsa tatuoimisen ja photoksaamisen, on kolmenkymppisenä tullut käytettyä niin paljon rahaa, että sillä olisi saanut hankituksi asunnon ilman pankin apua. Etenkin jos tupakoi. Onhan asuntokauppakin iso päätös ja täynnä riskejä, mutta sentään ikioma koti, josta voi tehdä näköisensä. Kun vanhat seinät alkavat ahdistaa, voi remontoida ne uusiksi, ellei kaikki rahat ole menneet itsensä rumentamiseksi. Hyvällä tuurilla vuosia jatkunut riskisijoittaminen on tuottanut voittoa ja voi vaikka matkustella. Onnellisuus ei ole kiinni siitä, mitä näkee peilistä. Vaan kaikesta siitä mitä näkee ympärillään ilman peiliä.

1 kommentti

Anonyymi

5.12.2021 10:32

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus