Leopardikuvioiset pikkarit + verollisia pulloja?

  • licence27

"Sanomalehti Karjalainen uutisoi tänään, että pullopalautus-tulot kuuluvat verottajan tietoon, jos palautettava pullo on kadulta tai puistosta noukittu. Vain itse ostetusta pullosta saatu pantti on verovapaa. Pullokeräyksestä saadut tulot pitäisi ilmoittaa veroilmoituksella verottajalle, mutta verottajakaan ei muista, että kukaan olisi ilmoittanut pullokeräyksellä ansaitsemiaan tuloja." // Ruutu.fi.... 22.7.2011.

Tässä on päivän aihe. Kaupan tyttöjä ei niinkään kiinnostaneet suihkun edestä löytyneet leopardikuvioiset alushousut, mutta pullonpalautuksen verollisuus alkaa jo ampua yli. No Hämeenlinnassa on ainakin ollut muutama ansiokas pullomummo joilla varmasti kilahtaa vuosittain satoja euroja siitä pullojen keräämisen riemusta ja valtavasta määrästä askeleita.

No tästä päästään sit sujuvasti siihen millaiseksi tuloksi pullojen keräys katsotaan. Jos kyseessä on työtön tai eläkkeen saaja niin työttömän ei kannata ilmoittaa mitään ylimääräisiä tuloja, koska tuet menee. Sama koskee opiskelijaa. Eläkeläinen saa mielestäni tienata pieniä summia extraa noin vain ilman että menettää mitään tulopuolelta, verottaja toki ottaa ja haluaa omansa.

Mikäli minä nyt rupean keräämään pulloja, muutakin kuin ne jotka muuten hajoaisivat koneen/auton alle niin oletan että se katsotaan työksi. Koskapa omasta pihasta pulloja harvemmin löytyy täytyy lähteä jonnekin niitä keräämään, käytännössä Hämeenlinnaan. No matkan voi toki taittaa jalkaisin, fillarilla tai bussilla ainakin päivällä ja hyvällä säällä, mutta jos nyt lähtisi kohti festareita niin varmaan sit autolla että olisi myös kapasiteettia kuljettaa saalista.

Näin ollen ainakin minulle tulisi pullojen keräämisestä myös kuluja ja minun logiikallani näin ollen jos tulo on verotettavaa niin tulonhankkimiskustannus on verovähennyskelpoinen. Näin ollen kannattaisi ottaa joku tyttö kyytiin, kiertää kaupunkia autolla, kerätä pulloja, ilmoittaa saadut muutama euro rehellisesti verottajalle ja vähentää sit kulut oman auton käytöstä edes julkisen kulkuvälineen mukaan.

Nykyhinnoilla ajatuskin siitä että pullojen keräämisestä pitää maksaa vielä verokin ei paljon mieltä lämmitä. Toki ymmärrän että materriaalien kallistuessa ja inflaation jyllätessä + Eurojen virratessa vaikkapa Kreikkaan täytyy keksiä uutta verotettavaa. Olen jo moneen kertaan ehdottanut pullo-, tölkki- ja purkki/säiliöpanttien radikaalia nostoa. Valtava potentiaali tehdä rahaa tyhjästä. Tölkkipantti suoraan puoleentoista Euroon ja yhtälailla pilkun siirto kaikille muilekin pantillisille pakkauksille.

Silloin oikeasti ahkera kerääjä voi viikossa tienata sellaisen summan että se saattaisi jonkun pienituloisen eläkeläisen tulot tuplata.

Pikkareiden päätyminen miesten suihkun eteen... No festarit on menossa- eikös hyville esiintyjille välillä heitellä mm alusvaatteita. Olisikohan joku harjoitellut pikkarinheittoa rokkiladolla...

Kannot revitty, tiet paikattu, multaa hieman levitetty, lisälaitelinjan alkupää purettu, teetetty uudet letkut, tilattu lisää karoja. Sen verran pitkäksi meni päivä lavettireissuineen ettei kaupassa asioimiseen jäänyt
kuin reilut 16 minuuttia.

1 kommentti

Anonyymi

5.12.2021 10:37

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus