Highway

Maapallolla palvotaan Luojaa  1

Kuinka monta kirkkoa, moskeijaa, synagoogaa ja Luojan palvontaan tarkoitettuja muita pyhiä paikkoja on planeetallamme. Niitä on tuhansittain, kymmeniä tuhansia...Mitä tämä tarkoittaa? Vuosisatojen ja jopa vuosituhansien ajan tietoiset olennot Maapallolla ovat suunnanneet valtavia määriä henkisiä, älyllisiä, tietoisia ja aineellisia resursseja pyhien paikkojen rakentamiseen, ja joskus ne ovat jopa valtavia monumentteja. On järkiperäisesti paneuduttu rakentamiseen, on tarvittu matematiikkaa ja rakennustaitoa ja arkkitehtuurin mestareita. On kulunut vuosia ja vuosikymmeniä ennen kuin mahtavimmat pyhät rakennukset ovat valmistuneet. Historiallisten aikakausien terävimmät aivot ovat panneet tietotaitonsa likoon äärettömän kosmisen voiman kunniaksi satojen vuosien ajan. Epäilemättä tämän täytyy olla merkittävää.

Tietoiset olennot ovat olleet vakuuttuneita, että heidän olemassaolonsa ja koko olevaisen olemassaolo on jonkin korkeamman voiman "tahdon" seurausta. Nämä olennot kutsuvat sitä voimaa eri nimillä. Sen perimmäisestä luonteesta on kukin sukupolvi kirjoittanut omia tulkintojaan. Pidämme itsestään selvänä sitä, että Maapallolla ON em. pyhiä rakennuksia, joissa palvotaan Luojaa. Se, että ihmisellä on Luojalle pyhitettyjä paikkoja on todiste jostakin. Eikö jo se ole todiste siitä, että Luoja on olemassa. Onhan oikeastaan looginen johtopäätös, että Luojalle pyhitettyjä paikkoja rakentavat luojat ovat syntyneet pikemminkin Luojasta kuin että nämä luojat olisivat syntyneet sattumalta ei-Luojasta. Miksi muka sattumalta syntyneet ihmiset rakentaisivat aivojensa olemattomille keksinnöille valtavia monumentteja...

En haluaisi edes kuvitella tilannetta, jossa tämä ihmislajin aika dominoiva piirre täytyisi selittää joistakin muista lähtökohdista kuin realiteeteista käsin eli realiteetti olisi se, että Luoja on olemassa ja tämä entiteetti on tahtonut elämän ja ihmisen olemassaolevaksi.Tästä syystä eli tämän realiteetin vuoksi (olemmehan homo sapiens eli viisas ihminen) me elävät olennot rakennamme pyhiä paikkoja sen sijaan, että emme rakenna niitä. Jos planeetallamme ei olisi lainkaan pyhiä paikkoja niin minkä johtopäätöksen siitä vetäisimme...

Mitäpä jos saisimme yhdenkin esimerkin toisesta tietoisesta sivilisaatiosta galaksissamme. Mitä alienit ajattelisivat Luojasta? Kirjoitin vuosi sitten jouluaattona blogin "uskontoja galaksissamme" ja pohdin tähän liittyviä kysymyksiä. Silloin eksoplaneettoja oli löydetty 976 kun nyt vuoden kuluttua niitä on löydetty 1781 eli lähes tuhat uutta maailmaa on löytynyt vuoden aikana (mutta tiedotusvälineet eivät ole niitä juuri noteeranneet!). Mitä tarkoittaisi se, että Gliesen planeettajärjestelmässä elämää kantavalla planeetalla olisi kymmeniä tuhansia alieneiden pyhiä paikkoja...miten he selittäisivät sen meille...

Mukavaa Joulua cityläisille :)


"Nothing" is something  5

...and that something is huge, enormous, titanic, gigantic and the most powerful! Kuinka tämä on mahdollista? Olen suuren osan elämästäni pitänyt itsestään selvänä, että tyhjä on tyhjä mutta tyhjässä onkin niin paljon energiaa, että se työntää galakseja ja tähtiä kosmoksessa ja saa sen laajenemaan. Tyhjän avaruuden energia on edelleen iso mysteeri mutta sitä syntyy jatkuvasti "tyhjästä". Kukaan ei vielä täysin ymmärrä mistä on kysymys, kuinka tyhjästä voi syntyä avaruudessa energiaa, joka häviää samantien ja syntyy samantien. No - eipä tässä kaikki - erään tulkinnan mukaan koko maailmankaikkeus kommunikoi...ja tämä perustuu kvanttimekaniikkaan eli alkeishiukkasten väliseen vuorovaikutukseen. Kvantit - pienen pienet energiapaketit - täyttävät universumin ...On vain osa totuutta, että kommunikoimme verbaalisti, ilmein ja elein, kosketuksin jne. Syvempi kommunikaatiokanava vaikuttaa syvällä aineen sisällä - maailmassa joka ei ole kovin tuttu arkipäivästä. Mahdollisista duubioista huolimatta tämä on todellisuutta.

Muista kuka ja mikä olet. Vaikka saatat olla Matti tai Maija Meikäläinen niin olet myös tähden energiasta syntynyt universumin järjestynein muoto. Käsittämättömän älyn, viisauden ja tietoisuuden ansiosta sinut on rakennettu alkeishiukkasista atomi atomilta. Siihen tarvittiin mielikuvituksen ylittävät määrät jättiläistähtien energiaa ja kosmista tietoa atomien sitomiseksi ja niiden keskinäisen vuorovaikutuksen hallitsemiseksi tietoisuudeksi asti.

Olet jatkuvasti vuorovaikutuksessa maailmankaikkeuden energian kanssa. Olet edelleen sitä energiaa, joka oli aikoinaan tähdissä,vaikka oletkin arkipäivässä lihaa ja verta. Vaikutat omalla tietoisuudellasi aineeseen ja liikutat ajattelullasi atomeja. On varsin kummallista, että yhteiskunnallisessa todellisuudessa ikään kuin tämä kosminen todellisuus on kadonnut. Kosminen minä. Ihmisiä erotellaan ja syrjitään heidän erilaisten inhimillisten ominaisuuksiensa takia. Nämä erot ovat triviaaleja. Kosminen perimä tekee meistä kaikista sukulaisia. Ei ole yhtä toisen yläpuolella. Yhteiskunnallisen eriarvoisuuden pohjalla on väärä tietoisuus ja väärä tieto todellisuuden luonteesta. Kosminen tietoisuus ei oikein ole laskeutunut planeettamme yhteiskuntien todellisuuksiin.

Ihmisten riistäminen ja orjuuttaminen pahoinpitelystä ja tappamisesta puhumattakaan on kaiken sen aiheuttaman inhimillisen kärsimyksen lisäksi universumin kosmisen voiman pilkkaamista ja kosmista herjaa. Pohjimmiltaan riistäjät vahingoittavat myös itseään, koska olemme kaikki yhtä. Voimme myös sanoa, että kosmista luojaa tapetaan joka päivä Maapallolla. Mitä ihmettä valtioiden johtajat oikein meinaavat kun he antavat käskyjä tappaa ihmisiä tai arkipäivässä ihmiset pahoinpitelevät toisiaan. Tietoisessa elämässä on kysymys myös kasvamisesta kosmiseen tietoisuuteen ja ehkäpä johonkin arkipäiväämme suurempaan todellisuuteen mihin tie kulkee neulansilmän läpi...

Onko herra tai rouva riistäjä mukava riistää elämää ja tietoisuutta kun olet Maapallolla kosmisen silmänräpäyksen eli elämäsi ajan. Luuletsä et universumi investoi suhun tähtien energiaa ja sofistikoitunutta tietotaitoa ja pani koko kapasiteettinsa peliin jotta sä voisit sikailla Maapallolla. Kuvitteletko todella voivasi huijata universumin luovaa energiaa...? Hah...Koko maailmankaikkeus kommunikoi. Mihinkään ei voi piiloutua. Koko universumi ja sen viisaus oli laskenut sun varaan - että Sinä olisit se joka toteuttaa universumin unelman. Toteuttaisit rakkauden ja hyvyyden maailmankaikkeudessa ja veisit elämän pysyvästi uudelle aikakaudelle. Aikaan jolloin kenenkään ei enää tarvitse kärsiä toisten tietoisten olentojen vuoksi. Mutta sinä, Sinä rakensit sen sijaan maailmankaikkeuden julmimmat tappovälineet ja raiskasit luonnon. Etkö ymmärrä - kaikki on sinulla vain lainassa. Lainassa sinua suuremmilta voimilta - viisaudelta jota et ilmeisesti ole vielä oikein ymmärtänyt. Energia jota kannat mukanasi - ei ole omaisuuttasi. Se on syntynyt tähdissä. Ei tällä energialla saa missään nimessä tuhota toisia tietoisuuksia. Ei vaikka olisit suurvallan olento...tai ihan "tavallinen" ihminen.

Katso nyt ympärillesi - mitä näet. Oletko yksin. Et. Kaikissa tapauksissa - vaikka toista ihmistä, eläintä tai kasvia ei olisikaan lähelläsi - olet elämää ylläpitävän energian ympäröimä, elät siinä energiassa ja se on sinussa :).

Life will prevail - now and forever :) Halaus kaikille Maapalloa ja elämää rakastaville ihmisille :)


HeForShe  1

Cityn miehet joukolla vastustamaan naisiin ja tyttöihin kohdistuvaa väkivaltaa! Oheisesta linkistä
http://www.unwomen.fi/heforshe/ voit osallistua tänään käynnistyneeseen YK:n naisjärjestön (UNWOMEN) kampanjaan.

Miljoonat planeettamme naiset joutuvat päivittäin miesten harjoittaman väkivallan kohteeksi. Tämä on suuri häpeä miehille ja ihmiskunnalle. Voimme omalta osaltamme vaikuttaa pienin teoin tässäkin asiassa inhimillisemmän maailman luomiseksi ja ihmisoikeuksien toteuttamiseksi! Rauhaa kaikille ihmisille!


Saako panspermia tukea Philaen löydöistä?  3

Panspermia-teorian (siemeniä kaikkialla) mukaan elämän siemenet olisivat tulleet Maapallolle avaruudesta ja niiden kantajina ovat toimineet esim. komeetat. Panspermiaa ovat propagoineet 1900-luvun alussa ruotsalainen nobelisti Svante Arrhenius ja 1970-luvulla tähtitieteilijät Fred Hoyle ja Chandra Wickramasinghe. Miljoonat komeetathan ovat pommittaneet planeettakotiamme sen varhaishistorian aikana ja teorian mukaan elämän siemenet voisivat olla peräisin avaruudesta ja myös Maapallon vesi (komeetat sisältävät vettä/lunta/jäätä).

Nyt kun saimme kuulla ja lukea, että Rosetta-luotaimen Philae-laskeutuja on löytänyt jälkiä orgaanisista molekyyleistä komeetalla (comet 67P/Churyumov-Gerasimenko), niin herää kysymys tukevatko havainnot osaltaan panspermia-teoriaa. Eräät tiedotusvälineet puhuivat jopa: "viitteitä elämästä komeetalla"...Orgaaniset molekyylit (ilmeisesti hiilivedyt) eivät tosin ole vielä elämän siemeniä mutta aika hyvä "tsägä", että ensimmäinen muutaman kymmenen kilometrin laajuinen avaruuden kivi/pöly/jääpallo, jolle ihmisen tekemä laite laskeutuu, osoittautuu orgaanista ainetta kantavaksi avaruuden kiveksi. Ilman orgaanisia hiilimolekyylejä tuntemamme elämä ei ole mahdollista.Teorian mukaan elämän siemeniä voi olla kaikkialla maailmankaikkeudessa. Kun lisäämme yhtälöön vielä, että galaksissamme on arvioitu olevan noin 100 miljardia planeettaa, joista n. 1800 on jo varmuudella havaittu, niin voihan olla, että elämän siemenet ovat hedelmöittäneet jo miljoonia planeettoja.

Havainnot antavat ymmärtää, että luonto on aika "tuhlaileva", mutta tuhlailu monessa tapauksessa näyttää takaavan varman lopputuloksen. Ajatellaan vaikkapa siitepölyä, jonka aika monet tuntevat sanoisinko "keuhkoissaan" keväisin. Hienosti se elämän pöly lentää ilmassa kaikkialle...Miksei näin voisi tapahtua avaruudessakin. "Tyhjä" avaruushan ei ole tyhjä kuten tiede on osoittanut ("tyhjässä" avaruudessa on pimeää energiaa joka on yhtä todellista kuin läpinäkyvä ilma joka lennättää elämän pölyä). Jos pimeä energia panee universumin laajenemaan niin onhan siinä mukavasti energiaa...liikuttamaan elämän siemeniäkin...Mutta jo Arrhenius taisi todistella, että valon säteilypaine voisi kuljettaa elämän siemeniä eteenpäin avaruudessa ja nythän puhumme vieläpä komeetoista. Panspermia antaa ymmärtää, että maailmankaikkeus on muuten elävä...

Teoria ei tosin vastaa kysymykseen mistä elämän siemenet ovat peräisin, miten ja missä ne ovat syntyneet tai missä niitä syntyy koko ajan...

Ihanasti tuo uusi valkoinen lumi tuo lisää valoa päiväämme :)


Everything is going to be alright  8

Maailma pelastuu ja ihmisillä on hyvä olla. En ole nähnyt tällaista kirjoitettavan lehdissä mutta nyt se on kirjoitettu olevaiseen.
Vaikka tämä maailmamme voi näyttää isolta niin se on pieni. Se on hyvin pieni. Se on niin pieni, että suuriksi kuvitellut ongelmamme ovat hallittavissa. Meidän ei sentään tarvitse pelastaa koko galaksia...ja ongelmamme ovat pääsääntöisesti itseluotuja. On hyvä muistaa, että olemme kaikki luojia. Luomme ihmisiä, jotka luovat maailmaa joka päivä. Voimme myös luoda maailman, jossa ihmisillä on hyvä olla.

Maailmankaikkeuden tärkein energia on tietoisuudessamme. Miten käytämme sitä on jokaisen päivittäinen päätös. Aikamoista kosmista pilkkaa on käyttää sitä elämän edellytysten tuhoamiseen. Hyväntahtoisesti haluaisin uskoa, että kysymys on vain tietämättömyydestä ja väärinkäsityksistä. Jos näin ei ole, niin sitten kyseessä on jo vakava kosminen ongelma, jossa tietoista kenttää käytetään tietoisesti väärin. Jospa tällaiseen - sanoisinko kosmiseen sairauteen - löytyisi myös kosmiset lääkkeet. Don't worry :)

Maailma voidaan pelastaa. Tietoa, taitoa, älyä, viisautta ja resursseja on siihen tarkoitukseen yllin kyllin. Vain kollektiivinen tahto ja tietoisuus on heikko (heikko tai olematon quantum entanglement). Ei liene epäilystä siitä, että jos maailman tila arvioidaan niin huonoksi, että nykyisen kaltainen kehitys johtaa ennen pitkää katastrofiin, niin on syytä ottaa maailman pelastaminen vakavasti. Voi olla, että epäilijöitä on runsaasti - siis sellaisia ihmisiä, jotka ajattelevat, että tämä on "lässytystä" eikä se koske häntä. Tässä hän erehtyy. Monet ihmiset ovat viehättyneitä materiasta. Onhan myös "virallinen ideologia" materialismi. Kaikki aistimme näyttävät todistavan, että materia on todellista ja ensijaista - mutta tässä vaiheessa huoneeseen astuvat myös Ms.ja Mr. Quantum. He kertovat, että aistisi eivät kerro sinulle koko totuutta. Heidän maailmassaan ensisijaista on energia..ja tietoisuus...He seuraavat sinua kaikkialle ja takaavat, että sinä vaikutat. Kaikki eivät vielä ymmärrä, että tähän ovat syynä ihminen ominaisuudet kvanttifysikaalisena olentona. Sinä vaikutat joka päivä ja kaikkialla missä olet ja asioissa, joita ajattelet. Sinun täytyy vain tiedostaa maailman ja olevaisen todellinen luonne niin vaikutuksesi on vieläkin tehokkaampi. Olemme kaikki samassa kentässä, jota säätelevät kvanttimekaniikan säännöt. Kun hallitset energiaasi vaikutat kenttään...

Ehkä planeetallamme on joku joka voisi kertoa ihmisille totuuden elämästä. Ei minkään sortin poliittista totuutta vaan aivan tieteellisesti ja transparentisti. Pystyykö siihen kukaan. Ei ajaen jonkun henkilön tai jonkun poppoon intressejä vaan avoimesti kertoisi "juurta jaksaen" minkälainen todellisuus on elämän "takana" . Tätä tietoa on olemassa netissä mutta voi olla vaivalloista etsiä sitä eri lähteistä. Tässä kuitenkin yksi linkki ja yksi yritys: kuuluisan kvanttifyysikko Erwin Schrödingerin näkemys aiheesta "Mitä on elämä" What is life? (kirjoitettu toisen maailmansodan aikana)
whatislife.Stanford.edu/LoCo_files/What-is-Life.pdf


Materiajättiläinen kulkee savijaloilla  3

Saisiko olla hiukan energiaa...Oletko materiakoukussa - äläpä hättäile, koukku kyllä muuttuu enerkiaksi ja sitte helepottaa...Materian nimeen ovat monet vannoneet historian saatossa, monet ovat vannoneet hengen nimeen. Modernia on vannoa Higgsin kentän ja kvanttimekaniikan nimeen...Onko materia todella katoamassa todellisuuden ytimestä tai peräti jo kadonnut, vaikka sitä ei ehkä tiedosteta. Pieni ekskursio todellisuuteen: maailmankaikkeuden massaenergiasta pimeää ainetta (dark matter) on n. 27 %, pimeää energiaa (dark energy) n. 68 % ja ns. tavallista ainetta - josta esim. meidät, planeettamme ja aurinko tehty - on n. 5 %. Kun puhumme normaalikielessä todellisuudesta niin puhummeko vain 5 prosentista maailmankaikkeuden massaenergiasta. Mihin siis perustuu materialistinen todellisuuden käsitys? 5 %:iin maailmankaikkeuden massaenergiasta vai?

Mutta nyt takaisin arkipäivän todellisuuteen :) Kukaan ei kai kiistä sitä, että elämme varsin materialistisessa maailmassa. Ainakin näyttää siltä, että tahtoen tai tahtomattaan eri tahoilla ylläpidetään materialistista todellisuuden käsitystä. Materia on sen mukaan ensisijaista. Liha (materia) on heikko mutta henki (energia) on vahva...Semanttisesti henki on vaikea käsite ja tunnetusti siitä ovat viisaat ihmiset kiistelleet kautta vuosisatojen. Henki on varmasti energiaa...ja jos energia ei koskaan katoa niin logiikan mukaan ei myöskään henki katoa (siis jos premissi on oikea) Ja onhan se! Todistettavasti aine voi kadota olemattomiin silmiemme edessä... muuttuen energiaksi. Todellisuus on energian erilaisia ilmenemismuotoja ja energian muutoksia. Massakin on yksi energian muodoista ja myös me olemme energian muotoja. Ihminen on pohjimmiltaan energiaolento, jonka energia on luonteeltaan ikuista. Energia yhtyy energiaan joka päivä...loputtomasti ja ikuisesti. Se liikkuu kvanttina valon nopeudella halki galaksien ja singahtaa fotonina tähdestä silmän kautta aivoihin ja siellä sinun omaan alkeishiukkasten maailmaasi...ja sinun ajatuksiisi...

Kun siis energia on maailmankaikkeuden ja maailmamme perusta, miksi vallitseva käsitys todellisuudesta on pikemminkin materialistinen? Törmäämme tähän joka päivä esim. tiedotusvälineissä. Mitä paremmin tunnet omat energiasi ja hallitset niitä sitä parempi fiilis sinulla on jokapäiväisessä elämässä. Kuten tiedämme meissä itsessämme on sentään ydinenergiaa ja sähkö-magneettista energiaa roppakaupalla...ja Higgsin kenttä on meissä kaikissa :)

Hm...olisiko se sitten vaikka energeettinen todellisuuden käsitys - se on kestävää, elämää ylläpitäviä prosesseja tukevaa, kaiken energiaykseyden ymmärtävää, ihmisen energiavoimia esiintuovaa ja siihen kannustavaa, ihmisen luomisvoiman vapauttavaa. Ken tämän ymmärtää hän luo uusia, kestäviä maailmoja ja levittää ympäröivään maailmaansa luovaa energiaa :) Energiaa Sinun päivääsi :)


Maailmankaikkeus on Sinun näköisesi  6

Kaikki onnistui täydellisesti. Moni asia olisi voinut mennä pieleen. Luonnonvakioista lähtien. Mutta ei mennyt. Yksi desimaali väärässä kohdassa olisi riittänyt. Mutta universumi ei olekaan hiukkaspuuroa...Olemme täällä. Maailmankaikkeus on ikään kuin hienosäädetty tietoisuutta, rakkautta ja elämää varten - meitä kaikkia varten. Maailmankaikkeutta ei ole hienosäädetty tuhoa ja sotaa varten.

Olemme olemassa, koska ns. luonnonlait ovat juuri sellaiset kuin ne ovat - matemaattista liikkumavaraa ei ole. Alkeishiukkasten ominaisuudet määräävät maailmamme ominaisuudet - erilaisilla arvoilla atomia ei olisi. Jos atomin ytimessä ydinvoima heikkenisi, ydin muuttuisi epävakaaksi ja mekin katoaisimme.Tämä on se maailma, josta todellisuutemme muodostuu "from scratch". Geneettisesti mahdollisten ihmisten joukosta vain pienen pieni osa on syntynyt ihmiskunnan historian aikana. Ja entä oma geneettinen identiteettimme - kun yksittäisen ihmisen DNA yhtyy toisen ihmisen DNA:han, variaatiot ovat tähtitieteelliset. Ovatko siis kaikki tällä hetkellä elävät ihmiset vain onnekkaita, onnenkantamoisia, jotka uhmaavat kaikkia todennäköisyyksiä. Epäilemättä kysymys ei voi olla onnesta tai sattumasta. Jo perusbiologiasta kuitenkin tiedämme, että pääsääntöisesti vain yksi pääsee maaliin. Aikaan sattumalta syntyneitä ja maaliin/paikkaan sattumalta päässeitä? Pääsikö Viren sattumalta maaliin...

Jo loogisesti ajateltuna jokaisella syntyneellä ihmisellä on kosminen missio - tehtävä joka väistämättä syntyy olevaiseen sisältyvien epätodennäköisyyksien voittamisesta, kausaalisten luonnonlakien ansiosta ja toisaalta käsittämättömästä kyvystämme romahduttaa kvanttimaailman aaltofunktio.ja luoda todellisuutta. Kosmos synnyttää olennon, jonka olemassaolo on kosminen välttämättömyys. Kaikista geneettisistä variaatioista juuri sinun oli määrä syntyä, kaiken kosmoksen entropian vastustuksen seurauksena juuri sinun oli synnyttävä. Universumi halusi Sinut. Olet korkeampaa matematiikkaa, olet kvanttifysiikkaa, olet DNA:ta, olet tähtiainetta, olet rakkautta, olet kosmista taidetta, olet välttämättömyys, olet kosmoksen majakka ja valo, olet elämän toivo ja universumin sielu :)

Nyt kun olet syntynyt kosmokseen, "jähmettynyt" aineeksi aikaan ja paikkaan - sinä luot todellisuutta keskimäärin n. 80 vuoden ajan. Sinä luot omalla toiminnallasi, valinnoillasi ja ajatuksillasi omaa elämääsi mutta samalla luot myös maailmankaikkeutta. Jo pelkät ajatuksesi muuttavat todellisuutta. Meistä jokainen on todellisuutta luova olento - kosmoksen koherentti alkeishiukkasmyrsky, Meissä vaikuttavat alkeishiukkaskombinaatiot ovat kosmoksen kannalta tarkoituksenmukaisimpia. Todellisuutta luovan tarkoituksen hyväksi sisällämme uinuu massiivinen määrä ydinenergiaa, joka vastaa kymmenien vetypommien energiaa. Ihmisessä toteutuvien alkeishiukkaskombinaatioiden ansiosta olevainen kasvaa tietoisuudessa ja se kehittyy. Sinussa on maailmankaikkeuden koko voima, olet koko sen luomiskyvyn näyte. Kukaan ei ole yksin tai "pieni ihminen". Sinä voit nyt näyttää kosmisella näyttämöllä mitä sillä voimalla voit ja haluat tehdä. Joka päivä näemme kuinka kosmiset arjen sankarit sitä käyttävät...Maailmankaikkeus on Sinun näköisesi...


