Blogi

Näytetään kirjoitukset joulukuulta 2008.

Uutta ja vähän vanhaakin  4

Vuotta 2008 on jäljellä alle 30 tuntia. Huikeaa. Käteen oon jäänyt paljon muutakin kuin känsät, joten on oikein hyvä kääntää katse hymyssä suin tulevaan vuoteen 2009.

Jos ajattelisin elämääni kannatavan liiketoiminnan tekemiseen tähtäävänä yrityksenä, pitäisi mun piirrellä viimeistään nyt suurimmat suuntaviivat ja julkaista tavoitteet tulevalle vuodelle. Yritysajattelutapaan en millään taivu, mutta joitain must do -juttuja mulla silti on vuodelle 2009.

1) Pidempi kaukomatka. Toteutunee marras-joulukuussa, kun on ensin vuosi huhkittu töitä hiki hatussa ja olan takaa. Suuntana voi olla itä, etelä tai länsi - ei se määränpää, vaan matkanteko itsessään. :) Jos kuukauden saisin olla reissussa, olisin huippuonnellinen.

2) Seksielämän hankkiminen. Vuoden 2008 viimeinen neljännes on ollut yhtä Saharaa. Aika säälittävää, kun oon kuitenkin kakskymppinen epäsusiruma nainen. Seksielämän ohessa eli side orderina voisin ottaa vastaan myös parisuhteen. Mutta sitä en laita ensi vuoden tavoitteeksi - ehkä viiden vuoden tähtäimellä sellainen olisi oikeasti kauhean kiva saavuttaa.

3) Timmiin kuntoon. Roskaruoka pois, vege- ja protskupöperöitä tilalle. Selluliitille ja muulle löllyvälle kyytiä, kunto kohdilleen. Ujoille lihaksille rohkeutta astua esiin.

4) Terveellistyminen. Kolmoskohdan lisäksi tarkoittaa tupakoinnin lopettamista, alkoholinkäytön huomattavaa vähentämistä, nukkumismäärän lisäämistä ja elämän säännöllistyttämistä.

Huh. Onpa siinä taas tekemistä ihan jokaiselle 365 päivälle. Toivottavasti vuoden päästä tähän samaan aikaan voin kirjoittaa simppelisti vain, että "jatka samaan malliin".

Oikein railakasta ja eloisaniloista vuodenvaihdetta!

Onnea ja menestystä vuodelle 2009!

ROCK!


Kanssasi on niin hyvä olla...  10

...syliisi helppo tulla.

Joskus on isompi ikävä toisen ihmisen luo kuin joskus toiste. Joskus sitten taas ei ole pelkästään ikävä, vaan on huutavan raastava kaipuu päästä sukeltamaan elämääkin suurempien tunteiden pyörteisiin. Kunpa joku silittäisi mua niskasta, halailisi ja hellittelisi, suutelisi, rakastelisi...

Kuu nousee, antaa auringon mennä nukkumaan...
Hiljaa taivas, hiljaa pallo pyörii radallaan.

Olisipa juuri nyt kanssani ihminen, joka saisi sydämeni hakkaamaan tuhatta ja sataa, perhoset lentelemään vatsassani, suuni hymyyn ja kasvoni hehkumaan. Ihminen, jonka läsnäolo saisi minut lähes epämiellyttävän tietoiseksi vartaloni jokaisesta kaaresta. Huuleni janoaisivat pääsyä koskettamaan Sen Toisen Ihmisen huulia, kädet hamuaisivat selkää, vatsaa, niskaa, hiuksia... Jokainen katse kertoisi hetki hetkeltä kasvavasta himosta, palavasta halusta, suurista tunteista. Jokaisen katseen jälkeen olisin entistä varmempi, että juuri minä olen erityinen, juuri minä olen haluttava, juuri minun kuuluu olla juuri tässä juuri tämän henkilön kanssa.

Vain sinut tahdon viereeni,
vain sinut mukaani...

Aika saisi madella tai kiitää, koska aika ja paikka menettäisivät merkityksensä. Järjen äänet hukkuisivat intohimon tulvahduksiin. Kaikki oleva olisikin yhtäkkiä olematonta. Ei olisi väliä, kestäisikö hetki minuutin vai tuhat vuotta. Mielessäni se säilyisi iäti...

Rock.


Siihen aikaan...  2

...antoi keisari Augustus käskyn, että koko valtakunnassa oli toimitettava verollepano. Tämä verollepano oli ensimmäinen ja tapahtui Quiriniuksen ollessa Syyrian käskynhaltijana. Kaikki menivät kirjoittautumaan veroluetteloon, kukin omaan kaupunkiinsa. Niin myös Joosef lähti Galileasta, Nasaretin kaupungista ja meni verollepanoa varten Juudeaan, Daavidin kaupunkiin Beetlehemiin, sillä hän kuului Daavidin sukuun. Hän lähti sinne yhdessä kihlattunsa Marian kanssa, joka odotti lasta. Heidän siellä ollessaan tuli Marian synnyttämisen aika, ja hän synnytti pojan, esikoisensa. Hän kapaloi lapsen ja pani hänet seimeen, koska heille ei ollut tilaa majapaikassa.

Sillä seudulla oli paimenia yöllä ulkona vartioimassa laumaansa. Yhtäkkiä heidän edessään seisoi Herran enkeli, ja Herran kirkkaus ympäröi heidät. Pelko valtasi paimenet, mutta enkeli sanoi heille: "Älkää pelätkö! Minä ilmoitan teille ilosanoman, suuren ilon koko kansalle. Tänään on teille Daavidin kaupungissa syntynyt Vapahtaja. Hän on Kristus, Herra. Tämä on merkkinä teille: te löydätte lapsen, joka makaa kapaloituna seimessä." Ja samalla hetkellä oli enkelin ympärillä suuri taivaallinen sotajoukko, joka ylisti Jumalaa sanoen: - Jumalan on kunnia korkeuksissa, maan päällä rauha ihmisillä, joita hän rakastaa.

Kun enkelit olivat menneet takaisin taivaaseen, paimenet sanoivat toisilleen: "Nyt Beetlehemiin! Siellä me näemme sen, mitä on tapahtunut, sen, minkä Herra meille ilmoitti." He lähtivät kiireesti ja löysivät Marian ja Joosefin ja lapsen, joka makasi seimessä. Tämän nähdessään he kertoivat, mitä heille oli lapsesta sanottu. Kaikki, jotka kuulivat paimenten sanat, olivat ihmeissään. Mutta Maria kätki sydämeensä kaiken, mitä oli tapahtunut, ja tutkiskeli sitä. Paimenet palasivat kiittäen ja ylistäen Jumalaa siitä, mitä olivat kuulleet ja nähneet. Kaikki oli juuri niin kuin heille oli sanottu. (Luuk. 2:1-20)

Mulla ei oo yhtään jouluolo. Oon tehnyt tukka putkella töitä enkä ole ehtinyt laulamaan edes kauneimpia joululauluja. No, onneksi niitä tilaisuuksia näytti olevan vielä joulun jälkeenkin. Ei se oo niin päivän päälle tässä konkurssissa. Ei ole lunta, en ole tehnyt joulusiivousta saati leiponut mitään jouluhyveitä, en ole laittanut joulukoristeita yhtä ainoaa kappaletta minnekään päin asuntoani enkä lähettänyt ainokaistakaan joulukorttia. Kolme yötä jouluun... Ei voi olla mahdollista.

Oikeastaan mulle sopii kyllä paremmin tällainen kuvio, että vietän omaa jouluani sitten joskus kun oikea jouluhumu on jo ohi. Koitin metsästää itselleni työhousuja eräänä päivänä Itiksestä. Ei saatana sitä aivan käsittämätöntä ihmismäärää, kiirettä, huutamista, tuskan hiestä kosteita otsia, vihaisia ilmeitä ja niin, sanoinko jo, helvetillistä kiirettä. Siitäkö se oikea joulumieli tulee, kun saa kuukauden stressata lahjoista, siivouksista, ruuista ja kaikesta muusta? Ilmeisesti, koska itse en ole stressannut mistään joulujutuista eikä nyt sitten tunnukaan jouluiselta. En silti vain voi ymmärtää tätä materialistista maailmankatsomusta. Viettäispä kaikki jouluostoksilla vouhottavat vanhemmat edes puolet siitä ajasta, jonka ovat varanneet lahjashoppailuun, lastensa kanssa. Antaisivat aikaansa ja rakkauttaan uusimman pleikkaripelin sijasta. Äklösiirappisen kuuloista löpinää, tiedetään, mutta lapsettomana maailmanparantajaidealistina on niin helppo neuvoa näissä asioissa kaikkia isejä ja äitejä.

Kolme työpäivää enää, sitten pääsee Hudeen mamman joulupatojen äärelle. Ehkä se joulufiiliskin siitä nousee, kun nenään leijailee kinkun, lanttulaatikon ja joulutorttujen tuoksu ja radiosta tulee non-stoppina kaikkia iki-ihania joululauluja.

Oikein rauhaisaa joulua kaikille!

Rock!


Black and white  4

Mua ärsyttää. Tajusin tänään, etten ole juuri lainkaan mustavalkoinen ihminen. Löydän melkeinpä asiasta kuin asiasta aina vähintään jotain harmaan vivahteita, usein paljon muitakin sävyjä kaikissa sateenkaaren väreissä. Haluaisin olla ehdottomampi. Tiedän, että voi olla aivan käsittämättömän ärsyttävää yrittää keskustella tai väitellä ihmisen kanssa jolle asiat ovat vain joko tai, mutta on se tinkimättömyys kyllä uskomattoman kiehtovaakin.

Mua ihan oikeasti harmittaa, etten ole niin tinkimätön kuin joskus nuorempana (ihan kuin nyt olisin jo kauhean vanha). Monet särmät ovat silottuneet, useat perusperiaatteet kompromisseilun kautta menettäneet merkityksensä. En jaksa olla läheskään yhtä useasti yhtä kärkkäästi jotakin mieltä asioista kuin mitä olin ennen. Edelleen monet asiat painavat mieltäni ja suorastaan ärsyttävät tai surettavat, mutta enää en laita sitäkään pientä tikkua ristiin asian vuoksi minkä ennen laitoin. Vastarannankiiskestä on tullut myötäisten virtojen mukana ajelehtiva pullasorsa. Ärsyttävää.

Rock.


Tavoitteena tyttömäisyys  5

Kahden viime päivän aikana kaksi miespuolista kaveriani ovat toisistaan tietämättä kertoneet mulle, että suurimpana syynä miehettömään elämääni on, etten ole riittävän tyttömäinen. Moisen totuuden kuuleminen meinasi ensin ihan harmittaa, mutta eipä sitä lopulta voinut kuin hyväksyä asian - ja sitten piti lähteä shoppailemaan, koska se jos mikä on tosi tyttömäistä. Nyt on sitten soviteltu pitkälti neljättä tuntia vaatteita ja kenkiä, osteltu koruja ja hajuvesiä sekä tietysti hymyilty suunnattoman tyttömäistä hymyä koko maailmalle. Ai että kun tuntuu hyvältä!

On kamalan vaikeaa olla tyttömäinen, kun työelämässä pitää yrittää olla piinkova auktoriteetti ja äijämäisen leppoisasti känniääliöasiakkaisiin suhtautuva tarjoilijanplanttu. Mutta jos ainoa syntini todellakin on liiallinen maskuliinisuus, voin ehkä uhrautua ja ryhtyä karsimaan äijäilytapojani. Shoppailuakin voin lisätä helposti. Ja meikkiarsenaalin kasvatusta. Päänsisäisestä äijästä taitaakin olla pikkuisen vaikeampi päästä eroon. Miten uskallan heittäytyä elämänvirran vietäväksi, löysätä kontrollifriikin ohjaksia, antaa miehille mahdollisuuden olla mun kanssani Miehiä? Miten opin käyttäytymään sievästi ja olemaan kiroilematta? No, yritettävä on. Tänään otan ensimmäisen askeleen. Laitan nätit vaatteet päälle, korot jalkaan ja lähden vastaanottamaan maailmalta, mitä sillä on mulle tarjota - ja nautin jo pelkästä ajatuksesta enemmän kuin lujasti.

Hitsi. Sekopäistä. Eikä sekopäisyyteen ole tällä kertaa syynä edes väsymys. Mjaaauuu :P

Rock!


Piripääpäivä  5

Mulla on ollut ihan kummallinen torstai. Töissä olin omasta vapaasta tahdostani ja jopa vielä ihan ilolla kassalla, vaikka olisin voinut olla keittiövuorossakin. Oon hymyillyt kuin Naantalin aurinko, ollut yltiömukava tilanteissa jotka yleensä vain vituttavat ja heittänyt enemmän spontaania läppää kuin ehkä ikinä ennen. Kertakaikkisen voittajafiilis eikä tähän olotilaan ole edes mitään syytä. Mun elämä on vaan aivan hulvatonta. Ei stressaa, ei harmita (vaikka tein äsken ihan kardinaalimunauksen - morkkis, hohoi, tänne suuntaan!). Outoa.

Rock!


Koko maailman murheet harteilla  1

Onpa ollut taas kerran sellainen ilta, että on tullut mietittyä ihan koko maailmaa, ihan kaikkea mahdollista paskaa, Telluksemme nykytolaa ja visioituja uhkakuvia tulevasta. Nyt pientä päätä meinaa ihan kivistää kaikesta tuosta sonnasta, jota laiskanpulskeat harmaat aivosoluraukkani ovat joutuneet viime tuntien aikana suodattamaan.

Mä tiedän. Oon jauhanut näitä samoja asioita jo tuhat kertaa sekä blogiteksteissäni että livenä. Mä myös tiedän, ettei nämä jutut muutu miksikään vaikka mä kuinka inisisin omalla ihkulla City-saitillani. Mutta kun silti meinaa pistää vain vihaksi. Miksi juuri maanantai-iltana pitää iskeä tämä maailmanparannusfiilis kun taatusti kukaan ei ehdi eikä jaksa lähteä parantamaan muailmaa naamakkain? Tulisi vaikka perjantaina, silloin voisi lyöttäytyä johonkin tuntemattomaan känniporukkaan Kallion kuppiloihin jauhamaan paskaa ja purkamaan pahoja fiiliksiään. Se vaan taitaisi olla liian helppoa. Enkä mä tee koskaan mitään helpoimmalla kaavalla.

Tässä kaikkea paskaa mietiskeltyäni tulin siihen tulokseen, että oon aika itsekeskeinen otus. Oikeastihan mua ei harmita se, että maailmassa on kaikki päin vittua vaan se, että maailma ei ole sellainen kuin minä haluaisin. Ihmiset toimivat väärällä tavalla, tekevät vääränlaisia asioita, haluavat vääriä juttuja. Maailma on erilainen kuin maailma mun haaveissa ja visioissa. Elämä ei suju mulla eikä muillakaan niin kuin mä toivoisin. Oikeasti kaikki voisi jonkun muun silmissä olla ihan hienosti - mun mielestä suurin osa kaikesta on vain vinksallaan. Vähänkö muuten harmittaa huomata tällaisia seikkoja. Vika ei olekaan muissa, pelkästään minussa. Kuten yhtenä aamuna töissä pirtelökone oli tiltissä koska minä en ollut sitä illalla täyttänyt ja se oli sitten ylikuumentunut ja poks. Kuinka paljon vituttaa näin täydellistä ihmistä tilanteessa, jossa syyttävällä sormella voi osoittaa vain ja ainoastaan omaa rintaa? - Aika paljon, sen voin kertoa.

No, elämä jatkuu ja huomenna on taas päivä uusi. Toivottavasti en löydä enää lisää viallisuuksia itsestäni, alkaa pikku hiljaa kuuppa hajota tämmöiseen epätäydellisyyteen.

Rock.


Väkivaltakunta  7

Menetin eilen taas yhden neitsyyden (onneksi Se Oikea neitsyys on vielä tallella<3) nimittäin tulipa sitten tempastua avarilla yhtä mulkeroa - ensimmäistä kertaa elämässäni löin toista ihmistä. Tilannehan meni niin, että metron portaita kävellessäni takaani tuli joku mies, koputteli olkapäähän ja kysyi, että paljonko kello on. Vastasin, että jotain kymmenen ja jatkoin matkaani seuraaviin rullaportaisiin. Siellä mies sitten tuli taas taakseni ja nappasi mua perseestä kiinni. Aika rivakasti riuhtaisin itseni kauemmaksi ja sanoin jotain painokelvotonta (olisikohan ollut, että päästä nyt perkele irti). Eipä äijä uskonut vaan yritti vielä kouria mun peräsintä. Sitten jotenkin kilahti, käännähdin ja latasin oikein sellaisen legendaarisen litsarin sen vasemmalle poskelle. Uskoi ja lähti menemään. Vittu. Taisi olla aluksi vain kielimuuri - ehkä sen äidinkielellä "päästä nyt perkele irti" tarkoittaa jotain tyyliin "hei beibe ota mut nyt ja tässä". Saatana. Oli tyypillä vissiin mun maksamilla verorahoilla ostetut vaatteetkin päällä vielä kaikenlisäksi. Olisi melkein voinut ihan ruveta harmittamaan, jollen olisi saanut siitä lyömisestä niin mahtavaa adrenaliinibuustia elimistööni, minkä vuoksi oli vain ihan voittajafiilis.

Mitä me tästä opimme? No, ainakin kaksi asiaa. Ensinnäkin sen, että näköjään mullakin on rajani. Siedän paljon kaikenlaista vittuilua ja herjausta (asiakaspalveluammatti opettaa), mutta näköjään fyysisen kosketuksen reviirini on nykyään hyvinkin tarkkarajainen. En suosittele siis lähestymään mua edelleenkään missään mielessä, miltään kantilta. Toisekseen tuo kokemus sai mut jollain tavoin pikkuisen ymmärtämään, miksi joku haluaa vaikkapa nyrkkeilijäksi. Aivan mahtava fiilis kun adrenaliini kiertää veressä. Onkohan kalliolaistuminen tehnyt musta jo jonkinasteisen raggarin? Enää hetki ja hengailen piritorilla kulman kundien kanssa... :D

Ei mulla muuta. En edelleenkään muuten oo rasisti, mutta mistähän vitusta johtuu, että tämänkaltaisiin tilanteisiin joutuu lähes aina vain ulkomaalaistaustaisten miesten kanssa? Jännä juttu, jännä juttu...

Rock!


Ei jaksa uskoo unelmiin  4

Kylläpä taas itkettää ja harmittaa ja vituttaakin vähäsen. Elämä ei aina mene käsikirjoituksen mukaan - joojoo - mutta pakkoko sitä on aina kolahtaa niin helvetin korkeelta ja kovaa alas? Eikö joskus elämä voisi olla vain suhteellisen tasaista? Jotenkin tuntuu niin epäreilulta kun juuri mun kohdalle sattuu aina näitä jos minkäkin sortin keissejä (aika martyyritekstiä, olen pahoillani, mutta kun nyt vain tuntuu tältä). Ehkä asioissa on aina puolensa - hyvät ja pahat - vaikken nyt tästä tilanteesta keksikään kuin pahaa pahempaa sanottavaa.

Vittu ku vituttaa. Taidan itkeäpillittää tovin ja mennä sitten Nukku-Matin maille. Huomenna on taas päivä uusi.

Rock.


Kipuilua  3

Kaikki ovet ovat kiinni
Mutta tunnen hengityksesi
Enää heität heikon varjon
Josta ennen sain voimani

Ei saa näitä päiviä
Ei saa näitä seurata

Palavana paperina
Sataa maahan tarina
Johon meidät kirjoitettiin
Palavia palasia
Joiden vaurioissa
Katoavat sydänäänet

Vielä tunnen suurta vihaa
Mutten muista, ketä kohtaan
Veistä haavassa kääntäisin
Pelkästään siksi, miltä se tuntuu

Ei saa näitä jälkiä
Ei saa meitä seurata

Palavana paperina
Johon meidät kirjoitettiin
Palavia palasia
Katoavat sydänäänet

(Apulanta - Vauriot)

Mun sydämessä on aivan valtava tuska. Ei maistu ruoka, ei tule uni. Tekisi mieleni vain huutaa tämä kipu pois minusta, oksentaa ulos sydänalaa pusertava ja musertava pahan olon möykky. Haluaisin sulkea silmäni, peittää korvani käsilläni. Olla näkemättä ja kuulematta. Niin, ja tuntematta. En osaa kertoa tai en oikeastaan haluakaan.

Tulisipa aamu vain mahdollisimman pian, että pääsisin töihin. Tulisi valoisampaa enkä olisi yksin ajatuksineni. En ehtisi ajatella. Voisin täyttää aikani hirmuisella työmäärällä. Saisin hymyillä kuin päivä olisi elämäni paras...