Pieni pyyntö

  • licence27

Jos kerran Keskolla ja SOK:lla on Fennovoiman osakkeita niin mitä pahaa siinä on? Jos mietitään mitkä on pahimmat omistajavaihtoehdot niin ainakin tällä alueella ruotsalaisomistus on nostanut sekä sähkön että sen siirron hintoja jatkuvalla syötöllä.

Jos Keskolla ja SOK:lla on osakkeita niin mihin ne sit pitäisi myydä? Saksaan? Venäjälle- sit on ainakin vielä vähemmän omistajavastuuta kuin nykyisellä omistajapohjalla. Parempi olisi boikotin sijaan lahjoittaa vaikka plussapisteitä tai S-ryhmän bonuksia vaikka tuulivoiman lisärakentamiseen, tai boikotoida kaikkia niitä ulkomailta tuotuja elintarvikkeita joita voidaan Suomessakin järkevästi tuottaa.

Kesko tai SOK voisi myös pistää myymiään aurinkopaneeleita liikkeittensä valaituksen ja ilmastoinnin sähköä syöttämään tai vaikka ostaa oman tuotantolinjan- samalla voisivat perustaa oman jätteenkäsittelylaitoksenkin.

Kauppoja tässä maassa alkaa olla ihan tarpeeksi- se onko ne palvelun ja logistiikan kannalta oikeissa paikoissa onkin toinen juttu. Esimerkisi Tuurin kyläkaupan oikea sijainti olisi Hauholla tai Valkeakoskella- onhan Tuulonenkin pysynyt toistaiseksi pystyssä.

Millä sit suurista marketeista päästään eroon- ei millään. Boikottia voi harrastaa jos siihen on varaa, lisäaineetonta, kotimaista luomua voi ostaa jos on varaa kaksin-kolminkertaistaa ruokamenot. Millä pikkukauppa sitten voi pärjätä: Palvelulla, laadulla ja tilaustuotteilla.

Täällä korvessa kävi ennen K-Virtasen myymäläauto= suppea valikoinma, mutta periaatteessa mitä tahansa pääliikkeen tavaraa pystyi tilaamaan seuraavaksi kerraksi + lottoamaan. Näin nettiaikana pienikin kauppa pystyisi palvelemaan tuhansia asiakkaita liki kotiovelle saakka- ja mökkiläisiä. Myymäläautokin olisi hyvä vuorata aurinkopaneeleilla että kylmälaitteille riittäisi virtaa kovillakin helteillä ja vähempi polttoaineen tarvetta paikallaan seistessä.

Älkää boikotoiko sen vuoksi että isojen ketjujen päättäjät on olleet fiksumpia kuin monen kunnan voimayhtiöt lyhyen tähtäimen ja helpon rahan vuoksi myyneet kunnan isät. Kun omistus on omissa ja osaltaan myös asiakasomistajien käsissä on voimayhtiön osakkeista enemmän hyötyä kuin haittaa- haitta on vain psykologinen. Jos jollain meinaatte välttyä ydinvoiman lisärakentamiselta niin boikotoikaa kaikki joukolla sähkön ja kaukolämmön käyttöä- sulkekaa Facebookit, televisiot, radiot ja puhelimet kotonanne, syökää pakastimet ja jääkaapit tyhjiksi ja sit vaan päävirrat asunnoista pois. Sit kun alkaa tympiä tai palella niin muistakaa että osa verkon virrasta on edelleenkin ydinvoimalla tuotettua ja vieläkin heikommissa laitoksissa kuin suomen nykyiset ja tulevat laitokset.

Pitää palata keräily-yhteiskuntaan, asumaan kotaan tai luolaan ja voin kokemuksesta kertoa että ensimmäiset 2 viikkoa on pahimmat jopa kesällä. Pakkastalvi on ihan oma lukunsa.

Kaksi nuorta ihmistä punaisessa Opelissa (Astra 5 ovinen) jo harjoittelis kesän telttaöitä varten- kyllä autossakin yön nukkuu ja useammankin jos vaan lämpöä piisaa. Ilmeiseti sen verran nuoria tai tekosiveitä ettei kummankaan kotona pääse parittelua harjoittamaan tai jos pääsevät niin eivät rauhassa.

Yhdessä entisessä työpaikassa epäilyksiä herätti punainen Golf 2- siellä kaksi umpirakastunutta säännöllisesti harjoitteli suvun jatkamista, vaikka kumpikin oli omalla tahjollaan naimisissa ja vieläpä eri heimoa. Toinen kansan suosikki oli punainen Yugo. Kirkon lähimaastosta löytyi turvallinen vartioitu tienpätkä jossa sai rauhassa olla lasit huurussa ja hädän tullen apu olisi ollut lähellä.

1 kommentti

Anonyymi

5.12.2021 10:39

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus