Blogi

Näytetään kirjoitukset joulukuulta 2007.

Työ, viina ja (villit) naiset  3

Vanhempani ilmaisivat tänään huolensa minua kohtaan. Asialistalla oli kolme asiaa: alkoholi, naiset ja työ!

Aloitan jälkimmäisestä. Olen (ainakin omasta mielestäni) rautainen ammattilainen ja Suomen maasta ei löydy yhden käden sormilla laskettuna saman alan osaajia. Minua heidän mukaan potkitaan päähän enkä osaa pitää puoliani... :) En vai?

Alkoholi ja naiset liittyvät tietyssä mielessä yhteen. Haluaisin niin kovasti jo vaimon ja lapset, mutta se ei olekaan niin helppoa. Kerroin äidilleni, että se menee hyvin pitkälti niin, että kun minä haluan olla, vastapuoli ei ja päinvastoin. Eräs pitkäaikainen rakkauteni voisi olla kanssani, minä myös hänen, mutta olemme niin erilaisia. Minulle perinteiset asiat ovat tärkeitä, hänelle ei, vaan tasa-arvo. No, kuitenkin, kun sitten yksinään istuu iltaa kotona viikonloppuna, ottaa siinä muutaman oluen ja ehkä punaviiniä. Toki siis kulutan enemmän kuin vanhempani yhteensä, mutta taidan painaa yksinäni melkein enemmän kuin he yhteensä!? Ehkä nautin sitten yksikseni pettymystäni saamattomuuteni tai naisiin, mene ja tiedä. Töiden puolesta on myös näitä illanistujaisia, mutta... En juo arkena muutoin kuin edustustilaisuuksissa. En ota sunnuntaisin, ellei se satu olemaan jokin juhlapyhä. En ota koskaan krapularyyppyä. Myönnän juovani kohtuullisesti, mutta ei pidä verrata 60 kiloista reiluun sataan kiloon.

Lyötiimpä kavereiden kanssa vetoa, että kymmenen prosenttia painosta lähtee menemään toukokuuhun mennessä. Aion tämän saavuttaa myös vähentämällä turhaa alkomahoolin kulutusta.

On ne äiti ja isä suloisia...

Editoidaanpa hieman, että jos joku tätä nyt sattuu lukemaan niin ei jäisi väärää kuvaa. Minä siis kannatan tasa-arvoa ja samanarvoisuutta miehen ja naisen välillä. Samasta työstä sama palkka. Minä vain haluaisin perinteisen parisuhteen, jossa mies tekee raskaat hommat ja nainen kevyemmät eli mies tekee lumityöt jne. ja nainen ehkä siivoaa, laittaa ruokaa ja joskus jopa leipoo. Tämä ei sulje sitä pois, etteikö mies näitä asioita voisi myös tehdä tai niissä auttaa.


Pukitusta tiedossa  1

Hiuli hei, pelota ei, kun mies käy Joulua päin! Joulukuu alkoi töissä olla melkoista vipinää ja oli hyvä saada se katkaistua lähtemällä Rukalle hiihtämään ja laskettelemaan. Viisi päivää siellä tuli oltua ja pitkästä aikaa nukuin kymmenen tuntisia yöunia. Ennen sitä tuntui kynttilä palavan kummastakin päästä. Nyt on vielä hyvä, että Joulu pidentää tätä rauhoittumista.

Tänään kävelin kaupungilla etsien viimeisiä joululahjoja. Aika hassulta tuntuu, että ei niitä montaa tarvi ostaa. Yksinäisenä ei ole kiva viettää joulua. Toki iloitsen muiden joulusta ja kuinka he siitä nauttivat, mutta oma jouluilo ei ole oikein vielä löytynyt. Haluaisin jo kovasti laittaa omaa joulua, mutta turhaa kai se on minulle itselleen laittaa.

Huomenna aattona saan jälleen tehdä keikkaa. Jää taas siksi todennäköisesti perinteinen joulukirkko väliin. Ensiksi vanhempieni luona veljen lapsille ja sitten parin kaverin luokse. Mikäs siinä, näkee taas useamman lapsen riemun. Aivan kivaa puuhaa tuo pukittelu on. Pitää vain varmistaa, ettei ääntäni tunneta.

Jos yhtä joululahjaa toivon, niin toivon, että en olisi ensi jouluna yksin.


Joululauluja..  1

Tänään kuuntelin ensimmäiset joululaulut kynntilän valossa glökiä juoden. Oli kiva rauhoittua hetken taas hektisen viikon lomassa. Varpunen jouluaamuna, Heinillä härkien kaukalon ja Maa on niin kaunis ovat kyllä erittäin hienoja ja tunnelmallisia joululauluja. Viikonloppuna on viimeiset pikkujoulut. Pitäisi tässä jo mennä nukkumaan, sillä aamulla kuuden tunnin päästä pitää taas lähteä.


Hiljentyminen juhlapäivänä  1

Yksinäisyyden kirous iskee juhlapäivinä. Yksin kotona. Kukaan ei kaipaa. Ei satele kutsuja pariskuntien juhliin. Ei hienoja vaatteita, illallisia. Makaat yksin sohvalla, omine synkkine ajatuksineen. Et jaksa kuin katsoa apaattisena tv:tä.

Tulin vähän aikaa sitten vanhempieni luota, jotka valmistelivat itsenäisyyspäivän illallista tuttavapariskunnalleen. Illasta näytti ruoan ja juoman puolesta tulevan täydellinen. Minua pyydettiin kyllä mukaan syömään, mutta en halunnut pilata heidän iltaansa.

Nyt katson ikkunastani yksinäisen Suomen lipun liehumista. Se tanssii villisti tangossa - varmasti karkaisi mikäli pääsisi irti narustaan. Toisaalta on mukava rahoittua, sillä olen tehnyt viime aikoina itsestäni todella kiireisen. Syy alkaa olla selvillä, sillä inhoan yksinäisyyttä, ainakin näin juhlapäivinä.

Linnanjuhlia odotellessa. Nyt menen leipomaan torttuja ja lämmitän glökiä.