Vuoden 2017 uudet ravintolat Helsingissä

Fine dining -ravintoloita, pizzaa, burgereita, panimobaareja ja kortteliolohuoneita, niistä on ravintolavuosi 2017 tehty.

Teimme vuonna 2017 avatuista helsinkiläisravintoloista listan. Tsekkaa nämä, niin tiedät mistä puhutaan (ja missä syödään):

Chapter

Aleksanterinkatu 22

Torikortteleihin kesäkuussa avattu kunnianhimoinen Chapter on cocktailbaari ja fine dining -ravintola. Huipputasoista ruokaa rennolla meiningillä – tämä on monen suosikki!
Lue myös: Baari, rento ruokapaikka ja fine dining -ravintola  kaikki samassa

Sori Taproom & Eatery

Vuorikatu 16

Sori Taproom tarjoilee amerikkalaishenkisiä nautintoja, olutta, lihaa ja lounasta Kaisaniemessä. Mutkaton tunnelma ja sori vaan, myös kasvisvaihtoehtoja. Sori sopii kaikille.

EGG

Kanavaranta 7 B 3

Ensimmäinen munakasravintola EGG, joka tarjoilee terveellistä, tuoretta pikaruokaa, avattiin Helsinkiin alkuvuodesta, ja ravintola kertoi heti alusta alkaen pyrkivänsä muuallekin paitsi Suomeen, myös maailmalle. Toinen Egg löytyy jo Jyväskylästä, ja lisää on odotettavissa. Parasta Eggissä on, että sieltä löytyy munankorviketta myös vegaaneille. 

Daddy Greens

Humalistonkatu 3

Uusi pizzeria avattiin heinäkuussa Helsingin Töölöön, ja se sai välittömästi pizzakansan siunauksen. Newyorkilais-napolilainen pizza maistuu söpössä pikku ravintolassa, joka muuten täyttyy nopeasti. Suosittelemme!
Lue myös Cityn juttu ravintolasta.

Skøgul.
Skøgul.

Skøgul

Välimerenkatu 14 A

Pohjoismaisesta ruokaperinteestä ja mytologiasta ponnistava Skøgul on Jätkäsaaren uusin kortteliravintola. Tässä teekkarivoimin pyörivässä ravintolassa tarjoillaan edullista, mutta hienostunutta lounasta, pikkupurtavaa, kahveja ja illallista. 
Lue myös: Jätkäsaaressa on uusi kortteliravintola

Social Food Street Burgerjoint

Kulmavuorenkatu 4

Tammikuussa Kallioon avattiin burgeripaikka, joka nousi heti hamppariherkuttelijoiden suosikkipaikkojen kärkeen. Muhevat pihvit, kekseliäät lisukkeet ja itse tehdyt soosit – eihän niillä voi mennä vikaan.
Lue myös: Burgerjointissa tehdään kaikki itse

Sushirullen

Runeberginkatu 6

Ruotsalainen pikaruokakonsepti rullasushi rantautui heinäkuussa Helsinkiin. Ruoka muistuttaa makirullaa, jota ei ole paloiteltu. Sushirullen aikoo vallata koko Suomen!

Säm & Masu

Eteläesplanadi 22

Hans Välimäen rafla on aasialainen baariravintola twistillä: Sämissä ei kikkailla aitoudella, vaan kaikki on iloisesti sekaisin. Yläkerrassa toimii Tampereelta tuttu, suosittu aasialaisbistro Masu.
Lue myös Cityn juttu ravintolasta

Ora

Huvilakatu 28A

Chef & Sommelierin paikalle elokuun alussa auennut Ora jatkaa edellisestä paikasta tutulla linjalla: ruoka on edelleen kotimaista, ja se keskittyy sesonkeihin ja lähituotantoon. Myös taso pysyy samana, ja tarjolla on vain kuuden ruokalajin menu.
Lue myös Cityn juttu ravintolasta.

Hieta

Hietalahdenranta 11

Vanhan Salven tilalle avattiin Royal Ravintoloiden Hieta, joka jatkaa paikalla sijainneiden ravintoloiden perinnettä rouhealla suomalaisruoalla. Herkulliset räiskäleet ansaitsevat erityismaininnan!

Tukkutorin Kala

Työpajankatu 2

Teurastamon kalakauppa sai kaivatun oman ravintolan, kun Tukkutorin Kala alkoi tarjoilla ruokaa huhtikuussa. Kalaruokaa kalakaupassa – tuoreempaa on vaikea löytää.

Via Tribunali.
Via Tribunali.

Pizzeria Via Tribunali

Sofiankatu 4

Aitoa napolilaisuunia odoteltiin Helsinkiin lähes vuoden päivät - eikä turhaan. Via Tribunalin pizzat ovat nousseet pizzapuristien suosikeiksi jo alkumetreiltä lähtien, ja lätyt ovat jopa ehtineet loppua parina päivänä.
Lue myös: Pizza maistuu Via Tribunalissa

HSS Paviljong

Liuskasaari

Liuskasaaren Boathouse on nyt HSS Paviljong, skandinaavista ruokaa kohtuullisin hinnoin tarjoileva saariravintola. Terassilta avautuu mahtava näkymä merelle – voisiko kesäpäivää paremmin viettää?

Corso

Korkeavuorenkatu 45

Passio-ravintolan omistajan uusi italialaisravintola Corso ei ole tietääksemme sukua vantaalaiselle kaupunginosakaimalleen. Simppeleitä italialaisherkkuja Kaartinkaupungissa? Kelpaa.
Lue myös: Aitoa Italiaa rennolla otteella

Capperi

Siltavoudintie 9

Kaupungin pizzagamen käynnistyessä avattiin Oulunkylään aito napolilainen pizzeria, joka vei pizzanrakastajien sydämet oitis mennessään. Nam!
Lue myös: Capperi ilmoittautuu pizzakartan kiinnostavimpien tulokkaiden joukkoon

Kungfu Kitchen

Lönnrotinkatu 18

Vappuna avattu ravintola yhdistelee eurooppalaisia, pohjoisamerikkalaisia ja aasialaisia makuja – ja myös meininkejä. Kun sää sallii, tsekkaa myös sisäpihan terassi!

Enso.
Enso.

Enso

Korkeavuorenkatu 4

Italialainen on kova sana Helsingissä! Enso kuuluu kaupungin uusiin italialaisravintoloihin. Urbaani Enso tarjoilee aitoja italialaismakuja trendikkäässä ympäristössä Korkeavuorenkadulla.

Rune's

Runeberginkatu 60

Runeberginkadulle avattiin huhtikuussa töölöläisten uusi olohuone. Rune's on rento bistro, johon voi piipahtaa aamiaiselle, lounaalle, illalliselle, kahville tai lasilliselle.
Lue myös: Rune's on töölöläisten uusi olohuone

Melt.
Melt.

Melt Eatery

Suvannontie 18

Vallilaan keväällä avattu Melt on newyorkilaishenkinen kahvila-ravintola, jonka suloisuudelle on vaikea vetää vertoja. Sandwicheja, salaatteja, kuppikakkuja ja pannukakkuja, sekä yksi kaupungin kiinnostavimmista brunsseista.
Lue myös: Melt Eateryssä maistuu New York

Bistro BadenBaden

Hiekkarannantie 11

Hietsun uimarannan kahvilan otti vappuna haltuun bistro BadenBaden – kesäkahvila-ravintola, joka tarjoilee niin ruokaa nälkäisille kuin drinkkejä janoisillekin. Valtavalla terassilla viihtyy mielellään. BadenBaden toimii talvikaudella tilausravintolana. 

Primero Urban Eatery

Pohjoisesplanadi 41

Primero tarjoaa aamiaista, lounasta sekä illallista, ja viikonloppuisin ruoka- ja juomanautintoja ryydittää dj.

Venn

Mikonkatu 4

Kun Mikonkadun Michel suljettiin, avattiin sen tilalle nuorekas, kaveriporukan rentoon yhdessäoloon tarkoitettu Venn. Ruokaakin on tarjolla, mutta tsekkaa erityisesti irtokarkkibuffet ja loppumattomat viiniputket.

Wino.
Wino.

Wino

Fleminginkatu 11

Kalliolaista viinibaaria odotettiin pitkään, ja kuten kaikkia hyviä asioita, sitä kannattikin odottaa. Asiantunteva palvelu, huipputason ruoat, kiinnostavat viinit ja viihtyisä tila – mitä muuta ihminen tarvitsee?

Levain

Kankurinkatu 6

Workshop Delicatessenin lopetettua ihastuttavan liiketilan Punavuoressa valtasi leipomoravintola Levain. Paikka on naapuruston väen (ja miksei muidenkin) olohuoneen jatke, jonne kaikki ovat tervetulleita ja jossa on rento meininki. Lisäksi ruoka on herkullista, parempaa kuin monessa muussa olohuoneessa.

Siipiweikot

Fennia-kortteli

Legendaarinen tamperelaisravintola toi pitkän odotuksen jälkeen tuliset siipensä myös Helsinkiin. Ravintola löytyy Kaisaniemen Fennia-korttelista, ja siipiä saa myös mukaan.
Lue myös ravintolan omistajan haastattelu.

Merikerho

Sörnäisten rantabulevardi

Sörnäisten rantatien varressa on uusi ravintolalaiva, jossa järjestetään myös klubeja. Laivan taustalla on legendaarisen Mbarin omistaja, joten kova meno on varmasti taattu.
Lue myös paikan pyörittäjän haastattelu.

Leblon Merihaka

Sörnäisten rantatie

Rio de Janeirossa sijaitsevasta uimarannasta nimensä saanut Leblon tulee olemaan vapaa-ajanviettokeskus, mutta suurin osa siitä valmistuu vasta ensi kesäksi. Kesän 2017 lopulla aukesi baarikontti ja Pupun pop up -ravintola. Huomio: ei sisätiloja, auki säävarauksella kesäaikaan.
Lue myös ravintoloitsijan haastattelu.

Eevert.
Eevert.

Eevert

Ratakatu 9

Designravintola Eevert tarjoilee skandinaavista ruokaa, suomalaisia makuja ja tuttuja raaka-aineita. Rafla sijaitsee Alvar Aallon suunnittelemassa rakennuksessa, ja sisustuksessa kaikki ruokailuvälineitä myöten on suomalaista designia. Psst! Tsekkaa Kyrö Distilleryn nimikkomenu, jossa ruokalajit on paritettu cocktailien kavereiksi.

Lue myös: Eevert on skandiravintola alusta loppuun

Palace

Eteläranta 10

Klassikko nousi tuhkasta, kun legendaarinen ravintola Palace avattiin uudelleen. Vuonna 1952 avattu ravintola suljettiin joulukuussa 2016, mutta marraskuusta 2017 alkaen sinne pääsee taas syömään. Keittiötä luotsaavat huippukokit Eero Vottonen ja Hans Välimäki. Huom! Ravintola ei ole lainkaan auki viikonloppuisin.

Lue myös: Uudessa Palacessa pääosassa ovat raaka-aineet

Yes Yes Yes.
Yes Yes Yes.

Yes Yes Yes

Iso Roobertinkatu 1

Kaupungin odotetuimpiin ravintoloihin kuuluva Yes Yes Yes avasi ovensa marraskuussa, ja sulatti sekasyöjienkin sydämet, vaikka tarjolla on pelkkää kasvista. Kaupungin kenties pisin baaritiski kutsuu niin syömään kuin juomaankin, eikä vanhasta Mäkkäristä ole jäljellä enää kuin muisto.

Lue myös: Yes Yes Yes - nautinnoille kyllä

Pupu

Uudenmaankatu 13, Hämeentie 36 ja kauppakeskus Citycenter

Luomusalaattiravintola Pupu haluaa tulla tunnetuksi luottopaikkana, joka tyydyttää hyvän salaatin himon. Ensimmäinen ravintola avattiin tammikuussa ja kaksi uutta toimipistettä avattiin hiljattain. Salaatit valmistetaan tilauksesta, ja ravintolan seinällä olevasta listasta voi tarkistaa jokaisen raaka-aineen alkuperän.
Lue myös: Hyvän salaatin ravintola

Sue Ellen

Eteläranta 16

Dallasilaisittain hienostunut, mutta dramaattinen Sue Ellen on herkullinen lisäys kaupungin ravintolatarjontaan: lihaa ja mereneläviä, kuohuvaa ja ostereita, herkullisia drinkkejä ja tyylikäs sisustus. Eikä keskeisessä sijainnissakaan muuten mitään vikaa ole.

Lue myös: Bystron tilalle avataan ravintola Sue Ellen

Manu

Antinkatu 2 / Eteläinen Rautatiekatu 4

Sokos Hotel Presidentin yhteyteen vastikään avattu mestarillinen bistro Manu on uusi kortteliravintola, jossa kotimaisuus ja käsityö ovat pääosissa. Listalta löytyy mukava kattaus konstailematonta ruokaa: lohikeittoa, lihapullia, sandwicheja, pihvejä, kasvisvaihtoehtoja ja houkuttelevia jäkkäreitä.
Lue myös: Kuin manulle illallinen

Más.
Más.

Más

Simonkatu 9

Scandic Simonkentän kylkeen avattiin marraskuun alussa tyylikäs uusi ravintola, jossa ihmisten toivotaan viihtyvän pitkään. Iberian niemimaan vaikutteita, pohjoismaisia raaka-aineita, leikkisä lähestymistapa ja rento meininki – sitä on Más.
Lue myös: Más on espanjalastyyppinen ravintola

Skiffer Kallio

Fleminginkatu 8

Liuskat tulivat Kallioon, kun legendaarinen Skiffer avasi uuden ravintolan Flemarille. Skiffer Kalliosta saa paitsi tuttuja gourmet-pizzoja eli liuskoja, myös alueen omaa nimikkoliuskaa, jossa on tietenkin Harjun makkaratehtaan makkaraa. Lisäksi ilouutisia: arkisin raflassa tarjoillaan lounasta!
Lue myös: Uusi Skiffer on auki

Taco Bell

Kalevankatu 2

Pääkaupunkiseudulla otettiin askel amerikkalaisempaan suuntaan, kun maan ensimmäiset Taco Bellit avattiin Helsinkiin, Espooseen ja Vantaalle. Suomalainen erikoisuus maamme Taco Belleissä on se, että täytevaihtoehtona on oma ylpeytemme nyhtökaura.
Lue myös: Taco Bell rynni Suomeen

Jura

Neitsytpolku 10

Ranskalaisia viinejä, hyviä oluita ja pelkistettyä, skandinaavista ruokaa - sitä on uusi ravintola Jura. Kodikas pikku ravintola tarjoilee toistaiseksi à la cartea ja neljän ruokalajin illallismenua, mutta tulevaisuuteen suunnitellaan mahdollisesti myös lounasta.
Lue myös omistajan haastattelu.

WILD

Mikonkatu 6

Villiruokaravintola WILD toimii konseptimyymälä TRE:n yhteydessä. Rafla tarjoilee suolaisia ja makeita leivonnaisia, kahveja sekä hienostunutta, kiinnostavaa lounasta riistasta ja villivihanneksista. WILDissä järjestetään myös erikoisillallisia, ja se on varattavissa yksityistilaisuuksiin. 

Jackie.
Jackie.

Jackie

Iso Roobertinkatu 21

Kun Iso-Roban legendaaristakin legendaarisempi We Got Beef kuopattiin, jäi monelle päällimmäiseksi laimea suru ja hyvät muistot. Tilalle pantiin tyylikäs loungebaari Jackie, joka toimii myös levypizzaravintolana.

Fabrik

Tehtaankatu 22

Ranskalaiseen ja italialaiseen keittiöön pohjautuva Fabrik on uusi eiralainen kortteliravintola, jonne kaikki ovat tervetulleita. Ravintolassa toimii myös delimyymälä, josta voi ostaa vaikka juustoja ja leikkeleitä mukaan. 
Lue myös: Eevert on skandiravintola alusta loppuun

Bricco

Annankatu 22

Kaupungin uusin viinibaari on aito italialainen Bricco, joka avattiin syyskuun alussa Annankadulle. Luomuviineistä valittavien lasillisten kaveriksi voi ostaa juustoja ja leikkeleitä, ja italialaisia delituotteita myös kotiin.

Annan Kartano

Tuomarinkyläntie 4-18

Pohjois-Helsingin Tuomarinkylään avattiin marraskuussa ravintola Annan Kartano, joka toimii raflan lisäksi myös kokous- ja juhlatilana. Ravintola on toistaiseksi auki vain lounas- ja brunssiaikaan, mutta keväämmällä aukioloaikoja saatetaan muokata. 

Olo Garden & Bar

Helenankatu 2

Kaupungin parhaimpiin ravintoloihin kuuluva Michelin-palkittu Olo avasi yksityistilaisuuksiin aiemmin tarkoitetun Lampan salin kaikelle kansalle viime keväänä, kun se perusti astetta rennomman Olo Garden -ravintolan tunnelmalliseen sisäpihatyyliseen tilaan. Loistavaa ruokaa, superkaunis tila, mieletön palvelu – kombo toimii.

Bubbling under:

  • Citycenterin uudet ravintolat: Keskustan kauppakeskukseen Citycenteriin on avattu koko liuta uusia ravintoloita ytimessä iskevää nälkää helpottamaan: Sushibar & Wine City, Döner Harju City, luomusalaattiravintola Pupu, Bangkok 9, Na'am Kitchen ja Ristorante Lo Stretto.
  • Krog Madame: Ravintola ei ole uusi, mutta se on uudistunut: lounge-henkisempi uusi Madame on uusien omistajien myötä korttelibistro, joka toivottaa kävijät tervetulleiksi jäämään cocktailille myös iltamyöhään. Lue myös: Krog Madame uudistuu
  • Natura: Iso Roban fine dining -helmi kävi kasvonkohotuksessa. Ruoka on yhtä hyvää kuin ennen, mutta tila kauniimpi kuin koskaan.
  • Nood Ramen: Why join the Navy -baarin sisälle avattiin toukokuussa japanilaisia ja korealaisia ruokia tarjoileva keittiö.
  • Emo: Rakastettu ravintola Emo muutti kesän aikana Kasarmikadulta osoitteeseen Kluuvikatu 2. Psst! Ravintola on nykyisin auki ma-la jo kello 14 alkaen, joten nyt tiedät, minne kannattaa suunnata afterworkille.

5 kommenttia

Pettari

27.12.2017 21:15

Tiia, listaltasi puuttuu yksi parhaista eli ravintola Petiscaria, joka avattiin viime huhtikuussa Hietalahden kauppahallissa.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Tuuli - Lumo Lif

28.12.2017 09:02

Monta on kokeilematta, mutta yllättvän monessa olen ehtinyt käydäkin. Ja moneen tekisi vielä mielikin!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Tuuli -

28.12.2017 09:06

Moni ravintola on kokeilematta, mutta yllättävän monessa olen ollutkin. Ja moneen tekisi vielä mielikin!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kriitikko1

29.12.2017 22:59

Osassa selvästi käyty paikan päällä, osa pettymykseksi selvästi ravintolan omaa mainospuhetta. Esimerkiksi Runes ei todellakaan ole töölöläisten uusi olohuone - siellä ei käy kukaan.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

JalmariHelander

9.4.2018 16:03

hmm et taida olla töölöstä koska rune's on ohi kävellessäni usein täysi? haista siis pitkä vittu

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi