Blogi

Näytetään kirjoitukset tammikuulta 2009.

Sekaisin susta ja musta ja vissiin ihan kaikesta  3

Mun päätä on vaivannut jo pari viikkoa sekalaiset parinmuodostukseen, parisuhteeseen, rakkauteen ja omaan itseeni liittyvät ajatukset. Oon istuutunut useammin kuin kerran tai kahdesti koneen ääreen ja ollut aikeissa ryhtyä kirjoittamaan näitä ajatuksiani järjestykseen. Koskaan en ole päässyt paria virkettä pidemmälle, ja nekin kurjat tuotokset olen kadottanut alta aikayksikön sinne surullisen kuuluisaan bittiavaruuteen. Tällä kertaa lupaan yrittää kovemmin kuin aiemmin ja saada puserrettua ulos itsestäni edes jotain kaikesta siitä ajatustulvasta, joka suorastaan pakottaa päätäni tälläkin hetkellä.

Ensinnäkin mussa itsessä on tapahtunut joku helvetin kummallinen muutos. En varmasti ole ensimmäinen enkä viimeinen nuori nainen, joka on teinivuosinaan ollut vakaasti sitä mieltä, ettei normaali perhe-elämä aviomiehineen, lapsineen ja asuntovelkoineen tule koskaan kuulumaan mun elämääni. Oonhan mäkin haaveillut kaikenlaisesta tuollaisesta hömpästä, mutta järkeillyt asian kuitenkin lopulta aina niin, että olen onnellisempi yksin - tai korkeintaan parisuhteessa, mutta mihinkään lastenhankintajuttuihin mä en kyllä ole ollut koskaan lähdössä mukaan. Viimeiset pari viikkoa mua on kuitenkin vaivannut ajatus siitä, miten lastenhankinta voisi sittenkin olla ihan jees. Ehkä osasyynä on se, että tapasin ensimmäistä kertaa elämässäni miehen, jossa olisi potentiaalia kunnolliseksi perheenisäksi (ja joka silti on romanttisen jännittävä ja kiihottava vastakkaisen sukupuolen edustaja). Toisena syynä voinee olla se, että jo lähes varma lapsettomuustuomioni onkin nyt lieventynyt sellaiseen muotoon, että mun kohdalla lastenteko ei tule olemaan koskaan mitään kellopeliä ja juuri tietyn päivän ovulaation odottelua vaan arvailua siitä, missä vaiheessa kutakin kuuta mun kroppa mahdollisesti onkaan otollisimmillaan (eli käytännössä on pakko harrastaa lastentekohommia joka päivä tärppäysmahdollisuuden maksimoimiseksi - voi harmi!). Tai sitten syynä on vain tämä kahdenkympinkriisi ja sen mukanaan tuoma pesänrakennusvietti. Oli niin tai näin, mulla kuitenkin on todellinen vauvakuume ensimmäistä kertaa elämässäni. Enkä pysty oikein käsittelemään tätä tunnetilaa. Mulla on kaikki vielä edessä, opinnot vasta aluillaan eikä edes isäkandidaattia kiikarissa - mitä helvettiä tää oikein on?! Ei biologisen kellonkaan pitäisi ihan vielä kahteenkymmeneen vuoteen tikittää. Miten mun kroppa silti koko ajan viestittää mulle, että nyt olisi aika ryhtyä jatkamaan sukua?

Toinen mun normaalielämää häiritsevä asia on parisuhde. Tällä hetkellä eniten ehkä risoo sen parisuhteen puute (tää kannattaa aina sanoo täällä ääneen, sit saa pari vonkaviestiä, pääsee parille treffeille joidenkin nörttikammotusten kanssa ja sitten ei teekään enää yhtään mieli pariutua/-tella). Tai mua ärsyttää, kun kukaan ei kolahda. Paitsi se superihQ, jota mä en kuitenkaan koskaan voinut saada. SuperihQn tunkeutuminen mun elämääni ehkä sysäsikin liikkeelle tämän hurjan ajatustulvan. Miksi elämässä nämä hommat menevät niin kovin usein niin, että jossain vaiheessa on pakko tyytyä siihen toiseksi parhaaseen vaihtoehtoon kun ykkösvaihtoehtoa ei voi saada? Onko tuolla jossain joku Iso Herra, joka pelaa jotain äärimmäisen kieroutunutta peliä meillä ihmisillä ja meidän tunteillamme - ja joka ilmeisesti ei osaa pelin sääntöjä laisinkaan, koska mun kohdalle ei ainakaan ole sattunut kuin häviäviä käsiä? Ja ennenkaikkea: Mikä helvetti mua vaivaa, mikä mut on yhtäkkiä saanut uskomaan joihinkin prinsessasatuihin onnellisine loppuineen, haaveilemaan elämää suuremmasta rakkaudesta ja vieläpä uskomaan, että sellaisen voisin joskus kohdata? Mä niiiiiiiin en ymmärrä.

Todella häiritsevää. Mussa on joku pehmeä puoli eikä se jätä mua rauhaan. Enkä mä oikeasti edes kärsi tilanteesta niin paljon kuin yritän antaa ymmärtää. Mun mielestä on ihan fine käydä nuuhkimassa kaikkien kaverien vauvojen vauvatuoksua, fiilistellä lastenvaateosastolla pikkirilliriikkisiä potkuhousuja hipelöiden ja unelmoida omasta satuprinssistä. Eikä mulla oo edes menkat just tulossa (tai sitten ne on ollut tosiaan tulollaan ja pari viikkoa), en oo alottanut enkä lopettanut mitään hormonihoitoja viime aikoina, täysikuukin meni jo eikä edes kevät ole vielä niin pitkällä, että se saisi mun hormonit hyrisemään tällä tavoin ja mun pääni pyörälle. Mitä tää oikein on?!

Rock!


Vuoropuhelua  3

Mulla oli äsken jotenkin äärimmäinen tarve päästä kertomaan mielipiteeni asiaan kuin asiaan, joten surffauduinpa sitten Rakkauden ammattilaiset -keskustelupalstaosioon. Meni muuten edellä mainittu tarve aika nopeasti taas ohi ja tilalle astui tarve päästä purkamaan suunnatonta vitutusta blogiin. (Vedän tässä vaiheessa pari kertaa syvään henkeä ja käyn täyttämässä kahvikuppini, jos vaikka sykekin laskisi sitten taas alle kahdensadan.)

Noniin. Mua siis alkaa lähes joka kerta vituttamaan armottomasti, kun käyn lueskelemassa Rakkauden ammattilaiset -palstaa. Miksi sitten menen sinne, jos niin käy aina harmittamaan? Ihan vain siksi, että se on toisaalta yksi harvoista keskustelupalstan osioista, joissa on mielenkiintoisiakin ketjuja joihin ihan oikeasti haluaa kirjoittaa muutenkin kuin kieli poskessa. Mua vaan niin suunnattomasti ärsyttää ja ihmetyttää, miten uskontoon liittyvä keskustelufoorumin osa voi saada osan ihmisistä käyttäytymään niin kertakaikkisen lapsellisen typerästi? Okei, ei Cityn keskusteluiden taso muutenkaan aina päätä huimaa, mutta jos ketjun aihe on "Panettaako?" niin ei silloin varmasti kovin korkeakultuurista keskustelua odotetakaan käytäväksi. Jos sitten taas ketjun aiheena on vaikkapa "Erosta eteenpäin" (ihan satunnaisesti nappasin ton aiheen, en tiedä kuinka asiallista/asiatonta keskustelua on ko. ketjussa käyty) niin on mun mielestä yksinkertaisen tyhmää tulla huutelemaan ketjuun asiattomuuksia jos ja kun osa ketjuun kirjoittavista ihmisistä kertoo siellä omista, mahdollisesti edelleen kipeää tekevistä elämänkokemuksistaan. Siis ihmettelen vain, että mistä tulee se pakko tulla huutelemaan typeryyksiä ketjuihin, joiden tarkoituksena on puida oikeasti pikkuisen vakavampia aiheita kuin sitä, että onko nyt panetusfiilis? Pahanolonpurkuketjuja on olemassa varmasti kymmeniä, on OT-ketjua, fiiliksenkyselyketjua ja vaikka mitä - ja jollei sopivaa löydy, voi perustaa oman ketjun, jossa purkaa kaikki aggressiot maailmaa kohtaan. Voiko aikuisilla ihmisillä ihan oikeasti olla niin kova tarve olla suuna päänä joka paikassa ja/tai todistaa oma tilannetajuttomuutensa, ettei sormien poispitäminen näppikseltä kertakaikkiaan onnistu? Ihmettelen suuresti jos näin on ja suosittelen lämpimästi jonkinlaista itsehillintä- ja käytöstapakurssia.

