Blogi

Näytetään kirjoitukset helmikuulta 2009.

Maija pääsee kohta lataamoon  10

Hmm. Mitään ei oikeastaan ole tapahtunut. Olen vain taas jostain syystä kärsinyt joitakin päiviä selittämättömistä raivonväreistä, supervitutuksesta ja ultimaalisesta ärsyyntymisestä pikkuasioiden äärellä. Olen angstannu muiden niin kovin täydelliseltä vaikuttavien elämien takia, halunnut (taas jälleen kerran) tappaa ainaki kaksi naapureistani ja joutunut keräämään työssä viimeisetkin itsehillinnän rippeet, etten pahoinpitele korvaani aivan vitun kovalla äänellä huutavaa, dementoitunutta mammaa.

Muutama päivä sitte halusin käydä yhden sedän kimppuun, koska se käpälöi koiraani, jonka seurauksena kaatusin ja kärsin vieläkin kipeästä potkasta (kuullostaa monimutkaiselta tapahtumasarjalta, mutta...niin, no niin nyt vain kuitenkin kävi). Olen halunnut motata jokaikistä vitun pässiä, joka tungeksii ratikkaan sisään, ennen kuin ihmiset ovat päässeet sieltä ulos. Olen inhonnut aivan suunnattomasti kaikkia laihoja ihmisiä ja mulkoillut moisia tapauksia kärsänvarttani pitkin ja kyräillyt liian suuressa toppatakissani, pipo silmillä. Minun on kovasti tehnyt mieli harrastaa naamakirja-terroria ja käydä kirjoittelemassa rumia ja halveeraavia alatyylin kommentteja kaikkien parisuhdepaskapäiden seinille. Itseäni rääkätäkseni kävin äsken katsomassa ammoisen eksäni kuvia ja kiristelin hampaitani nähdessäni vaimonsa ja lapsiensa kauniita kuvia. Vitun onnelliset, mokomat paskapäät, kehtaattekin!

Eilen raivosin itsekseni, koska iso osa tutuistani on jo ruvennut lisääntymään ja ne, ketkä sisuksistaan ovat jo rääkyviä jälkeläisiä purskautelleet, esittelevät kakaroitaan joka paikassa (esimerkiksi siellä naamakirjassa) ja sitten ne loput 359 akkaa mahat pystyssä läähättää, jotta voi ku teijän Keijo-Anneli on jo iso ja paljo se painaa ja onko sillä pyllyssä ihottumaa ja että meijän Puppe-Tuutikki syntyy ihan kohta. Ja vittu että inhoan niitä tilapäivityksiä (taas):

Merja on saanut jo lastenhuoneen valmiiksi! Jee!
Sirkku puuhasteli tänään pulkkamäessä Tapani-Kaalepin ja Ranen kanssa! Jipii!
Helena vaihtoi vaipan pikku Kyöstille. On sillä niin ihaaaana pikkupikku pylly, tuitui!
Paula poksahtaa kohta!
Tiinan pillusta pullahtaa kohta pillittävä kakkapylly, ihanaa!

Aaargh!

No joo. Lähen huomenna pitkästä aikaa ulos. Josko vaikka nollaisin kuuppani ihan kunnolla ja olisin sitte lauantaina taas normaali itseni, eli päivänsäde.

Eiku hitto. Miehän oon aina tällänen. Dämit.


Maija - ei lupaa saksia  5

Näin naisena tukalla on suuri merkitys. Mullon ollu vaikka millasia tukkia. Olen ollut blondi, tumma, punapää, raitapää, vihreätukkainen, räiskyvän punajuurenpunatukkainen, superblondi, maantienvärinen, lähes mustatukkainen, kaksiväritukkainen, lähes kalju, hyvin lyhyttukkainen, polkkatukkainen, pitkähiuksinen, puolipitkähiuksinen ja mikrofonitukkainen. Nyt olen ruskeatukkainen ja näytän kaalilta.

Kaverini leikkasi minut ammoin melkein kaljuksi. Sinänsä olimme yhteistyössä, että itse sen kaljun halusin, mutta koska kaverin kone oli jotensakin parhaat päivänsä nähnyt, jäi kuuppani aika ruokottoman näköiseksi. Tukkaa jäi muutama hassu milli ja siellä täällä oli pieniä, mutta silti havaittavia tupposia. Näytin skinheadiksi pakotetulta raukkaparalta tai pullukalta keskitysleirivangilta (koska olin vielä silloin ihan normaalivartaloinen).

Myöhemmin tukka kasvoi ja eritoten niskavillat kasvoivat aika kammottaviksi ja näinpä sitten pyysin samaista kaveria lyhentämään niitä. Pyysin leikkamaan VAIN niskahiukset. Oletin kaverin leikkaavan niin, että hiusten luonnollinen niskaraja jää näkyviin. No, hänpä ottikin oikein Timon mitalla. Muija leikkasi minulta takahiukset kokonaan pois pitkälle takaraivoon saakka tuloksena se, että minulla meni hitonmoinen hylly takaraivossa ja näytin idiootilta, jonka tukka on leikattu jälkiruokakulho päässä. Tämän jälkeen tämän kaverin sakset ovat olleet karanteenissa ja vaikka tapahtumasta on aikaa kohta kymmenen vuotta, kuulee hän siitä aina vaan.

Kunnes Maija päätti vähän harventaa hiuksistoaan. Tämän jälkeen minulla ei ole enää ikinä varaa arvostella muiden leikkuutaitoja. Tapahtui nimittäin niin, että eilen illalla sain pienen inspiksen leikata etuhiuksia. Sinänsä se ei ole uutta, koska minulla on ollu etutukka jo parisen vuotta ja leikkaan sen yleensä aina itse. Nyt ajattelin kuitenkin vähän repästä ja naksutella etuhuipakkeen normaalia lyhyemmäksi. Sakset siis kouraan ja niittämään.

Ja kas, muutama minuutti ja lavuaarissa oli kourallinen tukkaa ja Maija näytti aivan uskomattomalta pässiltä. Leikkasin tukkani niin, että näytän koko ajan kulmakarvat koholla muikistelevalta tädiltä. Voi jumalauta. Voisko joku katkoa minulta kädet, kun seuraavan kerran saan tukanleikkuuinspiraation?

Oikeastaan varsinainen helvetti koitti vasta tänään. Yritin aamulla sukia uutta, hienoa etutukkaani oikeanlaiseen ojoon sen jälkeen, kun olin kaivanut alaluomieni sisältä kourallisen hiuksenpätkiä. Käytin suoristusrautaa, tupeerasin ja kampasin. Ja näytin edelleen ihan vihoviimeiseltä tollolta (varsinkin, kun huomasin, että olen leikannut noin niiku teknisestikin ottaen aivan päin helvettiä, eli tukka oli niin epätasainen, kuin vaan mahdollista). Lopulta tyydyin liimaamaan tukkani taakse. Jouduin käyttämään siinä helvetillisiä voimia ja viimeisetkin kärsivällisyyden rippeet, koska ne vitun hiukset olivat niin helvetin lyhyitä! Minua kovasti lämmittää ajatus siitä, että saan tehdä saman toimenpiteen joka helvetin aamu ainakin seuraavat kaksi kuukautta tai kunnes näytän ihmiseltä taas.

En kehtaa mennä kampaajalle korjauttamaan tekosteni jälkiä. Tai ehkä kehtaankin. Tosin sitte joudun kyllä teeskentelemään henkisesti jälkeenjäänyttä pikku-Maijaa, joka leikki vähän saksilla. Eipä liippaa ainakaan liian kaukaa totuudesta.


Liverrystä ja sulosointuja  15

Voi jumalauta. Olen tosi pahalla tuulella. Miehet. Voi vittu. Inhoan miehiä. Tosin inhoan suurinta osaa naisistakin, mutta inhoan oikein erityisesti miehiä. Kaikkia miehiä.

Kävin äsken pyrähtämässä tuolla jäätävässä säässä koiran kanssa. Olen muutenkin kertakaikkisen tympääntynyt miehiin ja viimeisen naulan vihaa pursuavaan arkkuuni löi inhottava, tytisevä, siilitukkainen, punakka, suomalainen läskimahamies, joka pöristeli rekkaansa tyhjäkäynnillä tossa lähikulmilla. Hyi vittu. Onko mitään kuvottavampaa, kuin ylipainoinen suomalainen ihraniska, JOLLA ISTUU 12-VUOTIAAN NÄKÖINEN THAITYTTÖ REPSIKASSA??! Joo voihan se olla suurta rakkautta ja kaikkee. NOT!

Ja tästä päästinkin sitten asiaan. Kaikkiin miehiin. Miehiä on erilaisia. Niitä kaikkia kuitenkin yhdistää äärimmäinen tyhmyys, kusi päässä ja raivostuttavuus. Eritoten minua risoo muun muassa reilusti ylipainoiset miehet, akkamaiset miehet, hei mullon täs tällänen ihan vitun typerä nettipersoonallisuus ja kaikkia hei naurattaa ihan vitusti-miehet ja vittu mä sanon sua huoraks ja oon ihan vitun kova-miehet.

Huomautan tässä välissä (jos joku tollo ei ole vielä huomannut), että olen ihan äärimmäisen suvaitsematon ja erityisesti tänään olen ihan vitun pahalla tuulella ja minua ärsyttää. Ei, mullei nyt oo kuukkareita. Tää ei johdu niistä. Ei, en ole ottanut henkisesti (enkä fyysisestikään) turpaani yhdeltäkään mieheltä tällä kertaa (tosin tämän jälkeen joku ehkä haluaa tulla läväyttämään). Minua vain risoo. Ihan sillee niiku luonnollisesti.

No mutta asiaan. Varsin mustavalkoisena ja suppeana akkana miellän lyllyvät läskit, isot perseet, paksut reidet ja selluliittiongelmat naisten ristiksi. Jotenkin vain moisista vaivoista kärsivä mies on akkamainen. Koska olen nainen, saan olla lyllyväinen ja muheva, mutta mies ei. Kaljamaha on eri asia. Miehellä pitää olla toki mahaa (joo tänne ei tarvi tulla nyt edes mahan kanssa. Minua kiristää), muttei leveämpää lannetta eikä pullavampia reisiä ja pyllyä, kuin minulla. Ja koska pääsin nyt suvaitsemattomien paljastusten kammioon, leväytän vielä lisää pienen mieleni tuotoksia: vaikeasti ylipainoinen mies on jotenkin säälittävä. Mies ei saa olla niin heikko, että se lankeaa kaikenmaailman mättöihin ja paisuu leivinuunin kokoiseksi. Se on naisten oikeus. Hmm. Mietin myöhemmin, onko miehillä itseasiassa oikeuksia lainkaan.

Tästähän päästiin oivasti niihin akkamaisiin miehiin. Akkamainen mies niuruaa. Nirinari, ihan joka asiasta. Täs on karva, kato. Hei koska sä oot viimeeks pessy vessan? No siis hyi, tos on likaa. Kato, pölyä, mä en siedä! Ei koiraa sänkyyn. Hei meneeks toi koira sohvallekin? Koska sä oot oikein viimeeks pessy lattiat? Et sä koskaan tiskaa? Mä en nyt millään jaksa. Joo en mä taaskaan jaksa. En mä jaksa vieläkään. Siis eiks sul oo vinkkua, njäääh! Älä aina kärtä sitä munaa. Mä en nyt jaksa. Mua ei huvita. Sullon vaan seksi mielessä, sä alennat mua miehenä. Nyt mä kyllä suutun! (ovet paukkuu, mykkäkoulua, äijällä nokka kohti kattoa). Ei tää oo hyvin. Mikään ei oo hyvin. Nyt tää on mulle ihan liikaa, voivoivoi (lierintää sängynpohjalla tuskailemassa.) Njiihnjääh nirinariniu.

Miehen kuuluu pitää turpansa kiinni ja höylätä menemään sillon, kun käsky käy. Mistä ihmeestä myytti naisten haluttomuudesta oikein on syntynyt, kun äijäthän ne täällä pihtaa! Ja miehet ne täällä haluaa puunata joka nurkkaa ja vinksuttaa pitkin kämppää pikkurilli ojossa ja muljautella silmiään jokaisen epäkohdan tullessa vastaan. Aivan äärimmäisen rasittavaa. Mihin ovat kadonneet entisajan jäyhät miehet, jotka puurtivat valittamatta ja uutterasti, joita eivät pikkuasiat rieponeet ja jotka ottivat vastuun tekosistaan? Kuolleet mitä ilmeisemmin sukupuuttoon. Vai onkohan toi ihan urbaania legendaa koko juttu... Mitä luultavimmin on.

No joo. Nettipeelot on sitten ihan oma lukunsa. Voi jumalauta. Kolmekymppiset äijät ovat löytäneet vittu internetistä itelleen kivan hiekkiksen! Siis avatkaa nyt ensinnäkin mulle jooko joku käsitettä "nettipersoona". Onko näillä nettipersoona-ihmisillä sitte myös vessapersoona, raitiovaunupersoona, pankkikonttoripersoona ja kalsarinvaihtopäiväpersoona? Mitä vittua? Hoitoon! Ja äkkiä. Persoonan ei kuulu jakautua moisella tavalla. Ja sitä paitsi kuka vitun hoopo saa mitään siitä, että suoltaa nettiin jotain ihme juttuja? ja jotkut pässit vielä nauraa niille jutuille. Voi jumalauta. Miten tyhmiä ihmiset oikein ovat?

Miten joku voi nauraa sille, että netissä joku aikuinen ihminen on ottanut itselleen "roolin", jonka varjolla saa haukkua, huoritella, solvata ja mustamaalata ihmisiä? Eikö se nyt jumalauta kerro jo pikkusen, ettei moisella taukilla oo ihan kaikki inkkarit kanootissa? Vittu että inhoan moisia munattomia miehenkuvatuksia, jotka käyttäytyy jossain vitun internetissä noin kun livenä moisesta käytöksestä saisi aika äkkiä syytteen. Ja noita kyseisiä munattomia miehenkuvatuksia on pilvin pimein! Ei jumalauta! Muutan Siperiaan. Nyt heti.

Tai ei. Menenkin jäähylle ensin.

Oho. Lähti taas vähän mopo lapasesta. Eh.


Sählät jäähyväiset  6

Mie seikkailin tossa perjantaina. Seikkailu oli pitkä ja hikinen ja siihen liittyi myös huutava lapsi, miltei kylmyydestä pois tippuvat varpaat, märät hanskat, pyllistelyä, ähinää, lunta täynnä olevat housut, kiduttavaa kylmyyttä ja paaaaaljon mätäneviä kuolleita.

Kävin hautausmaalla. Reissu oli juuri niin leppoisa, kuin alusta voi päätellä. Yleensä ihmiset vain piipahtavat hautuumaalla, jättävät tervehdyksensä haudalle ja poistuvat. Minun ja ystäväni hautausmaakeikka oli hieman erilainen.

Olin viimein ottanut selvää Lauran hautapaikasta. Minun on pitänyt tehdä niin jo pidemmän aikaa ja viimein sain asian hoidettua. Koska olin lähdössä loppuviikosta pikavisiitille Kotkaan, ajattelin mahduttaa hautausmaareissun siihen samaan syssyyn. Laura kun on haudattu Parikan hautausmaalle Kotkaan. Jotenkin ajattelin, että pääsen hyvästelemään Lauran vasta sitten, kun näen hänen hautansa. Konkreettinen ja viimeinen todiste siitä, että hän on ihan oikeasti kuollut, eikä tule enää takaisin.

Niinpä odotin perjantaista hautausmaalla käyntiä kovasti. Myö oltiin ystävän kanssa jo suunniteltu, että otetaan minun kummivauva rattaisiin ja idyllisesti kävellään hautausmaalla ja vauva saa siinä pienet unet raittiissa ilmassa samalla. Ja niinhän me sitte mentiin. Parkkeerattiin minulla lainassa oleva auto ja katsottiin kartasta osasto 6, jossa haudan pitäisi olla. Se näytti olevan hautausmaan toisessa päässä. Sinne siis.

Koska siellä hautausmaalla (ja koko Kotkassa yleensäkin) oli aika paljon enemmän lunta, kuin esimerkiksi täällä Helsingissä, olin vähän alipukeutunut. Kunnon lapikkaat ja toppatakki olisivat olleet poikaa, mutta yllättäen sipsuttelin onnettomissa nahkanilkkureissa ja villakangastakissa. Vauvalle otettiin mukaan pelkät matkarattaat ja lapsiparka väpisi puutteellisesti auratulla hautuumaakäytävällä istuimessaan, kuin kiisseli.

Osasto 6 tuli vastaan ihan liian äkkiä. Silmistäni rupesi vuotamaan vettä. Puristin toisessa kädessä suurta ruusua, toisessa muovikassia, jossa oli kynttilä ja tulkkarit. Laskin, mikä on rivi seitsemän ja astuin miltei polveen ulottuvaan hankeen. Sydän hakkasi, en yhtään halunnut sitä lopullista todistetta Lauran kuolemasta. Toisaalta halusin jo kovasti päästä jättämään tervehdykseni. En löytänyt hautaa. Haravoin loputkin rivit. En löytänyt oikeaa hautaa.

Kiroilin kovasti. Ihmettelin, jotta mitähän helvettiä. Samoin ystäväni oli ymmällään. Koska osa kivistä oli lumen peitossa, rupesin lapikoimaan lunta niiden päältä ja odotin sydän (ja nyt jo käsikin) kylmänä, koska hangen alta paljastuu Lauran nimi. Ei paljastunut. Ystävänikin rupesi haravoimaan hautarivejä. Välillä kummivauva jäi ihan yksin ja rupesi parkumaan, kun ei enää kuullut ääniämme. Välillä minä rullutin lasta rattaissa huonosti auratulla kävelytiellä ja ystäväni kaivoi hautakiviä esiin pyllistellen ja kaivaen molemmilla käsillään, kuin koira. Silmistäni ei enää vuotanut vettä, enkä puristanut ruusua, vaan olin valmis ruuttaamaan sen jonkun perseeseen ja poistumaan koko hiivatin hautuumaalta ja vähän äkkiä. Housuni tursusivat lunta ja haudankaivuukäteni oli jo ihan jäässä ja sormikas märkä.

Sitten ystäväni keksi, että soitetaan sinne seurakuntaan, mistä alunperin sain tiedon hautapaikasta. Soitin sinne. Tarvitsemani ihminen oli varattu. Soitin monta kertaa. Ei vastausta. Olin todella näreissäni ja kiroilin, jotta on se nyt vittu soikoon kumma, kun ei seurakunnastakaan saa apua. Vannoin, että tämä on tasan viiminen kerta, kun vaivaan ainuttakaan seurakuntaihmistä. Onneksi sain viimein oikein mukavan rouvan puhelimen päähän ja kysyin hautapaikkaa uudelleen. Sain samat tiedot, mitkä minulla jo olikin. Kitisin, että kun ei sitä hautaa ole täällä ja lupasin sitten nöyränä vielä etsiä. Menin takaisin hankeen ähisemään ja kävimme ystävän kanssa vielä kerran läpi koko osaston (ja vähän viereistäkin), kunnes olimme tonkineet sen ihan järkyttävään kuntoon. Oli pakko lähteä. Vauva oli nälässä ja minä uhkasin jäätyä vetimissäni.

Koska noin puolitoista tuntia kestänyt haudankaivuumme oli saanut jotensakin jo aika koomisia piirteitä, en ollut niin ahdistunut siitä, ettei hautaa löytynytkään. Aloin itseasiassa olla aika vakuuttunut siitä, ettei paikalla välttämättä ole hautakiveä tai jotain. Jätin Lauralle tarkoitetun ruusun muistomerkille, joka oli aikoinaan pystytetty kaikille johonkin haudatuille ihmisille. Johonkinhan Laurakin oli ollut pakko haudata! Ajattelin mielessäni, että tulen takaisin lumen sulettua ja sitten löytäisin paikan ihan varmasti.

Ystäväni halusi käydä vielä mumminsa haudalla uurnalehdossa. Kävelimme sinne, mutta koska ystäväni jäi tonkimaan hautaa ja siivoamaan sieltä roippeita, kehotti hän meitä jo vauvan kanssa menemään autolle. Lähdin kärräämään vauvaa parkkikselle. Pääsin autolle ja vilkaisin vielä vieressä töröttävää karttaa. Silmäni sattuivat uurnalehdon kohdalle. Satuin ihan vaan sattumalta huomaamaan, että sielläkin on osastot. Sitten huomasin, että uurnalehdossakin on osasto 6. Menin lähemmäs katsomaan. Kyllä, uurnalehdossa on osasto 6, rivi 7, paikka 163. Olimme tonkineet väärässä päässä hautausmaata. Voi jumalauta. Otin vauvan ja kipitin takaisin uurnalehtoon.

Ystäväni tuli minua vastaan ja kerrottuani vallitsevat faktat katsoi minuun varsin epäuskoisesti. Suunnistin oikeaan suuntaan ja näin Lauran haudan jo kaukaa. En enää hakenut Lauralle tarkoitettua ruusua sieltä kaikkien johonkin haudattujen ihmisten muistomerkiltä, mutta pääsin laittamaan kynttilän haudalle. Pääsin näkemään sen viimeisen todisteen siitä, että Laura on oikeasti kuollut, eikä tule enää takaisin. Sain itkeä itkuni ja sanoa Lauralle nuku hyvin. Itkin vielä vähän ystävänikin kainalossa ja nauroin sitten silmät kyynelissä sitä, miten olimme tonkineet ja pyllistelleet ties miten kauan ihan väärässä paikassa ja jättäneet jälkeemme aikamoisen sotkun.

Loppu hyvin, kaikki hyvin. Reissun seurauksena tosin pelkäsin joutuvani varvasamputaatioon ja vauva oli niin nälissään, että söi kuin hullu ja laattasi sitten hassusti ruiskien.

Vaikken olekaan uskovaista sorttia, haluaisin ajatella, että Laura näkee minut jostain ja nauraa, kun minoon niin tollo.