Kolmanneksi kuuluisin talonmies

  • licence27

Mietin mitä piti muistaa tuoda kaupasta, en muistanut, en pysähtynyt, mutta kotona roskia viedessä välähti: Kiitos muutaman piirakan ja aamupäivän neljän ison Pizzan ei ole vehnäjauhoja- kahdella paketilla maitojauhetta ja pakastetulla hiivalla ei vielä oikein mitään leivota.

Olikin eka kertaa pitkän aikaan kun pizzan pohjat oli jotain muuta kuin kaupan pakastetavaraa. Ei maussa suurta eroa ollut, mutta rakenne oli kyllä kotitekoisessa parempi paiston jälkeen. Saa nähdä onnistuuko itse tehdyt esipaistetut pakastepohjat kelvollisesti.

10 tonnia nelimillistä sepelilä hiekoitukseen ja lukematon määrä käsin lapattua lunta. Niillä eväillä ja erinäisillä työkaluilla tehdään eduskuntatalon lumityöt. Myös traktori on (toivottavasti kotimainen) ja lumilinko. En muista onko joskus koulun kanssa siellä käyty pikkunaperona vai ei, mutta tuohon juttuun nimensä antanut ei laulava, ei näyttelevä talonmies on silti tavallaan tuttu mies. Hänen "seuraajansa" on tullut tutummaksi vuosien saatossa.

Onhan ne kiviportaat olleet aikoinaan massiivinen rakenssusprojekti ja ihan ok näköiset olivat kun viimeksi ohi ajoin. Nyt moisia ei varmaan tehtäisi, vaan loivemmat ja monta pyörätuoliluiskaa joissa tietenkin olisi lämmitys sähköllä tai vaikkapa säädellyllä kaukolämmöllä. Jos niin olisi voisi talonmies ohjelmoida sulatuksen päälle ja pitää huolen että sulamisvesillä on reittit auki sadevesikaivoihin.

Niin se vaan maailma on pieni kun Pirkkaa lukee ja ilmeisesti lunta varsin vähän kun täytyy lumityökaluja niin kovin mainostaa. Muutaman kerran tähän aikaan vuodesta lumilapiot ovat olleet kaupoista loppu, nyt niitä on hyllyt ja käytävät väärällään.

1 kommentti

Anonyymi

5.12.2021 10:33

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus