Koppelon paluu

  • licence27

Hikinen urakka päättyi hyd säiliön täyttöön. Sit sai laittaa konepeitot kiinni ja alkaa orjentoitumaan seuraavia hommia varten. Penkki on kiinni. Kaikki tuntuisi toimivan. Huokaus pääsi jo päivällä. Yhtä peltiä tai mitä lie muovia/alumiiniosaa en löytänyt- en vaikka olin varmaan potkinut sitä 50 kertaa työkaluvaunun vieressä. Tai sit olin potkaissut sen nurin vaunun taakse.

Juhlistin koneen kuntoontuloa limulla ja puusavotalla. Voi kohta mennä siihen että tarvii ympätä kaivuriin tukkikoura ja hydraulihalkoja puskuvevyn. On sellaisia tyvipöllejä ettei käsin saa halkomakoneelle kuin pyörittämällä. Toki siihenkin on lääke, mutta tarvii ottaa toinen traktori. Voin nimittäin kallistaa halkomaterän tai melkein voisin kääntää koko keksinnnön kyljelleen tai ylösalaisin. Toki onnistuu tuolla tänääkin käytössä olleella, mutta havaitsin jotta pikaliittimet tarvii vaihtaa ja laittaa lyhyt apuletku paikalleen. Näin jos toimii niin halkomakoneen saa trukkipiikkeihin kiinni ja kallistusvaraa tulee 40 ylös ja reilut 90 alas. Jos ei muu auta niin sit vaihtoehtona eurosovite tai uusi venttiilohko ja takanostimen valjastaminen. Nyt kun sitä vähän miettii niin onnistuu jopa ilman sitä lohkoa kun vaan Advancen perään. Mezzon hydrauliikka mahdollistaa toki nostolaitteen käytön kun virtauksen säätöä ruuvaa sopivasti, mutta molemmat hidastuvat, Toki saattaa olla että kun sylinteriä ajaa päätyä vasten niin nostolaite nopeutuu

Parempi vaan olisi jos sekä pöllin noston että halkaisun saisi hoidettua halkojan käyttövivuilla

Uusiin Versuihin ja Directeihin saa hydrauliikan käytöllekin nappulat lokasuojien ulkopuolelle. Ainakin hyd työntövarren kanssa loistava, mutta halkomakonekäyttö tarvis testata ihan ite.

Tuo halkoja saisi nyt toimia tuollaisenaan kevääseen saakka. Talvella täytyy suunnitella sille seuraaja tai ostaa tehdastekoinen. Polttopuille on varmasti talvella tarvetta kotona ja kyselyitä on tullut jo nyt, mutta vamiille haloille ei rungoille. Vain yksi tarvisi halkomakonetta jättipuilleen.

1 kommentti

Anonyymi

5.12.2021 10:37

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus