EN KESTÄ!

  • -NtiKevat-

Tien toisella puolella talostani asuu maailman laiskin keski-ikäinen pariskunta, joilla vielä viime syksyyn asti oli yksi hieman vanhempi tanskandoggi. Koiraa ulkoilutetaan kyllä useampaan kertaan päivässä, mutta seurattuani tilannetta pidempään, tajusin ettei ulkona olla koskaan pidempään kuin viisi tai kymmenen minuuttia ja koira viedään joka ikisen kerran samaan puskaan hoitamaan asiansa.

Ilmeisesti he viime syksynä tulivat siihen lopputulokseen ettei heillä ollut tarpeeksi tekemistä ja ottivat tanskandogin pennun vielä lisäksi. Se olisi tietysti ollut kova peuhaamaan ja leikkimään, mutta hihnaa sille ei ikinä anneta enempää kuin 20 senttiä. Mikä on ollut takuuvarma keino tehdä nuoresta uroksesta agressiivinen, sillä nykyään se melkein syöksee tulta ja rähjää silmittömästi vain nähdessäänkin oman uroskoirani.

Olen jo pidempään harkinnut korkokengillä "lenkkeilevän" naisen ja rööki suussa "lenkkeilevän" miehen lynkkaamista. En vain pysty käsittämään, minkä takia nämä kaksi ihmistä välttämättä haluavat kaksi lehmän kokoista koiraa, jos eivät jaksa niistä kunnolla pitää huolta.

Minulla on tosin hankaluuksia ymmärtää monia muitakin koiranomistajia. Niitä joilla on räksyttäviä pikkurakkeja, joita ei edes komenneta olemaan hiljaa, vaan nostetaan syliin. Niitä joilla on narttukoira juoksussa ja se viedään koirapuistoon. Niitä joilla on agressiivinen uroskoira, joka käy kaiken liikkuvan kimppuun. Niitä jotka eivät ole opettaneet koiraansa ohittamaan muita koiria vaan jähmettyvät keskelle kulkuväylää, odottaen että toinen osapuoli keksii uuden reitin. Listaa voisi jatkaa loputtomiin.

Vika rakkaat ystävät on lähes aina hihnan toisessa päässä, sillä oikeasti päästään viallaan olevat koirat ovat hyvin harvassa. Nopein tapa parantaa tilannetta on katsoa peiliin ja pitkään.

Tämän päivän viisaus: täyspäisillä omistajilla on täyspäisiä koiria!

5 kommenttia

peruskivi

8.5.2007 09:56

Eläinten "omistamiseen" pitäisi järjestää ajoneuvojen ajolupaa ja katsastamista vastaava järjestely, jossa eläinlääkäriltä pitäisi saada ensinnäkin lupa pitää lemmikkieläintä, ja toiseksi eläinlääkärille pitäisi vähintään puolentoista vuoden välein käydä esittämässä lemmikkieläimen hyvinvointi.

Varsinkin kaupunkien vanhuksilla mukana ikääntyvät lemmikkieläimet saattavat riutua ajautua "asuntoloukkuun" kun ulkoiluttaminen käy ajan myötä hankalaksi. Samalla järjestely takaisi vanhuksille yhden omaan hyvinvointiin liittyvän sosiaalisen "tarkastuspisteen".

Jos järjestely olisi eläinsuojelulain edellyttämä, sen kustannustaso voitaisiin myös lailla säädellä, ettei koituisi kenellekään kohtuuttomaksi.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

-NtiKevat-

8.5.2007 10:08

Olen aivan täysin samaa mieltä. Tätä samaa käytäntöä voitaisiin soveltaa myös lasten hankintaan ;)

Mutta ihan tosissaankin puhuen eläinkauppaa tulisi valvoa tarkemmin ja eläinten (lemmikkien) oikeuksista päästä ulos, juosta vapaana, saada tarpeeksi liikuntaa ja tasapainoista ravintoa jne. tulisi puhua paljon suurempaan ääneen. Minä henkilökohtaisesti en ainakaan epäröi soittaa eläinsuojeluviranomaiselle jos koen sen aiheelliseksi.

Suurin ihmetyksen aihe minulle henkilökohtaisesti on se, miten nämä ihmiset jotka eivät huolehdi lemmikeistään elävät itsensä ja omatuntonsa kanssa?

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

peruskivi

8.5.2007 10:52

Siinäpä se. Kuinka omatunto onkin niin joustava juuri elävien olentojen kuten eläinten tai peräti lasten osalta.

Itse olen myös tehnyt ilmoituksen eläinsuojeluviranomaisille erään kerrostalon rappukäytävässä muhineen koiranjätösten hajun vuoksi. Selkeästi pystyi hajun perusteella toteamaan, että eräässä asunnossa päivästä toiseen jokin koirapoloinen joutui tekemään tarpeensä ovimatolle kun ei päässyt ulkoilemaan. Mutta asian hoitaminen oli ongelmallista jopa eläinsuojeluviranomaisille, kertoivat, koska ihmisten yksityisyys on niin hyvin Suomessa suojattu, että moisen vähäisen asian takia Poliisi ei mielellään käy ovea kolkuttamaan. Vetosin sitten lopulta ihmisten terveysriskiin ja sitten alkoi onneksi tapahtua.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

-NtiKevat-

8.5.2007 11:06

Niin. Ehkäpä nämä asiat eivät sellaisille ihmisille ole omantunnon kysymyksiä. Sellaiset asiat kuin moraali ja empatia eivät heidän ajatusmaailmassaan yllä eläimiin.

Saan kirjaimellisesti itkupotkuraivarin miettiessäni näitä asioita!!

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

5.12.2021 11:26

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus