Blogi

Näytetään kirjoitukset marraskuulta 2009.

Läskipäääää lällättäääää!  15

No niin. On tullut jälleen aika pureutua läskeihin. Seksinpuute ja tolloilut on käyty toistaiseksi läpi ja koska elämässäni ei ole muuta, kuin nämä kolme asiaa, tongitaan nyt sitten se viimeinenkin.

Läski. Tuo vihulainen, joka istuu minussa niin jumalattoman tiukassa, ettei tosikaan. Yritin kartoittaa läskittömiä kohtiani. Niitä on varsin minimaalisesti. Sanoisin, ettei nenässäni ole juurikaan läskiä (se on muuten vain kamala nyppylä) ja niskanikin on kohtuullisen läskitön. Muut kohdat ovatkin sitten ihan läskisiä ja niinpä minua voi diplomaattisesti kutsua esimerkiksi läskipääksi, läskimahaksi, läskijalaksi, läskiperseeksi, läskikyljeksi, läskiseläksi, läskikädeksi ja läskileuaksi. Ihanaa.

Ennen kuin kukaan urputtava ripakinttu avaa sanaista arkkuaan, totean, että olen kyllä varsin ahkerasti (aina joskus) taistellut läskiä vastaan ja jopa sulattanut osan ruhossani olevasta kamarasta, mutta koska päässäni lienee jotain perustavanlaatuista vikaa, päädyn aina sohvannurkkaan mussuttamaan kakkuasuklaatasipsiänaksujavoileipäähampurilaistapitsaairtokarkkiakaikenlaista kyynärpäitä myöten ja peräsuoli pitkällään ja niinpä viikkojen ponnistelu on romutettu tehokkaasti muutamassa illassa. Ja kyllä, pystyn syömään itseni kipeäksi, kippuralle ja järkyttävällä tavalla pingottuneeksi useita kertoja viikossa (eli toisin sanoen joka päivä).

Nyt on läskin suhteen oikein rikas kausi menossa. Pystyn muistamaan jojoiluni vuosia taaksepäin, mutten katso tarpeelliseksi kirjoittaa tähän kesän 2006 läskitilannetta, vaan pyrin arvioimaan tilannetta nyt vaikka tämän vuoden osalta (onhan kohta jo uusivuosi ja voin tehdä vuoden 2009 läskiraportin, kiva!).

Alkuvuodesta olin aikamoisen potsi, koska olin istunut koulussa ja ennen kaikkea mussuttanut koko ajan jotain. Mussuttelin kaiken kevättä ja keväällä sain sitten hieman hillittyä itseäni, jolloin läskin määrä minussa kääntyi lievään laskuun. Kesällä elelin suhteellisen kiltisti ja loppukesästä sain oikein laihdutusraivon ja vedin kukkakaalia ja parsakaalia ja hiivatin kyssäkaalia minkä napa veti ja olin niin saatanan maireaa ja mukamas läskieni kanssa laskusuhdanteessa. Kissanvillat. Syyskuun koittaessa läskisilmäni aukesi ja näin kaupassa ainoastaan kakkuasuklaatasipsiänaksujavoileipäähampurilaistapitsaairtokarkkiakaikenlaista ja kas, koko syksy on mennyt mättäessä leipälävestä jos minkämoista silavaa ja näinpä ollen olen kartuttanut jo ennestään aika tymäkkää varttani muutamilla lisäkiloilla, jotka - sori nyt vaan - eivät ole kovin tervetulleita.

Olen nyt siis kutakuinkin siinä, missä olen viimeeksi ollut toissakeväänä. Olen nimittäin vielä potsimpi, kuin tämän vuoden alussa ja voi vittu, kun se vihmoo. Olo on, kuin turnipsien esiäidillä ja kaikkien sotalaivojen emoaluksella. Vaatteet kiristävät ja ne perkeleet piirtelevät rumia kiemuroita ihooni. Olen makkarainen ja kakkarainen ja tunnen oloni völjyväksi ja väpiseväksi. Lisäksi olen niin jumalattoman uupunut kaiken opiskelun edessä, jotta läskintappoprojekti ei houkuttele pätkääkään.
Ihan totta. Salaatin vetäminen ja hemmetin mandariinien hamstraaminen ei houkuta nyt yhtään. kaikki ruoka vituttaa, koska se saa omantuntoni huutamaan samaan aikaan, kun kuolakeskukseni miltei räjähtää ja käteni jo ojentuvat kohti herkkua, jonka ansiosta haluan viiltää ranteeni auki.

Voi perseensuti. Kuka on vastuussa ruokavammaisuudestani??!! Kuka laihduttaa puolestani!!? Saatana mulla on suunnitelmia, jotka vaatii äärimmäistä laihuutta!! NNNNGGHH!!!!


Saisinko hoidon, kiitos!  12

Sitten, kun en enää muista nimeäni
Sitten, kun tämä päivä on sekoittunut eiliseen
Sitten, kun aikuiset lapseni ovat kasvaneet muistoissani pieniksi jälleen
Sitten, kun en enää ole tuottava yksilö
Kohdelkaa minua silloinkin ihmisenä
Välittäkää minusta, antakaa rakkautta, koskettakaa hellästi
Kello hidastaa, eräänä päivänä se pysähtyy kokonaan
Mutta siihen on vielä aikaa
Antakaa minulle arvokas vanhuus

Hieno värssy ja sisältää asiaa. Sitten, kun minun aikani on olla vanha ja vielä nykyistäkin hassahtaneempi, toivon, että minunkin kohdallani noudatetaan tuota. Mutta...minulla on muutamia lisävaatimuksia. Ne ovat tässä:

-Pitsaa. Tilatkaa pitsaa! Mieluiten joka päivä.
-Nenääni pitää kaivaa, jos en siihen itse pysty. Oikeastaan en halua elää enää sitten, kun en pysty kaivamaan nenääni itse, mutta jos niin pääsee joskus käymään, kaivakaa. Tehkää se antaumuksella ja perusteellisesti.
-Jos en suostu pesulle, viekää väkisin. Onhan se nyt jumalauta niin, että ihmisen pitää peseytyä.
-Mikäli alan jättämään jälkeeni muutakin, kuin hajumerkkejä, työntäkää minut jokeen.
-Antakaa minun jallittaa naapurin Ensiota, vaikka se onkin naimisissa. Meillä on selkeesti peliä!
-Antakaa minun syödä, mitä haluan. Vaikka minulla on vanhana varmasti sepelvaltimotauti, verenpainetta, lipatusta ja läpätystä ja vain yksi avoin suoni, haluan ihan varmasti karkkiasuklaatapitsaahampurilaisiaranskalaisiajätskiävanukastasipsujavoitakermaasilavaa. Pantteri ei pääse raidoistaan eiku pilkuistaan eiku mitä ne nyt on ja läski ei pääse paheistaan. Kurttuisena mummona en enää oleta olevani joskus laiha (toisin kuin vielä nyt), joten saattaa hyvinkin olla, että silloin pääasiallinen tehtäväni on olla 200-kiloinen.
-Jos olen 200-kiloinen, työntäkää minut jokeen. Traktorilla.
-Antakaa minun jallittaa naapurin Kalervoa, vaikka se onkin haiseva, vanha mies. Meillä on selkeesti peliä!
-Älkää tyrkyttäkö minulle kolmeakymmentä pilleriä päivässä, minen ota niitä. Jos joku on määrännyt minulle niin montaa sorttia tabletteja, työntäkää mokoma jokeen.
-Mikäli muutun potkivaksi, purevaksi ja huitovaksi joikaaja-mummoksi, kunnioittakaa minua, koska olen arvokas vanhus.
-Mikäli puren teitä kyljestä samalla, kun työnnätte saaliin toivossa pienoisperäruisketta (tai hyvällä säkällä vähän isompaa) pyllyyni, nostakaa vittu syyte (ja kokeilkaa ite, miltä vanha kunnon Microlax tuntuu suolessa).
-Vuodepotilaanakin haluan syödä säännöllisesti karkkiasuklaatapitsaahampurilaisiaranskalaisiajätskiävanukastasipsujavoitakermaasilavaa. Mikäli en pysty nauttimaan näitä hampaattomuuteni takia kokonaisena, käyttäkää blenderiä. Jälkiruuaksi margarita, kiitos!

