Blogi

Näytetään kirjoitukset maaliskuulta 2007.
Edellinen

Liian kiltti  2

Tiettyyn rajaan asti on helpompaa olla kiltti ja koittaa ottaa muut ihmiset huomioon. Kun kiltteys menee tämän rajan yli, ylläri ylläri, kiltteys sattuu omaan nilkkaan.

Jos vain tietäisi etukäteen, milloin ollaan kulkemassa kiltteyden äärirajoilla. Osaisi kääntyä takaisin jo ennen raja-alueen siintämistä horisontissa. Kykenisi valitsemaan joka kerta oikein, kun kyseessä olisi joko muiden puolesta uhrautuminen oman halunsa kustannuksella tai pyhä hyvän tarkoittaminen. Entäs, jos aina tarkoittaakin vain hyvää? Tahtomatta itse siitä sen enempää ja menettämättä mitään.

Kiltti ja hyvä ihminen mieltyy helposti yksinkertaiseksi ja vietävissä olevaksi. Hänelle pääasia on onnellinen olotila ympärillään. En sanoisi hyvän mielen levittämistä hölmöydeksi. Jos elämässä tyydytystä tuova toiminta perustuu kiltteydelle, tälläinen ihminen on rikas. Senttiäkään rahaa ei tarvitse kulua tarpeensa tyydyttämiseen. En ymmärrä trendiä olla itsekäs ja tarvetta esiintyä koviksena, jotta olisi viisaampi ja parempi muita. Uskon ihmisten hyvyyteen ja ystävällisyyteen. Haluan uskoa siihen.

Siksi petyn usein. Petyn lähimpieni kanssa, petyn lehdessä kerroittuihin ihmisiin. Petyn ympäröivään yhteiskuntaan, joka tahtoo leimata jokaisen ja asetella ihmiset tiettyihin asentoihin juurikin siiheen yhteen koloon, johon yksilö näyttää istuvan. Näyttää.

Niin juuri, menkää ja antakaa jokaiselle rooli suoritettavaksi maailmassanne ja sulkekaa silmänne todelliselta ihmiseltä. Älkää huomatko persoonan muutosta, älkää kuunnelko, kun hän kertoo totuutta itsestään. Pitäytykää tasan omassa harhaluulossanne. Elämä on silloin niin helppoa. Maailma on mustavalkoinen ja asiat on helppo käsitellä, kun ei tarvitse käyttää päätään muodostaakseen oikeaa, monitahoista mielipidettä mistään.

Tai avatkaa mielenne ja antakaa ihmisten tulla luoksenne juuri sellaisina, kuin he ovat. Jakakaa hyvää ympärillenne. Uskaltakaa olla kilttejä.


Matkalla  1

Kukkei on kolmatta päivää samalla matkalla. Ilman Elukoa. =( Päivät menee kumman mukavasti aktiviteettien parissa. Ja yötkin menisi, jollei olisi niin ulalla, jottei tiedä mikä päivä on ja onko välissä nukuttu.

On hiihdetty pitkin maita ja mantuja, porailtu reikiä jäähän, kaadettu keiloja ja hakattu sulitettua palloa. Huomenna ajamaan moottorikelkalla. Täysii.

Klubia ei ole, mutta klubitilat, klubisauna ja klubigeilaus on. Pakko poreilla aamuin illoin lisäravinteiden avulla, jotta jassaa. Oikealla lääkityksellä se on mahdollista. Niinkuin matkailukin poistumatta kotoa.

Hali Elukooooo!!!!! =|


Flop  1

*katselee ympärilleen*
...
*todellisuuteen herääminen*

Äsken Elukon kanssa puhelimella eri maailmassa. Enää en ihmettele kielillä puhujia tai tripiltä palaajia. Oli pitkä matka ja kuitenkin vain 10 min puhelimessa.

Miksi muut näyttävät kyyristyneen työpisteensä ääreen kummitettavien kanssa? Eivätkä vain näytä. Äsken oli meteliä ja elämää (toisessa maailmassa - Kukkein ja Elukon omassa) ja nyt niin rauhallista.

*Katselee ympärilleen*

Ei tajua... Olenko mä edes oikeasti olemassa?


Loma  4

Loma tulla lompsahtaa. Uuhh... tota joo..

Kukkei pääsee irti arjesta ja vipeltämään tuulitunnelina pitkin Pohjois-Karjalan aavoja. Tai metsiä. Siel on pupuja \o/ Orava! KuRRRReeeee, jeiii!! Kisu. MAUUUU.

Juuso-Röstiperuna, Roskakori-Roope, Sähköhella-Ella, Sinipiika-Sini... Kukkeilla on monta uutta kaveria, mutta ne ei leiki muiden kanssa.

Ja hyvä lääkitys.

Sukset ristiin, uikkarit käsiin ja sulismaila kainaloon. Kerrankin saa hyvällä omallatunnolla harrastaa kellon ympäri. Ilman pelkoa sydäristä. Hyvä, jos ei tarvisi nukkua, niin kerkiäisi enemmän. Vaikka kävellä. Voi vaan olla, ettei PamPoi ole yhtä pätevää kävelyllerrysseuraa kuin Eluko.

Mutta kaloille tulee juteltua.....




Maslow on äijä  1

Nälkääää...nälkäää...nälkäää...nälkä. Nälkä. Nälkä. Nälkäää. Nälkylä. Nälkä, nälkempi, nälkäin. Nälkää'ää'ä ...nälkäää... NÄLKÄ. än ää äl koo ää ää Mikä se on? Nälkä!! \o/ Miksi?

Perussunnuntaikävelystä tuli peruskokoviikonloppujajatkuuvielämaanantainakinkävely. Ja kumma kyllä, nyt on nälkä... o_O

Varsin mielenkiintoinen olotila.

Ihmisen tarpeet menee Maslowinininin mukaan hierarkisesti seuraavassa järjestyksessä:

1. Fysiologinen
2. Turvallisuus
3. Yhteenkuuluvuus ja rakkaus
4. Arvonanto
5. Itsensä toteuttaminen

Ykkönen on perustavanlaatuinen tarve ja viimeinen on tarve, joka voidaan täyttää, kun muut tarpeet ovat tulleet tyydytetyiksi.

Kukkein tarpeet ovat:

1.
2.
3.
4.
5. \o/

Elukooo, u feel me! =| xD


Rouskuntti - joka kodintonttu  2

Kivaa opettaa uusavutonta töihin, kun ei itse tajua mitään... Muttei ehkä _kukaan_ tajua. Varsinkaan, etten tajua.
Uusavuton siksi, kun on ollut poissa kuvioista ikuisuuden. Eli ainakin kolme päivää.

Tutto bene - Kaikki jalat. Esco perce - Eskon hanuri. Ma non giocare - Mä en tykkää suklaasta. Iiihihihiihihih. Kikkiolaata. w00t. Uh.

Hard reset Hallelujah! Päässä rutisee ja missä on Wiinerikahvin viineri? Halpa kaffemasiina.. Toisaalta siitä saa komboja, iha oma mau mukkaa.

Se ei ole haitallista, että mielipiteet menevät ristiin, tai että tiet risteävät, mutta mun mielestä on ikävä asia, jos silmät menevät ristiin. JA pahempi, jos sanasota (tota-keskitys oikeaan laitaan ja kahdeksan kohta-sanaa strategisiin kohteisiin. Näin aluksi.) yltyy käsirysyksi silmien välillä. Ihmekkös tuo, jos tulee rähinää. Ovathan vaalit piakkoin ja toinen silmä on vasemmalla, toinen oikealla.


Ajastus  2

Prologi
Professuuri, pro-patria, promenadi, prosessori, pron.

Ajastus kuullostaa pakotetulta, väkinäiseltä ajatukselta.

Kun silmissä on erikokoiset pupillit, voidaan ajatella, että silmissä on erilainen näkökyky. Onko silmissä silloin erihyvä näkö?

Kun asioiden pitää olla suorassa, esimerkiksi laastisaumoihin nähden, niiden pitää olla silloin suorassa. (Missä on mun leka..?)

In case of emergengy, break the glass, and press the red button. Ok, housuissani on kolme, mutta mistä saan lasin?

Epilogi
Epidemia, epikriisi, epilaattori, epiteeli, epistolainen.


Pnakki  1

Uskoo ken tahtoo rakkauteen, minä en....päs kerrokaan. xD

Johto, y-liitin, johto, y-liitin, johto, y-liitin, johto, y-liitin, johto, y-liitin, puhelin.

Hullua olla töissä etsimässä töitä. Ei ole pöydällä, ei sen alla. Ei löydy tietokoneen levyasemasta, ei kalenterin alta. Jos se onkin kaappityö, eikä ole vielä uskaltanut tulla ulos.... ? Tarviipa auttaa. *avaa kaapin ovet ja kaataa kaapin lattialle* "TULE ULOS! USKALLA OLLA TYÖ!!"

Miksi kaikki katsovat?

Kukkeista taitaa tullakin tarjotin isona. Vielä on ammatinvalinta vaiheessa. Ja niin on ammatinvalintaa harjoittava yksilökin.

--> Ulos juoksemaan ympyrää 1,5:llä polvella.

Edellinen