Aloin tehdä kalakeittoa. Nyt on rehut kiehumassa, kohta lisäilemään kalaa (ja vaihtamaan viiden litran kattila kymmenlitraiseen - kannattaa siis vähintään puolittaa ohjeen raaka-ainemäärät, jollei satu olemaan suurperheellinen tai -syömäri).
Näitä tarvitaan:
1½ kg perunoita
3-4 porkkanaa
1 iso sipuli
pala lanttua
200 g herneitä
tilliä
suolaa
(sitruuna)pippuria
Kuori ja pilko perunat, porkkanat, sipuli ja lanttu. Laita kiehuvaan veteen (vettä sen verran, että kasvikset peittyvät ja vähän enemmän), joka on maustettu suolalla, (sitruuna)pippurilla (sitruunapippuria käyttäessäsi vähennä vastaavasti suolan määrää) ja muutamalla tillinvarrella. Anna kiehua noin 10 minuuttia. Kun kasvikset ovat pikkuisen pehmenneet, lisää sekaan:
450 g lohta
500 g seitä
Kalat tietysti sopivina annospaloina. Anna kiehahtaa (5-10 min.) Sitten lisätään vielä:
200-300 g katkarapuja
2 prk Kevyt Creme Fraiche'ä
2-3 dl Kevyt ruokakermaa
Anna kiehahtaa vielä kerran. Tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria, ja silppua sekaan runsaasti tilliä juuri ennen tarjoilua.
Avot ja namnam.
Rock!
4 kommenttia
Leccare
2.3.2009 09:46
Kevyt lounas yhdelle. Täytyy testata, jos joskus jaksan.
Vastaa kommenttiin
Kaisa
2.3.2009 10:04
Huomasin äsken kun kävin heittämässä kalat sopan sekaan, että ei mulla ollutkaan lohta vaan nieriää. Mutta kala kun kala. :)
Vastaa kommenttiin
Kaisa
2.3.2009 11:57
Ei suinkaan. Voin suoraan ottaa ruokabloggaajaässän tittelin vastaan.
Vastaa kommenttiin
Anonyymi
5.12.2021 10:49
Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me
Vastaa kommenttiin