Blogi

Näytetään kirjoitukset huhtikuulta 2010.

Ruokablogi, osa Herkkusämpylät  1

Ensimmäinen pellillinen tuli juuri uunista, toisen tungin sisään. Sämpylät, joissa on rutosti kuitua ja makua - ja jotka voi syödä ilman voita. :) Näinhän se homma sitten eteni:

Taikina:
5 dl vettä
1 pss kuivahiivaa
kourallinen kaurahiutaleita
kourallinen pellavansiemenrouhetta
pari kourallista vehnäjauhoja
sämpyläjauhoja sen verran, että tulee leivottava taikina (löysähkö kuitenkin)
ripaus suolaa ja sokeria (suolaakin oikeasti vain ihan puoli teelusikallista)
pari ropsaisua valkosipulijauhetta

Reilusti kädenlämpöiseen veteen lisätään vehnäjauhot, joiden kanssa on sekoitettu kuivahiiva ja mausteet. Sitten loppastaan sekaan kaurahiutaleet ja pellavansiemenrouhe ja aletaan vaivaamaan taikinaksi sämpyläjauhojen kanssa, kunnes saadaan aikaan kivankimmoisa taikinamötti. Annetaan kohota, vaivataan, leivotaan sämpylöiksi ja annetaan jälleen kohota tuokioinen, jonka aikana tehdään täyte.

Täyte:
1 rasia Pirkka kevyt aurinkokuivattutomaattisulatejuustoa
1 purkki tonnikalahiutaleita vedessä
kourallinen (or more...) mustia oliiveja
mausteita maun mukaan (itse laitoin mustapippuria ja paprikajauhetta)

Ainekset sekoitetaan keskenää. (Kävi näppärästi haarukalla kun sulatejuusto meinasi olla aika kankeaa.) Käytin itse kokonaisia oliiveja, jotka murskasin sormin puristellen vähän pienemmiksi. Täytettä laitetaan jokaiselle sämpylälle semmoinen reilu teelusikallinen - tämäkin kävi näppärästi haarukalla.

Sitten ei muuta kuin herkuttelemaan. Omnom. :)

Rock!