Contour

Vähän harrastuksia, paljon töitä ja nukkumisesta on turha runoilla. Blogi on alkanut sinkkuuntumisen jälkeen ja varmaan loppuu kunnollisen naisen iskiessä.

Näytetään kirjoitukset helmikuulta 2013.
Edellinen

Hyhmää ja pudonnut pyörä  1

Aamupäivällä ei tappioita, päivällä ei tappioita, mutta illan jo hämärtyessä perälevystä putosi pyörä. Kirjaimellisesti putosi keskelle tietä. Ilmeisesti kannatteleva sokka oli mennyt poikki. Muutenkin olen ihmetellyt sitä rakennetta ja varmaan joutuu muokkaamaan sitä vähän turvallisemmaksi.

Ruotsissa syyttäjä jolle juttu piti mennä oikeudessa oli itse yhytetty omenahotellista maksullisen kanssa. Tarkoittaako se että soluttautumis ja valeostot on laajennettu koskemaan myös prostituution kitkemiseen? Islannista löytyi lihapiirakka jossa lihapitoisuus on nolla. Lihattoman lihapiirakan reseptin täytyy olla hyvä, koska vaadittiin hevosenlihakohu ja DNA testaus että moinen asia paljastui...


Lantaa ja kuravettä  1

Ekaa kertaa näin että hiihtoladulla kävellään, kannetaan pussikaljaa ja mennään kolmea rinnan. Perinteisen ladulla oli kova meno päällä. Joku vanha pappa veti vuorohiihdolla ohi kahdesta vapaan tyyliin hiihtäjästä.

Minä sit itsekin testasin onko latu liukas ja sehän oli. Perinteisen ladulla suorastaan yllättävän paljon parempi luisto kuin viereisellä ladulla. 6.5 km


Sivutuotteita  3

Kun AGGO osti Valtran veikkasin ettei ostajaa kiinnosta pieni traktoritehdas vaikka silloisten mallisarjojen pohjalta rakennettii traktorisarja joka pudotti luotettavuustilastossa saksalaisten ylpeyden sijalle kaksi.

Oikea syy sai taas tänään lisävahvistusta kun useissa uutisissa kerrotiin kuinka paljon AGGO on investoinut uuteen moottoritehtaaseen keskelle metsää. Kyse oli siis moottoritoimitusten varmistamisesta ja sivutuotteena tuli traktoritehdas jonka koneet on suunniteltu ja räätälöity niille jotka omistavat koneensa itse ja ajavat sitä itse.

Joku tykkää ajaa sinisellä, joku punaisella ja joku vihreäkeltaisella- eikä kotimainen kelpaa vaikka värin saa valita.

Jotain AGGO:lta on kuitenkin mennyt poskelleen Suomessa ja kysyä sopii: Missä viipyvät pienet ja keskikoiset runko-ohjatut traktorit? Mitä tapahtui terästankille ja miksi maassa missä voi olla metri lunta pitää traktorin alle laittaa muovikanisteri?


Lomake 62  2

Ikean lihapullia on kehuttu maukkaiksi ja edullisiksi. Ilmeisesti imagosyistä on jäänyt laittamatta tuoteselosteeseen teksti "saattaa sisältää hevosta" kuten sweitsiläiskebab sikaa. Onko Sweitsissä siis menossa ruokakäännytys...

Veroilmoitus- se on aina yhtä tuskaa. No tänä vuonna ei niin kamalaa, mutta muutama ihmeellisyys löytyi jälleen: Kun ohjelmassa on valmiiksi kohdat mihin laitetaan poistoluettelo niin sitten jos on muutakin kuin irtainta tarvii täyttää lomake 62. Laittaa siihen samat tiedot kuin lähes automaattisesti tulostuviin muihin lomakkeisiin + 50 €.

Toinen ihmeellisyys oli palkkakulujen esitysmuoto. Ennen on ollut nettosumma + sos ja enn omissa kohdissaan, mutta nyt täytyi syöttää bruttosummana. Melkein löisin vetoa kahden selvityspyynnön ja verotarkastuksen puolesta kun myös poistojen tekeminen tuntuu olevan edelleen nauhalaskimella tehtävää hommaa.

Mustekin tietysti loppui kesken verotulosteiden.

Korkotodistuksella olisi taas saanut pyyhkiä perseensä jos sellainen olisi sattunut tulemaan. Itse korkomenot on oikein mutta muut pankin perimät kulut pielessä kolmessa lomakkeessa neljästä.

Jotain plussaakin: Ensi kertaa oman käytön osuus kirjautui oikein.


Vettä ja leipää  1

Päivä oli tavallaan ihan onnistunut. Lampi alkoi hahmottua, vettäkin löytyi ja melkein kaikki eväsleivät tuli syötyä. Vähän alkoi maan kantavuus vaikuttaa heikolta.

Nyt on sit menossa laji jossa miehet ja naiset voivat mitellä varsin tasapäisesti eli mäkihyppy. Jos ei voimasuhteen muuten tasoitu niin lähtöpuomia vaan säätämään. Harmi ettei Suomi ole mukana.


Epätarkkuuksia  1

Yksi mittari jonka soisi toimivan oikein on polttoainemittari. Tänään jouduin kesken päivää vaihtamaan työmaalla toiseen koneeseen ja oli koko lyhyen iltapäivän sellainen pelko perseessä että kallistuksessa loppuu polttoaine ja sit joutuu ilmauspuuhiin. Ei kuitenkaan loppunut ja jotain näkyvääkin saatiin aikaan.

Lunta on vaan kiusaksi asit- joku teladumpperi voisi olla peto menemään hangessa, mutta tuo dumpperivaunuyhdistelmä ei oikein etene. Hangen alla kun on epätasainen alusta ja vähän kaltevuuksia niin tumpuloinniksi menee.

Lastauskoneelle oli pedattu niin tasainen tie että sitä pystyi maasturilla peruuttamaan perävaunun kanssa. Tunnin työskentelyn jälkeen lastaaja levitti sitä hieman että mun oli helpompi peruuttaa, mutta unohti vaan täyttää ne kauheat kantojen kolot.


Oikominen ja paikkaus  1

Linko niputettu ja rasvanippa siirretty. Niin siis eilen ajattelin. Tänään kun piti laittaa se perään ja nostaa pihalle huomasin yhden uuden halkeaman ja toisen ja vielä kolmannenkin.

Kaksi oli pieniä ja harmittomia, mutta kolmas vaati jo korjaukseltakin vähän jotakin + maalia pintaan.

Koeajo jäi tekemättä kun tarvi käydä yksi metsätie avaamassa.

Varmaan kymmenen vuotta kahtena kappaleena ollut kantoharavakin meni hitsillä kasaan. Saa nähdä miten käy kun sen laitaa kiinni ja töihin pääsee. Eiköhän se pyörittäjän alla kestä.


Aliarvostettu hevonen  1

Kuka vielä muistaa urhean pienen possun nimeltä Babe- sen nähtyään lapsetkin ymmärsivät että possuja syödään. Jossain syödään kissoja ja koiria, käärmeitä, lintuja, matoja ja lehmiä- jossain taas ei.

Miksi sitten hevonen, jonka lihaa mainostetaan terveelliseksi muuttuu kuoleman hetkellä jätteeksi tai melkein ongelmajätteeksi...

Ehkä tätä asiaa olisi pystynyt valaisemaan ehkäpä kaikkein kaunein asiakkaani muutaman vuoden takaa, mutta esitän oman näkemyseni vaikkei se ketään kiinnostakaan.

1. Suomessa ei kasvateta hevosia lihaksi vaan ratsuiksi ja ravureiksi + pieni määrä työhevosia.

2. Hevoset ovat pitkäikäisiä ja näin ollen niitä ehditään lääkitä moneen kertaan

3. Hevosiin kiinnytään ja niitä ei laiteta teuraaksi silloinkaan kun olisi syytä.

4. Tuottajalle eli hevosen omistajalle ei makseta

5. Hevosenlihaa tuodaan ulkomailta ja näköjään sotketaan sellaisiinkin tuotteisiin joissa pitäisi olla jonkun muun eläimen lihaa ja juuri tänäänn kerrottiin kuinka rapakon takaa tullutta hevosenlihaa on myyty kotimaisena.

Miten tämä asia sit pitäisi hoitaa- no ensinnäkin helpoin eli lopettaa se lihan tuottaminen ulkomailta ja teuraskelpoisten hevosten hävittäminen hautaamalla. Tai sitten aloittaa teurashevosten kasvatus- se on järjetöntä hommaa.

2. Kontrolloidaan lääkityskerrat sekä määrällisesti että laadullisesti sellaisiksi että lihasta ei tule ongelmajätettä. Ymmärretään hevosta ostaessa että siitä tulee lopulta onnellisen hevosen laatulihaa.

3 ja 4 Jos eläimeen on kiintynyt sitä tuskin tahtoo itse syödä. Joku muu sen saattaa haluta lautaselleen ja on siitä valmis myös maksamaan

5. Jos kerran tarjontaa on kotimaassa niin käytetään se kotimaiseen kulutukseen eikä heitetä hukkaan.



Akut v 2  1

Eilen työmaalle viety kone oli aamulla hengetön. Akut oli alkuperäiset, joten ei sikäli mikään ylläri.

Ekat akut oli ihan sopivat alapäästään, mutta niitä ei saanut kiinnikeraudan alle. Onneksi ne sai vaihdettua numeroa pienempiin. Nekään ei olleet just oikeaa kokoa, mutta ne sai sentään kiinni.

Söi vaan akkurumba tehokkaasti työpäivän, eikä perävaunussa ole tietokaan valaistuksesta. Umpiot on, mut ei paljon lohduta kun mikään valo ei pala.

2.1 miljoonaa kiloa tuotua hevosenlihaa- ja että ei kannata kotimaisia hevosia teurastaa- paskapuhetta. Ei pitäis tuottaa ulkomailta ollenkaan niin rupeaisi kotimaisellekin lihalle tulemaan kysyntää.

Kuinkakohan paljon sitä hevosenlihaa on oikeasti tuotu ja sotkettu eineksiin? Ei se minua haittaa vaikka makkarassa olisi vähän hevostakin joukossa, mutta tuoteselosteen tarvis täsmätä tuotteeseen.

Edellinen