Blogi

Näytetään kirjoitukset kesäkuulta 2008.

Pitäkää koirat aisoissa  1

Nyt purnaan, koska taasen yksi hurtta meinasi hihnasta karata kimppuuni rullaluistellessani ohi. On aika epämiellyttävä tunne, kun koira parin metrin päässä yrittää riuhtoa itseään irti - siinä säikähtää. Eikö niitä koiria voi opetaa tavoille? On meilläkin ollut koira joskus kauan aikaa sitten ja oli mukavaa, kun hän totteli todella hyvin.

Tästäpä tuli mieleeni, että monesti koiraa ulkoiluttaa nainen. Empiirisen tutkimukseni mukaan juuri yksinäisillä naisilla on koiria, miksei kissojakin. Ymmärrän sen, että on seuralainen ja iloinen vastaanottaja, kun kotia palaa, mutta on paperilla toinenkin puoli. Jotkut tekevät hankintapäätöksen yksinäisyydessä eikä ota huomioon, että mahdollinen kumppani voi olla esim. allerginen. Kumpi siinä sitten valitaan? Matkustelu ja kaikki muu spontaani tekeminen estyy, kun tarvii olla lähes aina hoitaja lemmikille. Tarhat maksaa hunajaa, jos ei ole sukulaisia ja ystäviä lähistöllä.

Kyllä minä pidän eläimistä, mutta ne eivät sovi nykyiseen elämääni työmatkoineen ja levottomaan sieluun. Ehkä sitten, kun on joskus perhe. Miksei moni muu ajattele hetkeä pidemmäksi vai ajatteleeko?


Kämppä lähes kunnossa  1

Viime viikon Ikeasta haetut romut on löytänyt paikkansa ja asunto alkaa näyttää asutulta. Lamput, paria lukuun ottamatta, on paikoillaan. Taulut on seinillä. Kaikki alkaa olla lähes kunnossa, tarvin vielä pikkuisia hankintoja.

Viime viikonloppuna näin pitkästä aikaa myös molemmat kummityttöni ja sain suosiota viikolopun ajan. Kivaa olla suosittu, vaikkei sitä samalla tavalla jaksaisi koko aikaa.

Huomenna saapuvat vanhat opiskeluajan kaverit tupareihini. Mukava taas nähdä kavereita. Jääkaappi on täynnä grillattavaa ja kaljaa. Ohjelmassa on ensin päivällä hieman ampumista, sitten päästään jääkapin antimien pariin.