Hapekasta, liian hapekasta!

  • Jatuli

Ilma nimittäin! Kävin tuossa iltasella sateessa, joka on kestänyt kaksi vuorokautta, lenkillä. Jo saisi sade loppua ja niinhän ne ennusteet lupaavatkin.

Olen ehtinyt tehdä jo melkoisesti lomalla. Viime viikolla olin Kuusamossa Hossan alueella retkeilemässä. Eräs kaverini on tuolta kotoisin ja on hyvä pitää majapaikkaa hänen mökillään. Maastot on aivan loistavat maastopyöräilyyn kangasmetsän takia. Vaellusreittipolkuja on hyvä ajaa pyörällä, sillä harvat vaeltajat eivät saa tamppaamisellaan esille puunjuuria, mutta kävijöitä on riittäväsi pitämään polut avoinna. Pyöräilynopeus, hieman maastosta riippuen, oli n. 15-20 km/tunnissa. Huippunopeus nousi reiluun 30 km/h, mutta siinä piti alkaa olla jo varovainen tiiraillessa polulle kaatuneita puita. Pari kertaa hiekkaharjujen mäet olivat niin jyrkkiä, että ylämäet piti taluttaa. Kaiken kaikkiaan erittäin mukavaa.

Melonta sateisesta kesästä johtuen oli mukavaa, sillä pienissä koskissa riitti vettä kanootilla laskettavaksi. Muutama pohjakosketus tuli, mutta niitähän yleensä tulee. Keli oli tyyni ja vaikka hieman ripotteli vettä, oli meno myötävirrassa kevyttä.

Lopuksi poljin itseni Hossasta Taivalkoskelle Julma-Ölkyn kautta. Hossasta Julmalle oli hyvää hiekkatietä 10 km, mutta siitä 5-tielle huonompaa ja kivisempää tietä 25 km, lukuunottamatta muutamaa viimeistä kilometriä. Sitten menikin asfaltilla semmoinen 45 km. Välillä tuli käytyä Kalle Päätalon kotitalolla jossain Taivalkoskella. Maisemat olivat mahtavia.

Kotiin päästyä oli kotiaskareiden vuoro. Viikonloppuna vierailu Rockperryyn ja melontaa veljeni kanssa. Lauantaina harjoittelimme kanoottiin nousua vedestä parin tunnin Karpparö -järven tutustumismelonnan jälkeen, ja onnistuihan se melko helposti. Toista varmaan on kylmässä vedessä enempi vaatetta päällä. Sunnuntaina meloimme Laihian jokea, joka ei ole mikään spektaakkeli Kuusamon erämaiden jälkeen. Uoma on melko kapea ja syvä ja ainakaan vahalta sillalta lähtiessä ei matkan varrelle paljon katsottavaa osu. Muutama kivinen ja matala pikkukoskikin matkan varrella oli sekä täysin lumpeiden peittämiä pätkiä, jossa hartiapankista sai lainata voimaa.

Hapekkaassa kelissä oli hyvä tutustua myös asuntomessuhin, sillä muutoin olisi mennyt sadepäivä vain maatessa.

1 kommentti

Anonyymi

5.12.2021 10:57

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus