K_U:n vaaliohjelma

  • Kaisa

Moi. Mä oon K_U, parikymppinen sekatyöläinen ja wannabe-akateeminen naikkonen Suomen Helsingistä. Mua aika usein vituttaa koko maailma. Maailmaa en pysty yhtäkkiä muuttamaan kokonaisuudessaan mieleni mukaiseksi (toki maailmanvalloituskin on pitkän tähtäimen suunnitelmissa), mutta piskuisesta Suomenmaastamme voin tehdä paremman paikan elää. Mun ajatusmaailmani on sekoitus vihreyttä, demokraattisuutta, perussuomalaisuutta, kristillisyyttä ja kai mussa kokoomusverikin kiertää (yrittäminen ja aito tekemisen meininki on hirmuisen pop), mutta eniten lienen ihan vain oman polkuni tallaaja. Vaikka Uni oonkin, nukkuvien puolue on kaikkea muuta kuin mun juttuni. Jokaisen kynnellä kykenevät pitäisi edes yrittää vaikuttaa asioihin ja tuoda oma äänensä kuuluviin. Niin mäkin teen nyt kun kirjoittelen ylös tärkeimpiä tavoitteitani.

1) Paluu menneisyyteen. En kaipaa (uskoakseni) sähköttömyyttä, autottomuutta tai muuta alkeellisuutta. Sen sijaan kaipaan sellaista aikaa, jolloin lapset saivat vielä olla lapsia, vanhempia ihmisiä kunnioitettiin, kaupat eivät olleet auki sunnuntaisin, 50 prosenttia väestöstä ei kärsinyt masennuksesta/henkisestä pahoinvoinnista, koko elämä ei ollut kiirettä ja suorittamista. 10-vuotiaat eivät meikanneet eivätkä tarvinneet seksivalistusta, joka toinen avioliitto ei päättynyt eroon, omat vanhemmat tunsi äänestä - ei kännykän soittoäänestä, joka on eri äidille, isälle ja bestikselle. Koulussa sai hyvää peruskotiruokaa, lääkäriin pääsi kun oli tarve, naapurin Maijalle sai mennä iltapäiväkahville ilman erillistä ilmoitusta ja viikkokausien sumplimista kalenterien kanssa.

2) Rehelliselle työlle se arvostus, joka sille kuuluu. Kielletään BB:t, Idolsit, iltapäivächatit ja peeärhommat, ja laitetaan jokainen 15-23-vuotias nuori vuodeksi tai pariksi ihan aikuistenoikeisiin töihin. Ei isin firmaan leikkimään sihteeriä ja painelemaan kopiokoneen nappeja, vaan vaikka jonnekin maaseudulle kuopsuttelemaan roudan esiin tuomia kivenmurikoita ylös viljapellosta. Tai ihan mitä tahansa.

3) Suomi suomalaisille. Siinä vaiheessa kun jokaisella suomalaisella on katto pään päällä, työtä ja/tai mahdollisuus kouluttautua haluamalleen alalle sekä tulot, joiden avulla pärjää ilman äärimmäistä kituuttamista, voidaan rajat taas avata ulkomaalaisille (ja siinäkin ehtona Suomen kulttuurin ja käytäntöjen tuntemus, jonkinmoinen kielitaito sekä koulutus). Vaihtoehtoisesti voidaan siirtyä verotuskäytäntöön, jossa jokainen veronmaksaja saa itse päättää, minne maksamansa verorahat osoittaa - toisin sanoen jollei nappaa kustantaa 1000 uuden ulkomaalaisen kotouttamiskursseja, voi päättää suunnata rahansa vaikka suomalaislasten koulutukseen.

4) Tehdään lisääntymisestä luvanvaraista. Lapsia saa hankkia vain jos on henkisesti tasapainoinen, parisuhteessa (mieluusti naimisissa) sekä kykeneväinen suoriutumaan normaalista elämästä (ts. osaa esimerkiksi siivota, laittaa ruokaa jne.). Järjestetään tarvittaessa vanhemmuuskursseja, joilla kerrotaan mm. että vanhempi on vanhempi, ei lapsen kaveri, vanhemmuus muuttaa elämää (enää ei vaan voi käydä joka viikonloppu bilettämässä ihan apinana) ja niin edelleen. Samaan asiaan liittyen kriminalisoidaan myös avioerot tai palataan ainakin käytäntöön, jossa eron sai parin vuoden harkinta-ajan jälkeen oikeasti hyvin syin, ei vain siksi, ettei joka päivä olekaan superkivaa.

Haastetta oikeuteen odotellessa jatkan vaaliteesieni kehittelyä.

Miten sitä tänään(kin) saattoi ruveta niin monet asiat ottamaan kupoliin?

Rock!

8 kommenttia

Royce76

30.3.2009 21:52

Ihan asiaa kirjoitat. Ja tolle väkivallan normalisoinnille tarttis kans jotakin tehdä. Tuolla on melkoinen viidakko viikonloppuisin käynnissä.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kaisa

30.3.2009 21:57

Jos noi neljä aatosta toteutuisi, varmasti "lieveilmiönä" myös väkivallankäyttö vähenisi. Mutta hyvä lisäys silti.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Royce76

30.3.2009 22:05

Ihan varmasti vähenisi koska yleinen stressitaso laskisi.. Hassua että ajattelet noin koska mä itse muistan vielä ajan kun lääkärin vastaanotolle pääsi kun meni vaan, maksetulla palkalla oikeesti tuli toimeen Helsingissä ja ihmiset oikeesti näki toisiaan eikä vaan chatanneet netissä tai tekstailleet kännyllä. Suomen suurin ongelma mun mielestä on se, että poliittinen ilmasto ei salli kovaa kritiikkiä kovista asioista ihmisten arjessa. Näprätään sivuseikkojen ja korporatiivisen politiikan parissa ja huudetaan "Populismia!" aina kun joku osoittaa jonkin oikean _veronmaksajaa_koskevan_ epäkohdan. Päättäjillä tuntuis puuttuvan kokonaan käsitys mediaanipalkkaisen, kaupungissa-asuvan veronmaksajan arjesta ja prioriteeteista.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kaisa

31.3.2009 02:25

Mun mielestä maailma on mennyt hurrrjasti turmiollisempaan suuntaan viimeisen 10-15 vuoden aikana, koska jopa mä muistan ajan, jolloin kaikki oli toisin. Kun mä olin ala-asteella eli alle 10 vuotta sitten, vielä kuudesluokkalaisetkin hyppivät välitunneilla hyppynarua eikä mikään meikkaaminen koulua varten tullut kuuloonkaan. Kun mä olin seiskaluokalla, oli tosi cool kun joi koulun discossa kaksi siideriä - sitten kun olin ysiluokkalainen, ei enää ollut mitään, vaikka joi kirkasta viinaa, röökasi ja harrasti seksiä jonkun juuri 18 vuotta täyttäneen pojan kanssa sen pojan isiltään lainaaman auton takapenkillä. Jotenkin tuossa vuosituhannen vaihteen jälkeen siis alkoi mun mielestäni aivan älytön rappioituminen. Joku yritti selittää asiaa sillä, että siinä vaiheessa laman lapset alkoivat tulla varhaispuberteettiin ja sen ikäluokan sisään patoutunut pahoinvointi pääsi valloilleen. Mene ja tiedä, mutta kauhulla katselen nousevaa nuorisoa - aika usein hävettää ihan helvetisti kuulua samaan ikäpolveen.

Niin, Suomessa ongelmahan on politiikan puute. Ei se ole mitään politiikkaa, ettei kukaan ole mistään mitään mieltä. Jotenkin hirveän hyvin kuvastaa suomalaisen politiikan tilaa uutisoinnit Niinistön naimisiinmenosta ja Vanhasen naisasioista - ja niiden jälkeen tehdyt suosiomittaukset. Että mites se nuoren naisen naiminen tai seksiviestien lähettely vaikuttaa poliitikon uraan. Tuksun paneminen tekee ehkä kuusikymppisestä pikkumiehestä naurettavan, mutta ei huonoa poliitikkoa. Mulle on ihan sama, vaikka joku transseksuaalipoliitikko kävisi kinky bileiden dark roomeissa panemassa kaikkea mikä liikkuu kelmuun sonnustautuneena, kunhan tyyppi sanoisi edes jotain - ja ennen kaikkea seisoisi sanojensa takana ja toimisi sanojensa mukaan.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Royce76

31.3.2009 03:10

Niinpä.. Mutta kyse on lienee siitä että halutaan tarjota sirkushuveja kansalle. Ja taitava ammattipoliitikkohan on mieluummin lööpeissä siitä että etuveijari heijaa kuin siitä että ei saada työllisyyttä parannettua tai että verokertymän kohdennus menee kummallisiin kohteisiin.

Tuntuu että Suomessa on olemassa ihan eri todellisuuksien tasoja jotka ei kohtaa milloinkaan. Sosiaalipolitiikasta päättävä poliitikko tai korkea virkamies ei osaa uneksiakaan että esim. lapsien tehtailu teini-iässä on yks tapa selvitä maailmassa tai maahanmuuttoasioista päättävä tappi ei ole koskaan ollut tilanteessa missä kaupungin vuokrakaksio menee alta kun ei ole kattoa pään päällä.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kaisa

31.3.2009 03:32

Niin. Tuntuu, että tuolla Arkadianmäellä elellään pikkuisen eri maailmassa kuin missä perusrivikansalainen elää. Ärh, en jaksa edes kirjoittaa kaikkea sitä, mistä kansanedustajilla ei näytä olevan hajuakaan. Tai no niin, niillä ei tunnu olevan realistista käsitystä yhtään mistään, mikä koskee periaatteessa "kunnollisia", mutta kuitenkin vähäosaisia kansalaisia (opiskelijoita, pienieläkkeellisiä vanhuksia, pienituloisia lapsiperheitä...). Esim. mainitsemilleni maahanmuuttajille riittää jos mitä kotoutus- ja koulutustyöllistyspakettia, löytyy superedullinen vuokra-asunto, vaatetta ja ruokaa. Mites sitten opiskelijat? No, ne voidaan tunkea rähjäisiin kommuuneihin asumaan, joissa säästetään mm. lämmityskuluissa niin, että aika harvassa opiskelija-asunnossa pärjää talviaikaan ilman villasukkia, -paitaa ja pitkiä kalsareita. Tuhannen euron eläkkeen saava vanhus saakin etsiä asunnon ihan itse itselleen - Helsingin vuokrahinnoilla eläkkeestä menee puolet siis vuokraan ja lopulla rahalla pitäisi sitten pystyä hankkimaan ruuat, vaatteet, lääkkeet jne. Onhan se eri reilua.

Mutta nyt en avaudu enempää tai joku tasa-arvovaltuutettu hyökkää oikeasti mun kimppuuni.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

WilleWau

31.3.2009 08:03

Eikun rohkeasti puoluetta perustamaan! Aina on tilaa pienpuolueille.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

5.12.2021 10:48

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus