Biologiaa

  • Kaisa

Miksi suomalainen oikeusjärjestelmä arvottaa biologisen vanhemmuuden ylitse kaiken muun? Miksi lapsensa hyljännyt tai hoitamatta jättänyt vanhempi saa hyvinkin helposti ja nopeasti lapsensa takaisin luokseen niin halutessaan, vaikka lapsille olisi löydetty uusi rakastava ja huolehtiva koti ja perhe? Onko biologinen vanhempi lapselle todella aina se paras mahdollinen kasvattaja oli tilanne minkälainen tahansa? Onko sillä, kuka lapsen synnyttää, todella niin suuri merkitys, että oikeus biologisten lastensa vanhemmuuteen säilyy kaikista teoista ja tekemättä jättämisistä huolimatta?

Jostakin syystä olen joutunut melko läheltä seuraamaan huostaanotto-sijaislapsi-biologiset vanhemmat -taistelua ja onhan se rumaa katsottavaa. Lapset ovat jo kärsineet enemmän kuin lasten tulisi joutua kärsimään eikä kärsimykselle laiteta mitään loppua. Jatkuvia oikeudenkäyntejä, hetkellisiä huostaanotonjatkamispäätöksiä, muutaman kuukauden odottelua ja jälleen uusia oikeudenkäyntejä. Lasten manipulointia, lasten käyttämistä pelinappuloina aikuisten valtapelissä, itsekkäiden syiden ja naiivismin perusteella tehtäviä päätöksiä... Aivan järkyttävää eikä tämä kuvio ole kai millään tavoin erityislaatuinen tai edes pahimmasta päästä. Voi puistatus.

Jos mä jonakin päivänä saan lapsen ja sen hylkään, mut saa siltä istumalta ensinnäkin lopettaa. Jollei kukaan mua ota kuitenkaan hengiltä, niin älkää jumalauta päästäkö mua ainakaan sitten enää ikinä lähelle niitä mun lapsiani ja sekoittamaan niiden elämää. Mun mielestäni lapsensa hyljännyt äiti ei kyllä ole ansainnut minkäänlaista sympatiaa tai edes ihmisarvoa. Hyi saatana.

5 kommenttia

Leccare

22.12.2009 06:28

"Mun mielestäni lapsensa hyljännyt äiti ei kyllä ole ansainnut minkäänlaista sympatiaa tai edes ihmisarvoa. Hyi saatana." Hyvä neuvo lapsensa adoptoitavaksi antaneille, jotka eivät ole halunneet abortoida taikka sellaisille, jotka eivät ole olleet riittävän kypsiä lapsea kasvattamaan vaikka olisivat halunneet. Miksi äitiys on noin tärkeää? Entäpä lapsensa hylänneet isät?

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Leccare

22.12.2009 11:01

Eikö se ole ristiriidassa sen kanssa, että ne, jotka sen tajuavat, menettävät ihmisarvonsa?

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kaisa

22.12.2009 14:38

Ah, Leccare yrittää provota. Ihanaa. <3 Onneksi kaikki muut varmasti ovat ymmärtäneet, että tässä puhutaan vähän eri jutusta kuin adoptiosta, joka kuitenkin on lopullinen ratkaisu eikä anna mahdollisuutta soutaa ja huovata noiden lasten huoltajuus- yms. asioiden kanssa.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Tuplis

22.12.2009 17:00

Miksi suomalainen oikeusjärjestelmä arvottaa biologisen vanhemmuuden ylitse kaiken muun?
i) Ei aseta ja ii) lapsella tulisi olla oikeus vanhempiinsa joidenkin random koohojen sijaan.
Onko sillä, kuka lapsen synnyttää, todella niin suuri merkitys, että oikeus biologisten lastensa vanhemmuuteen säilyy kaikista teoista ja tekemättä jättämisistä huolimatta?
Ei. Jos vastuutaan vanhempana ei kanna, on syytä, että joku muu kantaa, ja että tahoa, joka ei niin tee, rangaistaan sen tahon hyväksi, joka vastuun kantaa.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

5.12.2021 10:43

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus