Eroamisen tuska

  • Jatuli

En tiedä olenko kirjoittanut tästä aikaisemmin, mutta katsoessani äsken Riisuttu mies -elokuvaa, nosti se vahvasti mieleeni taas ihmissuhteet.

Ero on monella tapaa pahempi kuin kuoleman kokeminen. Ero on raastava. Tunteet eivät lopu eroon vaan niitä on pitkään sen jälkeen. Ihminenkään ei katoa mihinkään vaan on olemassa, mutta et voi haistella tuoksuvia hiuksia, katsella tuikkivia silmiä, kaunista hymyä, kosketella. Eron jälkeen pitäisi olla kuin kaksi ventovierasta, vaikka vielä eilen saatoit kuunnella toisen hengitystä, maata vieressä ja kosketella. Eron jälkeen väliin laskeutuu paksu, kuultava, jäinen muuri. Se on raakaa leikkiä ihmismielelle. Kuoleman kohdatessa se on helpompi käsitellä, se on lopullista. Silloin toinen on kokonaan pois. Ei ole jossiteltavaa ja surun pystyy käsittelemään helpommin.

Olen joutunut eroamaan mielestäni jo liian monesti, liikaa on sydäntäni raastettu. Minulle on sanottu, että minulla ei olisi tunteita!? Vainko näyttämällä pahan olon voi osoittaa tunteita olevan? Vaikka en ehkä näytä niitä ulospäin, minä tunnen vahvasti. Vielä vain uskon rakkauteen, sillä se luo toivoa. Sillä kun toivo loppuu, loppuu myös usko...

3 kommenttia

Siiri_77

10.11.2007 16:07

Tuskan ja kivun keskeltäkin voi kuitenkin syntyä jotakin hyvää. Eronnut joutuu yleensä pakostakin pohtimaan ja järjestämään elämäänsä uudelleen. Parisuhteessa eläessään moni on luopunut harrastuksistaan ja kiinnostuksen kohteistaan, omat unelmat ja toiveet ovat saattaneet hämärtyä. Ero antaa tilaisuuden tutkailla, mistä todella pitää ja mitä oikein elämältään haluaa.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Jatuli

13.11.2007 00:12

Juuri näin, vaikka toisaalta parisuhde kyllä edellyttää kompromisseja eikä joka asiassa voi olla itsekäs.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

5.12.2021 11:11

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus