Blogi

Näytetään kirjoitukset elokuulta 2008.

Ford Electro Cardiac  1

Kukkei on jo hyvin pitkään, ehkä jopa puoli tuntia, miettinyt nostoväen merkitystä. Armeijathan ovat edelläkävijöitä monessa asiassa ja kehittävät tarpeisiinsa kaikenlaisia vempaimia, jotka sitten vähitellen valuvat tavan- tai vähemmän tavankansalaisten tietoisuuteen ja käytettäväksi. Toisaalta armeija osaa olla vanhakantainenkin ja uriinsa syvälle puolentoista metrin syvyyteen kaivautunut organisaatio, joka varmistaa vaostanousemattomuutensa lastaamalla päälle viisi tonnia rautaa, kahdeksan sillan betonijalkaa, lyijypunnuksia sataviisisataa ja kaninkorvat.

Eniveis, viimein Kukkei tajusi nostoväen peräkammarin perimmäisen nurkan alle sijoitetun ja Adriaanien haudan syvyyksissä lymyävän idean. Nostoväki on siis sitä porukkaa, joka vahtii muiden juhliessa ja on viivana paikalla, kun joku putoaa. Loogista, että armeijalla on oma nostoväkensä. Varmaankin juuri heidän ansiostaan Suomen vähälukuinen sotanorsu onnistui kukistamaan ison ja mahtavan naapurivallan yrityksen iskeä Suomi-neito osaksi haaremiaan. Miten muuten sotilaat olisivat jaksaneet jatkaa, ellei nostoväki olisi ollut palauttamassa pudonneet sotapojat takaisin linjaan?

Onko täyskaato se, kun onnistuu kumoamaan koko pöydällisen tuoppeja kerralla? Ja onko se osakaato, kun vain yksi tuoppi muljahtaa reunan yli pirstaleiksi pihakiveykseen? Rattopoika osaisi ehkä vastata..

Elukoooooo! Apuuuu! Pelottava hirviötappaja vaanii Kukkeita! Iiiks!


Motivitaviini  1

Kysymyspatteristo, patteri-sto, patter-isto, Pater Isto.

1. Miksi ___?
2. Ettäkömihinä ___?
3. Minkä takia ___?
4. Öh___?
5. Niinkö ___?
? 6. ___
&. Toistaisitko ___?
8. Aijaa ___?

Jokainen voi sitten tarpeen mukaan täyttää viivakohdat itse valitsemillaan sanoilla. Alkulämmöksi voi kokeilla esimerkiksi sanoja "levari", "kulmakaappi" tai "parasiitti", jonka jälkeen voi suu lämpimänä ja vaahdossa ryhtyä tositoimiin kyselytunnilla. Poskilihasten perusteellinen verruttely ja kattava venyttely edesauttavat sulavan kysymystulvan ja estävät sanoissa kangertelua tai uusien sanojen syntymisen.

Alkulämmön lisäksi on oleellista muistaa, että kysymystelyn ja ruokailun väliin on syytä jättää vähintään kolme tuntia. Tämä syystä-että väärällä hetkellä kehosta poistunut ravintoperäinen ilmakuplahdus saattaa viedä pohjan hyvin valmistellulta utelulta asettaen henkilön naurunalaiseksi.

"Harnge" on loistava esimerkki uudistetusta nykysuomesta, joka on kehittynyt vähitellen sadasosasekunnissa tilanteessa, jossa kysymykseen tuottamiseen ei oltu panostettu. Alkuperäisessä, vanhahtavassa kirjoitus- ja lausumisasussaan kysymys kuuluu "Haluaisitko kenties siirtyä harjoitusalueelle vai rangelle?"