Blogi

Näytetään kirjoitukset marraskuulta 2006.
Edellinen

Perhetarina  2

Aikuikai oli tyystin lost. Ensin hän etsi itseään kauan ja hartaasti vetolaatikkokaapin uumenista, kunnes törmäsi itseensä ja pullahti ulos laatikoimesta. Kukkei ja Eluko olivat tähän mennessä ehtineet vatvoa päänsä puhki kuka oli se silmäpari komerossa. Ääni näkyi, mutta mitään ei kuulunut.

Onneksi Aikuikai otti itseään korvasta kiinni ja päätti ulkoistaa itsensä. Samoin kuin TauTau. Ensin ei ketään, ja sitten yhtäkkiä kokonaisuudessaan läsnä. Tai siis "läsnä" ja "läsnä", miten sen ottaa. Ihan voidaan kaikki miettiä kuinka läsnä kukaan voi olla lauantai-aamuyönä.

Kukkein isäkin sai tietää isyydestään ja kovisteluiden päätteeksi lupasi alkaa maksamaan elatusmaksuja. Mutta vain Kukkeista. Eluko, PamPoi, TauTau, Aikuikai, Piko ja Pikuikai eivät kuuluneet sopimukseen. Kumma heppu. Onneksi Kukkei ei perusta rahan päälle, vaan kivijalalle, niin kaikille riittää elettävää summasta.

******

Ensinnäkään en ymmärrä, miksi ihmiset eivät puhu suoraan, toiseksi en ymmärrä miksi sattuvista asioista on niin vaikea puhua, kolmanneksi en ymmärrä miksi auttavan sylin sijaa on niin vaikea löytää, neljänneksi en ymmärrä miksi ei auta ja viidenneksi en ymmärrä miksi ei tarjoa apua?

Pitääkö sitä kaivautua pohjamutiin, hieroa itseensä soraa ja ajeluttaa autoja itsensä yli ennenkun on tarpeeksi kelpo saamaan apua? Edes läheltä. Niin, nottei tule tukeneeksi ulkomaantuontia vaikka tomaattien kohdalla, sillä ne auttavat veriarvoihin, tjsp.


Nollatoleranssi  1

Kukkei leipoi pullei, Eluko leipoi turpei. Kukkumyyry. Vaik ropi-sei sumu ulkoi, ei se haitaikala. Kukkei lajilei vihreiksii TauTau töipaigoil myöhemmällällä.

Miks immei sei sai gengei, ei tajui? Ja migs niit varastellaan? Kukkei ei tajui, mut ei saa gengei siltiksii. Koht valmistuttaa ja sit repei rahei lisempää. Hakei Uuuh-sei töi, ehkis. Jos änkkäis Elukon luo makunta. Vaik ei oo ingeniööri. Ingengör.

Jos avosin kumppei avomo, kukei on niidei lap sei nimeltei? Avolapsoi?

1murtaminen on syviksist, mut rakkopako. Allegoria iskee rukkasil naamat, jos ei väliksil vähä juurra. Mut leipoi samiksii, ni futii.


Susiruma  3

Miten kukaan voi olla tosi ruman kanssa? Sillaasesti ruman, jotta se ei oo kaunis eres sisääsesti. Ja sitten, jos se kaikki vielä kuvataan ja lähetetään koko maailmalle ja ulkoavaruuteen..

Kukkei ja Eluko syö ruokaansa lattialta.

Sisu menee kaulaan, kun sisu-pastilli jumittuu puoliväliin kurkkua kokonaisena.

Elukon laavalampussa on napanuora. Jos se alkaa synnyttämään, niin kukaan ei jaksa katella sitä. Sit se saa potkut. Onko se sitten heittellejättö, jos sen lukittee ulos?

Ei kannata kokeilla kuin monta sientä mahtuu suuhun, jos meinaa tukehtua niihin. Toisella ei oo kiva selitellä, miksi se on kuollut, jos sen suu on vaahtoa täynnä.



Nukkumatti ei tullutkaan  2

Toisaalta masa ei voinut edes tietää missä Kukkei ja Eluko olivat. Ei kyllä tiennyt kukaan muukaan.

Lento lähti eri terminaaleista ja ensimmäinen välilasku tapahtui Bakersissa. Samalla matkalla lapset menevät edelleen, nyt tosin lomakohteessa Käpykylässä.

Aikuikai ponnahti jaloilleen ja ilmiantoi itsensä. Jostain kumman syystä samana iltana myös TauTau päätti rohkaista mielensä ja astui esiin varjoista.

BB:ssä ne juo aina keittoa. Kukkei ja Eluko juo mustikkakeittoa, mutta ei siitä ala käyttäytymään edesvastuuttomasti... vai edes vastuuttomasti

Kukkei ja Eluko heräsivät aamuun todeten mistä johtuu sanonta piripinnassa. Paitsi onko se piripinnassa vai piri pinnassa?

Mitä on heikko happi?

***

Päivän väri on punainen. Päähineet puuttuu tontuilta, mutta eiköhän kirkas otsa riitä.

Ei tajuu.



Evoluutio  4

Alussa oli maailman ensimmäinen nainen ja lähes Aatami (kummitäti).

Ilta-auringon pehmeän lämpimät, oranssit säteet läpsyttelivät eteläisen Suomen maanmuodostumia. Olo Suomessa oli kesäisen raukea. Jäätelöä ja siideriä kului, ihmiset lokoilivat sijoillaan.

Sitten syntyivät Eluko ja Kukkei.

Mikään ei enää ollut ennallaan. Jokainen hetki oli sijoiltaan. Aika vipelsi päämäärättömästi pitkin Helsingin kattoja samaan aikaan, kun Kukkei polki pyörällään ja Eluko kellotti. Lapset kasvoivat ja kehittivät viihdykettä itselleen... lapset viihtyivät ja kehtitivät kasvot itselleen... vai sittenkin viihdykkeet kasvoivat ja lapset kehittyivät itsekseen.

Eräänä päivänä perheeseen adoptoitiin yksi lapsi lisää. Internetlastenvälityspalvelun kautta joukkuetta kasvattamaan liittyi PamPoi. Pieni poika, joka oli yhtä hukassa.

Aikansa etsittyään kolmikko kyllästyi ja totesi, ettei löydä. Hukassa on hyvä olla.

Kerran tapahtui kummeista kummempia. Eluko, Kukkei ja PamPoi lisääntyivät! Ei sillä perinteisellä tavalla, vaan niin, että yhtäkkiä poppoossa oli kaksi lasta lisää. Eikä kukaan tiennyt niiden sukupuolta.

Ensin komerosta kömpi Aikuikai, hölmistynyt pörröpää. Ja kohta perään tuli TauTau, pakollakin sukua PamPoille. Niin, ja tietenkin samasta syystä sukua Kukkeille ja Elukolle.

Mutta etenkin PamPoille.


Työ tekijäänsä sortaa  4

Kiva ylläri, ko tulin töihin. Kummilapsi istui mun paikalla ja työskenteli. Yksin! MUN paikalla! Onneksi Psykolofi oli läsnä ja sain purettua eroahdistusta. Harmi vaan, et Psykolofilla oli sama eroahdistus päällä. VOIMAHALI!!

Tulin takasin paikoilleni, ni kummitus oli jo lähdössä. Mitä? Lukiko se mun ajatukset vai onko mulla valtaa? ..uuh, viehättävä ajatus. Mitä muuta sillä vallalla voisikaan tehdä... ;P I got the Power!! Ei todellakaan tajuu.

Meinasi tulla työkyvyttömyys samaan syssyyn, ko siirrettiin välilevyseinä pois. Eroahdistus muuttu samassa sekunnissa avaranpaikan kammoon. Kukkei alko yhtäkkiä ymmärtämään Elukoa kaapissa. Nyhjäsessä, ahtaassa kolosessa on paljon turvallisempaa, ko avoimessa avokonttorissa. Tahtoo kanssa kaappiin. Joku vapautunut henkilö voisi tulla ulos ja luovuttaa mulle turvapaikkansa. Hieman eri tarkotukseen tosin... Ihan puhelemista varten. Voisi pitää kaappipalavereja Elukon kanssa.


Syntymä  1

Kukkei kävi synnyttämässä Kätilöopistolla. Kävellen kotia - yhteishuoltajuusperheen luo.

Heimuthei.. Kukkei tippu kärryiltä..Siis kun se on poika..hmm..

Luultavasti pojat ei synnytä. Toisaalta, kun Kukkei ei sitä tajua, ni se vois ihan hyvin synnyttää. Jos se kävikin uudelleensyntymässä, jotta jaksaa viikonpäästälopun? Tarvii ehdottaa sitä Elukollekin.


Perjantaipohdinta  3

Eluko mietti tässä männäpäivänä "Jos on ollut pahoilla teillä, eikä oikeastaan ole siitä kenellekään edes tilivelvollinen - niin miksi sitä kuitenkin tuntee moraalista krapulaa?"

Kukkei jatkoi pohtimista ja tuli siihen tulokseen, jotta Elukon kysymykseen voisi vastata on ensin vastattava kysymykseen siitä, onko omasta mielestään ollut pahoilla teillä? Yleinen käsitys pahoista teistä liittyy luultavasti Itä-Pakilan (missä on Itä-Pakila?) tai Jakomäen asumislähiöiden pihakatuihin, mutta mikä on henkilökohtainen käsitys? Onko se esimerkiksi äärettömän kuoppainen ja kivinen mökkitie talvella?

On myös selvitettävä tietääkö mitä on moraalinen krapula? Onko se sitä, kun on ollut viihteellä ja on huippuhyvä fiilis, vaikkei ihan kaikkea ymmärrä? Esimerkiksi ei ymmärrä päättötyöhönsä kirjoittamia loppusanoja. Vai onko se sitä, että voi pahoin ja oksettaa? Mitä ylipäätään on moraali..?

Edellinen