Contour

Vähän harrastuksia, paljon töitä ja nukkumisesta on turha runoilla. Blogi on alkanut sinkkuuntumisen jälkeen ja varmaan loppuu kunnollisen naisen iskiessä.

Näytetään kirjoitukset maaliskuulta 2015.
Edellinen

Seuraavat palaset  1

Ruuvilaatikon pohja alkaa uhkaavasti häämöttää. Samoin alkaa olla lankut aika vähissä. Tänään jo viimeiset pätkät oli 15 cm pitkiä- no ei paljon hukkapätkillä saunaa lämmitetty.

En muistanut katsoa minkä kokoisia pilariharkot ovat- kai niitä voi olla useampaakin kokoa. Pitäisi tietää, mutta kun kaikkea ei kannata yrittääkään muistaa ulkoa.



Kesäaika  1

Muutama päivä sitten moitin ABC:n lasagnen rakennetta. Tänään sopivasti ennen virpojien saapumista olin tehnyt oman versioni ja se oli sipulin ja porkkanan puuttumisesta huolimatta rakenteeltaan parempaa ja maultaan vähintäänkin yhtä hyvää kuin tuo kritiikkiä aiheuttanut. Kritiikki on vielä saamatta kun virpojien kuski sai hieman vetäytymättömän annoksen maistiaisia mukaan.

Tietysti yhdelle maatalon emännälle sanoin että en ole koskaan syönyt hyvää kasvislasagnea, mutta hänen luomuksensa korjasi senkin käsityksen täysin. Ei vaan hänen lapsikatraansa nuorin ymmärtänyt millaisen kulinaarisen aarteen äitinsä on saanut aikaan.

No virpojista selvittyäni pääsin taas jälleen kerran akkuporakoneen ja sirkkelin äärelle. 2. elementti on nyt kasassa. Samaa on varmaan luvassa huomennakin jos sataa veden kaikkia olomuotoja vaakatasossa.

Lautapino kului eilen loppuun ja se tarkoitti tälle päivälle ylimääräistä ohjelmaa. Tarkoitti toisen pinon purkamista. Ei siinä mitään ihmeellistä ollut paitsi ehkä ne neljä massiivipuuta. Muistaakseni sahurille sanoin että niin leveitä kun vain pystyy tekemään ja kun ne märkinä lastasin kyytiin niin kyllä oli painoa. Nyt ulkokuivina ne sai pinosta pois alamäkeen, mutta ei tehnyt mieli ilman konevoimaa yrittääkään siirtää katon alle sateelta suojaan.

Täytyy varmaan nikkaroida niistä joku pöytä tai muutama tuoli ellei sitten tee sängyn päätyjä. Ei ainakaan tarvitsisi tällä kertaa tehdä liimapuulevyjä.

Aamulla digiboxi vaihteeksi toimi ja oli tallentanut yllätys yllätys autourheilua. Se olikin sitten ensimmäinen kerta.

Kun sitten viimein katsoi sitä tallennetta niin ihmettelin että siis oikeasti kolme törmäystä kierroksella, rengasrikko, putoaminen viimeiseksi ja maalissa Keken kuitenkin neljäs. Ilmeisesti Tilanne on sama myös toisen suomalaisen tiimissä eli oli lähtöruutu mikä hyvänsä niin auton + kuskin nopeus riittää sijalle 6 ilman muiden ongelmia.

Tuo Vettelin voitto autolla jolta ei vielä odotettu ihmeitä ja Räikkösen neljäs sija viittaavat siihen että muullakin kuin Mercedeksellä pystyy voittamaan muut kisat paitsi Span ja Monzan. Sitten tietysti jos oikein luin niin niin jo viime kauden mustasta orista olisi saanut pelkästään paremmalla lämpöeristykselle kymmeniä hevosvoimia ja seuraava versio tuottaisi yli 800 hevosvoimaa. Sillä pääsee jo huonollakin autolla suoralla kovaa.


Ääni, kasvot ja runko  1

En olisi tänään mieluusti poistunut akkukoneen ja sirkkelin äärestä, mutta oli pakko kun yksi ruuvikoko hupeni, eikä jääkaapissakaan ollut kuin makkaraa.

No sitten jäin arpomaan mistä löydän oikea paketin- ja siis tälläkään kertaa en saanut juuri sitä kokoa ja määrää mitä olin vailla. ainakin kahteen kertaan pysähdyin katsomaan myyjää ja siis nimenomaan takaapäin. Ihmettelen vaan miten hän tuli samasta ovesta sen kolme kertaa ulos, muttei koskaan mennyt siitä sisään niin että olisin huomannut. Onko siis hänen tapauksessaan takapuoli/vyötärön ja lantion suhde se mikä kiinnittää huomion, eikä niinkään mallimaiset kauniit kasvot.

Seuraavassa kaupassa sain ostoskorini nopeasti täyteen, kunnes huomasin että edessäni on hanskat kädessä radiomainosääni parhaasta päästä. Hän siis omalla nimellään mainostaa katsastusta ja vaikka kuvankaunis onkin niin se ääni on jotain kauniin yläpuolella. Siis sellainen ääni joka saa hyvässä mielessä niskakarvatkin nousemaan pystyyn.

Siinä sitten sopivasti oli hänen vieressään nuori nainen joka oli päättänyt laittaa jalkaansa sellaiset housut ettei terve heteromies voinut olla pysähtymättä hetkeksi tuijottamaan upeita pakaroita ja muutenkin hienoa runkoa. Harmi vaan kuitenkin se viereinen kaveri oli taas kasvoiltaan niin upea että jos eivät pariskunta keskenään niin se toinen kyllä vetää kasvoillaan pidemmän korren.

Viides asia mikä kiinnitti huomiota oli yhden naisen kynnet kaikissa sateenkaaren väreissä. En tiedä syytä, enkä kysynyt mutta oli ne silti hienot. Huomenna tuskin muistan noista yhtään mitään, enkä usko että radioäänikään tätä lukee, mutta jos lukee niin toivottavasti virpojia kävi, eikä tarvinnut syödä kaikkia karkkeja itse.


Lattia  1

Oli eilen niin rankka päivä ettei aamulla ollut yhtään kiire mihinkään. Kun sitten sain alustavan lattiasuunnitelman hahmoteltua olikin kello jo niin paljon että piti tehdä lounasta ja vasta sen perään sai taas sirkkeli laulaa ja akkuporakone hurista.

Huomenna tulee taas hankalaa, koska puutavara loppuu ja vähän turhauttavaa lähteä muutamaa patikkaa hakemaan rautakaupasta.


Joutsenlaulu  1

Maailman kauheimmissa naapureissa ei ole vielä käsitelty yksiavioista kolmiodraaman parissa huutavaa ja valkoista pariskuntaa. Itse asiassa sen tämäpäiväisen metelin perusteella todellakin toivon että eivät ihan vielä rupeaisi pesää rakentamaan ja jos rupevavat niin mieluusti sinne niemen toiselle puolelle.

Minun tietääkseni vielä ei ole se aika vuodesta kun joutsenet pesivät, mutta ilmeisesti nyt haetaan niitä hyviä paikkoja ja sulaa vettä. Sattumalta naapurissa on sellainen muutaman neliömetrin lätäkkö ja jos arvata pitää niin huomenna uudet rajanaapurit lentävät sinne ja syövät sen tyhjäksi.

Sitä vaan en ymmärrä miksi niitä oli kolme. Onko kolmas poikanen, vai onko polyamorisuus hiipinyt myös joutsenten elämään. Oletan että kolmas sieltä kuitenkin poistuu kun sopiva ukko tai akka vaan sattuu yli lentämään.

Joku nainen oli saanut vaalinumerokseen 69- kukapa ei haluaisi välillä kuusysiä.

Tänään piti lähteä hyvissä ajoin viemään kattoprojektia loppuun. Ei vaan ollutkaan niitä osia mitä ensimmäisenä kaivataan.

No kun sain ne hankittua oli lopputuloksena lounas Padasjoen ABC:lla jonka pannupihvejä ei sillä hetkellä ollut, muussi oli hyvää ja sitten se "lasagne..."

Siis olihan todella se hyvää, mutta rakenteen puolesta sen olisi voinut myydä keittona tai kastikkeena. Kun pihvejä lopulta tuli niin edelleenkin lasagne oli hyvää kun sen vaan sai lusikoitua. Ilmeisesti perääni kääntynyt bemarimies oli odottanut pihvejä pitkään kun täytyi sitten heti tielle päästyään ruveta ohittelemaan.

Taas toisaalta kun itsellä oli perävaunussa kattotarpeet ja niiden päällä vielä nelipyöräinen voimakone niin en yhtään ajanut yli rajoitusten. Hyvä että meni ohi, mutta tiedoksi hänellekin että katsoisi myös niitä sulkuviivoja.

Katto tuli tänään isojen peltie osalta valmiiksi. Itse pellit olisi laittanut siihen tahtiin ettei olisi mennyt ihan puoleen yöhön asti, mutta ennen niiden ruuvamista piti vielä harjan kohdalle laittaa lisää eristettä. Siihen upposi melkoinen kun piti ensin vähän purkaa, ruodetta, aluskatetta ja yksi tiukasti ruuvattu lauta, jonka kiinnitysruuvin kantaan ei akkuporakoneella yltänyt/taipunut. Vielä villaa, kolme palaa tuulensuojalevyä ja vasta sitten itse pellit.

En tiedä montako ruuvia täytyy veilä laittaa, mutta sen tiedän että kerrankin kattopeltien määrä oli sopiva ja nyt sitä läjää ei enää tarvitse siirrellä.


Kolmas rantaväylä  1

Aamulla päädyin katsomaan miltä näyttää Hauhon pitäjä tähän aikaan vuodesta. Ei siellä mitään varsinaista nähtävää ollut tälläkään kertaa.

Paluumatkalla pohdin mitä teen moottorisahani kanssa. Vaikka ketju oli mielestäni oikealla kireydellä lensi ketju pois paikaltaan ja saha puoltaa aivan kauheasti. Huomenna täytyy tankata se ja koittaa josko viilaamalla paranisi.


Marianne vai Lontoon Rae  1

Tästä päivästä ei jää paljoa kerrottavaa. Mitä nyt ihmettelin peltikuormaa tehdessäni kuinka samaa laatua oli kahta pituutta ja kummatkin siis vääriä. Toiset liian pitkiä, toiset liian lyhyitä, mutta ei kuitenkaan niin paljoa eroa että ylijäämäpätkillä saisin jatkettua kaikki liian lyhyet.

kaikkein eniten kuitenkin ihmettelin neljää levyä jotka olivat väärää profiilia, väärää väriä ja vieläpä epäkäytännöllistä pituutta. Mariannen värit katossa- siis valkoinen aluskate ja punaiset pellit kunnes kaikki 8 ehkä valkoista nurkkapeltiä ja viitiesen muuta väriä pääsee oikeille paikoilleen.

Tämän päivän kelistä tulee ihan mieleen talvinen turku. Siis se ettei ole lunta, tuulee aavalta ja pakkasen purevuus on jäätävästä tihkusta johtuen keskiverto pakastimen luokkaa.

Kaipaanko siis Turkuun- no sama asian ajaa kun menee kökkityömaalle sillä erotuksella että Turussa on paljon kauniita naisia kun taas mökkityömaan suunnasta ei.

Turkuun ehkä ajaisi nopeammin ,mutta en pidä kovin todennäköisenä että sieltä löytyisi lämmintä yösijaa ja oma auto ei majoittumiseen oikein sovellu- tai ehkä soveltuisi jos poistaisi pelkääjän penkin kun ei sillä kukaan istu paluumatkalla kuitenkaan.

Toisaalta taas kesällä kerran kun sitä vähiten odotin sillä samaisella pelkääjän paikalla oli tyhjää, mutta syystä jota en koskaan selville saa takapenkillä istui melkein mensalainen kohti Lahtea ja paluumatkalla jouduin ensimmäistä kertaa sinkkuelämässäni kieltätymään kauniin naisen tarjomasta lähemmästä kanssakäymisestä.

Tuo taas ponnahti mieleen kun digiboxi tallentaa ihan mitä sattuu. Viime yönä tallenteen nimi oli villit kuviot, mutta sen alta pajastui toista tuntia seksitutkimusta jossa oikeastaan ainoa uusi asia oli maissihiutaleiden oletettu vaikutus halukkuutta vähentävänä ruokana:)... Niin ja se 0,8 sekunnin rytmi.


Jonotusmusiikkia ja sitä rataa  1

Tänään päätin auttaa lomailevaan isääni saamaan televisioonsa lisää kanavia näkyviin.

Se siis tapahtui ottamalla kortti pois lukijasta ja soittamalla operaattorin asiakaspalveluun, jonne siis jo monta päivää sitten lähetin samasta asiasta hänen puolestaan sähköpostia.

Edellinen digiboxihan oli tuota uutta paljon parempi. Siis sellainen mihin pystyi tallentamaan kahta kanavaa ja katsomaan kolmatta.

No sitten tuo itse puhelu eli monta minuuttia jonotusta ja sitten naisääni alkoi töihin.

Täytyy antaa jonotusaikaa lukuunottamatta hyvä arvosana palvelulle. Hän sieltä kysyi voiko liittymän omistaja itse soittaa?- "No tietysti voi, mutta mitä se auttaa kun edellinen boxi meni vaihtoon kun tunki kortin väärään koloon ja liian syvälle eikä saa edes näppäinääniä otettua kännykästään pois päältä. Tulee tällä menolla turhan kallista televisoin katselua".

Tokihan muuten soittikin mutta sattuneesta syystä väärään aikaan vuorokaudesta ja nyt toivottavasti ei soittele ulkomailta minnekään 187 € edestä turhia löpinöitä.

Asiakaspalvelija ymmärsi varmaan että jos minä en sitä synkronointia tee niin tilaus on peruttava koska kanavat eivät näy.

Hän sitten pelotteli kuinka kauan kestää että kanavat alkavat näkyä, mutta vajaan minuutin päästä puhelun päättymisestä alkoi tulla toimivia kanavia.


Opetustarkoituksessa  1

Sitä saa mitä tilaa- vai saako?

Tänään nauratti. Nauratti siinä vaiheessa kun toisen kerran peräjälkeen saman ketjun tiskin takana oli aivan uunituore harjoittelija. Tämänpäiväinen oli tietysti ketjun tyyliin nuori ja kaunis, mutta myös pallo hukassa.

Tilaukseni oli yksiselitteinen- kaksi isoa pekoniateriaa Fantoilla, kaksi majoneesia ja yksi iso kampanja-ateria appelsiinituoremehulla.

Laskusssa oli kaikki muuten oikein, mutta kolmas ateria oli väärää kokoa.

Minä otin sitten tilauksen pakattuna tyytyväisenä vastaan ja menin sitten sitten kunnan rajasta yli seuraavaan kylään.

Siellä sitten avasin paketin ja totesin että kovin on mustaa Fantaa ja vielä oikein kaksin kappalein ja isoissa astioissa. Tuoremehu oli oikein, mutta laskusta poiketen sentään iso kuten myös ranskalaisetkin.

Ei oikein tiennyt itkeäkö vai nauraa, koska ne kaksi muuta eivät sitä kolaa olleet tekstiviestillä tilanneet. Lopputuloksena kukaan kolmesta ei saanut sitä mitä tilaisi, koska mun tuoremehuni korvasi toisen fantan, toinen fantan tilannut joi pitkin hampain puolet kolasta ja minä sit sen mitä jäi jäljelle.

Tarinan opetus on se mikä on kerrottu "Tappava ase" elokuvassa , en muista mikä numero- matkapuhelimilla ja noutoruualla kusetetaan. Täytyisi AINA tarkistaa mitä sinne kyytiin on pakattu.

En uskaltanut peltipakettia raottaa, koska tällä menolla sieltä löytyvät kaikki sateenkaaren värit tilattujen sijasta. Vaikkei sillä vessan katossa mitään väliä olekaan.

Edellinen