Blogi

Näytetään kirjoitukset tammikuulta 2010.

Maija - tuo tuulihattu  9

Taidan oikeasti olla aikamoinen hattarapää. Oikeasti! Tämänpäiväisen säätämisen jälkeen voin oikein mainiosti olla tuota mieltä. Tiedän, ei mikään varsinainen uutispläjäys, mutta kuitenkin. Hattarapäisyyttä on havaittavissa persoonassani jossain määrin joka päivä, mutta tämä päivä nyt sattui lyömään laudalta suurimman osan harmaista edeltäjistään pitkään aikaan.

Koska jouduin luovimaan yhdeksäksi koululle lääkäriin, jouduin heräämään kukonlaulun aikaan ja armottoman liskojytäämisen jälkeen se oli kamalaa. Joku oli heittänyt rekkalastillisen sijasta 300000 rekkalastillista hiekkaa silmiini ja olin erittäin sekavassa mielentilassa. Katsoin reittioppaasta, millä pääsen kätevimmin yhdeksäksi koululle. Ihmettelin, miksei samaa reittiä kulkevat bussit pysähdy samoilla pysäkeillä ja ajattelin sen olevan joku omituinen virhe.

No, asian varsinainen laita valkeni minulle hypättyäni bussiin ja matkustettuani kivasti sen pysäkin ohi, jossa minun oli tarkoitus jäädä. Painoin kyllä nappia, mutta se bussi nyt ei vaan pysähdy sillä pysäkillä. Tämän johdosta huristin aika paljon ohi koulusta ja jouduin ison rinteen alle. Päätin käyttää oikopolkua ja kiivetä rinteessä olevia portaita pitkin ylös. Portaat olivat pystysuorat. Repussani oli noin 500 kiloa kirjoja. Puolessavälissä olin varma, että kuolen. Portaiden yläpäässä hengitykseni aikaansaama höyry oli sokaissut minut, kaulaliinani oli niin kuolassa, että siitä olisi voinut vääntää vettä ja keuhkoani pisti niin saatanasti, että olin nyt täysin vakuuttunut pikaisesta kuolemasta, joka kaataisi minut sekunnilla millä hyvänsä meilahtelaisen keskivertokerrostalon edustalle. Kylmä ruumiini olisi oudon kuolainen, punainen ja kuoleentumisestakin huolimatta ponnistuksesta väpisevä.

Sanottakoon, että jäin henkiin, mutta jouduin hengittämään loppumatkan puoliksi ääneen ja se oli aika noloa, kun ihmisiä tuli vastaan. Näin ihan selvästi heidän säälivät katseensa ja ajatuksensa; "kato tota punakkaa kuolaavaa läskiä, kun se taapertaa, sehän tilttaa ihan just!". Minulla oli nääs kiire bussisekoiluni takia ja minun oli pakko puuskuttaa eteenpäin, kuin pieni juna. Tajusin olevani todella rapakunnossa. Tsiisus, eihän kukaan alle kolmekymppinen muija voi tolla lailla hengästyä moisista portaista! Hmph, näköjään voi. Harmi vaan, että sen täytyy olla minä. Lienee sanomattakin selvää, että pyysin lääkäriä laittamaan lähetteen kaikkiin mahdollisiin kolesteroli- ja läskiprosenttikokeisiin, mitä ikinä on keksitty.

Kävin lääkärissä ja sen jälkeen koulun kirjastossa tekemässä osani yhteen ryhmätyöhön. Meidän oli määrä tavata muutaman luokkakaverin kanssa koululla myöhemmin iltapäivällä kyseisen ryhmätyön merkeissä. Lähdin välissä kotiin tarkoituksena ottaa päikkärit. Soitin kuitenkin parhaalle ystävälleni ja puhuimme yllättäen kolme tuntia. Tämän jälkeen aivoni jostain syystä nollautuivat ja unohdin ihan tyystin, että minun piti olla kolmelta koululla kasaamassa sitä hiivatin ryhmätehtävää. Istuin tyytyväisenä lukemassa Uusikuuta ja kuuntelemassa Twilight-soundtrackia, kun kello tuli tasan kolme ja tajuntaani kajahti, että minun pitäis olla koululla juuri nyt, tällä sekunnilla.

Ja taas tuli kiire. Käytin koiran tarpeillaan ja taapersin ratikalle. Ajattelin ihan tosi nopsasti vain vaihtaa kolmosesta kymppiin tai bussiin. Koska kymppi viuhahti naaman edestä (ylläri, Maijan säkää), päädyin bussiin. Menin randomilla vain johonkin bussipysäkille ja loikkasin ensimmäiseen oikeaan suuntaan menevään bussiin. Ikävä kyllä tämäkään bussi ei mennyt sinne, minne piti, vaan jouduin taas puuskuttamaan keuhkot kurkussa kamalaa vauhtia suunniteltua kauempaa. Viimein saavuin koululle vain 55 minuuttia myöhässä. Vouh! Ja taas pelästyin kuntoni rapistunutta tilaa.

Istuin kiltisti kaiken iltaa koulussa ja tultuani kotiin olen nyt istunut tässä ja pohdiskellut keuhkojeni pieneltä vaikuttavaa tilavuutta. Koska en suostu uskomaan, että olen niin rapakuntoinen, kuin hengityskapasiteettini tänään yritti osoittaa, olen tehnyt nyt diagnoosin ja olen täysin vakuuttunut, että kärsin jostain miedosta keuhkopöpöstä tai ehkä jopa kuumeettomasta keuhkokuumeesta. Tai voi olla, että takki vähän kiristi siitä rinnan kohdalta. Ja olihan mulla niitä kirjojakin repussa.

Tuulihattuisuuteeni olen ajatellut diagnoosiksi alkavaa Pickin tautia ja nyt odotan innolla, koska alan riisuutumaan kadulla ja teenkö sen kenties tulipalopakkasilla niin, että torttuni jäätyy. Tosin sanottakoon nyt, että epäilen sen olevan jo valmiiksi jäässä, koska kukaan ei ole kairannut reikää aikoihin.

Hmm. Menenkin lääkärikirjan kanssa vällyihin. Löydän ehkä kairaamattomuuteenkin jonkun diagnoosin. Tosin epäilen, että se diagnoosi katsoo minua peilistä joka aamu...


Maija - tuleva miesmagneetti  6

Luin tylsyyksissäni Iltalehden nettisivuja. Koska sieltä löytää usein varsin hyödyllisiä neuvoja, jotka puolestaan pohjautuvat erittäin hyödyllisiin tutkimuksiin tyyliin "naisen tuoksu saa mieshormonit hyrräämään" ja "seurustelun etiketti: älä jätä tekstarilla" tai "ovuloivat naiset viehättyvät flirttailevista miehistä", ajattelin, että otsikolla "näin sinusta tulee miesmagneetti" varustettu juttu ei tietenkään voi olla huono. Eipä.

Saatko tarpeeksi huomiota miehiltä? Jos vastauksesi on ei, Cosmopolitanin kokoamasta lista on varmasta hyötyä. Näiden ohjeiden avulla sinusta tulee miesmagneetti.

1. Käy ulkona korkeintaan kolmen hengen ryhmissä

Suuret sinkkurykelmät ovat miesten mielestä pelottavia, joten käy ulkona pienemmällä porukalla. Kolmenhengen ryhmä on paras, koska ystäväsi voivat pitää toisilleen seuraa, jos mies haluaa jutella kanssasi.

Voi herraisä. Eli joka kerta, kun haluan lähteä ulos ja saada miesseuraa, minun on raahattava kahta muuta akkaa mukanani, jotta he voivat seurustella keskenään, jos syvennyn johonkuhun könsikkääseen? Jos olen kaverini kanssa kahden tai kenties kahdenkymmenenkuuden hengen porukassa, miehet kaikkoavat ympäriltäni? Oletan, että Cosmopolitan on tutkinut tätä vuosikausia laboratorioissaan: kolmen hengen akkaporukat saa jannun kuin jannun kikkelin heittämään helikopteria housuissaan. Juu, näin sen on oltava.

2. Pidä juoma kädessä

Miehet eivät halua tulla narratuiksi, joten älä heti pyydä heitä ostamaan juomaa itsellesi. Jos juot drinkkisi loppuun keskustelun aikana, mies voi hyvinkin tarjoutua ostamaan sinulle uuden.

Siis voot?? Missä välissä se jäpä nyt on jo lyöttäytynyt seuraani? Se magneetti siis tosiaan on se kolmen hengen seurue? Voi jumalauta mitä pelleilyä. Seuraavan kerran kun menen baariin kahden ystäväni kanssa, enkä saa miesseuraa, haastan saatanan cosmohomot oikeuteen.

3. Hymyile aidosti

Sehän on sanomattakin selvää, että hymy on paras flirtti. Miesten mielestä nainen on seksikäs, kun hän hymyilee. Viivasuut näyttävät monen mielestä luontaantyöntäviltä.

Ei helvetti, onko näin?!

4. Ota katsekontakti

Kaikki alkaa katseesta. Kun hän lähestyy sinua, kallista leukaasi alas ja vilkaise häntä tulisesti. Miehet pitävät siitä, kun heitä katsoo vähän ylöspäin.

Jaaha. Että pitää ihan silmiinkin katsoa. Ja vielä leuka rinnassa ja tulisesti mulkoillen. Kokeilen ehdottomasti tätä seuraavan kerran baarissa. Mikäli saan porttikiellon sen takia, että olen kävellyt päin tiskiä kuuppa oudossa asennossa, kaksoisleuka äärimmilleen pingottuneena ja kanssaihmisiäni mulkoillen, haastan taas cosmohomot oikeuteen. Johan nyt on markkinat. Minun on vielä helppo katsella yleensä ottaen kaikkia ylöspäin, koska satun olemaan niin kääpiö, mutta säälin kyllä normaalipituisia ystäviäni. Ehkä tässä ois voinu kertoa pari hyvää polvennotkistuskikkaa heitä ajatellen.

5. Älä kysy työstä

Jotkut miehet ajattelivat, että naiset ovat onnenonkijoita.Työstä ei välttämättä kannata kysyä heti, ettei mies tunne itseään huijatuksi.

Niin niin, että lähetääpä siitä lähtökohdasta, että ollaan oikein rehtiä ja reilua ja noin! Mistäs puhuttais? Oisko kylpyhuoneen kaakelit sallittu puheenaihe? Tosin ehkä ei. Mieshän saattaa luulla, että kalastelen paikkaa ammeessa.

6. Keskustele positiivisista asioista

Monet naiset ovat turhan negatiivisia. Kun lähdet ulos, sinulla pitäisi olla hauskaa. Pessimismi tai herjanheitto ei tehoa miehiin, jotka etsivät ravintolasta mukavaa seuraa. Hyviä keskusteluaiheita ovat esimerkiksi lomat, lempimusiikki ja -elokuvat.

Tou. Olen aina avannut keskustelun kertomalla kuolleesta mummostani. Ilmankos ei heru. Seuraavan aion ehdottomasti tutustuttaa Twilight-leffojen ihmeelliseen maailmaan luennoimalla suu vaahdossa. Ihan varmaan tepsii. Se kun on niiiiiiiiin iloinen aihe!

No niin. Olen huomenna lähdössä ulos. Kokeilen näitä kaikkia, koska uskon nyt olevani toooooosi kova miesmagneetti. Kenet saa haastaa oikeuteen, jos yksikään mies ei tule juttelemaan? Ainiin, ne cosmohomot.


Aikataulu my ass  6

Tein itselleni hieeeeenon aikataulun, jotta taivaanrannanmaalaus loppuisi. Käytännön toteutus yllättäen hieman kärsi...

Klo 01 mennessä nukkumaan
Klo 09.45 ylös
Klo 10.30 mennessä aamuaskareet toimitettu ja aamiainen syöty
Klo 11 valjassuojan ompelu, pyykit kaappiin, laastia naamaan, tukka ojoon
Klo 12 mennessä lähdettävä koiran kanssa ulos
Klo 13 lähtö koululle tekemään rästissä olevia tehtäviä
Klo 14.30 banaani
Klo 16 syömään Palmian kurmeemurkinaa
Klo 16.45 patofysiologian tunnit alkavat
Klo 21 kotona --> koira ulos
Klo 22 suihkuun + iltapalaa, jonka jälkeen lupa vähän maalailla taivaanrantaa, lukea Midnight Sunia ja Uusikuuta ja kuunnella musiikkia
Klo 24 vuoteeseen (yksin ja turhautuneena)

Oikeastihan se meni sitten näin:

Klo 01.30 vuoteeseen lukemaan
Klo 02.00 olen sammuttanut valot, nousen pissalle
Klo 02.30 luen lisää
Klo 03.00 nousen vielä pissalle
Klo 03.30 saan viimein unen päästä kiinni
Klo 09.45 herään kellonsoittoon. Mielenkiintoinen vampyyriaiheinen uneni katkeaa. Joku on heittänyt rekkakuormallisen hiekkaa silmiini ja liimannut jättiläismäisen parrun otsalohkooni.
Klo 10.10 olen käynyt pesulla ja asetun särpimään kahvia ja syömään raejuusto-kurkkuvoileipiä.
Klo 10.15 raejuusto-kurkkuvoileipä tökkii. Jätän puolet lautaselle. Hyi.
Klo 10.20 kahvi alkaa potkia, menen vessaan
Klo 10.30 kahvi potkii lisää, menen vessaan
Klo 11 istun koneella ja kuuntelen Abbaa
Klo 11.30 saan jotain aikaan: ompelen Welmulle valjassuojuksen. Laitan välttämättömän kerroksen laastia naamaani. Liimaan sojottavan etutukkani pinnillä päälakeen. Pyykit ovat yhä telineessä. Etsin vaatteitani ja vaellan ympäri kämppää koira kintereillä.
Klo 12 pääsen lähtemään koiran kanssa ulos
Klo 12.45 tulen sisään. Keksin, että teenkin päihdekysymysten etätehtävän kotona. Yritän avata tiedostoa, jossa aloittamani tehtävä on. Tiedosto ei aukea. Siunailen Pihiksen Movetron-intoa ja kuuntelen kasarimusaa.
Klo 13.05 kaipaamani tiedosto aukeaa, mutta maha alkaa kurnia. Keskittymiseni ikäänkuin herpaantuu.
Klo 13.10 istun ja möllötän. Tehtävätiedosto on auki, mutten tee sille mitään. Nälättää.
Klo 13.20 syön hedelmiä ja luen sarjakuvia netissä. Pihis moittii minua siitä. Ideoin kyllä koko ajan päihdekysymysten tehtävää.
Klo 13.35 olen saavuttanut jonkinlaisen vireen. Olen saanut jo kokonaisen kappaleen kirjoitettua päihdetehtävään.
Klo 13.40 olen yhä nälissäni. Haen jukurttia ja siemeniä. Kirjoitusvireeni on tiessään.
Klo 14.10 olen juuttunut tehtävässäni jankkaamaan samaa asiaa. Lisäksi olen eksynyt Nancy Spungen-nettisivuille ja selailen siellä kuvia kaikessa rauhassa. Voi jumalauta.
Klo 14.25 leikkaan kynsiä. Tehtävä on edelleen kesken.
Klo 14.35 olen viimeistellyt tehtävän. Se on aivan perseestä, mutta päätän silti lähettää sen opettajalle. Sähköposti ei toimi.
Klo 15 olen lähettänyt tehtävän opettajalle toisen sähköpostin kautta ja lähden nyt kävelemään pysäkille.
Klo 15.30 olen koululla. Minulla on kokonainen puolituntinen aikaa tehdä rästissä olevia tehtäviä. Ehdin tehdä yhden, koska puolet ajasta menee hakiessa tehtäviin tarvittavaa teosta. Sovin itseni kanssa, että teen tehtäviä illalla kotona.
Klo 16 menen syömään. Heitän puolet ruuasta roskiin, koska se on kammottavaa pöperöä ja himoitsen ruokalassa myytävänä olevia neekerinsuukkoja. Pyydän myyjäsetää viattomasti antamaan yhden punaisen pusun. Luokkakaverit herahtavat nauruun (koska heillä on selkeästi likaisempi mielikuvitus, kuin minulla) ja minä kaivan rahapussia repusta paloauton värisenä.
Klo 16.45 patofysiologian ja tutkimusmenetelmien tunnit alkavat. Aihe on mielenkiintoinen, joten olen vaihteeksi hereillä. Lopputunnista tunnen suurta halua paiskata luokkatoveria kirjalla, koska muija puhuu enemmän, kuin opettaja.
Klo 21 mennessä olen käynyt koiran kanssa ulkona (sain traumoja, koska jouduin todistamaan suomalaispirkon ja karvakäsiläismiekkosen keskellä katua tapahtuvaa draamariitaa. Korotetulla äänellä käydyn sananvaihdon jälkeen suomalaispirkko mylvii: "MUHAMEEEEED!!! Muhamed, ai lav juu!!", johon Muhamed vastasi: "JOOOOOOOH!!!!" ja taapersi tiehensä. Suomalaispirkko jäi surkeana katsomaan perään). Welmua palkkaava käteni joutuu hypotermiaan ja joudun elvyttämään sen päästyäni sisään.
Klo 21.30 olen koukuttunut kaverin vinkkaamaan Twilight-aiheiseen tietovisapeliin. Rämpytän sitä pakkomielteisenä useita kertoja ja tunnen suurta tyydytystä tietäessäni vastauksen kaikkiin kysymyksiin. Olen tasoltani Alice, yeeee!!!! En ole käynyt vielä suihkussa tai nauttinut iltapalaa. Maha murisee.
Klo 21.45 laitan tukkavärin päähän, koska on pakko. Tyvestä pukkaa harmaata. Kiroan hipiääni; jos on pakko olla kamala lihapulla ja muutenkin ulkonäöltään harmaa, onko tukankin pakko sulautua kokonaisuuteen? Purkissa lukee, ettei väri valu. Todellisuus ei vastaa purkin tekstiä; valuu niin perkeleesti.
Klo 22.15 menen suihkuun ja huuhtelen vitsausvärin pois. Pesen samalla vessan. Löydän paskakätkön pöntön takaa ja väistelen viemäriin valuvia töllejä tulitikkulaatikon kokoisessa huussissani. Voi itku mitä glamouria taas. Lyön vetoa, ettei Robert Pattinson ole ikinä siivonnut vessaa, saati löytänyt kakkakätköä.
Klo 22.45 tulen suihkusta. Lotraan ruumiinrasvaa litratolkulla ja tuplavoitelen satulalaukkuni jalkavoiteella. En ole suonut vielä puolikasta ajatustakaan koulutehtäville, joita minun oli määrä tehdä illalla kotona. Väsyttää. Pitäis syödäkin. Hmm.
Klo 23.45 olen jumiutunut lukemaan Midnight Sunia ja viestittelemään parhaan ystäväni kanssa. En ole koskenut koulutehtäviin, enkä ole menossa nukkumaan. Kiroan huomista, koska aikataulu on vielä tämänpäiväistä tiukempi ja olosuhteiden pakosta minun on PAKKO noudattaa sitä. Fak.


