Contour

Vähän harrastuksia, paljon töitä ja nukkumisesta on turha runoilla. Blogi on alkanut sinkkuuntumisen jälkeen ja varmaan loppuu kunnollisen naisen iskiessä.

Näytetään kirjoitukset lokakuulta 2011.
Edellinen

Ylitöixis  1

Hoidan omat hommani- niin olis ainakin tarkoitus. Tiedoksi vaan kaikille teille rakentajille että laittakaa ne patolevynne ja pystystyroksinne heti paikalleen kun on seinää mihin laittaa.

Tänään siis aamupäivän laitoin patolevyjä- siihen perään routastyroxia ja lopulle seinää 100 mm suulakepuristettua uretaania väri keltainen. Pontattu ja molemmin puolin uritettu varsin hyvä ja kova materiaali, muttei sitäkään ole mietitty ihan loppuun. Jos isojen urien puoli olisi ollut uritettu ristiin oli hukkapaloja tullut murto-osa kun levyn asennussuunnan saisi valita ihan itse joko vaakaan tai pystyyn.

Yksi kokonainen seinä sai siis pintaansa eristeen päästä päähän ja vähän vielä kulmien ylikin Salaojan kanssa tulee ongelma, koska ihanteellinen asennussyvyys menisi viemärin läpi. Joutuu kaivamaan ensimmäisenä asennetun pätkän salaojaa tarkistuskaivolle asti ylös ja syventämään.

Parasta on kuitenkin se että tie alkaa hiljalleen avautua tavaraliikenteelle. Päivä oli pitkä ja rankka.


Liikaa vai tarpeeksi  1

Kiitos työtilanteeni ei ole tullut kovin aktiivisesti luettua sähköposteja, viestejä tai kirjoitettua. Lisäksi verkkopäätteen poksahtaminen vei mahdollisuuden täydentää edes blogia- kuka tätä nyt jaksaisikaan lukea.

Eilen sentään varmaan ekaa kertaa kuukauteen napsahti messenger päälle. No minullahan ei yleensä ole mitään suuria huolia. Siis lähinnä se miten selvitä seuraavasta työpäivästä ilman tappioita ja koskapa pidän päiviä ihan saman arvoisina niin työpäivä voi olla myös sunnuntai kuten tänään.

Eilen kuitenkin ihminen jonka olen tavannut tasan kerran lyhyesti oli linjoilla ja siinä sit vierähtikin tunti tai kaksi.

Eilen kun en tiennyt sitä mitä tiedän tänään sanoin itse olevani jokseenkin tyytyväinen tilanteeseeni. Olen edelleen jokseenkin tyytyväinen vaikka varmaan moni asia muuttuikin tänään. Muuttuiko asiat sitten huonompaan suuntaan- ei välttämättä, mutta taka- askelia ja monta. Parasta kuitenkin se kun saa aikaan puhtaan ja rehellisen keskustelun, selville perussyyn ja näin ollen on jotain mahdollisuuksia pistää asiat kuntoon.

Eilinen mesetuokio taas kertoi ettei kaikilla ole asiat likikään yhtä hyvin, ei vaikka asuu yhdessä kultansa kanssa. Mikä hitto on että tietokone tai televisio on niin tärkeä ettei voi oman siippansa kanssa puhua.

Kun otetaan huomioon entisten, nykyisten ja tulevien TV- ohjelmien taso niin voisi olla terveellisempää aikuistalouksissa näyttää pelkkää pornoa. Ehkä sitten ihmiset olisivat kotonaan vähemmän estoisia ja nauttisivat toistensa lämmöstä ilman TV: säteilyä.

Aikoinaan TV oli varmaan hyvä väline viestintään. Sen avulla kansa joka ei tiennyt maailmasta kuin ne paikat joissa oli itse käynyt laajeni kummasti. Enää ei tarvinnut käydä jossain vaan odottaa tarpeeksi kauan niin se näkyi televisiossa. Nyt ollaan kuitenkin tilanteessa että ohjelmia tehdään siksi että mainoksille olisi katsojia. Siksi että lahjattomillekin näyttelijöille riittäisi töitä ja että oheistuotteille riittäisi ostajia. En väitä ettenkö itse katsoisi televisiota, mutta todennäköisesti minunkin tylsä työpäiväni olisi ohjelmana parempaa kuin puolet nykyisistä ohjelmista-

Mitä sitten tänään tein: No ensinnä aamulla menin työmaalle just tasan kello 9:00. Purin muotin sisätuet, leikkasin bitumia, ja laitoin puoli seinää ennen kuin sain apuvoimia. Sit isäntä itse hoiti leikkaamisen, myöhemmin, poika auttoi kosanipolttimen kanssa lämmittämisessä, emäntä siskoineen leikkeli ja sain salaojaa piiloon kokolailla yhden seinän verran maan poveen. Rautakauppaa varten tein ostoslistan ja tällä kertaa listalla ei ollut kuivabetonia.

Huomenna täytynee ottaa taas enenmän työsarkaa omalle kontolle, laittaa eristeitä, patolevyä ja peittää kaivantoa- pakko saada tie auki. Kyllä siitä nyt jo mopolla pihaan pääsee, mutta olisi raskaampaakin tavaraa tulossa. Nyt on sentään perustukset ja toivottavasti huomenna tähän aikaan uskaltaa ajaa koneella täytetyn kaivannon päälle.

Työmaa on siis ollut työmäärältään helvetillinen ja vielä jatkuu.


Mustaa ja valkoista  1

Pitkästä aikaa päivä jolloin kaikki sujuu ja aika menee kuin siivillä.

Normaalista työnkuvasta poiketen nappasin aamulla bitumimattorullan auki ja lätkin sen sitten kaasupolttimen kanssa sokkeliin. Vähän meni toistakin rullaa. Näköjään onnistuu yksinkin kun ei turhaa kiirettä pidä.

Bitumia oli pakko laittaa että pääsi laittamaan valkoisen osuuden eli suodatinkankaan ja sit taas mustaa eli tarkistuskaivo ja salaojaa.

Yksi artikkeli mikä pitäisi lailla kieltää ja maahantuonti lopettaa: 10 mm porakoneen istukat. Voi sitä vitutuksen määrää kun havaitsin että kahdessa akkuporakoneessa ja yhdessä sähköporakoneesa oli 10 mm istukat ja TIETYSTI reikäsahassa 13 mm varsi. Onneksi kirvesmieheltä oli jäänyt vanha 12 V makita ja sillä syntyi tarvittavat aukot kaivoon.

Harvoin jos koskaan on salaojan kaivanto osunut noin hyvin muotoon ja korkoon- toki vielä vähän reilu seinä putkea vailla, mutta hyvä noinkin.

Huomenna pitäisi olla enemmän väkeä- se on hyvä juttu koskapa puuhaa on paljon. Tarviikin muistaa siirtää reikäsaha seuraavaan kulkuneuvoon.


Tulkoon pimeys  1

Olipahan taas päivä. Aamulla yhdeksäksi ja kuuden jälkeen iltapäivällä pois. Saldona vajaan seinän verran bitumimattoa paikallaan ja muutama metri uutta pussitettua salaojaa. Toki osallistuin myös raivaamaan koneelle tilaa. Päädyn maavallin sortumat nostelin ylös ja tilasin soraa.

Vesisäiliön kotiuttaminenkin onnistui.


Viimeisiä valuja  1

Päivän saldona oli perustusten valmistuminen. Oviaukko on edelleen aukko, mutta noin muuten korttitalo ei enää huoju tuulessa tai kaadu tuiskussa.

Sisälläkin on jo muutama väliseinän nurkka tukien päällä. Iltapäivällä siis valettiin sisällä. Aikataulullisesti meni loistavasti. Kuivabetonin loppuessa ekassa valussa ehdin juuri tien päähän kun puhelin soi.

Sen täydennettyäni ehdin hakea lisää ennen kuin vajaa säkki loppui, joten 500 kg säkki jäi ehjäksi. Emäntä tuli, isäntä lähti ja valut meni ihan ongelmitta.

Seuraavaksi tarvii hoita salaojitus loppuun, mutta sitä ennen sokkeliin tarvii saada bitumihuovat paikoilleen ja uretaanit pystyseiniin. Toki salaojaa voi laittaa jo nyt, mutta ennen täyttöä sokkeli on oltava valmis vesieristeiden osalta.

Ihmeen rauhallinen olotila... Liekö sit sen vuoksi että oletettavasti vaikein työmaa on osaltani ohittanut vaikeimman vaiheen. Luulen silti että suurempi syy löytyy muutaman kymmenen kilometrin päästä. Ei kuitenkaan ihan Tampereelta. Viime vuoden puolella kohtasin parhaan naisen jota en koskaan ollut tavannut. Tänä vuonna vertailukiellosta huolimatta löysin vertaisen sekä parhaalle että itselleni. Tai ehkä tällä kertaa minä olin se joka löydettiin ja opastettiin perille.


Taas näitä aamuja  1

Keskiviikko, mutta jotenkin tuntui huonolta maanantailta. Jos jotain hyvää pitää löytää niin eiliset kaivannot oli aamulla pystyssä ja putkimiehet olleet ahkerina.

Sopii kuntosalikävijöidenkin koittaa purkaa louhekiveä vajaan kymmenen sentin raosta paineellisen valurautaputken alta lealla, sorkkaraudalla, rautakangella, lapiolla ja käsin. Eilisen venyneen päivän ja vanereiden ansiosta putkimiehillä oli suht helppo työ.

Tänään aamulla taas herätys ja aamupala meni ok. Sit alkoi mennä pieleen. Kuormaa viedessä risteyksestä ohi, paluukuormaa ei saanu, täry ja tasolaser hakoteillä. Ne kun viimein löytyi tarvi soittaa varmaan kymmenen puhelua ja vaihtaa konetta että sain putkille seulottua suojasoraa. Säntäilyn määrään nähden pidän loistavana että korttitalossa on nyt A perustukset - 3,2 metriä B vesijohto, uusi sulku ja viemäri. Niin ja viisteet perustuksissa että pääsisivät pikkuhiljaa laittamaan bitumihuopia ja eristeitä.

Tarvittaessa olisin ajanut illalla vaikka Valkeakosken kautta Toijalaan ja takaisin, mutta oli oikeastaan ihan hyvä että ei tarvinnut ajella töitten jälkeen.



Kohti vesimittaria  1

Kamalaa herätä aamulla tuntia ennen herätyskellon soimista. Onneksi sentään suht hyvin nukkuneena ja pirteänä ylös.

Päivän ohjelmassa oli eilisen rästien korjaaminen. Eilen siis oletin että muotintekijä olisi ollut päivällä muutaman tunnin hommissa ja olisin sit päässyt samoin tein juhlista tultuani pistämään valun käyntiin rautakauppareissuun.

Upean lauantai-illan ja sunnuntain aamun, aamupäivän ja vähän ylikin upeassa seurassa olleena ei kovin mieltä lämmittänyt kun muottia ei sitten ollutkaan olemassa. Onneksi sentään oli tavaraa mistä tehdä ja edes rakentaja emäntineen apuna. Muotti saatiin nippa nappa pystyyn ennen kuin aurinko laski, mutta tuentoja ei ruvettu pimeässä rakentamaan.

Tänään sitten poikkeuksellisesti autolla työmaalle, muottiin tuennat, valu käyntiin ja sitten rautakauppareissuun. Taas tyhjeni hyllyt ennen kuin kuorma täyttyi. Paluumatkalla hakemaan perävaunun 500/50 rengas paikkauksesta.

Valaminen oli lähtenyt liikkeelle vuotavan muotin paikkauksella. Ei mitään pullahdusta tai suurta ongelmaa- ihan vaan oli pohjalla oleva uretaani hieman painunut - korjaantui laudoilla. Muotti pysyi suuresta valukorkeudesta huolimatta hienosti kasassa. Sääkin suosii toistaiseksi.

Poikkeuksellista ehtiä tietokoneen äärelle keskellä päivää, mutta kun reilut 2 tonnia betonia myllätty, muotti täynnä, maha tyhjä ja perävaunussa paikattu rengas kyydissä katsoin parhaaksi viedä renkaan, syödä, käydä suihkussa ja istua hetken. Ruokatunnin jälkeen autolla jatkamaan työmaata. Salaojaa esiin ja romuja pois tieltä.


Kohti vesimittaria  1

Kamalaa herätä aamulla tuntia ennen herätyskellon soimista. Onneksi sentään suht hyvin nukkuneena ja pirteänä ylös.

Päivän ohjelmassa oli eilisen rästien korjaaminen. Eilen siis oletin että muotintekijä olisi ollut päivällä muutaman tunnin hommissa ja olisin sit päässyt samoin tein juhlista tultuani pistämään valun käyntiin rautakauppareissuun.

Upean lauantai-illan ja sunnuntain aamun, aamupäivän ja vähän ylikin upeassa seurassa olleena ei kovin mieltä lämmittänyt kun muottia ei sitten ollutkaan olemassa. Onneksi sentään oli tavaraa mistä tehdä ja edes rakentaja emäntineen apuna. Muotti saatiin nippa nappa pystyyn ennen kuin aurinko laski, mutta tuentoja ei ruvettu pimeässä rakentamaan.

Tänään sitten poikkeuksellisesti autolla työmaalle, muottiin tuennat, valu käyntiin ja sitten rautakauppareissuun. Taas tyhjeni hyllyt ennen kuin kuorma täyttyi. Paluumatkalla hakemaan perävaunun 500/50 rengas paikkauksesta.

Valaminen oli lähtenyt liikkeelle vuotavan muotin paikkauksella. Ei mitään pullahdusta tai suurta ongelmaa- ihan vaan oli pohjalla oleva uretaani hieman painunut - korjaantui laudoilla. Muotti pysyi suuresta valukorkeudesta huolimatta hienosti kasassa. Sääkin suosii toistaiseksi.


Edellinen