Blogi

Näytetään kirjoitukset toukokuulta 2008.

Loiva laskeutuminen Synapsiin  2

Palautuminen Suomen ilmakehään suoritettu Synapsin kautta. Kutsuisin sitä loivaksi laskeutumiseksi.

***

Synapsissa alkaa olla meno kohdallaan. Luolamainen, hämärä paikka ja porukka jortsuttaa toinen toistaan hienommissa asuissa. Kunnon klubitunnelma.

***

Mitähän sitä tänään keksisi? Ei osaa viikon reissaamisen jälkeen oikein rauhoittua paikoilleen. Edit: Keksi shoppailua.


Oodi dönerille  1

"Voisinko minä vielä ottaa yhden dönikän mukaan. Nälkä ei ole vielä yhtään. Maha on edelleen ihan täynnä ja hirveä ähky. Mutta jos ottaisin dönikän mukaan aamupalaksi. Ihan vain maun vuoksi. Ja nyt kun niitä vielä saa, niitä oikeita döner kebapeja, aitoja ja alkuperäisiä kreuzbergiläisiä." Tiukkaa pohdintaa kotimatkalla Milchbarista muutaman tiukan Kicker ja Flipper-matsin sekä Berliner Pilsnerin ja Jägermeisterin jälkeen.


Viimeinen päivä :(  1

Viimeinen kokonainen päivä Berliinissä, huomenna kotiin - onks pakko jos ei haluu? Täällä olisi ollut toisenkin viikon. Tai vaikka kuukauden. Niin paljon kaikkea nähtävää. Niin halpa ja viihtyisä kaupunki.

***

Korkkareiden korkolaput kestivät ravaamista eiliseen asti, tänään ne piti uusia - sekin oli halvempaa kuin Suomessa.

***

Tänään laiva-ajelulle ja Pergamoniin, illalla White Trashiin syömään.


Chillailua II  1

Päivä Potsdamissa. - Ilta Trinkteufelissa.

***

Täytyy sanoa, että saksalainen julkinen liikenne toimii kuin kaasu. Pysäkit ilmoitetaan sekä kirjallisesti näytöissä että kuulutetaan, pysähdyksistä ilmoitetaan reilusti etukäteen, samoin liikkeelle lähdöstä. Täällä ei yksinkertaisesti voi eksyä. Ja jos eksyy, niin paikalliset ovat valmiita auttamaan, ystävällisiä ja kohteliaita.

Eikä kenelläkään ole kiire mihinkään. Metro- ja junavaunuihin ei tarvitse sulloutua henkensä edestä, sillä tilaa on. Sekin kertonee julkisen liikenteen toimivuudesta.

***

Elämä täällä on leppoisaa, mutta eloisaa. Rauhallista, mutta vireää. Rentoa. Vilinää ja vilskettä riittää, mutta se ei ole hektistä, ei kiireistä, eikä stressaavaa. Sen huomaa ihmisistä ja yleisestä ilmapiiristä.


Chillailua I  1

Päivä terasseilla.

- Pöytiintarjoilu ja palvelu pelaa kielellä kuin kielellä.
- Ilma on lämmin, on ollut koko reissun ajan lähempänä kolmea- kuin kahtakymmentä.
- Olut on hyvää ja halpaa (vehnäolutta ja pilsneriä).
- Ruoka on hyvää ja halpaa (noin kolmasosan Suomen hinnoista) ja annokset suuria.