Maisema muuttuu

  • licence27

Isäni jaksaa kertoa kuinka onneton ammattimetsuri oli onnistunut kaatamaan muuannen maustemiehen kesämökkitontin suurimman puun suoraan kesämökin savupiipun päälle- vieläpä niin että mökki ei mennyt kasaan ja puu jäi tasapainoon sinne katolle niin ettei latva, eikä tyvi ollut lähelläkään maata. Jos tahallaan yrittäisi moista niin saisi jokusen kerran varmaan tehdä mökin katon uusiksi.

Joskus puun turvallinen ikä pihassa tulee täyteen ja sitten sen puun viimeinen matka alkaa kohtaamisella moottorisahan kanssa. Eihän puu luonnostaan liiku kuin siitepölynä ja siemenenä tai tulvan ym luonnonmullistuksen mukana. Tänään oli tarjollaa parit kuuset ja lukuisa määrä kotoisia lehtipuita. Viisastelin yhden vinoon kasvaneen kohdalla että päästään kohta lautapinoa purkamaan kun oli ensin väkisin vängättävä puu suoraan ja sitten yritettävä saada sujahtamaan parin metrin rakoon.

No se koivu olikin sit keskeltä rapea ja latva humahti keskelle lautapinoa. Pino jäi ihan pystyyn ja vain yksi lauta pinon katoksesta katkesi. Niistä tulee ihan kiva läjä polttopuita.

Sitten kun oli jo tavallaan lopetettu tuli mieleen että voisi vielä yhde pienen koivun kaataa jos vaan löytyy esteetön suunta. Suunta löytyi, mutta suuruuden arviointi meni metsurilta hieman pieleen ja sinne se latva helähti talon punaiselle peltikatolle. Ei mitään hajonnu, mutta kun ainakin 20 suurempaa puuta kasvaa paljon lähempänä niin on vähän syytä huolestua kun myrsky nousee.

1 kommentti

Anonyymi

5.12.2021 10:35

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus