Contour

Vähän harrastuksia, paljon töitä ja nukkumisesta on turha runoilla. Blogi on alkanut sinkkuuntumisen jälkeen ja varmaan loppuu kunnollisen naisen iskiessä.

Näytetään kirjoitukset huhtikuulta 2018.

Ravintolakommelluksia  1

En ole blogiani kauheasti mainostanut tai mainostamassa. Kuitenkin nyt ehkä lähipäivinä tapahtuu jotain mielenkiintoista ja olen luvannut olla kirjoittamatta siitä.

Reissun päällä monesti stopit osuvat huoltoasemille. Muistaakseni Jämsänportilla kerran istuttiin ruokaa odottamassa ainakin puolisen tuntia ja sitten kävi ilmi että tilaus ei ollut mennyt keittiöön asti.

Viimeksi kesken työpäivän pikaruokaa hakiessani sattui palveluvuoroon ekaa päivää töissä ollut harjoittelija. Muuten meni hyvin, mutta kaikki lämpimät syötävät olisvat jääneet saamatta jollen olisi itse asiaa huomannut.

Sähköjen ja tietoliikenteen puuttuminen on kanssa aika paha juttu. Käteisellä pärjää kynttilöidenkin valossa ja kaasuliedeltä valmistui sentään jotain syötävää. Tuskin onnistuisi Hämeenlinnassa, mutta Sallassa ymmärrettiin että ruokittu turisti tulee todennäköisemmin takaisin kuin nälässä pidetty.

Mitä on pahinta mitä voi tapahtua- no joutua ilkivallan kohteeksi, tappelun väliin tai saada muuten vaan joku tai jotain päälleen.

Olen kuitenkin melko varma että ihan lähivuosina minua ei pyydetä poistumaan ravintolasta siksi kun siellä on kuulemma kaikille omat istumapaikat ja kun siellä ei ainakaan naiset saa esitellä tissejään silleen että ne näkyvät kadulle asti...

Pidetään siis vaatteet päällä kun asioidaan ravintolassa ja pois päältä kun ollaan suihkussa ja saunassa.

Taas eilen lueskelin pariakin lähdettä sotkujen tiimoilta ja täytyy sanoa että melkoinen soppa se sit taitaakin olla ja kuinka paljon on jo nyt tullut maksamaan ja tulee maksamaan ennen kuin on lopullisesti selvitetty?

Jos tavalliselle ihmiselle tuomitaan 5- 6,2 miljoonaa korvausvaatimuksia tai edes 350 000 € niin mitkä ovat realiteetit saada ne joskus perittyä?

Kuinka paljon korvausvaatimus mahtaisi olla jos moottoritieltä olisi ehditty edes aloittaa uuden rampin rakentaminen tai jos ylipäätään prosessi olisi edennyt yhtään pidemmälle?

Voihan se olla että autokauppa oli tarkoitus oikeasti rakentaa. Mittasuhteet vaan vähän liian suuret pieneen kaupunkiin.

No työkoneiden puolella tietenkin Lempäälän puolella on melkoinen hehtaarihalli ja työkonekenttä ihan vaan yhtä muutamaa liikettä varten ja tuntuu toimivan ja palvelevan oikeinkin hyvin.


Uskotko uniin tai sattumaan  1

Johonkin mainitsemattomaan aikaan saatoin naputella pikatahtia päivittäisen annokseni tekstiä riippumatta siitä oliko päiväni tylsä vai olinko ollut esimerkiksi mielenkiintoisilla treffeillä, hautajaisissa tai tulipaloa sammuttamassa.

Viime kuukausina tuntuu että en ole kirjoittanut oikein mitään ja samoin tuntuu ettei ole ollut paljon kirjoitettavaakaan. Jos ympärillä useampi periaatteessa fiksu ihminen sikailee tai muuten vaan käyttäytyy kuin uhmaikäinen lapsi tai juuri pahimmassa murrosiässä oleva tyttö niin siinä menee hermot piukalle jopa minulta.

Ihmiset jotka muuttavat kaupungista maalle eivät tunnu ymmärtävän neljää vuodenaikaa. Viime viikolla Hauholla oli lämmintä ehkä neljä astetta ja siellä jo kaupunkilaistyttö kulki kirjaimellisesti napa paljaana. Täällä taas ei tunnuta ymmärtävän neljää vuodenaikaa siitäkään huolimatta että on jo ehdtty asua useita vuosia.

Niin ikään aika tuntuu kultaavan muistoja jo siinä määrin että ne vuodet kun pikkutietä pitkin pääsi luistelemalla lähimmälle koululle asti ja vielä illalla takaisinkin on jo autuaasti unohdettu. Samoin on unohdettu keskeltä tietä kuohuneet routapatit, se että alla on ollut traktori tai trakorista seuraava eli avolavamaasturi isoine maavaroineen.

Olen minäkin tähän aikaan vuodesta jäänyt kiinni autolla kirjaimellisesti keskelle tietä. Tie kun routii niin silloin niin voi käydä vaikka alla olisi pieni kevyt Seat Ibiza ja auto täynnä kauniimman sukupuolen edustajia nykykuosiaan puolta kevyempinä versioina.

Viime viikon huono uutinen parisuhteeni päättymisestä ei ole millään muotoa helpottanut tämän viikon käynnistymistä. Kukin käsittelee vastaavaa asiaa omalla tavallaan.

Minun osaltani käsittelytapa on osapuilleen seuraava: Kun parisuhde päättyy niin se päättyy. Se taas tarkoittaa että mahdollisesti päivittäinen yhteydenpitokin päättyy. Jos on keskeneräisiä asioita niin ne hoidetaan ja se on sitten siinä. Sit voi pistää puhelimen kiinni kuukaudeksi tai kahdeksi koska sitä puhelua tai viestiä mitä odottaisi ei kuitenkaan tule.

Nykyään vaan tuntuu että ihmisillä on kyllä aikaa harrastuksilleen, pelikonsolille ja kissavideoille, mutta ei edellytyksiä parisuhteen ylläpidolle. Toki se täytyy myöntää että omakohtainen otanta ei ole kovin suuri ja olen vuosikaudet ollut moniongelmaisten naisten magneetti.

Nyt olen siis vuorotahtiin pettynyt, vihainen, surullinen, kaipaava ja hermot ovat jokseenkin kireällä päivästä toiseen. Kun tarpeeksi paljon kiintyy niin suhteen päättyminen tietysti tuntuu pahalta varsinkin silloin kun ei itse näe mitään todellista tai pätevää syytä suhteen päättymiseen nyt tai lähitulevaisuudessa. Pikemminkin tuntuu että suhteen parhaat palat olisivat edessä seuraavien kuukausien tai noin kahden vuoden sisällä, mutta minä en pääse niistä nauttimaan.

Elämä kääntyy ehtoopuolelle ja itse asiassa jos isovanhempien eliniästä hakisi keskiarvoa niin olisi jo kääntynyt.

Jossain vaiheessa kouluaikana totesin että on pakko yrittää olla samanlainen kuin muutkin tai ainakin pukeutua samoin. Ala-asteen ja yläasteen jälkeen halusin molemmista mahdollisimman kauas, enkä missään vaiheessa ajatellut lukiota hyvänä vaihtoehtona.

Se täytyy kuitenkin todeta että ammattikoulussa oli alusta asti kaikki paremmin kuin Hattulan puolella. Niin ikään sitten kun se urakan loppu alkoi lähestyä niin en voinut kuvitellakaan että intti täytyisi suorittaa Parolannummella tai jatko-opinnot Hämeenlinnassa.

Onneksi sain seikkailla silloin, nähdä muita paikkakuntia ja oman versioni Walter Mittyn ihmeellisestä maailmasta. Intin lomilla vastaan osui eka tyttöystävä josta täytynee kaiketi mainita muutamaa vuotta myöehemmin Hattulan verokalenterin kärkiviisikkoon päätynyt isä.

Noin muuten olin ja olen edelleen hieman pettynyt jatko-opintojen tarjoamasta kontaktipinnasta kauniimpaan sukupuoleen. Samaa voinee sanoa rauhanturvajoukoista, harrastuksista tai harrastamattomuudesta, kaikista työpaikoista ja ylipäätään kaikesta todellisesta elämästä.

Näin ollen kun sitten 38 vuoden iässä vastaan astuu juurikin sellainen nainen jollaiseksi on ihannenaisensa aina kuvitellut niin miten siinä voisi olla kiinnostumatta, kiintymättä, ihastumatta, rakastumatta, haluamatta ja innostumatta? Niin tietysti alkuhuumassa tuntea intohimoa ekan kerran yli seitsemään vuoteen.

Sitä on vaikea pukea sanoiksi. Se täytyy kokea itse. Toivottavasti seuraava etappi olisi lähdöltään hieman rauhallisempi ja mieluummin intohimoinen sen seitsemän vuotta.