Contour

Vähän harrastuksia, paljon töitä ja nukkumisesta on turha runoilla. Blogi on alkanut sinkkuuntumisen jälkeen ja varmaan loppuu kunnollisen naisen iskiessä.

Näytetään kirjoitukset huhtikuulta 2014.
Edellinen

Trukkilavalöytöjä  1

Ei ollut kovin antoisa päivä tänään. Aamupäivällä tuli ensin vesiperä, koska multakasan näytteitä ei oltu vielä analysoitu. Onneksi kadun toiselta puolelta löytyi ihan kelvollista tavaraa kannonreikään upotettavaksi.

Iltapäivällä arvelin olevan hyvä hetki käydä vähän siivoamassa työmaata. Valitettavasti en saanut polttopuuhäkkiäni kotiutettua ja kyynärpää vihoittelee. Varmaan löin sen johonkin tietokonepöytää siirtäessäni. Taitaa sekin olla katoavaa kansanperinnettä- kuka enää pöytäkoneita ostaa tai tarvitsee.

Ihmiset tilaavat postimyynnistä ihmeellisiä asioita. Yhden lähisukulaisen viimeinen päähänpisto oli joku villapeitto ja pari tyynyä. Voihan olla että kestää ja on mukava, mutta todennäköisesti samalla hinnalla olisi saanut lähimmästä ostoskeskuksesta tai viimeistään Ideaparkista yhtä laadukkaat ja paljon halvemmalla.

Ei olisi saanut nauraa, mutta suoraan sanottuna ne peitot näyttivät SA- kaupan ikivanhoilta inttipeitoilta ja tyynyt normaalin tyynyn puolikkailta.

Työmaalla oli menossa painokairaus. 20 heppainen bensakone pyöritti hydrauliporaa ja lähes 20 metriä syvälle kaira meni varsin kevyesti- alla on siis paksulti savea. Kallio ei tullut vastaan vaan koneesta loppuivat terän jatkotangot kesken.

Huomasin kasanneeni trukkihyllyn huonoon paikkaan. Se täytyy ilmeisesti Vapun jälkeen purkaa tai pultata kasaan ja siirtää kokonaisena tai kahtena palana.


Pappi, insinööri, kokki ja kummitus  1

Päivä alkoi lievästi sanottuna unenpöpperöisenä. Ei silti pitkään nukuttua saanut.

Päivällä piti hieman kuunnella tuota papin puhetta tai jos tarkkoja ollaan niin kahdenkin, koska kävin toisen puolesta selvittämässä parin puupalkin saatavuutta.

Viimeksi rippikoulussa olen lukenut jotain ääneen kirkollisessa tilaisuudessa- saatan toki olla lukenut adresseja hautajaisissa, mutta en muista ulkoa koska ja kenen. Tänään kuitenkin jouduin lukemaan ja toteamaan että käännös on uusi. Vanhahan se varmaan on, mutta vanhemmassa luki tyköni ja uudemmassa luokseni. Kieli elää, mutta elääkö silti aina oikeaan suuntaan. Sitä varmaan pohditaan kohta monessa naapurimaan naapurissa.

Kilpailevan firman kaveri oli ostanut takabanjon tappajan eli puutavarakuormaimen 8,5 metrin ulottumalla. Varmaan ihan hyvä vehje ja sähköhydraulisella esiohjauksella ei tarvitse taistella vipujen saamiseksi ohjaamoon. Sillä saa jo vääntöä niin että traktori keikkuu vaikkei olisi puomin päässä edes kouraa.



Maisemakierros ja lantahan siellä haisee  1

Kummallisia ihmisiä kun muuttavat maalle ja sitten niinä muutamana päivänä kun lantaa levitellään nyrpistellään naamaa ja pidetään polkupyöräillessä kiinni nenästä.

Pahemminkin voisi olla. Esimerkiksi ostaa mökki jonka viereiseltä tontilta louhitaan muutamia tuhansia kuutiometrejä kalliota- ihan vaan siksi että mökiltä näkisi järvelle myös alakerran ikkunoista ja ettei tarvitsi katsella saunan seinää.

Varmasti siitä tulee valmiina oikein upea ja saa naapurit vihreiksi kateudesta kun voi vaikka tankilla ajaa taloa ympäri pelkäämättä että pihan kantavuus loppuu, mutta tekovaiheessa näyttää hurjalta.

Toisaalta kauhealta näyttää kotopihallakin kun on pari isoa koivua nurin. Vielä saisi kaataa neljä tai viisi lisää.

Taas iltapäivän aluksi hämmästelin kotimaista "laatutyötä". Kun edellisen kerran vaihdoin kaverin kanssa renkaita varoittelin rengasliikkeessä vaihdattamisesta. Nyt yksi pultti pyöri auki ilman työkaluja ja muuten puolet oli niin kireällä ettei auton omistajalla ollut toivoakaan aukoa niitä auton omalla työkalulla. Renkaanvaihto on niin helppo ja yksinkertainen homma että siitä selviää (alle) murrosikäinen lapsikin kun opetetaan. Kuitenkin tuo oli kevään toinen ajoneuvo josta näki kokeilemattakin ettei kaikki pultit ole oikeassa kireydessä.


Katkeamaton vesi  1

Päivän tapaus oli sellainen vesiyhtiö oli laittanut miehistönsä vaihtamaan vesimittaria. Mittarin sulku oli ilmeisesti tullut tiensä päähän, samoin runkolinjan sulku. Se taas tarkoitti että sulku täytyi kaivaa esiin ja vaihtaa pikapikaa uuteen ettei koko alue jää vedettömäksi.

Sen verran aikaa kesti ihmetellä putkimiesten ponnisteluja että vasta jossain tunnin kohdalla tajusin että siihen sadan metrin päähän oli parkkeerattu ihan uusi traktori. Siis niin uusi ettei sillä ollut vielä kukaan ajanut, saati tehnyt töitä tai edes ottanut penkistä tai ohjekirjasta muoveja pois. Onnea vaan heille ja huolettomia käyttötunteja tai sit jos uskaltaisivat viimein ostaa kotimaisen koneen niin silloin voisi toivottaa tuolle lastentauteja.


Portaat ei minnekään  2

Joskus asioita ehtii unohtamaan ja nyt olin unohtanut minkä vuoksi kaveri oli luvannut tarjota illallisen/lounaan.

Selvittyäni päivän töistä ja saatuani taas tehtyä muutaman neliömetrin peltoa lähdin metsästämään laminaattia. Samanlaista ei tietenkään löytynyt, mutta mikä pakko kirjahyllyn alle on samaa väriä laittaa kun vaan paksuus osuu.

Samalla sit ostin laminaatin alle solumuovin ja en yhtään ihmettele laminaatin suosiota. On se vaan niin kätevä purkaa ja kasata- toisella kertaa myös ensimmäiset 2 riviä onnistuivat.

Silti tuntuu kovin vanhanaikaiselta tavalta rakentaa kun juuri luin että 3D tulostimella tehdään jo talo muutamassa tunnissa. Ilmeisesti tulostimella on jo tehty myös putkitukset, sähköt ja huonekalut. Itse asiassa varmaan helpompi rakentaa sitä varten valtava kone kuin esimerkiksi mekaanisen rannekellon osista kasaava robotti.



Matkalla jonnekin  1

Hukka-ajosta viisastuneena päätin käydä katsomassa seuraavia työmaita. Toisessa ei ollut mitään tehtävissä, mutta toinen löytyi pienen ajelun jälkeen.

Mies ei ollut kotona, mutta talon emäntä oli hyvin asioista perillä ja sattui juuri tulemaan pihalle kun olin tarkistamassa oleko ylipäätään oikeassa osoitteessa.

Kierrätin päivällä kuumavesivaraajan, kävin lanaamassa ja tietysti laulatin painepesuria, purin harkkokuorman ja tein yhden läpiviennin.


Edellinen