Melkein putkeen

  • licence27

Aamulla olisi saanut nukkua pitkää. En kuitenkaan nukkunut vaan olin hereillä jo ennen kahdeksaa. Ilmeisesti sisäinen kello tietää että töitä on edessä. Itsenäisyyspäivä oli siis työpäivä ja vieläpä varsin pitkä sellainen. Lähtö oli hidas ja tuntui taas että kaikki mihin koskee menee rikki. Täryn polttoainekorkki ei avautunut suosiolla, nostovarren teleskoopin vapautuskahva irtosi ja sitten kun viimein "muuttokuorman" kanssa pääsin työmaalle oli perävaunusta molemmat takavalot pimeinä. Traktorista meni etutyövalot pimeiksi ja siis molemmat vaikka ne oli ehkä 3 tuntia aikaisemmin huollossa uusittu.

Ettei päivä olisi ihan ollut liian helppo niin työmaalla huomasin myös ensimmäisenä tarvittavan kaivon olevan väärä. Voi olla että on oikeakin, mutta kansi on umpinainen kun pitäisi olla ritilä, lähtöjä on yksi, tuloja ei yhtään, pitäisi olla neljä ja pahaa pelkään että siitä loppuu myös teleskoopista varat. Kyllä niistä vastaavat kaivot tehtyä saa, mutta ahdasta tulee jos siihen pitää survoa 160 mm tulo, 2 pallopadotusventtiiliä ja 2 110 mm tuloa. Eikä se perkele ole suunnitelman mukainen.

Pyysin 160 mm liukuyhdettä tai mieluummin kahta, koska se olisi ehkä helpottanut tämän aamupäivän operaatiota. Piti siis laittaa 45 asteen mutkan tilalle tarkistuskaivo, eikä millään viitsinyt kaivaa metritolkulla tilaa jäiseen maahan tien alle. Onneksi katkaisu meni ihan kohdalleen ja enää oli väännettävä putkea sivuun että kaivon saisi paikalleen. Yritin rautakangella ja lapiolla, mutta ei riittänyt voima, eikä ollut apuvoimia. Pakko oli ottaa lapiolla vähän tilaa. Kaapelinipun alle sulun taakse ja toisen putken etupuolelle ei enää sopinut koneen kauha mistään suunnasta. Sitten taivutin koneella putkia vuorotahtiin, kunnes sain liitoksen aikaan.

Kyllähän sitä uutta suoraa putkea oli kaivolta eteenpäin helppo tehdä, pirullinen sorastettava siitä vaan tulee ja olihan tuo kelikin aika paskamainen.

Siitä huolimatta olen varsin tyytyväinen päivän saldoon ja tuosta eteenpäinhän koko ajan helpottuu kun vaan tulisi oikeat tarvikkeet ja ensi viikolla hyvä putkimies.

Illalla piti vielä laittaa perintökalleuden takapyöriin ketjut ja perälevy perään. Ettei se taas olisi ollut liian helppoa oli ketjulaatikon edessä vaikka mitä tavaraa. Sekään ei vielä riittänyt vaan piti vielä vähän torttutaikinaakin muotoilla ja paistaa- niitä sit varmaan syödään huomenna ja ensi viikollakin.

1 kommentti

Anonyymi

5.12.2021 10:33

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus