Blogi

Näytetään kirjoitukset maaliskuulta 2009.

*ei tälle tunteelle voi keksiä enää otsikkoakaan*  6

Eiiiiih. Minen huoli elää tätä päivää enää pidemmälle. Voisko joku tulla päästämään minusta ilmat pihalle? Otan tälle päivälle selkeästi missioksi lusikan nurkkaan heittelemisen, ranteiden raastamisen tai vähintäänkin ajatuksettoman koomailun. Tosin viimeeksi mainittukin kuullostaa turhan tuskalliselta. Haluan kuolla. Voi paska.

Olen kaiken viikkoa lillinyt armottomassa vitutuksen suossa. Olen saanut hurjia raivohuippuja aivan mitättömistäkin syistä (ylläri). Olen kärsinyt töissä huutavista mummoista, vittuilevista papoista ja eritteiden maksimaalisesta määrästä. Minua risoi ihan suunnattomasti kaveri, joka soitteli ja hehkutti viikonloppusuunnitelmiaan, joihin minä en pääse osallistumaan, koska tämän ainokaisen kusisen vapaan jälkeen menen huomenna aamuvuoroon ja sen jälkeen teen niska limassa ja peräsuoli pitkällään töitä moooonta päivää ja vietän niiden jälkeen taas vain yhden vapaan ja sitten sama peli jatkuu, enkä pääse siis mihinkään rilluloimaan vielä muutamaan viikkoon. Joudun siis mummoilemaan kotona sillä aikaa, kun tiedän, että kaverit kiitää tuolla jossain ja niillä on taatusti hauskaa, eikä kellään ole tällaista moloa otsassa, kuin minulla. Vittu.

No joo. Ehkä mie nuista työpaikan vitutuksista ja viihde-elämän puutteista kuitenkin pääsin yli asennoitumalla ja laskemalla kymmeneen ja sataan ja tuhanteen. Sitten on niitä vähän suurempia syitä, jotka vaikuttavat nyt ja tulevaisuudessa.

Seinänaapuri. Voi vittusaatana. Se kun ei vaimene. Minua ei ota tosissaan talkkari eikä isännöitsijä. Melkein soitin jo joulupuikillekin, mutta sitten kuitenkin otin puhelun vuokranantajalleni ja sanoihin kompastellen sopersin sille tilanteeni ja sen, että minen enää jaksa nukkua olohuoneen sohvalla ja että haluan omaan sänkyyni ja tätä on jatkunut jo useamman kuukauden ja mitäs nyt ja voisko hän vaikuttaa asioihin paremmin, kuin minä. Lupasi onneksi ottaa asian hoitoonsa, mutta kaikkien vaiheiden jälkeen usko siihen, että jotain tapahtuisi, on aika onneton. Noooh, katsotaan.

Muut naapurit. Voi jumalauta. Minä herään aamuvuoroihin vartin yli kuusi. Se on helvetin aikaisin ja minua vituttaa ihan suunnattomasti herätä siihen aikaan. Vapaalla ei kävisi mielessäkään tehdä siihen aikaan muuta, kuin kääntää kylkeä. Tänä aamuna heräsin juuri siihen aikaan jonkun ylemmässä kerroksessa joikaavan naapurin takia. Oikeasti, onko äänieriste ollut vielä muutama vuosikymmen sitten aivan tuntematon käsite? Miten voin kuulla jossain monen kerroksen päässä asuvan ihmisen mölinät tänne ja herätä niihin? Voi vittu kun vitutti. Niillä oli selkeesti jatkot tai sitte kehitysvammanen serkku kylässä. Ainaki äänistä päätellen. Vittu.

Sain torkahdettua, mutta lopullisesti heräsin puoli yhdeksältä yllättäen seinänaapurin kälätykseen. Voi jumalauta. Yritin psyykata itseäni: kyl sie Maija kestät. Kuhan ne ei nyt vaan käy panemaan... Ei ne onneksi ruvennu. Ne tyytyi kiljahtelemaan ja nauramaan ja pälisemään ja murentamaan entisestään hyvin haperoa mielenterveyttäni ja nakertamaan hermojeni viimeisiä rippeitä. Vittu, miten ÄRSYTTÄVÄLLÄ tavalla alkanut aamu.

No mutta. Pahempaa oli tulossa. Makoilin vielä sängyssä, kun Liisa soitti puoli kymmeneltä. Liisa on Welmun hoitaja, joka bongasi meidät yhdestä lehtijutusta muutettuamme Helsinkiin ja miehinensä tarjoutui hoitamaan tuota hurttaa, mikäli joskus koen tarvetta. Welmu on ollut siellä yli vuoden aikana melkein joka kuukausi minun Kotkan reissujen ynnä muiden rientojen aikana. Sekä koira, että Liisa ja Seppo ovat kovasti tykänneet yhteisestä ajastaan. Liisalla olikin nyt sitten vähän ikävämpiä uutisia. Welmun kyläilyt siellä loppuvat, koska Liisalla on ilmennyt reuma, joka aiheuttaa kovia kipuja, eikä noin vahvan ja innokkaan koiran hoitaminen enää häneltä onnistu.

Liisaa itketti ja niin muuten itketti minuakin. Voi vittu. Tää oli ihan viimeinen tikki. Welmu on tykännyt olla siellä, olen luottanut, että kyllä hyö osaa asiansa, mitään ongelmia ei ole koskaan ilmennyt ja he on aina tulleet hakemaan Welmun, eivätkä ole koskaan halunneet hoitamisesta mitään rahaa. Ja minä olen päässy reissuun yhtä kertaa lukuunottamatta aina, kun olen halunnut. Olen mielestäni muistanut pitää korkeassa arvossa sitä tuuria, mikä minulla ja Welmulla hoitopaikan suhteen kävi ja nyt sitten... ei ole enää mitään hoitopaikkaa.

