Rajat on vai rajaton?

  • Kaisa

Millaisia rajoja parisuhteessa saa kumppanilleen asettaa? Mä ymmärrän, että rajat pitää olla ja ne on hyvä sanoa ihan ääneen, tehdä kunnolla selväksi. Että pussailu ja paneskelu muiden kanssa ei ole ok, halaaminen kera poskisuudelman on ja niin edelleen. Liiallista mustasukkaisuutta ja omistushaluisuutta on, jos toinen alkaa puuttumaan kumppanin pukeutumiseen, meikkaukseen/ehostukseen ja kaverisuhteisiin. Joo. Aika simppeliä. Mutta entäpä se "harmaa alue"?

Tuli eilen juttua baarissa käymisestä kavereiden kanssa ilman kumppania. Kuinka usein moinen on ok? Entä vaikuttaako seurueen kokoonpano siihen, kuinka okei asia on (esimerkiksi yhteisten kavereiden kanssa homma olisi enemmän ok, koska ne yhteisen kaverit toimisivat ikäänkuin esiliinoina ja moraalinvartioija :D)? Mitenkä opiskelijabileet - niitä teekkarilla valitettavasti on ihan törkeen usein ja koulukavereiden kanssa on kiva käydä ulkona ylläpitämässä sosiaalisia suhteita. Onko se ok?

Pakko myöntää, etten ole ennen joutunut parisuhteissani pohtimaan tällaisia asioita. Ehkä tällä ikäerolla sittenkin on aika paljon merkitystä suhteen laatuun. Me melkein ysikytluvun lapset taidetaan kuitenkin olla aika erilaisen kasvatuksen tuloksia kuin seiskytluvun alkupuolen lapset. Mun mielestä on myös jännittävää elää ensimmäistä kertaa parisuhteessa miehen kanssa, joka ei ole ylikäveltävissä - miehen, joka ei ole erityisen mustasukkainen, mutta kuitenkin helvetin tarkka tietyistä periaatteista, mitä suhteessa saa tehdä ja mitä ei. Voin joutua siis karsimaan baarikäyntejäni. Joku laittaa mulle rajat. Ei saatana.

Rock!

4 kommenttia

Leccare

5.11.2009 18:44

Urakehityksesi kannalta on oleellista, että pääset verkostoitumaan. Verkostoituminen tapahtuu juuri noissa pileissä. Olisi syytä osallistua kaikkiin suuriin juhliin ja muutamaan pienempään. Kerro tämä kehdonryöstäjällesi.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Mika

5.11.2009 20:05

Rajat on hyvä olla, mutta turha on pakottaa toista sellaseen, mitä tämä ei halua tehdä. Eli, jos et itse ole valmis viettämään saman tyypin kanssa jokaista iltaa kahdestaan kotona, homma ei toimi. Parisuhde on täynnä kompromisseja, joita kummankin on tehtävä, jotta homma toimii. Mutta itselle tärkeistä ais... asioista pitää pitää kiinni. Ugh! :) *hali*

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

vonStackelbaum

5.11.2009 21:19

Hmmm, mä menin (ja sain mennä) ihan vapaasti, niin sai murukin kun oltiin parinkympin puitteissa ja just pariuduttu.
Mutta kyllämeaika paljon biletettiin myös toistemme bileissä.
Ei toista paljoa pitäisi yrittää rajoittaa, se johtaa useimmiten rekyyliin, mutta toisaalta, kai sä ite tiät parhaiten kuinka paljon haluat bilettää muussa seurassa.
Eikä sulle mikää poika käviskää taistelupariksi, oot sen verran
...and Roll!

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

5.12.2021 10:44

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus