Pole ilo oli Elop

  • licence27

Kuolleiden simpukoiden ohella tänään on nähty ja kuultu ikäviä uutisia entisille nokialaisille. Olen kirjoittanut aiheesta ennenkin ja taas jos 500- 1000 hyväpalkkaista työpaikkaa häipyy Suomesta niin ei voi muuta kuin ihmetellä vanhan Nokian tyhmyyttä ikkunamaailman seikkailuissa.

Elopin jälkiä siivotaan miljoonilla ellei miljardeilla ja ikävää sanoa: Mitäs minä sanoin. Luulisi ainakin Jollalla olevan pian varaa valita hyvää ja kokenutta työvoimaa, mutta en jaksa uskoa että näistäkään uutisista mitään kovin hyvää seuraisi.

Jos jotain pitäisi nyt kiukulla tehdä niin se olisi käyttöjärjestelmä ja sitä tukevat helppokäyttöiset laitteet joilla pistettäisiin Microsoft, Apple ja Google polvilleen tai konkurssiin. Itse asiassa oppia voitaisiin ottaa menneisyydestä eli ajasta kun käyttöjärjestelmän ja ohjelmien piti toimia kymmenien tai korkeintaan satojen kilotavujen muisteilla, eikä kuten nykyään että puhutaan sadoista megatavuista.

Sen ymmärrän että tieteellisessä laskennassa, liikkuvan kuvan käsittelyssä tai vaikkapa 3D mallinnuksessa tarvitaan tehoa ja muistitilaa, mutta että pelkkä sähköpostin lukeminen vie jumalauta 1,78 Gigatavua muistia jos virustorjunta on päällä. Puhun siis sen yrityksen tuotteesta jonka tulkinta sanasta investointi on satojen tai tuhansien irtisanominen.

Olisiko sitten Suomesta todettu suoraan että Windows on paska ja ettei sen kehittämiseen ei kannata uhrata enää aikaa tai energiaa.

1 kommentti

Anonyymi

5.12.2021 10:32

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus