Syyslama

  • late_k

Koulutuksesta ja lomista aiotaan leikata. Tämä ei kuitenkaan koske koulujen lomia. Koululaisten kesäloma on lomista pisin. Kun syyslukukausi sitten alkaa, jo kahden kuukauden kuluttua jäädään syyslomalle viikoksi tai ainakin muutamaksi päiväksi. Varmasti monet lapsiopiskelijat ottavat kaiken ilon irti, ettei tarvitse käydä koulua, vaikka oltaisi vain kotona, mutta entäs vanhemmat. Vaikka lomaa ei ole, pitää lomasuunnitelma kuitenkin tehdä. Miten välttää lapset tylsäkuolemalta, kun tekemismahdollisuudet suhteessa kesälomapäiviin ovat kortilla. Ulkona on kylmä, vaikka koululaisten syysmuoti antaa ymmärtää jotain ihan muuta. Jos joku on löytänyt takin päälleen, se on auki ja alla vain yksi ohut paita. Heidän lomansa huippukohta on se, kun korkea kuume alkaa aiheuttamaan hallusinaatioita. Onpahan jotain kerrottavaa, kun opettaja kysyy.

Moni vanhempi varmaan ilahtuu vahingosta, jos lapsi on lomalla kipeä. Kun ei tarvitse käydä missään, ei mene rahaa mihinkään ylimääräiseen. Edes isovanhemmat eivät tahdo ottaa lapsia vastaan siinä pelossa missä media meitä elättää. Miten suuri lovi lompakkoon tulee leikkauksista, mitkä ne sitten tulevatkaan olemaan. Kätilöt saivat pääministerin pään jo kerran kääntymään. Mitä siitä seuraisikaan, jos kätilöt menisivät lakkoon. Joku perustaisi facebookiin ryhmän, jolla hakee vapaaehtoisia tekemään lakkoilijoiden työt.

Joillekin syyslomaviikko voi tuoda omaa lomaa siksi, että opiskelijoiden puuttuessa ei ole töitä tarjolla. Eihän siinä mitään, jos on ymmärtänyt asiat oikein. Vaikka sinulla olisi vakituinen työ, voi tarve olla edelleen kausiluontoista. Joskus töitä on enemmän, joskus vähemmän. Kun töitä on enemmän ja rahaa tulee, jätetään jotain säästöön niiden vähempien kausien varalle. Jos olet lähtökohtaisesti työtön, joka tekee tarpeen tullen työkeikkoja, voi kysynnän määrä vaihdella. Joskus sinulle tarjotaan niin paljon työvuoroja, että osasta pitää kieltäytyä. Joskus työvuoroja on tarjolla niin vähän, että pitää hakea toimeentulotukea. Ja elämässä voi aina tulla vastaan tilanteita, joissa rahaa kuluu yllättäen odotettua enemmän. Johtui se sitten työstä tai jostain muusta.

1 kommentti

Marika7

5.12.2021 10:30

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus