Rare Exports jatko-osa

  • licence27

Lyhykäisyydessään jatko-osassa varmaan kloonataan aito joulupukki. Ehkä samalla useampikin tuottamaan iloa ja valoa kaikille kansoille. Jossain vaiheessa vaan sitten selviä että ihan kaikki ei mennytkään oikein koeputkeen.

Onneksi samaan aikaan eri puolille maailmaa lähetetyt pukit ovat kaikki uroksia ja pukin muori jää Pietariin. Lakaistuaan lumet ja syötyään hyvin muori suuntaa Allegrolla Suomeen ja Talvisesta helsingistä löytyy oikein viihtyisä metroluola. Siellä alkaan armoton pukkitappelu joka sitten päättyy viisaan pojan yhdistäessä kaukolämpöputken juuri olikeaan metrotunneliin. Näin saadaan Helsingin kodittomnille ja vähä-osaisille kerrankin useamman päivän keitetty juhla-ateria.

Alienissahan klooneja tehtiin tahallaan ja monta meni pieleenkin. Aivan samoin alienissa oli hauska kotiluola ja hyviä kaivoksiahan Suomesta löytyy.

Mutta Bornholmissa kaivattaisiin telakuorma-autoja- No Ruotsiin täytyy soittaa jos uusia haluavat. Aika hauskaa tuo 140 cm lunta. Jos tännekin lappaisi sen verran niin joituisi lumitöihin telakaivurin kanssa. Joutuisi myös lappaamaan lunta katoilta. Useana vuonna on pistänyt miettimään paljonko lunta olisi jos kaikki talven sateet tulisivat lumena sulamatta välillä pois. 1.4 metriä ja talvi on vasta alussa. Paikoin kuuden metrin kinokset. Rupeaa jo olemaan sellaisia määriä ettei välttämättä kannata edes yrittää aurata kaikkea pois vaan sopeutua viimein talveen.

EU aika yhdisti sitten valuutan euroiksi ja sit tuli kaupanpäälisiksi vielä suomalainen ilmasto. Kyllä se Tanskassa ja Puolassakin maanviljely hankaloituu kun sulamisvedet tulvii sisälle siiloihin, pellot on kuukauden pidempään kylvämäti ja pikku possuille syötetään kohta ylivuotista viljaa.

Kellä nyt on siilot täyteen niin vilja on kohta arvossaaan paitsi ruokana- myös polttoaineena. Ei sähköäkään taida riittää ennen Olkiluoto kolmosen käynnistystä ilman tuontisähköä. Mahtaako riittää siltikään jos tulee muutaman viikon minijääkausi. Polttoöljy oli ilmeisesti kallistunut 11 centtiä viikossa. Bensa rupaa maksamaan kymmenen mummon markkaa per litra. Jos olisi markka-aikana ollut näin kallista niin bensaa ja etanolia tehtäisiin kiivaasti kotimaisesta viljasta ja omaan pihaan sais tehdä vaikka 50 metriä korkean tuulimyllyn kyselemättä mitään lupia, jollainhan se pontikkapannukin pitäisi saada kuumaksi.

Sokeritehdaskin meni Turengista kiitos vaan EU. Siitä olisi pitänyt tehdä suoraan etanolilaitos ja tehdä sokeria sivutuotteena. Vaan eipä maan isät ja äidit ehdi vaalityöltään ajatella vuosia ja vuosikymmeniä eteenpäin- ei varsinkaan maakunnissa. Sit kun edes yksi Pentti P usaltaa avata suunsa ja kertoa rehellisen ja järkevän mielipiteensä sähkö- ja lämpöyhtiön myynnistä sitä pidetään kylähulluna. Mitä sitten tapahtuu kun Venäjällä lyödään kaasuhanat kiinni kun oma kansa uhkaa paleltua?

Siltikään en ole luopumassa autosta enkä museoikäisestä 2 t pyörästä, vituttaa vaan kun ajamisesta tulee koko ajan kalliimpaa. Se ei minua harmita jos viinavero nousee, ei edes se jos oma tuonti palaisi ajalle 15 l olutta 1 l kirkasta ja 3 l viiniä- Tuokaa minun puolestani vaikka konttikaupalla virosta jos tykkäätte, mutta viekää ne jätteenä syntyneet pullot ja tölkit takaisin sinne viroon. Jos viinaveroa järjettömälle omatuonnille ei voi nostaa niin ainakin pitäisi verottaa tänne tuoduista jätteistä ankarimman mukaan. Niin tehdään "sivistysmaissa" kuten Venäjällä ylimääräisistä muuttotavaroistakin.

Sokeri, limut ja makeiset ovat myös kallistumassa- No totta mooses kun on maassa yksi sokeritehdas ja kaikki muu on tuontisokeria. Karkkiakin tuodaan kun niitä pitäisi viedä. Muistan kun asioin USA:n leirin kenttäkaupassa ja ostin joka kerta mielestäni hyviä karkkeja- Ne oli aivan hirveitä kaikki, eikä ne menneet kaupaksi vaikka jätti leirin keittiön pöydälle yleiseen jakoon.

Kirjoitettaessa soi Hiljaisuutta, prosessorin tuuletinta

1 kommentti

Anonyymi

5.12.2021 10:39

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus