Lopun aikoja

  • Kaisa

Kauhu ja kuoppa ja loukku
uhkaavat sinua, maan asukas.
Joka pakenee kauhun huutoa,
se putoaa kuoppaan,
ja jos hän kuopasta nousee,
hän jää loukkuun.
Sillä taivaan akkunat aukenevat
ja maan perustukset järkkyvät,
maa järisee, maa järisee,
maa aaltoaa ja huojuu,
maa aaltoaa ja sortuu,
maa horjuu kuin juopunut,
vaappuu kuin vartiolaiva tuulessa.
Raskaana sitä painaa sen rikkomus,
se kaatuu eikä enää nouse.
Sinä päivänä Herra vaatii tilille
korkeuksissa asuvat korkeuden joukot
ja maan päällä elävät maan kuninkaat.
Heidät kootaan yhteen:
yhteen ja samaan vankikuoppaan,
samaan tyrmään heidät teljetään,
ja vasta aikojen kuluttua heidän asiansa
otetaan esiin.
Kuu kalpenee, aurinko häpeää,
kun Herra Sebaot hallitsee
Siionin vuorella ja Jerusalemissa
ja hänen kunniansa loistaa hänen kansan-
sa vanhimmille.
(Jes. 24:17-23)

Onpas tänään taas tällainen päivä, että pitää pohtia syntyjä syviä. Näitä päiviä tulee nykyään mulle yhä useammin. Katastrofia katastrofin perään, taloudellinen superkriisi, luonnonmullistuksia, järjettöminä veritekoina purkautuvaa pahaa oloa... Too much information. En oikeasti haluaisi tietää kaikesta tuosta pahasta - ja enhän läheskään kaikesta tämän maailman pahuudesta tiedäkään - enkä ainakaan kärsiä näin suunnattomasti maailman nykytilasta. Vaikka itselläni kaikki onkin hyvin, kaikilla ei ole. Vaikka itselläni kaikki onkin hyvin, ei välttämättä ole kovin kauaa. Vaikka itselläni kaikki onkin hyvin, tuntuu onnellisuus näiden syvällisten ajatusten alhoissa merkityksettömältä, ohimenevältä tunnetilalta.

Ei, ei, en halua viillellä itseäni, en ole vaipunut tai edes vaipumassa masennukseen. Olen vain niin turhautunut. Turhautunut siihen, että maailma menee yhä lujempaa vauhtia kohti huonompaa jamaa eikä kukaan tee asialle mitään. Pettynyt fiksuihin päättäjiin, jotka käyttävät aikansa ja potentiaalinsa byrokratiaviidakossa vaelteluun oikean toiminnan sijaan. Vihainen ihmisille, jotka tyhmyyksissään ja laiskuuksissaan eivät nouse barrikadeille kaikkea tätä paskaa vastaan.

Ennen kaikkea haluaisin huutaa ja raivota itselleni. Miksi minä en ole mukana eturintamassa taistelemassa maailman pahuutta vastaan? Miksen minä ole äänekkäimmin vaatimassa muutosta? Miksi harrastan vain kotipsykologiaa, sohvapolitikointia ja joutavanpäiväistä bloggailua, kun voisin olla tekemässä jotakin oikeasti merkityksellistä ja positiivista muutosta edesauttavaa?

15 kommenttia

vonStackelbaum

13.10.2008 11:15

Nyt mennään taas alaspäin, pian taas "uuteen nousuun!".
Siis taloudesta puhuttaessa, moraaliseikat jätän ammattilaisille...

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kaisa

13.10.2008 12:45

Hassua, raamatunlauseita.
Mikäs siinä on niin hassua?

Mitä luulet, että surkeista, heikoista ja nöyristä ihmisistä olisi tullut ilman itkevän jumalan antamaa lohtua? Kylmiä, itsekkäitä ja kovia? Olisiko maailma siinä tapauksessa nyt parempi paikka elää - tai ehkä paremminkin voisi kysyä, että olisiko maassa enää ylipäätään elämää?

Hyvin rationaalisista ihmisistä koostuva maailma lienee samanlainen utopia kuin täydellinen kommunismi. Periaatteessa olisi vallan hulvattoman upeaa, että olisi vain erittäin järkeviä ihmisiä, jotka toimisivat suunnitelmallisen määrätietoisesti yhteisen hyvän eteen. Mutta kun. Ensin pitäisi olla ne tietyt yhteiset hyvät, joita yhteen hiileen puhaltaen pyrittäisiin saavuttamaan - jokaiselle yksilölle kun hyvyys on erittäinkin subjektiivinen käsite. Teoriassa kauheen söpö idea, mutta käytännössä kuollut jo ennen syntymäänsä.

Soisin jo tulevan ajan, jona kanssaihmiseni ja kansani löytäisivät itsekin ylpeyden, voiman ja uskon omaan potentiaaliinsa ja merkitykseensä.
Aika mahtipontista. Ehkä jopa Aatu olisi ollut ylpeä tuosta sun taidostasi pystyä puhumaan kansan syviä rivejä kiihottavaa paskaa täysin kirkkain silmin. Ei jokainen yksilö ole merkityksellinen. Ei kaikissa ole potentiaalia muuhun kuin hiljaisen rattoisaan elämiseen omissa pienissä piireissä. Ylpeys kääntyy liian helposti itseään vastaan - ylpeydestä ei ole tyhmyyteen kuin pienenpieni askel.
Elämme mielenkiintoisia aikoja.
Totta turiset, kuomaseni. Mä vaan taidan pitää tässä tapauksessa tuota mielenkiintoisuutta lähinnä pahana ja pelottavana asiana kun taas sä tunnut nauttivan joka hetkestä.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kaisa

13.10.2008 14:08

Mun älylliset lahjani eivät riitä millään argumentointiin sua vastaan, mutta yritänpä silti kuitenkin vielä pikkuisen aukoa päätäni. :)

Ei käynyt mielessä, että plaraisit pipliaa.
Joskus kannattaisi pohtia myös niitä mahdottoman kuuloisia vaihtoehtoja, eikö?
Lisäpisteet hitlerkortista - ilmeisesti ylpeys lienee sinulle yhtä kammottava ja paha asia kuin natsismi.
Natsiaatteen takana kuitenkin lienee mitä suuremmissa määrin olevan nimenomaan ylpeys - ylpeys omasta rodusta, ylpeys omista aatteista.
itkevä jumala -- yrittää tössiä ihmiset yhteen muottiin
En tiedä, puhutko nyt nimenomaan Raamatun Jumalasta vai mistä. Mutta omasta mielestäni (ja joojoojoo, tää on vaan hihhulointilöpinää) Raamatussa nimenomaan käsitellään ihmisiä yksilöinä tai ainakin niin, että on eri asia olla nainen kuin mies, aikuinen kuin lapsi, opettaja kuin oppilas.
Muutos on välttämätöntä ja varmaa; on oma asiansa, miten siihen asennoituu.
En mä käsittääkseni ollut muutosta vastaan - pikemminkin juuri toivoin muutoksia tapahtuvaksi. En vain pitänyt ilmauksesta elämme mielenkiintoisia aikoja, koska itselleni mielenkiintoiset asiat tarkoittavat positiivishenkisesti kiinnostavia juttuja - maailman hurrrjan nopea kiito kohti tuhoa ei siis mielestäni ole missään määrin mielenkiintoista.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kaisa

13.10.2008 14:39

=/ Et kai sä ole mies?
Mitä väliä? Asialla ei liene sulle minkäänlaista merkitystä. Paitsi että jos oonkin kaikesta huolimatta nainen, saatan kohta alkaa itkeä kun oot mulle ilkee mun blogissani. Miehenä vetäisin vaan hirveet kiukkukännit.
Myönnän itkevälle jumalalle olevan tilausta, mutta en usko, että se yksin riittää.
Taaskin: olenko mä sanonut, että pelkkä usko riittää? Käskinkö mä jokaista ihmistä jäämään lepäämään laakereilleen ja odottelemaan, että kuolo korjaisi pois ja Jumala tarjoaisi kivemmanparemmanmukavamman ikuisen elämän jossain toisaalla? Ihmettelin vain, mitä pahaa on pehmeissä arvoissa, heikkoudessa (jokainen meistä on ainakin joskus heikko ja lienee pelkkää vahvuutta myöntää se) tai lohdutuksen hakemisessa. Mieluummin mä haen tuskaani lievitystä vaikka Raamatusta kuin tukahdutan koko tuskan tunteen kovuuden ja järkiajattelun alle. Toisessa tilanteessa kun tuska menee pois, ja toisessa, noh, ei. Ja mitä seuraa tukahdetusta tuskasta? Ymmärtääkseni aika harvassa tapauksessa ainakaan mitään hyvää.
Kristinuskon opetuksen mukaan (jos olen sen oikein sisäistänyt) ei suhteessa Jumalaan ole paljonkaan väliä onko mies, nainen, aikuinen, lapsi, opettaja vaiko oppilas - kaikki syntisiä, tahriutuneita ja erehtyväisiä ja kaikki pelastuvat yksin armon - ei oman toimintansa - kautta.
Suhteessa Jumalaan toki olemme kaikki samanarvoisia. Syntisiä, erehtyväisiä, Hänen armonsa varassa. Mutta Raamatussa puhutaan paljon myös ihmisten välisistä suhteista. Kunnioituksesta, auktoriteeteista, sukupuolien ja -polvien välisistä eroavaisuuksista. Jokaiselle on oma paikkansa. Jokainen on arvokas juuri sellaisena kuin on. Jokaisella on omat armolahjansa - jonkun tehtävänä on olla viisas johtaja, toisen tehtävänä julistaa, kolmannen jotain muuta. Ihmisiä tulisi Raamatun mukaan (tai ainakin mun tulkintani mukaan) siis kohdella tasavertaisesti, muttei missään nimessä tasapäistäen. Koska kaikille myönnetyt identtiset vapaudet ja velvollisuudet eivät anna yksilölle mahdollisuutta antaa parastaan. (Meni jo aika OT:ksi, mutta mitäs pienistä rönsyilyistä.)
Tuhoa?
Tuhoa.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kaisa

13.10.2008 15:10

Kyllä sun pitäs tietää että on.
Ai niin. Oot machosovinisti, joka nujertaa mieluummin naisia kuin miehiä. Totta. Olishan mun pitänyt tietää, että sulle on merkitystä kumman sukupuolen edustajan ajatuksia käyt mollaamassa.
En tiedä mistä kohtaa raamattua tuon löydät, mutta oikein hyvin ilmaistu.
En mäkään, mutta voin etsiä kyllä sen kohdan/ne kohdat sulle. Tai ehkä se oli vaan mun joku suunnattoman upee oma ajatus. Ei voi tietää.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kaisa

13.10.2008 15:11

Kuulostinpa vihaiselta. Anteeksi.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kaisa

13.10.2008 15:20

Ja tokihan minä tästä nautin.
Yllätyinkö? No enhän mä yllättynyt. :D
Tosin en ole ihan varma mistä ylipäätään olet saanut käsityksen, että olen tässä nujertamassa yhtään ketään? Jaan vain mielipiteitäni ja käsityksiäni samalla tutkien josko ne ja omasi kestävät kritiikkiä - en sen kummempaa.
Oisit sä voinut vaikka vaan kehua, ku oon niin kauheen syvällinen ja fiksu nuori nainen. Olla sellasella jeesjees-linjalla ettei mulle olis tullut tyhmä olo ja paha mieli. Tai no, ei mulla oo paha mieli, mutta sitäkin tyhmempi olo. On aika epäreilua lähteä melkein 10 vuotta pidempään kartutetulla väittelytaidolla ja elämänkokemuksella taistoon sydän vereslihalla tuntojaan ulos pinnistäneen kaunosielun kanssa. Sitä mä vaan.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

vonStackelbaum

14.10.2008 09:55

Ei raamatusa mitään hassua ole, siinä on syvällisiä viisauksia joita joskus kannattaisi itsekunkin kuunnella ja pohtia.
Miksi ei tuntojaan voisi purkaa palstalle/blogiin yhtä hyvin kuin laulun sanoilla, tai omilla sanoilla? Tai omilla runoilla, tai toisten runoilla? Jokainen ilmaisee itseään sillä tavalla kuin parhaiten (sillä hetkellä ja siinä tunnetilassa) osaa.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

vonStackelbaum

14.10.2008 09:57

EDIT: yhtä hyvin raamatunlauseilla, kuin laulun sanoilla,

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kaisa

14.10.2008 10:25

Ihmettelin sitä lähinnä siksi, että muodostamani kuva K_U:sta ei ollut siltä osin totuudenmukainen, etten aavistanut hänen kyseistä kirjaa plaraavan.
Siis eikö mun nunnakaavusta, meikittömyydestä, absolutismista, kiroilemattomuudesta yms. olisi jotain voinut päätellä? :o

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kaisa

14.10.2008 10:33

Toi nunnakaapu kuulostaa kivalta, kai sulta löytyy sellainen oikeastikin?
No sinähän et sitä koskaan tule näkemään, vaikka löytyisikin enkä millään jaksa tuottaa vanhoille miehille mitään ylimäärästä nautintoa avautumalla mun vaatekaapin sisällöstä so...

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kaisa

14.10.2008 13:45

Vakuutan omasta puolestani, ettei Stackeli lämpeä siitä tiedosta ollenkaan. :)
Stackeli on ikinuori ja sillä on varmasti tietoo mun vaatekaapin sisällöstä enemmän ku monella muulla, vietettiinhän me koko kesä miiteissä yhdessä. Teistä muista setämiehistä mä oon enemmältikin huolissani.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kaisa

14.10.2008 18:43

Kyllä mä aina pikkasen kannan huolta teistä ryppyisistä reppanoista... :/

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

vonStackelbaum

14.10.2008 23:13

Joo, siis K_U ei taatusti tollasia huolia minusta ota, me ollan jo ihan sinut <3. Koittakaa te poijaat vaan pärijäällä ;P``

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

5.12.2021 10:54

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus