Kadonneiden vaihteiden jäljillä

  • licence27

Tänään tuli yllättävä ruokakutsu kesken kallion poraamisen. En ihan tavoiteaikaan ehtinyt, mutta siitä tulikin sitten pitkä pikavisiitti.

Mies oli ostanut kevytmoottoripyörän jostain 1970 luvun alkupuolelta osittain pahvilaatikoissa. Oli sitä sitten useamman kerran pistänyt kasaan ja osiksi, koska vaihteisto ei toiminut kunnolla. Sitä oli käynyt useampikin ihminen tutkimassa ja sen verran sillä oli yritetty ajaakin ettei akselissa oikein uritus enää polkimen vastaavaan purrut.

Ensin varmistettiin siirtorumpua ja vaihteistoa pyörittämällä että siirtäjät ja hammaspyörät osuivat oikeille kohdille ja sitten totesin vikaa on etsittävä muualta. Ilmeisesti edellisellä purkajalla oli päässyt kaksi osaa karkaamaan eli kuula ja jousi. Tietenkään moisia varaosia ei mistään noin vain saa, mutta tarvikekuula ja mistä lie purettu vanha jousenpätkä hakuun ja minä siksi aikaa lapsenvahdiksi.

Sitten kun oli kuula ja jousi pidätinnokkaa vasten alkoi vaihteita löytyä ja siitä noin nelisen tuntia myöhemmin kone oli kasassa ja pyörä ajokunnossa lukuunottamatta vapaasti pyörivää vaihdepoljinta.

Olikin sitten ensimmäinen kiertoluistiohjattu moottori mitä olen ollut kasaamassa, ei ohjekirjaa, eikä räjäytyskuvaa. Huomenna se sitten lähtee tallista liikenteeseen edellyttäen että polkimen hitsaus onnistuu.

1 kommentti

Anonyymi

5.12.2021 10:33

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus