Contour

Vähän harrastuksia, paljon töitä ja nukkumisesta on turha runoilla. Blogi on alkanut sinkkuuntumisen jälkeen ja varmaan loppuu kunnollisen naisen iskiessä.

Näytetään kirjoitukset tammikuulta 2014.

Mitä tekemättä jää  1

Aamulla puhelin soi ja joku oli päättänyt ajaa aamutuimaan ojaan. Oli oikeastaan ihan mukavaa vastata rehellisesti kuten asian laita olikin eli että en voi lähteä sitä hinaamaan ennen kuin uusi siirtopumppu on paikallaan.

Huono kassakonekarma jatkui taas tänään- en saanut ostoksia maksettua, eikä saanut kukaan muukaan siihen mennnessä.

Myöhään illalla siirtopumppu meni paikoilleen, rasvaa niveliin, ilmansuodattimen kevyt puhallus ja nostovarren pään osittainen korjaus. Siis osittainen, koska sieltä puuttuu edelleenkin toinen painatusjousi. Vanha oli mennyt keskeltä poikki.

Ihmettelin taas aamupäivällä mielessäni mikä mahdollistaa suosituimman saksalaisen automerkin menestyksen. Siis lähinnä siksi kun nuo talviominaisuudet ovat muutamin osin paljon jäljessä vaikkapa japanilaisia.

Ajoin peräkkäin Golffia ja 407 pösöä, enkä ihan äkkiä väittäisi kumpaakaan toista paremmaksi ajattavuudeltaan tai talviominaisuuksiltaan. Kumpikaan ei ole oma auto, mutta kummankin korjaamolla tunnetaan nimeltä.


Lisää toimimattomia  1

Tänään ei pitänyt käydä missään pajaa kauempana. Lopputuloksena kirjallisten töiden perään oli kuitenkin kahden automaattirasvarin säiliöiden täyttö ja sen vuoksi erinäinen määrä ajettuja kilometrejä.

Sen jälkeen olisi tietysti voinut keskittyä lämmittämään saunaa ja tehdä ruokaa ihmisten aikoihin, mutta muistelin että perintökalleuteni huoltoväli alkoi olla täynnä ja olikin jo kiintoavaimen kuva agrodatanäytöllä. Rasvaamatta se jäi, akkuvettä en lisännyt, enkä vielä kerennyt koskeakaan ilmansuodattimiin, mutta moottoriöljyt ja polttoainesuodattimet hohtavat uutuuttaan. Itse asiassa konetta talliin sulamaan ajessani ihmettelinkin kun käsikaasu oli jonkun muun jäljiltä osittain päällä ja tyhjäkäynnistä puuttui hieman kierroksia. Syy selvisi vedenerottimen vaihdon ja ilmauksen yhteydessä.

Siirtopumppu vuotaa ja se on aika vakava ongelma. Se on korjattava tai vaihdettava koko pumppu ennen kuin uskaltaa ajaa tallista pihalle. Siirtopumpusta kun polttoainetta tihkuu ulos niin se valuu käynnistysmoottorin päälle. Ei polttoöljy kylmänä ihan pikku kipinällä syty tuossa paikassa, mutta sitten kun lämpöä tulee lisää ja jostain syystä palava ainetta roiskuu turbolle ja punaisena hohkaavalle pakosarjalle on kaikki palamisen edellytykset olemassa.


Korkeampi voima  1

5. Yhdellä idioottiparkkeerauksella tulee 27 minuuttia ylimääräistä yötyötä. Nyt tosin vika ei ollut parkkeerauksen tehneessä kuljettajassa, koska paikka oli ihan ok. Sää vaan oli kastellut tiivisteet ja kaikki ovet oli kokolailla jäätyneet kiinni- takaluukusta sentään pääsi sisälle. Samoja ongelmia oli kahden työkoneen kanssa.

4. Ruokailurytmi meni perseelleen, koskapa se paikka missä piti päivällistä nauttia olikin suljettu 2 tuntia etuajassa. Olihan siitä lappu ikkunassa, mutta en ollut sitä noteerannut ennen kuin oli liian myöhäistä

3. Näköjään viestilaatikossa on yksi lukematon viesti. Pahoittelut viestin lähettäjälle- en tiedä koska saan sen luettua. En tiedä koska saan luettua tekstiviestini, tai koska puhelin alkaa taas toimia. Kauan se kaivossa käynyt ja montakin kolhua kokenut kone sitten kestikin. Olisin muutenkin pistänyt sen kiinni illan tullen, vaan en kerinnyt kun näyttöön tuli teksti "Sim hylätty"

2. Työpäivä oli tavallaan varsin lyhyt. Rautakaupan ostokset jäivät maksamatta, koska pankkikorttipääte oli jumissa. En pidä noin pienten ostosten ostamista laskutuksen kautta ollenkaan järkevänä, mutta en myöskään noin suuren käteisvarannon kantamista.

1. Parasta kuluneessa vuorokaudessa oli kuitenkin tämän lumisateen aiheuttama ääneen pohdinta, jonka seurauksena sain syyn raivata etupenkille tilaa.

Mutta siis joku kyseli minulta iskuvinkkejä. En tiedä hänen opeistaan tai oppimiskyvystään, mutta sen tiedän millainen nainen viime viikot lähinnä uuden kypäräni miehittämälle etupenkille istahti.

Harmi vaan että paljastui kotona odotteleva poikaystävä. Minähän en kenenkään suhdetta halua rikkoa.
edit.26.1
Jos nyt sitten kuitenkin kyseessä oli vaan lausahdus jolla oli tarkoitus häipyä tyylikkäästi ja ilman pelkoa että haluaisin nähdä enää koskaan uudelleen- no se toimi kyllä jossain määrin. Kuitenkin on niitä naisia joita ei tarvitse katsoa kolmea sekuntia, kahta tai edes yhtä ja jo tietää että tuo nainen kiertäisi minut pikkusormensa ympärille pelkällä katseellaan, puhumattakaan mielestäni upeasta lauluäänestä. Jos on virka kaukana ja veri vetää sinne niin saattaisin kyllä yrittää saada mielen muuttumaan ja jäämään kaunistamaan tätä seutua.

Töihin täytyy vielä palata sen verran että murhetta aiheuttanut autokatoksen pohja on eristekerroksen alla ja nyt ilmeisesti jo pienen lumikerroksenkin.

Tilustieltä poistin 3 kiveä ennen kuin tie kunnolla jäätyy. Kymmenen senttimetrin jääkansi on yllättävän kova, mutta routapiikki puri hyvin. Toivottavasti rajalle nostetut kivet eivät tällä kertaa aiheuta säröjä naapurisopuun.


Perjantaipulmia  1

Keli ei ollut paras mahdollinen, mutta ei ollut moni muukaan asia.

Niinkin pieni asia kuin kaapelin laittaminen putkeen ja jatkaminen voi näköjään aiheuttaa vähintäänkin tusinoittain harmaita hiuksia.

Saivat sen vastoinkäymisistä huolimatta tehtyä ja minä niin ikään muutaman harmaan hiuksen ohella mielestäni ihan kelvollisen autokatoksen pohjan tampattua paikoilleen ennen lumisateen ja pakkasen saapumista.

Päivästä tuli pitkä, märkä ja ainakin varpaiden mielestä kylmä.


Jos haluat seuraa- katkaise tie  1

On kulunut reilut viisi viikkoa kokolailla samoilla telansijoilla. Aamulla tällä tietoa viimeinen laatikko avattu, kangastettu, salaojitettu 3/4 ja aika hyvin myös peitetty. Että siihen viimeiseen nurkkaan ylettyi ja että sen sai peitettyä oli mentävä yli kaukolämpölinjasta- siis sekä uudesta että vanhasta. Kun ei kaapeleita näkynyt tai kuulunut niin pistin suojaputket paikoilleen ja maata päälle. Sitten kun sorakuski oli jo ilmoittanut tulevansa reilun tunnin päästä ja olin juuri palannut syömästä pukkasi pihaan kuormuri kaapelilastissa.

Muuten olisin kaivanut sen väylän vielä vaikka auki ihan halusta- olisi säästynyt putkea- mutta soralasti tuli heti perään ja oletan että parempaan lopputulokseen päästään vaikka hieman enemmän aikaa varmaan kuluukin pistää se syöttökaapeli putkeen. Tai vähemmän kuin kaivaa se väylä taas uudestaan auki ja taas peittää samasta paikasta.


Koordinaatit  1

Palvelussa on näköjään tapahtunut pieni muutos. En sit tiedä onko se hyvä vai paha juttu, mutta ainakaan yhtään keskustelun avausta ei ole vielä tähän suuntaan tullut.

Noin muuten keskellä sateen ja kuran alkoi kippauspäässä olla jo vähän vaikeaa liikkua. Tuollainen märkä kura jäätyy lähes betonimaiseksi massaksi ja se jäätyminen koittaa ilmeisesti perjantaina. Siihen mennessä pitäisi saada autokatoksen monttu oikealle paikalleen- Oli ja onhan siis kolme sivua ihan niin paikoillaan kuin olla voi, mutta neljäs heittää likimain 2 metriä. Ei tulisi ensimmäisenä mieleen rakentaa kahta rakennusta eri perustuksille samalla tontilla siten että väliin jää noin 2,2 metriä. Parempaan lopputulokseen pääsisi kun koko paketti olisi yhtä rakennusta tai sitten vaan enemmän rakoa.

Siihen sen kaava kuitenkin määrää rakennettavaksi ja niin hulluja nuo rakennuspaikat ovat että tietä kunnostanut henkilökin pysäytti koneeneensa ja kävi ihmettelemässä.

Kaukolämmön rakentajat eivät paljon ihmetelleet vaan tekivät liitoksia ilmeisesti oikein kahden hitsarin voimin, vauhdilla ja kaunista jälkeä.

Huomenna on lämpökatkon aika ja sen perään alkaa peittäminen.


Lisää rakkaita naapureita  1

Sateen ja kuran keskelle oli ilmestynyt kaukolämpöosia, mutta ei niistä noin irrallaan ole kenellekään mitään iloa. Meinasin että jos siellä tulee stoppi niin täytyy ottaa naapurin kohdalta muutama kivi ylös tiestä etteivät keväällä ole spoilerissa/öljypohjassa. Kovasti kiinnosti sorakasojen kohtalo. Siis kaksi niistä meni tavallaan väärään osoitteeseen alkujaan ja hyvä niin. Nyt on saanut salaojan tehdä ihan kunnon sepelillä ja hyvä pala peltoa siitä vielä tulee kun vaan kuivaa.

Oli aika tyhjä lounaspaikka. Tavallaan hyvä, koska parkkitilaa oli yltäkylläisesti ja sai syödä rauhassa. Toisaalta taas kun katselin ympärilleni niin aloin kaivata naispuolista ruokaseuralaista. Kävelin siis pitkien suht vaaleiden hiuksien upeiden varjossa valtavan valomainoksen tuikkiessa vieressä. Takaapäin - no sanotaan vaikka että olisi ollut helppo uskoa naislentopalloilijaksi. Jos paikka olisi ollut yhtään täydempi niin olisin saattanut kysyä onko hänen pöydässään sijaa yhdelle nälkäiselle.


Tuoremehun saanniin sietämätön vaikeus  1

Olen ilmeisesti ollut viime viikkoina noutoruuan suurkuluttaja. Toki välissä on mennyt kinkkua ja laatikoitakin, mutta ihmettelen edelleen onko muillakin vaikeuksia pikaurokatilauksen saattamisessa perille ja oikein myös sinne kassakoneeseen asti. Näin siis siksi että kun oli kesken työmaan nälkä ja arvelin ettei auttajallanikaan ollut hoikassa varressaan kovasti vararavintoa lähetin hänet hakemaan evästä, Ei kai hänellä ollut mitään vaikeuksia. Ei ainakaan kertonut. No tänään sitten kassalle jonottaessani päästin yhden vanhemman naishenkilön edelleni kun näytti kepin kanssa kulkeminen niin kovin vaivalloiselta ja arvelin että kassalla menee taas se kymmenen minuuttia kuten eilenkin.

Kun sitten vuoroni tuli niin sattui edellistä ostoskertaani todistamassa ollut ihminen sinne kassakoneen ääreen ja kas kummaa: Tällä kertaa kaikki sujui kuin vähintäänkin elokuvissa. Eikä siinäkään vielä kaikki- nyt täysmehuja tulikin yhden sijasta kaksi- en ymmärrä miksi ja olin tietysti tyyvyväinen, vaikka olisin tietysti voinut juosta kauppaan hakemaan reilun litran lopputilausta odotellessa (kuten eilen tilaukseni jo saatuani). Kiitokset vaan sinne kassan kauniimmalle puolelle. Inventaario menee ehkä pieleen, mutta jos on jo tarjouskanahanpurilaiset koluttu loppuun ja dippivalikoimasta puuttuu puolet, ketsuppilehmä on korvattu kahdella kilon tai puolikkaan purkilla niin kyllä perkele sen kassajärjestelmän ja ilmeisesti automaattisen tilausjärjestelmän tilassa on jotain muutakin vikaa kuin tuoremehuvaihtoehdon puuttuminen yhdestä ateriavaihtoehdosta.

Ihmettelin ääneen kassajärjestelmän kankeutta, koska minun mielestäni jos tavaraa meinaa saada kaupaksi niin sillä pitää olla hinta. Jos hinta on kiinteä ja näkyvillä niin sillä hinnalla se pitää saada ostettua tavalla tai toisella. Nämä perkeleen pikaruokapaikkojen kassakoneet tuntuvat olevan varsin kankeita ohjelmoitavia ja ilmeisesti kukaan muu ei pidä luomuappelsiinimehusta- ei tuo täällä myytävä mehu tietenkään vedä vertoja Brunein vastaavan, mutta tietysti eri nimellä ja eri raaka-aineilla toimivan ketjun tuorepuristetuille hedelmämehuille.

Minä edellisellä kerralla perustelin miksi se perkeleen mehu on parempi kuin mikään koneesta pahvimukiin loroteltu limu ja se on helppo ymmärtää kun pistää avaamattoman tuoremehutetran katolleen ja koittaa samaa Hämeenlinnassa väännetyn pahvimukin ja muovisen roiskekannen kanssa. Bruneissa oli muuten suomalaiset pahvimukit ja taisipa olla Singaporessakin.

Viime vuonna kassoilla asioiminen tuntui olevan erityisen vaikeaa+ sitten että kohdalle osui tyhjiä hyllypaikkoja, myyntikelvotonta tavaraa, pielessä olevia tai puuttuvia hintamerkintöjä. Jos meno tälläisena jatkuu niin mulla täytyy olla joku Aku Ankkamainen huonon onnen pilvi seuraamassa perässä- tai sitten ne kaupat tai lähinnä kassahenkilöt vaan tykkäävät katsella sinisiä silmiäni silloin kun pitäisi tehdä sitä omaa työtä. Toisin päin näin sinkkuna ei ole yhtään ihme jos sattuu painamaan väärää näppäintä pankkikorttipäättestä kun katse tahtoo hakeutua jonnekin kauniimman sukupuolen suuntaan.


Sulaa kuraa  1

Ei pitäisi olla kaukolämmön rakentamiselle esteitä ja löysin jopa jonkinlaisen kuvannon autokatoksen perustuksista. Ihan hyvä kuvanto, mutta siitä puuttuu muutama oleellinen tieto.

Koskapa joka paikka on kuravelliä täyteen tyydyin siirtämään autokatoksen tieltä kaivetut massat naapurin vielä rakentamattomalle tontille. Näin siksi että siltä ne saa kuormattua kovemmalle pinnalle parkkeeratun ajoneuvon kyytiin, ja taas siellä pehmeällä puolella tarvitaan tilaa linjojen peittämiseen.


Rakkaat naapurit  1

Hyvä penkkiurheiluilta takana. Nimenomaan ilta koska jatkoajalle venyneen jääkiekon perään katsoin vielä puoli erää lentopalloa.

Janne Ahonen ei voita mäkiviikkoa tälläkään kertaa teki tuomaristo sitten huomenna mitä hyvänsä. Näköjään kuitenkin Koivuranta oli yhden osakilpailun voittanut ja varmaan aika hyvällä voittajavetokertoimella.

Päivällä taas ei mennyt hyvin. Ei löytynyt perustuksen mittakuvaa tai suunnitelmaa missä näkyisi salaojat tai edes tarkistuskaivojen paikat. Täytyy vaan toivoa että paikka on tiistaina aamupäivällä merkattu ja että soraa saa heti kun kaukolämpöputket on hitsari saanut hitsattua ja eristäjä eristettyyä- jos ei sit tällä kertaa ole yksi ja sama henkilö.

Pistin kuitenkin omaa salaojaa taas jonkun matkaa piiloon, enkä ollut ainoa ahertaja korven keskellä. Naapuri paineli metsäkoneensa kanssa menemään niin että rytisi ja näyttipä tien varressa olevan tukkirekkakin täydessä lastissa. Hyvähän siellä on touhuta kun tie on ainakin siihen metsäkoneen tankkausasemalle asti tukkiauton kestävää jopa näin sateidenkin ja vähäisen haihtumisen aikana.