Tästä päästäänkin sitten mukavasti siihen toiseen asiaan, mikä mua vituttaa. Mua nimittäin ärsyttää suunnattomasti se, miten yleensä niin fiksut ihmiset tuntuvat kilahtelevan järjestään ja säännöllisesti Rakkauden ammattilaiset -keskusteluissa. Edelleenkin kysynpähän vain, että eikö olisi helpompi ja mukavampi ja kivempi pysyä suosiolla pois kristinuskokeskusteluista jollei ole a) mitään faktatietoa kristinuskosta (faktatietoa ei siis ole se, että osaa lukea Raamatusta pätkän, jonka sitten irrottaa asiayhteydestä ja liittää keskusteluun) b) mitään perusteluja yhdellekään mielipiteelleen (mun pitäisi uskovaisena kyllä pystyä todistamaan, että Jumala on olemassa, mutta ei-uskova saa sen sijaan sanoa mua hihhulihuorakusipääksi ihan vain siksi, koska satun kuulumaan muutaman sadantuhannen muun suomalaisen kanssa evankelis-luterilaiseen kirkkokuntaan) tai c) tarkoitustakaan saada kirjoituksillaan vietyä keskustelua eteenpäin uudelle tasolle tai tuotua juttuihin jotain uutta näkökulmaa ajatuksillaan.

En siis kykene vain näkemään ideaa, miksi pitää perustaa vaikka ketju siitä, onko paavi homo. Käy kysymässä jos haluat tietää! Jos sulla on paha olo ja paha mieli ja elämä on perseestä ja koko maailma potkii päähän, kirjota siitä vaikka blogiin, kerro kaverille tai mee terapiaan, mutta älä vitussa tuu ruikuttamaan joka helvetin keskusteluketjuun.

Ja joojoo, tiedän, on aika riskaabelia tuoda kirkko palstalle, jossa on nuoria aikuisia, jotka tunnetusti ovat hyvin kehnonlaisesti kiinnostuneita kristinuskosta. Tiedän myös sen, että voisin itse painua vittuun täältä jos ja kun tuntuu aina ja kaikki ärsyttävän. Tiedän myös sen, että rakkauden ammattilaiset ovat tulleet jäädäkseen, mä oon täällä aina ja ikuisesti eikä typeryyskään tästä maailmasta (saati Cityn keskustelupalstalta) ole katoamassa. Mutta pitipähän silti tulla taas kertomaan, miten sitä kuuluisi elää ja samalla laskemaan omaa verenpainetta (kirjallinenkin avautuminen auttaa, nyt on syke taas normaali eikä vitutakaan enää juuri lainkaan).

Rock!


Tietotulva  3

Mun pääni on aivan liian täynnä ajatuksia. Viimeinen pariviikkoinen on mennähujahtanut ohi kuin usvassa. Olen nähnyt, kokenut ja tuntenut enemmän kuin aikoihin. Olen joutunut venyttämään itseni jaksamisen äärirajoille erinäisten työelämän ongelmien vuoksi. Olen ollut ihastuneempi kuin ikinä, tuntenut rintaa puristavaa tuskaa, itkenyt ja nauranut, tuntenut ja nauttinut 101-prosenttisesti jokaisesta kokemastani tunteesta, jokaisesta järjen sijasta sydämellä tekemästäni ratkaisusta. Olen jutellut pitkiä aikoja ihmisten kanssa, jotka luulin jo menettäneeni iäksi. Vuosi 2009 on alkanut kertakaikkisen kummallisesti.

Jokainen päivä - monta kertaa itseasiassa - oon miettinyt, että joo, tän jutun kirjoitan sitten blogiini kun pääsen töistä kotiin. Kissanviikset. Nukkumaan mä oon aina mennyt ja uuvuttanut arkielämän pikkuihmeillä ja suurensuurilla ajatuksilla livekanssaeläjiä nettikanssaeläjien sijaan. Mutta hengissä ollaan ja päässä viiraa edelleen lujaa tahtia, vaikkei mun sydämen syvimmät tunnot ja älyn suurimmat väläykset usein eksykään blogiin asti. :)

Että sitä mä vaan. :) Kolme päivää vapaata vielä edessä (tai no, niin vapaata ku saikku voi olla, villasukkailua ja teenjuontia se on vielä huominen päivä ainakin) - ei tarvii ku vähä tehdä vuorolistoja, värvätä uusia työntekijöitä yms. Kauheen lepposaa ja ennenkaikkee supervapaata.

Pusmuiskis ja rock - elämä on vallattoman hulvatonta ja IHANAA!


Aamuraportti  1

Heräsin ehkä maailman väsyneimpänä. Jotenkin niskan päälle pääsemässä oleva flunssa yhdistettynä helvetilliseen stressityöpäivään, lyhyisiin yöuniin ja niitä seuraavaan toiseen liian pitkään ja raskaaseen työpäivään ei ole se paras mahdollinen yhdistelmä. Tein aamutalkkunani parista buranasta ja kourallisesta vitamiinihivenainepillereitä - toivottavasti tulee edes jonkinasteista lumevaikutusta em. setistä.

Nyt oon töissä. Inventaario tehtynä, kolmen minuutin päästä pitää ryhtyä tositoimiin (eli laitteita päälle, kassaa ja keittiötä kondikseen...). Mulla on kaksi kiloa salaattia jäljellä. Mistähän lähtisi metsästämään vaikka noin kuutta jäävuorisalaattilisäkiloa? Oisko jollain lainata? Anyone?

Perkele. Juon nyt kupin kahvia vielä ja sitten ryhdyn ja reipastun.

Rock.


Suden aikaan  1

Menin kiltisti nukkumaan noin kello 22. Uni tuli nopeasti, koska viimeiset kolme yötä ovat jääneet sattuneista syistä hyvin vähäunisiksi. Heräsin hätkähtäen noin kello 00.30. Tuntui ihan aamulta. Luulin jopa nukkuneeni pommiin. Katsahdin kännykän kelloa: 00.32. En usko silmiäni. Könyän ylös (tai oikeastaan alas) sängystä, tarkistan kellonajan vielä rannekellosta, totean nukkuneeni vasta alle kolme tuntia ja kiipeän takaisin parvelle peiton alle. Väsyttää. Silmäluomet painuvat raskaina kiinni, mutta unta ei vain kuulu. Mielessä alkaa seilailla tuhatkunta enemmän tai vähemmän akuutin tärkeää asiaa. Kelailen läpi about koko elämäni, kääntelen asioita ylösalaisin ja nurinniskoin, mietin välillä työkuvioita, sitten taas yksityiselämääni. Käännän kylkeä viidennentoista kerran. Laitan tyynyt vähän parempaan asentoon. Käyn vessassa ja juon lasillisen vettä. Pöyhin vielä vähän tyynyjä ja otan toisen peiton päälleni, jotta vilu pysyisi loitolla. Unta ei kuulu. Silmäluometkaan eivät oikeastaan tunnu enää niin raskailta. Päässä pyörivät ajatukset ovat menneet jo umpisolmuun ja koko elämä vaikuttaa hyvin synkältä.

Sitten mä viimein luovutin, nousin, keitin teetä ja avasin koneen. Keturalleen tämä yö on mennyt jo joka tapauksessa, sama sen väliä sitten herätä kokonaan. Asioiden yöaikainen pohtiminen ja saattaminen sitä kautta aivan suhteettomiin mittasuhteisiin ei ole hyvä idea pidemmän päälle. Miten sitä väsymys, pimeys ja kai lievä unensekaisuus saakaan koko elämän tuntumaan tosi kenkulta? Päiväsaikaan samojen asioiden pohtiminen ei aiheuta minkäänlaista ahdistusta. Outoa.

Mulla on edelleen hirveän typerä olo. Ihan sellainen hupakkofiilis. Moi, mä oon Kaisa, naiivi pilvilinna-arkkitehti. Mun sydän on rikki. Ihan omasta syystä, mutta itkeäpillitän ja valitan asiasta silti tänne julkiselle sektorille. Vittusaatana.

Ärh. Nyt ei taas mee hommat yhtään putkeen, ei sitten yhtään!


Tyhmä nainen  6

Mä oon tuntenut itseni yli kaksikymmentä vuotta ja siitä huolimatta osaan aina säännöllisin väliajoin yllättää itsenikin. Luulin - olin itseasiassa ihan varma - että mä oon tämän universumin kylmin ja kyynisin nuori nainen. Kaiken nähnyt, kaiken kokenut, järjellä tunteet sivuuttava ontto möhkäle. Mutta eikös sitten pirulauta mun elämääni ilmesty aivan täysin puun takaa ihminen, mies, joka laittaa pakan täysin sekaisin. Enkö mä ole nähnyt jo tuhat ja yksi kertaa, ettei näiden hei, joo, soitellaan -tyyppien varaan kannata ihan älyttömän kovasti (eli yhtään laisinkaan) laskea mitään? Mistä tää kaikki toivo ja luottamus oikein kumpuaa? En mä oo mikään pilvilinnojen rakentelija (ainakaan, kun kyse on baarilöytösäädöistä). Miten ihmeessä mun suu silti menee virneeseen aina kun vain ajattelenkin tätä miestä, joka kuului mun elämääni vain muutamien tuntien ajan?

En ymmärrä. Tällä hetkellä en kovasti välitäkään ymmärtää. Juuri nyt mua lähinnä vain kaihostuttaa, itkettää ja ihmetyttää. Miksi juuri tämän niin mulle väärän yksilön piti kolahtaa niin helvetin lujaa? Miksi mä olen niin äärettömän onnellinen niistä pienistä hetkistä, jotka sain viettää tämän miehen kanssa, vaikka mun sydämeni samanaikaisesti itkee katkeransuolaisia kyyneleitä? Ihan liian ristiriitaista. Toisaalta en mistään hinnasta olisi halunnut jättää tätä kokemusta kokematta, toisaalta... Niin, toisaalta olisin varmasti elänyt paljon mukavamman elämän kun en olisi tiennyt, kuinka isosti joku miehenkutjake voi mut saada tuntemaan. Olisi niin paljon helpompi tyytyä johonkin ihan kivaan, kun ei olisi saanut tätä pienenpientä maistiaista elämääkin suuremmasta intohimosta, täydellisestä samalla aaltopituudella liikkumisesta, jättimäisen salaman tavoin lähes tainnuttavan käsittämättömästä äkkipikaihastumisesta.

Miksei se mies voinut tuntea samoin? Miksei se kamppaile itsensä, ajatustensa ja tunteidensa kanssa?

Miksei se soita?



Untako vain?  11

Mun on ihan oikeesti pakko tehdä tälle tilanteelle jotain tai mun pää räjähtää. Mulla alkaa kohta varmaan parta kasvamaan naamaan ja ääni möreentymään, niin miesmäisen jatkuvasti ajattelen seksiä. Eilinen miitti oli ihan tuskaa - miksi helvetissä kaikilla on tarve halailla tullessaan, lähtiessään ja pari kertaa siinä välissä? Ei oikeasti ollut niin väliä, oliko halija mies vai nainen, se vain oli ihan liiallista läheisyyttä. Luojalleni kiitos, ettei mulle iskenyt akuuttia hikkakohtausta, joka olisi vaatinut kielenkurkkuuntunkemishoitoa. Siinä vaiheessa multa olisi varmasti lähtenyt taju.

Mä saan ihan jatkuvasti kaikenlaisia hyvin eroottisesti latautuneita flashbackejä. Pystyn melkein tuntemaan ja aistimaan toisen ihmisen kosketuksen. Juuri äsken mietin, miten ihanaa on lomittaa sormensa toisen sormien kanssa. Miten kosketusherkkä alue kämmen on. Iltapäivällä kun tein lähtöä töistä kotiin melkein tunsin puraisun niskassani, voimakkaan käden tarttuvan mua tiukasti hiuksista, toisen käden... voi jestas!!1

Tulispa jo vaihdevuodet tai ihan mitä vaan, että tää fiilis menisi ohi. Tai kävelisipä vastaani edes se ihana mies, joka realisoisi nämä mun kuvitelmani...

Rock.