Blogi

Näytetään kirjoitukset toukokuulta 2008.

Yöllisiä mietteitä  2

Taas saunan jälkeen hierontaa ja jäätelöä. En ole koskaan oppinut niihin saunakaljoihin.

***

Unirytmi alkaa uhkaavasti kääntyä taas perinteiseen yökyöpelöintiin.

***

Mikä on runouden tarkoitus ja olemus?

En ole koskaan osannut kirjoittaa muusta kuin tunnetiloistani. Jos se on tavoitettu ja saatu paperile, niin runous on täyttänyt tehtävänsä. Puran itseäni paperille. Vanhat runot ovat kuin päiväkirja.

Mutta en tiedä mitä on "hyvä runous" tai millaista sen pitäisi olla.




Kissaelämää  1

Iloinen jälleennäkeminen riiviöiden kanssa. Ukkeli kehrää tyytyväisenä koko ajan vieressä.

***

Olen kissaihminen. Olen aina ollut. Kotona meillä oli aina kissoja. Ulkokissoja. Pidin sitä normaalina ja pitkään aikaan en halunnut ottaa sisäkissaa kerrostaloasuntoon. Sitten sattuma toi kissan hoitoon ja huomasin, että ei kissa kärsi sisälläolosta. Päinvastoin, sisäkissan elämä on varmasti turvallisempaa. Leikkaamattomien ulkokissojen pito sitä vastoin on edesvastuutonta moneltakin eri kannalta. Kissat ovat alttiina monille vaaroille, kissanvihaajille, auton alle jäämiselle, lisääntyvät holtittomasti jne. Sisäkissa voi elää parikymmentä vuottakin, ulkokissa puolet vähemmän - mikäli ei kuole jossakin onnettomuudessa ja "katoa".

***

Viisi vuotta sitten ukkeli tuli taloon. En luopuisi siitä enää mistään hinnasta.




232323232323232323232323232323  1

23

Erinomainen elokuva. Mukaansatempaava ja koskettava juoni. Jotakin tuttua kenties, jotakin omakohtaista? Surrealistinen ja kaunis kuva- ja värimaailma. Jim Carrey osaa sittenkin näytellä ja on jopa seksikäs!

"There's no such thing as destiny. There are only different choices. Some choices are easy, some aren't. Those are the really important ones, the ones that define us as people." - Walter Sparrow

*****


Museo&sali  1

Sinebrychoffin museossa oli hienoja hopeaesineitä, huonekaluja ja tauluja: "Kyllähän nää mökillä menis."

Kotiin pääsi Rembrandtin Lukeva fransiskaanimunkki. Minimalistisen kaunista ja mielettömän taitavaa valon ja varjon leikkiä.

***

Olipa mahtava käydä taas salilla pienen tauon jälkeen. Voima virtaa.