Ps. Tämä ei ole varsinaisesti hoitotahto, tämä on hoitoMÄÄRÄYS (joka myös uhkavaatimuksen nimellä tunnetaan).


Tekniikan lempilapsi  11

Tou. Vastoinkäymiset eivät millään meinaa päättyä jääkylmiin kalsareihin tai verta itkevään lemmenkoloon. Niitä tulee koko ajan lisää. Esineet käyvät kimppuuni. Oikeasti! Olen kokenut aggressiivisia hyökkäyksiä jos minkäsorttisen muka hengettömän tavaran taholta viime aikoina.

Viime viikolla ostin kummivauvalle heräteostoksena joululahjaksi hellusen pehmolelun. Ei siis mitä tahansa nallukkaa, vaan koiran ja nallen risteytykseltä vaikuttavan JUTTELEVAN pehmolelun. Se on hieno (ja helvetin kallis) ja ajattelin mukulan pitävän siitä, koska hällä tuntuisi olevan noin 1677469 lelua ja kirjaa sun muuta, jotka nappia painettaessa ääntelee jollain tapaa ja hän pitää niistä kovasti.

No, tällä ostamallani elukalla on nappulat korvissa, jaloissa, käsissä, nenässä ja mahassa. Toisessa jalassa on valikko, josta voi valita, lirkuttaako karvakuono ruumiinjäsenten nimiä vai värejä vai numeroita. Kyseessä on siis ERITTÄIN opettavainen ja lapsen kehitykselle käytännössä katsoen välttämätön aparaatti! Minusta kasvoi tällainen siksi, ettei minulla ollut hienoa puhuvaa nallekoiraa, vaan "halaava" ja "pussaava" nukke, joka keskeltä kovakouraisesti rynkytettäessä liikutti aavistuksen verran omituisen näköistä suutaan ja heilutti vaarallisen näköisesti käsiään edestakaisin. Sain vaikutteita ja näytän itse nyt samalta. Hitto.

No joo, ostin siis nallekoiran ja muutakin sälää ja pakkasin ne isoon muovikassiin. Lisäksi minulla oli reppu mukanani ja työnnyin kaikkine pakaaseineni täpötäyteen ratikkaan. Tämä kyseinen kulkuväline oli matalalattiaratikka ja minen oikein pidä niistä, koska minulle iskee niissä aina matkapahoinvointi ja tunnen suurta halua oksentaa kanssamatkustajien päälle. Siksi menen aina mahdollisimman eteen ja niin tein nytkin: rätkähdin kasseineni niihin ratikan etuosassa oleviin neljän istuttaviin penkkeihin (siis yhteen penkkiin. Olen nyt vielä toistaiseksi mahtunut yhteen. Projekti etenee. Kohta valloitan kaksi penkkiä samalla kertaa) jonkun jannun viereen ja vastapäätä muutamaa teinityttöä.

No siinä sitten matkustettiin. Pitelin Anttilan pussia hankalasti edessäni samassa nipussa painavan repun kanssa. Yht'äkkiä joku alkaa puhua korkealla, lapsenomaisella äänellä: "HALAA MINUA". Ääni kuuluu väskystäni. Karahdan tulipunaiseksi. Pissikset kyyläävät minua silmät selällään. "KELTAINEN JALKA. SINÄ OLET MINUN YSTÄVÄNI", kuuluu muovikassista. Voi vittu. Superälykäs nallekoira on avannut sanaisen arkkunsa. "MINÄ RAKASTAN SINUA", ääni kassista sanoo haikeasti ja vieressäni istuva jäppinen tuijottaa minua ensin hetken ja haluaa sitten jäädä pois. Minä istun tomaatinpunaisena pissisten hihittäessä huppareidensa hihoihin. Mokoma adhd-aparaatti suoltaa juttua koko loppumatkan ja poistun lopulta nolona ratikasta "TILULILU. MASU! HALAA MINUA! NENÄ! HIPPAHIPPAHEI!"-lässytyksen saattelemana.

Myös mp3-soitin on koetellut hermojani. Tilasin sen lokakuun lopussa jostain paskasta nettikaupasta, jota en todellakaan aio käyttää enää ikinä. Toimitus kesti puljun lupaaman viikon sijaan neljä viikkoa. Tänään mokoma masiina viimein saapui. Olin TODELLA epävarma avatessani pakkausta. En ole koskaan aiemmin pitänyt mp3-soitinta edes kädessä (lisäksi en tiedä, mitä eroa sillä on mp4-soittimeen ja mikä se iPod muuten on?!). Olen kuitenkin niin nero, että perusteellisella rämppäämisellä (painoin kaikkia nappuloita aika monta kertaa) sain laitteen toimimaan ja sain jopa ladattua sinne musiikkia! Innoissani laitoin vehkeen soimaan. Ei mitään. Silence. Mitä hittoa? Runnoin ja ravistelin laitetta ja sain siitä armottoman rutinan jälkeen puhtaan musiikkiäänen aikaan. Laite soitti kiinalaiselta kuullostavan muijan äänellä laulettua teknohumppaa.

No joo, ei sillä, sellaisen tahdissa on varmaan ihan hyvä lenkkeillä (ostin siis soittimen nimenomaan sitä varten, että läskini sulavat taivaan tuuliin, kun heilahdan lenkkitaipaleelle musiikin muodostaessa siivet kantapäihini). Mutta kun minä en mitenkään ole sellaisen musiikin ystävä ja en todellakaan ollut ladannut sinne sellaista! Rämpytin taas kaikkia nappuloita ja sain, kuin sainkin lataamani Raised Fistin soimaan. Eli olen toiminut ihan oikein! Osaan käyttää mp3-soitinta (melkein ongelmitta)! JUHLAT! Läski sulamaan! Tärykalvot helvettiin!!

Minun pitäisi oikeastaan alkaa imuroimaan, mutta taida uskaltaa, koska imuri ehkä räjähtää tai imee sisäänsä esimerkiksi varpaankynteni tai muuta mukavaa. Taidan itseasiassa poistua tämänkin aparaatin lähettyviltä, ennen kuin se alkaa haukkua minua läskiksi tai suoltaa moraalisaarnaa äsken napsimastani kylmästä pitsasiivusta. Hmm, istuisko pimeessä ja virkkais...? Tosin tällä tuurilla koukku ja lanka käyvät kimppuuni. Ja ainiin, en osaa virkata. No, sitä suuremmalla syyllä rupean varomaan siihen vaadittavia tykötarpeita...

Ps. Tällasessa tilanteessa varmaan voi pahimpaan nälkään tilata pitsan? En uskalla avata jääkaappia, koska se saattaa räjähtää, jolloin en omistaisi enää yksiäkään pikkuhousuja.


Halko housuissa, housut jääkaapissa  19

Ou fak, minulle on ilmaantunut lisäoireita. Vakavia, todella vakavia oireita. Niin vakavia, että pelkään, että menen kohta metroradalle pyllistämään housuitta. Apua!

Alitajuntani näyttää työskentelevän eilen mainitsemani ongelman parissa varsin kiivaasti. Luulin jo asennoituneeni tähän ryydyttävään puutostilaan oikein ja varsin ryhdikkäästi, mutta jotenkin kummasti pääsin huijaamaan itseäni ja kaiken kukkuraksi kehonikin hyökkää nyt minua vastaan!

No juu. Asia on niin, että kelloni soi tänä aamuna kuudelta. Kuudelta herääminen on hullua ja sairasta, enkä missään nimessä tekisi niin, ellen olisi siihen pakotettu ylemmältä taholta. Toimin joka aamu saman kaavan mukaan, koska raivopäisen ja kalkkeutuneen vanhanpiian elämä sortuu, jos häntä liian rajuin ottein heti aamusta rieskotaan (niin no, rajuista otteita puheenollen...kaikkihan on suhteellista *köh*). Ensin nipsautan keittolevyn ja kahvinkeittimen päälle (aikaa säästääkseni olen laittanut puuroainekset ja kahvitarpeet valmiiksi aparaatteihinsa ja ne alkavat porista sillä aikaa, kun käyn pesulla. Kätevää ja NIIN mummomaista!). Näin tein siis tänäkin aamuna. Pukeuduin ja menin sitten jääkaapille ottamaan kahvimaitoa. Jääkaapin keskimmäisellä hyllyllä lojuivat siististi viikatut pikkuhousut.

Tein heti kammottavan päätelmän: alitajuntani oli huomannut ylikuumenemiseni ja niinpä olen jossain välissä laittanut kalsarini viilentymään jääkaappiin, jotta voin sitten pukeutua kylmiin pöksyihin, jottei torttuni esimerkiksi räjähdä. Mietin kauhuissani, mitä kaikkea muuta teen itseltäni salaa: panen ehkä naapurin Keijoa?! Tosin... olisiko minulla sitten tarvetta jäähdytellä kalsareitani? Voi paska. Kohta joudun ehkä nukkumaankin jääkaapissa. Nostin pikkariparat lämpimään, koska pahoin pelkään, että jos sonnustautuisin jääkaappikylmiin kalsonkeihin, tttsssssss-ääni kuuluisi naapuriin saakka.

No mutta. Järkyttävät ja vakavat oireeni eivät loppuneet tähän aivonitkahdukseen. Menin seuraavaksi pissalle. Pissasin. Pyyhin pyhättöni paperilla. Paperiin ilmaantui verta. VERTA!! Juttu on nyt niin, että kuten joillain sielu itkee verta menetetyn rakkauden perään, minulla torttu tihkuttaa suriessaan liian harvoja luokseen kohdistuvia vierailuja ja tyhjyyttään kaikuvia kammioitaan! Voi itku.

Mitä nyt? Joudunko siirtymään kohta vaippahousuihin ja pyllynalusiin?! Ehkä alitajuntani tekee minulle oikein tositepposet ja alan unissakävelemään perse paljaana pitkin Alppilaa ja lymyilemään lähiseudun pusikoissa valmiina loikkaamaan pahaa aavistamattomien koulupoikien eteen piirakka levällään. Tai ehkä kirjaudun tsättiin ja alan mouruta siellä pk-, ik- ja yk-seuraa. Voi paska.

Ps. Voiko tällaisessa kriisissä tilata pitsaa ihan luvallisesti?! Voihan? Eikö voikin?! Ihan hyvin voi, eiks nii!?

Pps. Toisaalta onhan Carrie Bradshawllakin neuleita uunissa. En ehkä olekaan niin hullu! Eiku ei vittu, olenpas.


Maijan katkera paluu  23

No niin. Kuupassani alkaa vallita liiallinen sekasorto, joten on aihetta taas ruveta pitämään blogia. Jos alan jälleen vuodattaa tänne aivopierujani ja sähläyksiäni, poistuvat ne (vati)päästäni ja toisille asioille tulee huimasti lisää tilaa. Viisasta!

Ei toki pidä luulla, ettei minulle tämän huiman pitkän blogitauon aikana ole muka sattunut mitään noloa tai että sukkahousuni muka olisivat lakanneet valumasta pyllyni alle. En vain ole kirjoittanut kaikkia nolouksiani ylös. Hetken aikaa ehkä ajattelin, että jos en jätä torveiluistani todisteita, ei niitä ikään kuin ole tapahtunut lainkaan. Tajusin kuitenkin, että eihän se pidä lainkaan paikkaansa! Joten... Olen torvi, tietäkääkin se!

No mutta asiaan! Ammattitaitoisena (ja äärimmäisen arvostettuna)keittiöpsykologina olen tehnyt itselleni diagnoosin. Olen nääs oireillut viime aikoina aika huolestuttavalla tavalla ja vieläpä kasvavissa määrin, joten katsoin parhaaksi etsiä ratkaisun ja mahdollisesti hoitokeinonkin.

Tautini oireina ovat olleet muun muassa teinirakkausleffojen (tai ainakin yhden tietyn) toistuva katsominen (ja niiden tahdissa itkeminen), sydäntäraastavien rakkauslaulujen kuunteleminen (ja niiden tahdissa itkeminen), syntyjen ja syvien liiallinen vatulointi, vääntäminen ja vatvominen (ja niiden tahdissa itkeminen), jonkinlaisten energiapiikkien satunnainen saaminen (ja mahdollisesti myös niiden tahdissa itkeminen) ja korostunut itsesäälissä lilliminen (kera suklaakakun, jäätelön, sipsipussin ja pitsan). Olen käyttäytynyt varsin mustavalkoisesti ja muuttunut raivohärästä lampaaksi ja siitä jälleen raivohäräksi noin puolessatoista sekunnissa. Lisäksi olen äärimmäisen turhautunut ja samaan aikaan varsin onnellinen, ettei minulla varsinaisesti ole ketään, johon voisin kaiken tämän purkaa, paitsi minä itse. Vastapuoli tulisi hulluksi ja niin tulen kohta muuten minäkin.

Eilen sitten tein oivalluksen eli diagnoosin. Se valkeni minulle kirkkaalta taivaalta iskevän salaman lailla: olen niin puutteessa, että alan kanavoida käytöstäni mummojen lailla! Ihan tosi! Katsokaas, kun ihminenhän on seksuaalinen olento elämänsä loppuun saakka. Vanhat leskirouvat aina Kauniita ja rohkeita katsoessaan hykertelevät, että "voi ku noi Ringe ja Rooke menis taas yhteen". Se on heidän seksuaalisuutensa ilmaisua. Ja minä teen samaa tuijottamalla teinileffaa ja huudattamalla rakkauslauluja ja vuotamalla hunajaa! Kääh!

Tämän jälkeen aloin miettiä hoitokeinoja. Tein ensin mahtipontisen ja suuruudenhullun suunnitelman, kuinka laihdutan itseni langanlaihaksi ja menen eteerisenä, lanteet keikkuen ja korkkarit ojossa jonkun eliittibaarin tiskille pyörittelemään oliivia martinilasissa ja mulkoilemaan miehiä feikkikakkuloideni takaa ja kuskaan lopulta jonkun lihaksikkaan (ja äärimmäisen hyvinvarustellun, tietenkin) adoniksen kotiini ja ratsastan kukkiville kunnaille jannun riipiessä tukkaani ja kehuessa hoikkaa uumaani. Jokin kuitenkin mahtavassa suunnitelmassani vuotaa: tällä menolla kasvan nimittäin horsmaa, ennen kuin olen hoikka. Dämit.

Siirryin suunnitelmaan B. Koska olen ulkoisilta ominaisuuksiltani aika vaatimaton ja kun tilanne nyt on, mikä on, joudun tyytymään lähipubiin ja sen tarjontaan. Menen siis Moden baaritiskille lihat liehuen ja takapuoliläskit väpisten. Tiiraan kantaporukasta jonkun, joka ei ole vielä sammunut pöytäänsä ja yritän ilmaisen kossun varjolla houkutella turjakkeen kotiini. Lopulta ujutan piruparan lasiin Viagraa ja tarjoudun laittamaan paperipussin päähäni aktin ajaksi. Miekkonen kuitenkin tyytyy yrjöämään päähäni meinaamaani pussukkaan ja Vigra aiheuttaa hänessä erektion sijaan kevyen kenttälaakin. Dämit.

Siirryn siis suunnitelmaan C. Koska olen antanut koulutehtävien kerääntyä ihan julmetusti, opinnäytetyö painaa päälle ja olen koiran kanssa kalliilla kurssilla, jossa täytyy suorittaa tiettyjä kotitehtäviä, päätän kanavoida turhautumiseni kyseisiin velvollisuuksiin yrittäen parhaani mukaan tukahduttaa seksuaalisuuteni ja orastavan puutteesta johtuvan hulluuteni ja kaiken liikenevän ajan huudatan rakkauslauluja ja pyöritän teinileffaa.

Dämit.