Tärkeyden tärkeydestä

  • Kaisa

Mä en ihan oikeasti ymmärrä, miten ihmeessä päädyn aina pohtimaan asioita, jotka lopulta saavat ajatukset ihan mullin mallin, ahdistuksen rintaan ja olon typertyneeksi. No, kuitenkin kävi taas niin, että otin liian ison palan purtavaksi. Pohdinnalla ei enää ole päätä eikä häntää, jos oli alunperinkään, ja lopputulokseen en ainakaan päässyt. Mutta kuitenkin. Johkaantuipa tuossa metrossa istuskellessäni jostain mieleen, että mun pitäisi keksiä, mikä mulle on oikeasti tärkeää tässä elämässä. Kelailin kaikkea mahdollista. Perhettä, koulutusta, ystäviä, uraa. Tärkeitä juttuja. Mutta mikähän olisi kaikkein tärkeintä? Sellaista oikeasti merkityksellistä, jota ilman en halua elää?

Tässä vaiheessa kaikki oli vielä ihan okei. Olenhan mä pohtinut usein ennenkin elämäni prioriteetteja, sisältöä ja tarkoitusta. Jotenkin mun ajatusten rata kuitenkin kääntyi tässä vaiheessa suuntaan, jossa aloin pohtia, onko oikeasti tärkeää miettiä, mikä on kaikkein tärkein juttu elämässä. Onko sillä väliä? Onko tärkeää miettiä aina syyt ja seuraukset alusta loppuun ja lopusta alkuun vai onko lopputulos vain merkitsevä? Pitääkö mun päättää, kuntoilenko näyttääkseni hyvältä vai voidakseni paremmin vai voinko vain kuntoilla tietämättä saavutanko kumpaakaan edellä mainituista jutuista, ne molemmat tai jomman kumman? Kuinka tärkeää ylipäätään on elää jonkin tärkeysjärjestysmallin mukaisesti? Onko tärkeysjärjestysten luominen vain tapa yrittää hallita omaa elämäänsä tai motivoida itseään kulkemaan johonkin tiettyyn suuntaan tai maaliin? Miksi kaikkien kuoleman porteilla käyneiden pitää aina toitottaa, että nyt tiedän, mikä elämässä on oikeasti tärkeää?

Mitäs sitten kun tärkeysjärjestys meneekin uusiksi? Luulisi aiheuttavan aikamoista katkeruutta tajuta vaikka 60-vuotiaana, että joskus nuorena laadittu tärkeysjärjestys onkin ollut ihan perseestä - sitä ei vain ole aiemmin ehtinyt huomaamaan, kun on ollut niin kova kiire toimia sen tärkeysjärjestyslistansa mukaisesti. Tai jos piinkova, urasuuntautunut järki-ihminen tajuaa 25 helvetillisen työvuoden jälkeen, että hei, oikeasti olisikin ollut tärkeämpää hankkia perhe ja ystäviä. Eikö edellä mainitun kaltaisissa tilanteissa olisi kannattanut jättää ne tärkeysjärjestykset laatimatta ja katsella pikkuisen laajemmalla skaalalla ja avoimemmin mielin elämää?

Toisaalta. Jollei tiedä, mikä elämässä on tärkeää, onko elämällä silloin oikein mitään merkitystäkään? Ei ainakaan kovin selkeää suuntaa. Kaikki on suht ookoo, mutta mikään ei ole ylitse muiden. Voihan sekin sopia jollekin: on ihan kiva perhe, ihan kiva työ, ihan sopivan monta ihan hyvää kaveria. Keskimäärin on aika usein ihan hyvä mieli. Tuleeko silloin sitten vanhana sellainen olo, että voi kun olisin joskus pinnistellyt vähän enemmän, vaatinut parempaa, halunnut intohimoisemmin?

Ja millä vitulla sitä tietää, että millainen ihminen sitä itse on?

Rock!

6 kommenttia

Satu

4.3.2009 23:19

Voi ei. Mulla oli jo ennestään miljoona elämää koskevaa kysymystä mielessäni, ja nyt kun luin tän, määrä tuplautui!

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kaisa

4.3.2009 23:39

Sori bella. :(

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Flash-Bang

4.3.2009 23:44

Hienosti pähkäilty. Pisti miettimään...

Elämä on valintoja.
Omista valinnoista sen verran etten mm.asu Helsingissä enkä lähelläkään Helsinkiä, koska en pidä siitä ruuhkasta, tungoksesta ja kurasta. Pidän tärkeämpänä rauhallisuutta ympärilläni, puhdasta vapaata ilmaa ja puhdasta pohjavettä mitä voin sairastumatta hörpätä vaikka metsäpurosta. Toisaalta olen menettänyt sitten työurani. Kenties juuri siksi asun "keskellä metsää" perheettömänä, varattomana ja ilman sun muuta "tosi tärkeää krääsää", mutta onnellisena.

Miettiköön jokainen omalle kohdalleen. =)

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Leccare

5.3.2009 00:12

poli ja Uni vois pitää yhdessä pohdiskelumiitin ja ottaa pari neuvoa antavaa samalla.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

vonStackelbaum

5.3.2009 23:37

Kirjoitin jotain mutta meni sitte deleteen. Sorry.
Mutta kyllä sä osaat. Sä tiedät että mä tiedän <3

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

5.12.2021 10:49

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus