Blogi

Näytetään kirjoitukset marraskuulta 2008.

Ensimmäiset suksittelut  1

Oletteko ihmetelleet niitä ihmisiä, jotka hiihtävät heti ensimmäisten kuurien ilmaannuttua? Minä myös. Nyt kuitenkin oli jo niin paljon lunta, että olen saanut ensimmäiset kilometrit eilen ja tänään suksittua. Hiihtäminen tuntui suorastaan mahtavalta, vaikka latu oli hieman heikko, sillä ei sitä lunta nyt aivan niin paljon ole. Taitaa vain mennä ne hiihtokelit taas hetkeksi lauhan sään myötä.

Uudet sukset oli tänään omassa hullossa. Siteet melkein lähtivät viime talvena irti. Nyt siteet piti irroittaa kokonaan ja täytyy ihmetellä sitä työn laaduttomuutta. No, nyt siteitä ei pitäisi saada suksesta enää irti, kunhan liimat kuivuvat!

Hiihto on mukavan monipuolista ja pertsa auttaa mukavasti kipeää selkääni. En tiedä, mistä lie kipeäksi tullut, mutta koko syksyn se on kipiä ollut. Viikko sitten kävin hierojalla, mutta pahemmaksi meni. Ei pidä vain luovuttaa kerralla, joten menen huomenna vielä hierojalle, josko nyt menisi parempaan suuntaan.


Toisilla on, toisilla ei  1

Matemaattista tai kielellistä lahjakkuutta! Tuossa viikolla olin kielikurssilla, kun en ole niissä mikään virtuoosi. Taisi se ruotsikin olla viimeinen kurssi, jonka kanssa painin opiskellessa. Kielet on mulle siihen asti helppoja, kun on sääntöjä. Silloin se on loogista, mielestäni. Kun tulee poikkeuksia tai poikkeuksen poikkeuksia, niin tämä jätkä tippuu kärryiltä.

Opiskeluaikana seurustelin kieltä taitavan ihmisen kanssa ja kun olin tehnyt tehtäväni, niin niitä käytiin yhdessä läpi. Hän sanoi, että tuo ja tuo on väärin. Kun kysyin, mikä se sääntö on, ei hän osannut kertoa muuta kuin että se vain on niin! Helppoa. Kadehdittavaa tuo kielitaito.

En tiedä, onko kielitaidolla ja sävelkorvalla mitään yhteistä, sillä minulla ei ole jälkimmäistäkään. Rytmistä tajuan, mutta en sävellajeista. Vai vaikeuttaako se vain kuulun ymmärtämistä? Onko asiasta tehty empiiristä tutkimusta?

No, onneksi minulle on edes siunaantunut matemaattista lahjakkuutta. Osaan, tai osasin aikoinaan, laskea melkein mitä vain. Sitten on tietysti niitä superihmisiä, jotka hallitsevat kielet ja laskelmat! W-A-U