Miten mie nyt menen Kotkaan katsomaan kummivauvaa? Miten pääsen reissuille ja yökylään ja rientoihin? Mihin mie tuon lapsen laitan? Kotkassa kaikilla kavereilla ja myös isälläni on eläimiä. En voi viedä lemmikkitalouteen vierasta koiraa ja olettaa, että siellä tullaan toimeen. Koirahoitoloiden hinnat rilluavat pilvissä ja luotettavan paikan löytäminen ei aina ole ihan yksinkertaista. Lisäksi tuon koiran kuskaaminenkaan ei ole ihan ongelmatonta, minulla kun ei ole autoa.

Voi kusi. Kello vetelee kymmentä ja näin monta asiaa on jo mennyt päin persettä. Minun pitäs lähtee vaihtamaan pyykkirahaa ja pyykätä sitten. Mun tuurilla jään rahanvaihtoreissulla auton alle, katkaisen kaikki raajani ja noin. Tai sitten selviän ehjänä kotiin ja pesukone onkin rikki. Lisäksi ohjelmassa tänään hampaiden kirskuttelua, kiroilua ja pään seinään hakkaamista.

Voihan vitulla päähän.


Kalkkiksesta alkkikseksi  6

On tää jumalauta tuskallista. Kyläileminen darrassa. Masentaa, olo on likainen, puhtaat pikkarit loppui kesken ja pelkkä pakaaseihin vilkaiseminen saa vaikeroimaan, kun tiedän, että minun pitää oikeasti roikottaa tuo sekalainen kassirykelmä bussiautoon iltapäivällä. Muutenkin ajatus bussiautosta saa jo valmiiksi pahoinvoivaksi. Voi kusi.

Koikkelehdin aika railakasta liskohumppaa viime yönä. Näin sekopäisiä unia, joissa vallitsi outo tunnelma ja olin vähän väliä hereillä ainakin aamupuolella yötä. Kaiken kukkuraksi tänään on jatkettava rilluamista. Muutuin siis yhtäkkiä mummonunnasta alituiseen tenuttavaksi ja päissään ympäri kyliä pyöriväksi lirkuttavaksi vampiksi. Hmph. Odotan innolla, minkälaisia aivotuksia alkoholi tällä kertaa kuupassani saa. Yleensä ne lähentelee astetta "nero" tai vähintäänkin "ruudinkeksijä".

Olen ennenkin niurunnu tästä. Siitä, mitä alkoholi minussa saa aikaan. Varsinkin seuraavan päivän tunnelmista olen saattanut mainita joitakin kertoja. No mutta kertaushan on opintojen äiti, joten jatkan jo hyväksi toteamaani linjaa. Siis juttuhan on niin, että kännissä olen ihana pinsessa, laiha ja seksikäs keitaalla keimaileva afrodite, parhaille yksilöille ahtaan ansansa avaava rakkauden suurlähettiläs, hauskoine juttuineen ja asiantuntijalausuntoineen loistava yhden naisen aivoriihi ja kaikkien syvästi rakastama ja palvoma pieni ja suloinen Maisulainen.

Miten helvetissä seuraavana päivänä sitten voi herätä susirumana läskinä, yksin ja epävarmana, pahoilla mielin ja maailman hylkäämänä harmaana kantturana, joka on edellisenä iltana jenkkakahvat hetkuen rullannut menemään vailla huolta tai murhetta? Voisko joku kenties keksiä sellasen alkoholin, joka jättää humalaeuforian armollisesti päälle hieman pidemmäksi aikaa, jotta uhriparalla on aikaa totutella karuun todellisuuteen ilman, että se läväyttää päin naamaa niin raa'asti, kuin yleensä.

Useimmiten juttu nimittäin on niin, että herään humalaa seuraavana aamuna edellä kuvaillun kaltaisena hirviönä, pelkään seuraavat kolme päivää omaa peilikuvaani, kodinkoneita, naapurin Seppoa ja ääniä päässäni ja pääsen taas hitaasti ja tuskallisesti kiinni arkeen, vallitsevaan todellisuuteen ja faktoihin ja ehdin juuri sinuiksi itseni kanssa, kunnes on aika vetää taas seuraavat kännit ja aloittaa koko oravanpyörä alusta. On tää alkoholistin elämä epäreilua. Taidan mummoutua uudelleen.

Sinänsä tämä on vain yleistä pohdintaa, että vaikka olen rillunnut koko viikonlopun, olen ihmeen hyvässä kuosissa. Vähän vain väsyttää ja olo on alavireinen sen kaiken käkättämisen jälkeen. Yleisen pohdinnan lisäksi tämä on ehkä vähän myös huomisen pelkoa, koska en muista, koska olen viimeeksi tenuttanut näin paljon ja koska olen tähän mennessä selvinnyt näin vähällä, onnistun mitä luultavimmin hommaamaan tänään itselleni kaikkien aikojen morgan freemanin ja huomenna anon armoa maailmalta ja matelen sen faktan edessä, että keskiviikkoaamuna on selvittävä töihin pyllyjä kuuraamaan, vaikka sitten katkon kautta.

Iiiih. Sitä odotellessa.