Blogi

Näytetään kirjoitukset toukokuulta 2007.
Edellinen

Pisara  1

Pisara tippui maahan, jätti jäljen asfalttiin. Viereen tippui toinen pisara, aivan ensimmäisen viereen.

Taivaalta tippui toinen ja kolmas pisara. Niiden jälkeen kymmenen, sata, tuhansia. Pisaroista muodoistui sade.

Pisarat kastelivat asfaltin, maan, kaiken. Oli mahdotonta sanoa, mikä pisara oli ensimmäinen ja aloitti sateen.

Pisarat osuivat myös mieheen ja kastelivat miehen. Niitä oli mahdoton paeta.


Heilattomanako...?  3

Ei kai tässä niin käy, että koko kesä menee ilman? Eihän? Vielä on muutama minuutti aikaa!

Osallistuin eilen talkoisiin. Koko päivä paiskittiin hommia ja tietysi juotiin kaljaa ja syötiin makkaraa. Illalla saunottiin ja mentiin syömään, nestetankkausta unohtamatta. Tulihan sitä sitten mentyä myös baariin. Sinkkumiehenä huomasin kohta olevani yksin. Kolme kertaa tein tuttavuutta vastakkaiseen sukupuoleen. Näistä kaksi kertaa olivat noin 5 sekunnin mittaisia. :) Kolmas tutustuminen eteni hyvin siihen asti, kunnes tuli puhetta iästä...

Näimme talkooporukan (4 hlöä) kanssa aikaisemmin illalla pari viehättävän näköistä naista. Jostakin kumman syystä keskustelimme heidän iästä. Minä arvelin 24, yksi oli 27-28 kannalla ja kaksi sanoi heidän olevan meidän ikäisiämme eli kolmosella alkavaa ikäpolvea. Vitsailin, että tämä pitää selvittää...

Juttelin siis näiden kahden kaveruksen kanssa ja he pyysivät arvaaman heidän ikänsä! Olishan se pitänyt tietää, että oikea vastaus on 19 - aina! Menin sitten ottamaan korjauskerrointa kavereiden arvauksista ja sanoin 26, joka meni pieleen vaivaisella vuodella, mutta yläkanttiin. Saivatpahan syyn poistua seurastani. Muistakaa tämä opetus, arvon kolmijalkaiset, aina 19.



Matchaako  1

Cityn palvelussa on hieno ominaisuus, voi matchata muita cityläisiä. Tämä taitaa olla aivan liian helppoa ja nopeaa heittää se joku roskakoriin tai seuraavalle oksalle. Muistaakseni kohtia oli viisi, johon piti laittaa oma kohta ja mitä toivoisi kumppanilta. Vaikka ihmisten maailmankatsomus ja idealismit olisivat samanlaisia ja -suuntaisia, voi prosentit jäädä "vain" 80 prosenttiin. Ja tämä ohjaa ehkä jotain...? Oletteko muuten huomanneet, että prosentit voivat olla eriä kun tuon tekee toisinpäin?! En muuten tiedä, mitä tuolla matchilla loppupelissä tekeekään? Ja eikun matchaamaan... ;)


Täyttä ymmärrystä vailla...  5

naisten kanssa. Pitääkö sanonta "Ilman naista ei voi elää, muttei myöskään naisen kanssa"? Minusta on ihmeellistä, että pystyin elämään kaksi pitkää suhdetta naisen kanssa, mutta sen jälkeen tämä tuntuu kuin kivirekeä vetäisi. Ilmeisesti kulutin creditit loppuun?

Muutama esimerkki yrittäessäni raahautua eteenpäin elämässäni. Jos sanon soittavani joskus yhdeksän jälkeen, minä miehenä ajattelen että soitan yhdeksän jälkeen. Nainen alkaa kerätä kiukkuaan jo varttia yli, koska puhelua ei kuulu. Olisi pitänyt soittaa heti yhdeksältä.

Kerroin meneväni työpaikan saunailtaan, joka oli arkipäivänä. Sanoin, että olen ehkä kotona noin kahdeksan yhdeksän aikoihin. Yllättäen ilta venyi ja kotiin pääsin hieman kymmenen jälkeen. Tätä ennen minulle jo soiteltiin, että missä sitä luuhataan kun ei olla soiteltu. Miehenä ajattelin, että varmaankin oletetaan illan hieman venyneen. Tämä oli turha oletus.

Jos päivällä vaihtaa usean sähköpostiviestin, miehenä ajattelen sen riittävän päivän kuulumisten vaihtamiseksi. Yllätys yllätys, olen tässäkin hakoteilla, nimittäin se ei riitä. Olisi pitänyt vielä viestitellä illalla tai soittaa.

Ilmoitan näkeväni daamin edelleen joskus seitsemän maissa. Satuin tekemään töitä, jota ei voi lopettaa kesken ja myöhästyn 45 minuuttia. Tästäkin olisi pitänyt raportoida, että olisi voinut tehdä muuta ja vaikka en olisi osannut sanoa, myöhästynkö vartin vai kolme. Se olisi pitänyt ilmoittaa hetken kuluttua uudelleen. Miehenä ajattelen, että jos joudun jotakuta odottamaan kotonani, voin tehdä siihen asti huoletta jotain pikkuhommia enkä odottaa sohvalla vaatteet päällä.

Esimerkit eivät lopu tähän, mutta ymmälläni olen. Jos ja kun kaksi ihmistä eivät tunne kunnolla toisiaan, miksi em. esimerkeistä pitää suuttua ja vetää se herneenpalko sieraimiinsa? Helpompihan olisi mainita asioista, miten olettaisi tilanteessa toimittavan. Voitte uskoa, että minä en vedä hernettä nenääni, jos tilanne olisi toisin päin vaan ottaisin asian puheeksi. Ja kyllä, keskustelun jälkeen löytyy pieni pala ymmärtämystä enemmän! :)


Taas meni myöhään....  1

kun venettä laitettiin. Sain tänään vahattua puolet veneestä ja laitettua kaikki pehmusteen jne. paikoilleen. Kohta pääsee vesille! Toivottavasti tuulet kohta tyyntyvät!

Nukuin viime viikolla lyhyitä öitä. Nyt viikonloppuna nukuin pitkään, kumpanakin viikonlopun aamuna kahteentoista! Se tarkoittaa vain sitä, ettei nyt saa nukuttua ja sama kierre jatkuu, ehkä. Eilen lauantaina kävin ostoksilla. Tarvisin kyllä mukaani makutuomarin. En seuraa juurikaan muotia vaan luotan makuuni, joka voi olla joskus hyvä ja joskus huono. Farkkuliikkeen myyjä hymyili minulle kainosti, kun kyselin farkkujen istuvuudesta. Taisi tykätä näystä, mene ja tiedä. Ostin heti kerralla kahdet, kun se on niin työlästä löytää näihin pylväisiin sopivia jameksia! Miksi sitä tarvii vahvistuksen sille, että näyttääkö joku hyvältä päällä? Miksi sitä ei vain luota siihen, että se on hyvä? Yksi ero nykyään on hommatessa vaatteita: nyt täytyy todella itse mennä ja valita jotain, kun parisuhteessa välillä mentiin kuin vahingossa ostamaan vaatteita.


Mistä tiedät  3

...koska kesä tulee? Minä tiedän siitä, että alkaa tehdä mieli veneilemään. Siksi siis tänään suuntasin veneeni luokse huoltotöihin. Vaihdoin moottori- ja vaihteistoöljyt, öljyn- ja bensansuodattimen, tyhjensin kaasarit vanhasta bensasta, voitelin, pesin veneen ja pressukuomun, imuroin sisältä ja kiillotin. Ainoastaan vahaus jäi tekemättä.

Nuo vahvat kemikaalit tekevät ihmeita aikaan veneen pinnoille. Hyvää ne eivät tee käsissäni. Kädet tuntuvat oudon karheilta ja tunnottomilta. Olisi vissiin pitänyt käyttää niitä suojahanskoja... Miehellä täytyy olla periaatteita ja varsinkin suomalainen mies maksaa niistä kovan hinnan.

Huomenissa tai viikonloppuna pitää laittaa tuo vene täydelliseen kiiltoon ja se on valmis vesille! Jipii.


Levotonta kaipuuta  4

Makaan sängyllä. Hyvässä hotellissa yksikseen. Näköala yli kaupungin. Mieleen tulee levottomat ajatukset ikkunalautojen hyödyntämisestä toiseen tarkoitukseen!? Minä niin kaipaisin jo pitkästä aikaa miehen ja naisen välistä kanssankäymistä, puhdasta intohimoa. En kuitenkaan halua mitään satunnaista, vaan jonkun vakituisen. Myönnän, että ollakseen kaksi yhteenkiinnittynyttä legopalikkaa sitä täytyy tuntea toisen aika hyvin. Silloin myös voi pytää, ohjata ja ehdottaa muutakin kuin perinteistä lähteyssaarnaajaa. Nuorena sitä oli ajattelemattomampi vailla häpeän tunnetta, sitä meni melko suoraan asiaan. Nyt asioita virastelee, enkä tiedä missä vaiheessa on oikea hetki. Tietysti humalatila auttaisi tätä asiaa, mutta en haluaisi sohlata liian kännissä. Sweet dreams!

Lisäys kommenttien jälkeen: tuo viittaus tuohon lähetyssaarnaajaan oli pieni provosointi. Tarkoitin, että kestää hetken ennenkuin tuntee uuden ihmisen ja seksissä uskalletaan ehdottaa/toteuttaa uusia asioita. Ehkä sitä nuorempana oli helppoa, kun kumpikin oli yleensä kokematon ja asioita kokeiltiin. Nyt sitä empii ja häpeilee esittää asioita. Semmosta.


Nostalgiaa  1

Aah, tv:stä alkaa tulla Rockyt uusintana. Muistan kun pikkupoikana katsoin näitä elokuvia ihaillen. Äänitin kasetille kolmososan tunnusmusiikit ja se nauha kului kyllä pahasti loppuun. Isä joutui hommaamaan minulle myös nyrkkeilysäkin, koska olin kovin innostunut. Tuo Rocky -sarja sai minut harjoittelemaan todella motivoituneesti, vaikka en nyrkkeilyä harrastanutkaan. Halusin vain treenata yhtä kovasti kuin Rocky ja tulla hyväksi. Tuo elokuva opettaa hieman työnteon merkitystä ja pitkäjänteisyyttä. Ehkä myös ironisesti sen, että vanhat treenausmetodit ovat parempia kuin nippu uusia?! Mene ja tiedä? Syltty tekee ihan kelpo roolisuorituksen, vaikka ei saakaan puhuessa suutaan auki...

Joskus suomennos latistaa hieman asian merkitystä. Kolmannessa osassa, muistaakseni, oli puhetta Rockyn katseesta, se oli Eye of the Tiger! Suomennos tiikerinsilmästä himan latisti tämän... :) Nyt elokuvan pariin silitysrauta kädessä...


Juhlahumua...  1

Viikonloppu ei ollut aivan Suomen, mutta onneksi sekä lätkässä että viisuissa Ruotsi jäi taaksemme! Katsoin lätkäfinaalin äitini kanssa! Äiti oli yksin kotona, kun isä jäi auttamaan veljeäni leikkimökin rakentamisessa. Päästyäni vanhempieni luo kukkasen kanssa, grillasimme äitin kanssa ja söimme kevyesti lisäksi salaattia. Sitten katsoimme pelin. Täytyy sanoa, että kukkasten hintaan on vaikuttanut aika lailla siirtyminen markoista euroihin. Taskussa oli vain kaksikymppinen, kun ajattatelin sillä saavan jo mahtavan kimpun/kukan, mutta eihän sillä meinannut saada mitään. Ruukkuruusu maksoi 21,50, jonka sain tingattua pariinkymppiin!

Viisuennustukseni ei mennyt oikein kohdalleen. Ihmettelen, miten vieläkin tässä uudessa äänestysjärjestelmässä naapurimaat saa aina parhaat pisteet? Miten se voi olla mahdollista? En mä ainakaan pidä kappaletta parempana, jotka ovat rajanaapureiden.

Illalla kävin vielä kääntymässä yössä. Näin taas erään työkaverini, joka oli tapansa mukaan melko humalassa. Meinasi tulla episodi, kun hänen eksänsä käveli ohitseni ja juttelin hänen kanssaan muutaman sanan. Työkaverini tuli justiin samalla paikalle ja alkoi tivaamaan, että hänen selän takanaan ei mitään pelejä pelailla. Aika hankalaa.

Mukavaa, että vastakkaisella sukupuolella löytyy kiinnostusta minua kohtaan. Valitettavasti tämä kiinnostus ei monestikkaan ole molemminpuolista. Eilenkin minut kirjaimellisesti vedettiin tanssilattialle, en mahtanut suurelle ylivoimalle mitään... Missä luuraa se tanssiin hakija, joka pyöräyttää sukkia mennen, tullen ja palatessa? ;)

Edellinen