Siding Spring koskettaa Marsia 19.10.2014  1

Mahtivaltioita kiinnostava Mars saa kosmisen vieraan runsaan kuukauden kuluttua (19.10.). Oortin pilvestä lähtöisin oleva pyrstötähti Siding Spring lähestyy sodan planeettaa ja laskelmien mukaan nippa nappa ohittaa sen. Komeetan pyrstön kuitenkin arvioidaan iskeytyvän ainakin osittain Marsin kaasukehään ja aiheuttavan hiukkasmyrskyn. Törmäys aiheuttaisi jättimäisen kraatterin...Mitä kaikkea tapahtuu jää nähtäväksi mutta ainakin NASA ja ESA pelkäävät Marsia kiertävien satelliittiensa saattavan vaurioitua mahdollisessa kohtaamisessa. Marsin pinnalla vaeltavat Mars Curiosity ja Opportunity lienevät turvassa.

Monenlaista tulkintaa ja uskomuksia on yhdistetty komeettoihin (esim. veden alkuperä, dinojen tuho, elämänitujen kuljettajia, pahan ennusmerkkejä). Eipä tosin tartte kauan arvuutella komeettojen ominaisuuksia koskapa Rosetta-luotain lähettää marraskuussa laskeutujan erään toisen komeetan pinnalle. Kuvaakin on luvassa komeetan pinnalta. Alkavat pikkuhiljaa niidenkin salat selvitä...Tässäkin olisi ihmiskunnalle hyvä yhteinen missio, joka yhdistäisi kaikkia: huolehtia siitä, että asteroidit ja komeetat eivät törmää Maapalloon. Samassa avaruuslaivassa kun ollaan...


X-tason purkaus saavuttaa Maapallon  1

Elämän "siittänyt" aurinkomme on purkautunut rajusti kahdesti kuluneella viikolla: maanantaina ja keskiviikkona. Jälkimmäinen on ollut voimakkain X-tason auringonpurkaus. Tämän G-luokan tähden hiukkaspurkaukset voivat aiheuttaa tänään häiriöitä telekommunikaatiossa ja sähkölinjoissa sekä vaikuttaa satelliitteihin. Vaikutus saattoi alkaa jo edellisen vuorokauden aikana.

Saattaapi olla, että purkaus vaikuttaa ihmisiinkin, koska meissäkin on sähkö-magneettinen kenttä ja solumme on tehty atomeista ja alkeishiukkasista, jotka puhuvat samaa kieltä kuin aurinko ja muut tähdet. Sähkömagneettiset, tähtien tuhkasta syntyneet aivomme luovat yhteiskunnallista todellisuuttamme ja ovat alttiita myös ihmisen luomien säteilylähteiden vaikutuksille. Vaikutuksia ei kai varmaan kukaan voi tietää tarkasti. Voipi olla, että ihmisten maailman monien poikkeuksellisten tapahtumien lähde on poikkeuksellisissa säteilymyrskyissä... Onkohan tuo aurinko nyt normaalia aktiivisempi - syyskuukin on ollut niin kesäisen lämmin...

Tunnetusti auringossa vety muuttuu heliumiksi ydinfuusiossa ja tunnetusti ilman tätä jatkuvaa ydinreaktiota ei meitä olisi olemassa. Pienen pienissä "mitättömissä" atomeissa on maailmankaikkeuden suurin voima. Ja se voima on meissä. Nyt voima landaa Maapallolle normaalia auringonpaistetta voimakkaampana. Kirjoitin viimeksi blogissani 7.3.2012 valtavasta auringonpurkauksesta - silloin elettiin Euroopassa syvän talous- ja finanssikriisin pyörteissä. Nyt Euroopassa soditaan. Tänään aamulla tuo meidän tähti paistaa todella kirkkaasti ...:)


Euroopan ja planeettamme rauha  3

Olemme kuvitelleet elävämme pysyvän rauhan Euroopassa. Yksi rauhan "takuumiehistä" on ollut EU, jonka olemassaolon on ollut määrä sitoa eurooppalaiset mahtivaltiot tekemään yhteistyötä koko Euroopan hyväksi ja ehkäistä uusien sotien syntyminen Euroopassa. Kaksi maailmansotaa on lähtenyt Euroopasta. EU on epäonnistumassa siinä tehtävässä, johon se perustettiin. Mitä on tapahtunut? Missä on ollut EU:n asiantuntemus idänpolitiikassaan...eihän sopimuksen Ukrainan kanssa pitänyt johtaa sotaan ja tuhansien ihmisten kuolemaan vaan uuteen elämään, onneen ja onnellisuuteen.

On kuin kohtalon ivaa, että samanaikaisesti kun uusi sota uhkaa Eurooppaa, niin lähiavaruutemme eksoplaneettojen määrä on kasvanut jo noin 1800:aan. Tämä on uusi tilanne verrattuna toisen maailmansodan aattoon. Maapalloa ympäröi vieras elämä, josta valitettavasti useimmat ihmiset eivät ole tippaakaan kiinnostuneita, koska he tuijottavat vain omaan napaansa. Useimmat noistakin planeetoista kantaa elämää. Joukossa on tietoisia lajeja. On vain meidän omaa kyvyttömyyttämme, että emme ole vielä havainneet kuin vain 1800 planeettaa. Jos annamme rauhalle tilaisuuden, Maapallon valtiot tulevat hämmästymään. Viimeistään kahdenkymmenen vuoden sisällä meillä on todisteet elävistä maailmoista ja silloin Maapallon valtioiden täytyy katsoa totuutta silmiin. Siellä on muitakin, jotka katsovat meitä. Muut miljoonat sivilisaatiot ja tietoisuudet katsovat raukkoja ihmispoloisia, jotka vuosisadasta toiseen kärsivät sodista ja kurjuudesta, tappavat toisiaan motiivinaan primitiivinen reviirikäyttäytyminen, vallan- ja rahanhimo ja heikko itsetunto. Heikkoja ihmisiä, jotka eivät uskalla kohdata maailmankaikkeutta silmästä silmään. Maapallon valtioiden tietoisuus ympäröivästä maailmankaikkeudesta on primitiivisellä tasolla. Monista toiminnoista puuttuu täysin kokonaisvaltainen käsitys tekojen seurauksista ihmisille, koko ihmiskunnalle ja luonnolle. Ei meidän käsityskyky voi olla niin kapea, että sinne mahtuu vain oma heimo.

Jos galaksi ja eksoplaneetta tuntuvat vierailta käsitteiltä niin googlaa heti ja selvitä mitä ne ovat. Suosittelen tätä kaikille poliitikoille. Lähtekääpä pienelle kiertomatkalle galaksin ympäri ja kun tulette takaisin takaan, että näette Maapallon ja ihmisten asiat hieman eri näkökulmasta. Opiskelkaa tähtitiedettä, jotta tiedätte missä te toimeenpanette mahdollisuuksien taidetta. Ettekö todella ymmärrä, että olemassaolomme riippuu teidän päätöksistänne. Kaikki todellisuudet ovat mahdollisia - tämä on kvanttifysikaalinen fakta - miksi me ihmiset valitsemme ne kaikista kurjimmat todellisuudet. Te jotka päätätte - voitte olla kosmisia taiteilijoita. Näyttäkää maailmankaikkeudelle kuinka hienon todellisuuden osaatte luoda. Kuinka poistatte köyhyyden, kuinka annatte kaikille ihmisille oikeudet, kuinka lopetatte Maapallon sodat, kuinka pelastatte Maapallon luonnon, kuinka teette todellisuudesta sellaisen, jossa tietoinen kosmoksen olento voi kunnialla ja hyvällä omallatunnolla vaeltaa kohti onnea ja onnellisuutta.

Me ei selvitä ihmiskuntana tai ihmislajina, jos emme kykene laajentamaan tietoisuuttamme yli kapeiden kansallisten intressien ja itsekkään vallanhimon. Tiedättekö, että Maapallo kiitää avaruudessa 30 km sekunnissa ja siinä kiitäessään kosmisessa tyhjyydessä käymme typeriä, raukkamaisia sotia ja raiskaamme planeettaamme. Kuka poliitikko tietää mistä Maapallo ja ihmiset on tehty? Mitä tietoisuutemme ja elämä on? Missä Maapallo on? Jos tiedät niin olet todennäköisesti oikea kosminen mahdollisuuksien taiteilija ja Sinulta on lupa odottaa tekoja rauhan ja ihmisten onnellisuuden puolesta. Muut poliitikot: seuratkaa häntä ja luokaa yhdessä kosmista upeaa yhteiskuntiinne ja Maan päälle. Eläköön rauha ja elämä!