Totuus satuttaa - pahasti!  4

Voi perse. Minun pitäisi olla koululla vääntämässä peräsuoli pitkällään rästissä olevia koulutehtäviä, mutta juutuin puolitoista tuntia sitten tyttökaverin kanssa puhelimeen ja nyt olen näemmä taas juuttunut tuoliin. Voi itku. Uhrasin jo eilisen haaveilulle ja ympäriinsä haahuilulle ja tänään piti olla äärimmäisen toiminnallinen ja aikaansaava päivä. Toisin kävi.

Koska me ollaan tyttökaverin kanssa molemmat hieman haaveilevaa tyyppiä ja koska ollaan molemmat tosi kovia Robert Pattinson-faneja, puhelumme keskittyy tätä nykyä hyvin pitkälti linjalle "kato se linkki, oooohoooh voiks joku olla noin täydellinen, katosenhuuliakatosenhuulia, hei huomasitko että yhessä kohassa sen penis melkein näkyy, ooh kato se polttaa tupakkaa, voi ei voi ei se on sinkku uuuuuh!!!!!". Vakuutan, että molemmilla on terveen paperit. Mitä nyt taisi jäädä teini-ikä jotenki päälle ja noin.

No mutta. Ihana Robert Pattinson kuitenkin kirvoitti minut entistä räikeämmin huomaamaan muutaman asia. Olen aikamoinen taivaanrannanmaalari ja tipahdin tikkailta jälleen kerran - pahasti! Kesken hehkutuspuhelun tajusin nimittäin sen erittäin räikeän kontrastin, joka on minun pikku elämäni ja ihkun glamourelämän välissä. Ei hitto. Minä asun pienessä pahviseinäisessä muovimattokopperossa, joka on sisustettu sekalaisella sotkajyskikea-sälällä ja jossa on tarpeettoman paljon pölyä, likaiset ikkunat, edellisen asukkaan paklaamia länttejä seinissä, hobbyhall-matto, ties mitä kusen näköisiä roiskeita eteisen seinässä, tulitikkulaatikon kokoinen huussi, liian vähän pistorasioita ja vanhoja umpeenluotuja ovia, jotka erottuvat seinistä erittäin selvästi. Koko murju on rakennettu niin juosten kusten, että ihmettelen seinien pystyssäpysymistä.

Näiden turhauttavien huomioiden jälkeen katsoin peiliin. Jaiks, paha vikatikki! Peilistä minua nääs katsoi vähemmän mieltäylentävä ilmestys. Ei riitä, että olen auttamatta lihava. Onneksi en ollut alasti, vaan olin kätkenyt kerrostalon kokoisen perseeni, mahamakkarani, tursuilevat allini ja äärimmäisen paksuilta tuolinjaloilta näyttävät kinttuni vaatteiden alle. Muuten olisin ehkä pyörtynyt. Riitti nimittäin, että näin vaatteistakin huolimatta paksun varteni töröttämässä hämärässä eteisessä surkeana ja käsittämättömän kaukana ihannepainosta ja punaisesta matosta (eteisen matto on kyllä punainen, mutta yhtään valokuvaajaa ei näkynyt missään, enkä saanut edes ablodeja siinä seisoessani).

Katsoin alistuneena päätäni. Voi vittu. Etutukkani sojotti suoraan eteenpäin, koska menin illalla tukka märkänä sänkyyn. Muut hiukset olivat litistyneet kuuppaani vasten. Joutuisin tupeeraamaan ne ja koska hiuslaatuni on väliltä "ihan vitun rasittava" ja "tosi litteä", tiesin, että viisi minuuttia tupeerauksen jälkeen ne olisivat taas littanat. Koska olen hullu, leikkautin joulukuussa pitkän tukkani polkaksi, enkä saa sitä enää edes ponnarille, joka olisi sinänsä kätevä tapa hoitaa bad hair day.

Siirryin tarkastelemaan naamaani ja jouduin miltei shokkiin, koska liejuin osittain vielä puhelunaikaisessa glamourhuumassa. Pärstäni oli kerrassaan kammottava. Minulla on rasvainen iho, jossa on näppylöitä (hyvä Maija, se pillereiden lopettaminen oli TOOOOODELLA viisasta), nenäni on kamala potun ja töpselin sekoitus, joka auttamatta on viimeinen naula arkkuun ja pilaa ehkä jopa muuten ihan siedettävän kokonaisuuden, huuleni ovat rohtuneet ja repaleiset, minulla on ryppyjä silmäkulmissa ja -luomissa ja liian korkea otsa. Voi helvetti. Olen Mervi Tapolan kaksoisolento. Haluan kuolla.

Tajusin, että puhelimessa tyttökaverini kanssa heittämäni läppä ranteiden auki viiltämisestä ja viestin "todellisuus oli liian julmaa" jättämisestä taitaa oikeasti olla ainut armollinen vaihtoehto. Tai sitten joudun ryöstämään r-kioskin/mcdonalsin/pankin, jotta saan tarpeeksi pätäkkää leikauttakseni koko ruhoni uuteen uskoon, koska tällä menolla peilit räjähtelevät pirstaleiksi, missä ikinä vain kuljenkin. Joudun pukeutumaan telttakankaaseen ja kuluttamaan koko palkkapussini meikkeihin, joilla peitän karun todellisuuden. Tai ehkä ostan peruukin ja naamarin. Halloween 4ever!

Nice.


Käytännönläheisempi elämä in my mind  4

Voi helvetti. Taidan tehdä ihan näillä näppylöillä istumisen maailmanmestaruuden. Perseeni on litistynyt tuoliin, tuolissa oleva pehmuste on litistynyt paperinohueksi ja takapuolestani tuolin läpi kasvavat juuret ovat riehaantuneet ja kiemurtelevat hamaan Indokiinaan saakka. Hitto. Miten tästä pääsee pois?!

Taidan tehdä myös virtuaalilaihdutuksen maailmanmestaruuden. Tässä istuessani olen ehtinyt punoa juonen jos toisenkin saadakseni itseni inhimillisiin mittoihin. Käytännön toteutus vielä hieman ontuu, koska noh... tässä tuolissa istuen ruokaremppa ja läskijumppa jäävät inhasti vain suunnitelman asteelle. Niinpä olen sitten vienyt ajatuksen hieman pidemmällekin ja voi, kuinka useasti olen tässä istuessani laihduttanut itseni pikkiriikkiseksi ja ah, niiiiiiin kuumaksi! Itseasiassa juuri äsken kirmasin Alppipuistossa lantiofarkuissa ja navan paljastavassa minimaalisessa t-paidassa. Niin, mielessäni.

Saatan ansaita myös virallisen Ylisuurten Suunnitelmien ja Mahtipontisen Tulevaisuuden tunnustuspalkinnon. Tässä istuessa on nääs varsin helppo suunnitella valmiiksi esimerkiksi opintonsa (nykyinen tutkinto oppareineen --> ehkä sairaanhoitaja/terveydenhoitaja ---> seksuaalineuvoja ---> seksuaaliterapeutti --> maailmankuulu seksuaaliguru, jolta esimerkiksi Madonna, Paavo Lipponen ja Twilightin Edward kysyvät neuvoja ihan kädestä pitäen ja johon kaikki rakastuvat ja lopulta Twilightin Edward kiikuttaa minua käsipuolessaan punaisella matolla (huom: olen tosi laiha silloin ja perseeni on pingispallon kokoinen ja samalla terhakka!) ja antaa haastatteluja tyyliin "maailman ihanin ja viisain nainen (huom: siis MINÄ!) valloitti minut" ja sitten törkkää minua timanttisormuksella ja ratsastamme auringonlaskuun Texasin tasangoilla ihanasti kihlautuneena ja minulla on oma vastaanotto ja tuhatmäärin henkilökuntaa Lontoossa tai ehkä Los Angelesissa tai luoja ties molemmissa!) ja - kuten huomaatte - myös siviilielämän. Miten ihmeessä olenkaan näin lahjakas päästämään asiat hanskasta?! Niin, mielessäni.

Käytännön toteutus ihan nyt esimerkiksi aloittaen siitä opparista ontuu - ja pahasti. Yllättäen olen saanut kyllä mielessäni askarreltua mittavat muistiinpanot ja kaaviot aiheesta, mutta paperille en ole saanut tavuakaan. Ehkä ehdotankin opettajalleni, että teen virtuaaliopparin! Hieno idea! Ehkä alan myös edellyttämään kavereiltani, että he näkevät virtuaalilaihdutukseni tulokset ja vedän kilotolkulla herneitä ja muita palkokasveja kärsääni, mikäli he eivät näe huhkimiseni tuloksia! Itseasiassa taidan suuttua ihan saatanasti vaatteillenikin: miksi M-koon housut eivät mahdu päälle?! Minä olen jumalauta mielessäni kokoa XS!!

Jossain määrin olen pakotettu riipimään takapuolestani ryöppyävät juuret irti tästä minulle niin rakkaaksi muodostuneesta tuolista ja vetämään niitä perässäni kouluun. Se alkaa tänään melkein kuukauden tauon jälkeen. Minulla on viime syksyltä ainakin kolme tehtävää rästissä. Minulla on kolme kuukautta aikaa pusata oppari kasaan. Olen elänyt yli kuukauden sitä varten hankkimani hillittömän seksikirjapinon vieressä, katsellut sitä, säilyttänyt pikkutavaroita sen päällä ja siirtänyt sitä, jos se on ruvennut olemaan tiellä. Olen jopa kerran käyttänyt sitä koululla ja tuonut sen takaisin kotiin. Yhtäkään opusta en ole vielä avannut.

No mutta, olen työstänyt kirjojen avaamista mielessäni jo yli sen kuukauden! Kohta ne varmaan avautuvat itsekseen ja teksti hyökyy aivoihini ja ehkä jopa paperillekin ihan vain ajatuksen voimalla!

Tou.


EB ei suinkaan ole siististi cool  15

Kävin pitkästä aikaa liejumassa bussimatkustuksen ihmeellisessä maailmassa. Se oli ihan yhtä hirveää, kuin aiemminkin. Itseasiassa epäonni ja kyrsimys alkoivat jo kotona.

Olin lähtöpäivänä vielä aamuvuorossa, josta singahdin kotiin käyttämään koiraa ulkona ja pakkaamaan loput kamat. Tietenkin koira tajuaa hössäämisestäni, että jotain tapahtuu, ryhtyy levottomaksi sieluksi ja vaeltaa pitkin kämppää ja sattuu töröttämään useimmiten juuri minun tielläni. Onneksi en omista sellaista hamsterin kokoista koiraa: olisin tallonnut sen jo ihan rusinaksi. Ihmettelen, etten ole vielä lentänyt naamalleni kompastuessani tuohon hieman hamsteria kookkaampaan karvajalkaan, joka ei mahdu jalkani alle.

Tein siis pikkuhiljaa lähtöä Kotkaan levottoman eläimen kanssa. Muistelen kaiholla vielä vuoden takaista aikaa, jolloin Welmulla oli Helsingissä hoitaja, eikä minun tarvinnut matkustaa sen kanssa juuri koskaan. Nyt ovat asiat toisin ja niinpä olin menossa reissupäiviksi eksäni luo asumaan. Siellä kun sattuu olemaan oikeastaan ainut sija, johon koiran kanssa voin mennä. Kavereilla on jos minkä sortin elukkaa ja eläinvapaata kämppää sun muuta, joten piskin kanssa majaileminen ei onnistu.

Tuntia ennen oletettua lähtöä eksä soittaa, ettei saa autoaan käyntiin, eikä voi hakea minua pysäkiltä. Tuijotin leuka väpisten kassikasaani, jossa oli suuri selkäreppu, iso olkalaukku ja kookas kassillinen joululahjoja. Siirsin katseeni koiraan. Näin itseni raahaamassa kassakavalkadia ja polttamassa hermojani hihnassa rilluavan koiran kanssa. Pysäkiltä olisi muutaman kilometrin matka eksän asunnolle. Lunta olisi pyllyyn saakka. Toppatakki päällä, kömpelö olo, hullu koira. Leukani väpisi lisää. Poskia kuumotti. Voi vittu.

Yritin paniikissa soittaa autolliselle tuttavapariskunnalle, josko he pelastaisivat minut. Kumpikaan ei vastaa. Alan todella mennä tolaltani. Minun ON PÄÄSTÄVÄ nyt Kotkaan. Odotan levottomana kymmenisen minuuttia: ei vastasoittoa. Viimein takerrun viimeiseen oljenkorteen: soitan auton omaavalle isälleni, joka asuu Kotkassa, mutta jota en nyt ollut suinkaan suunnitellut tällä reissulla tapaavani, koska se on....aika kuluttavaa, etten sanoisi. Samaan aikaan, kun livautan suustani olevani tulossa Kotkaan, eksäni lähestyy minua facebookin tsätin kautta ja ilmoittaa tulevansa kaverinsa kanssa hakemaan minua pysäkillä. Voi perse. Joudun lupaamaan isälle, että nähdään reissuni aikana. Plaah.

Lähtöön on enää kymmenen minuuttia. Pakkailen viimeisiä tavaroita. Äitini on miehensä kanssa tulossa hakemaan minua viedäkseen minut pysäkille kaikkine tavaroineni. Menen makuualkoviin etsimään oudosti kadonnutta kynsilakkapulloa. Ihmettelen pimeässä tummaa kohoumaa matossa ja sytytän valot. Oksennusta. Koiran oksennusta. Voi jumalauta. Harkitsen jo hetken koko laatan noraamista, mutta minun on kertakaikkisen pakko siivota se pois. Juoksen huussipaperitollojen kanssa vessan ja makkurin väliä ja toivon, ettei pytty tukkeudu. Mattoon jää kamala vihreä tahra. Ryttään sen vessanlattialle. Oksennushan kuivuu, kyllä kyllä. Palatessa matonriepu on ihanasti minua vastassa.

Pääsen viimein matkaan. Loikkaan bussiin. Se pullistelee ihmisistä. Voi vittu. Oikeasti, ei yhtäkään vapaata penkkiparia! Joudun istumaan jonkun viereen. Nouuuuh... Rymistelen ihan taakse, etten ole ihmisten tiellä. Menen jonkun jäpän viereen. Welmu joutuu makaamaan käytävällä ja edessäni istuva akka kyylää raukkaa koko ajan. Yritän etsiä mukavan asennon ilman, että runttaan vieressä istuvaa jannuparkaa ikkunaa vasten. Mistä asti bussien penkit ovat olleet niin kaposia? Vai onko perseeni todella levinnyt niin paljon, että vien oikeasti kohta kaksi istuinta?! Kamalaa.

Ikävä kyllä takapenkillä istuu kaksi pissistä, joiden juttuja en voi olla kuulematta. Toinen selittää jostain "ihan tosi sairaasta" tv-kanavasta, jossa "vanhat ihmiset harrastaa seksii!". Kyseisellä kanavalla näytetään kuulemma myös ohjelmia, joissa on homoseksuaaleja, "siis voi vittu, miten sairasta!". Mellunmäen kohdalla hupakoiden puhetta alkaa höystää suomiräppi, jota joudun kuuntelemaan koko loppumatkan. Tunnen ihan käsittämätöntä halua mennä ja tarttua mokomia tolloja pillistä ja vaimentaa selkäpiitä hyytävää räpäytystä suoltava aparaatti. Perille päästyäni olen rento kuin viulunkieli. Tsiisus.

Reissu meni muuten oikein hyvin. Tosin aika loppui ikävästi kesken. En ehtinyt Lauran haudalle, ostaman kummivauvalle kenkiä, enkä hankkimaan minua majoittaneelle eksälleni lahjaa palkkioksi palveluksistaan. Tosin kokkasin hänelle kyllä reippaasti erilaisia nakkiruokia. Lähtiessä saadusta halauksesta päättelisin, ettei vierailuni ollut ihan niin hirveää, kuin seurustelumme.

Paluumatkalla jouduin pysäkillä jonkun tollon naisihmisen ahdistelemaksi.

Naisihminen: Ootaks säkin Hesan bussia?
Minä: Mmmhh.
Naisihminen: Mitäs jos tolle koiralle tulee kesken matkan jano tai pissahätä, niinku pikkulapsille?
Minä: No ei sille tule.
Naisihminen: Mitäs jos toi koira vetää kesken matkan kauheet herneet nenää ja rupee käyttäytymään huonosti, niinku pikkulapset?
Minä: No ei se rupea.
Naisihminen: No mut annat sä sit sille jonkun vaikka luun syötäväksi, niinku pikkulapsille annetaan karkkia, et ne ois kiltisti?
Minä: Ei koiraa voi luulla palkita, jos se käyttäytyy huonosti.
Naisihminen: Niijoo. Ei sit ookkaa ihan samanlainen, ku pikkulapset.
Minä: No ei. Tää on koira.

Bussi kaartaa pysäkille.

Naisihminen: Meetteks te ensin?
Minä: Eiku mene sinä vaan.

En todellakaan ota pienintäkään riskiä, että joudun kyseisen naisihmisen kanssa lähekkäin istumaan. Luojan kiitos, matka sujuu varsin mallikkaasti. Mitä nyt joku käytävän toisella puolella istuva jäpä suoltaa venäjää kännykkäänsä vähän väliä. Pidän sitä kuitenkin huomattavasti parempana vaihtoehtona, kuin kaksi pissistä, joista toinen prassailee omaavansa merkinnän poliisin kirjoissa pysyvän vamman tuottamisesta, koska on lyönyt kaveriaan rautatangolla naamaan ja jotka kuuntelevat kamalaa vitsausmusiikkia, koska äiti ei opettanut ottamaan kanssamatkustajia millään lailla huomioon.

Huh. Busseilut on kokeiltu taas vähäksi aikaa.