
Yhteistyössä HOK-Elanto.
Finnish Craft Beer Revolution: suomalaiset pienpanimot tutuiksi
City ottaa osaa pienpanimoiden vallankumoukseen esittelemällä kaikki Finnish Craft Beer Revolutionissa 28.9.-1.10. mukana olevat 17 panimoa.
Klikkaa panimon nimeä ja tutustu!
-
Bryggeri Helsinki
Bryggerin olutta tarjoilee Kaisla. -
Beer Hunter's
Beer Huntersin olutta tarjoilee Kitty´s Public House. -
Donut Island
Donut Islandin olutta tarjoilee William K. Tennispalatsi. -
Fat Lizard
Fat Lizardin olutta tarjoilee Amsterdam. -
HIISI
HIISIn olutta tarjoilee Ølhus Oslo. -
Kylä Mathildedal
Kylä Mathildedalin olutta tarjoilee Ølhus København. -
Laitilan Wirvoitusjuomatehdas
Laitilan Wirvoitusjuomatehtaan olutta tarjoilee Joutsen. -
Maistila
Maistilan olutta tarjoilee Kuikka. -
Malmgård
Malmgårdin olutta tarjoilee Angleterre. -
Olarin panimo
Olarin panimon olutta tarjoilee William K. Sello. -
Pyynikin käsityöläispanimo
Pyynikin käsityöläispanimon olutta tarjoilee William K. Mannerheimintie. -
Rousal Brygghus
Rousal Brygghusin olutta tarjoilee Ølhus Stockholm. -
Rekolan panimo
Rekolan panimon olutta tarjoilee Rotterdam. -
Sonnisaaren panimo
Sonnisaaren panimon olutta tarjoilee Ølhus Helsinki. -
Stadin panimo
Stadin panimon olutta tarjoilee William K. Kurvi. -
Vakkasuomen panimo
Vakkasuomen panimon olutta tarjoilee Sailor´s. -
Saimaan juomatehdas
Saimaan juomatehtaan olutta tarjoilee Poseidon.
Suomeen ilmaantuu uusia oluentekijöitä jatkuvasti. Ensimmäiset suomalaiset pienpanimot näkivät päivänvalon parikymmentä vuotta sitten ja nyt on käynnissä toinen pienten panimoiden buumi, joka on saanut panimoita nousemaan ympäri Suomea.
Vallankumous ei ole vielä valmis ja siksipä HOK-Elannon olutravintolat kutsuvat kansalaiset tutustumaan suomalaisiin pienpanimoihin Finnish Craft Beer Revolution -olutviikollaan. Jokainen 17:sta olutravintolasta esittelee yhden suomalaispanimon tuomalla hanoihinsa 4–6 olutta kyseiseltä panimolta. Tutustumista useampiin laatuihin helpottaa se, että oluita on mahdollisuus maistella pienempinä desilitran annoksina. Lisäksi panimoiden olutmestarit kiertävät ravintoloissa kertomassa panimoidensa toiminnasta ja valmistamistaan oluista.
Yhden illan aikana ehtii ottaa haltuun useamman ravintolan ja neljässä päivässä ehtii kiertämään vaikka kaikki mestat, jolloin kävijä voi kutsua itseään jo suomalaisen pienpanimo-oluen asiantuntijaksi. Siirtymistä raflasta toiseen helpottamaan on värvätty hevoskärryt, jotka tarjoavat ilmaista kyytiä kotimaisten pienpanimoiden vallankumoukseen osallistuville.
Suomalaisten pienpanimoiden tuottamat olutlitrat ovat yli nelinkertaistuneet vuodesta 2008. Kun vuonna 2008 pienpanimoiden sammioista saatiin kolme miljoonaa litraa olutta, tulee sitä nyt jo viitisentoista miljoonaa litraa vuodessa. Suomalaisten kädet ovat edelleen vahvasti kiinni edullisissa lagertölkeissä ja isojen panimoiden tuotteilla täytetyissä tuopeissa, sillä vaikka pienpanimoiden osuus myydystä oluesta on moninkertaistunut viime vuosina, on se edelleen alle viisi prosenttia kokonaismyynnistä. Suunta on oikea, sillä monipuolinen ja kotimainen laatuolut on tullut yhä useammalle tutuksi.
Finnish Craft Beer Revolution HOK-Elannon olutravintoloissa 28.9.-1.10.