Harley downsizing

  • licence27

En ihan alusta kuullut juttua, mutta jotenkin niin se meni että V2 koneistaan tunnettu moottoripyörävalmistaja olisi tekemässä aluevaltausta moottoreiden tehoa ja kokoa pienentämällä.

Mitään yllättäväähän siinä ei ole, koska customi ja vieläpä lähes rajattomasti rakeneltava pyörä olisi monelle mieleinen jo ensipyöräksi, mutta nykysäännöksillä se ei onnistu jos pyörä ei alita tehtaalta lähtiessään tiettyä moottoritilavuutta ja moottoritehoa.

Käytännösssä 125 kuutioinen 2T moottori joita kyseisellä valmistajalla on ollut muinoin tai japanilaisten kilpailijoiden viimeiset täystehoiset 125, 250 ja 350 kuutioiset 2T koneen olivat ihan riittävän tehokkaita arkiliinenteeseen, Muistaakseni se Honda NSR millä ajoin ennen autokortin saantia ja vielä vähän senkin jälkeen tuotti noin 28 hevosvoimaa katalysaattori paikallaan tehtaan jäljiltä ja kulki moottoripyörälehden mukaan 156 kilometriä tunnissa. Se oli muuten italiassa tehty pyörä ja sitä nopeampia löytyi Italiasta ja jo en väärin muista niin täystehoinen Suzuki RG 125 kipitti 33 hevosvoiman turvin lähes 180 vakiona- se saattoi toki olla katalysaattoreista vapautettu vanha malli.

No joka tapauksessa joku 250. 400 tai 600 kuutioinen V2 saadaan nykyään tuottamaan 2T tekniikalla helposti yli 70 hevosvoimaa jos päästöistä ei tarvitse välittää. 600 kuutioisille R4 moottoreille luvataan jopa 200 hevosvoiman litratehoja joten esimerkisi 600 kuutioisesta nelitahtisesta V2 moottorista voisi ottaa 60 heppaa ja nelisatkusta 40 ilman ahdinta. Näillä eväillä pyörästä saadaan kevyt, käytännöllinen ja sen verran ripeä että sillä saa kortin kuivumaan myös moottoritiellä. Niin ja sitten tietysti ruiskutustekniikan ansiosta teho voidaan asettaa kuljettajan taitojen tasolle.

Kun moottoriteho laskee, vääntöä on vähemmän voidaan laatikkoon pistää parikin vaihdetta lisää ja kai ne jenkitkin kohta automaattin saavat moottoripyörissä yleistymään.

Uudet mallit taisivat olla 750 ja 500 kuutioiset- turhaa tehdä 2300 tai 1809 kuutiosentin konetta kun pienemmälläkin pärjää. Niin ja saadaan ehkä naisia kääntymään pois japanilaisten leiristä.

1 kommentti

Anonyymi

5.12.2021 10:34

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus